Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 28, 16:37)
Del kopustu ne tame esme. O tame, kad koenzimai konkuruoja su skydliaukes hormonu gamyba. T.y. trukdo gaminti skydliaukei hormonus. Taip pat rasoma, kad suvalgius daug tokiu darzoviu, jos blokuoja jodo pasisavinima.

Cia citata is wikipedia:
Cruciferous vegetables can potentially be goitrogenic (inducing goiter formation). They contain enzymes that interfere with the formation of thyroid hormone.[2][3] At high intake of crucifers, the goitrogens inhibit the incorporation of iodine into thyroid hormone and also the transfer of iodine into milk by the mammary gland.

o tai kaip sveikiesiems? juk taip pat turi veikti skydliauke? Ir aplamai man cia viskas tokia maisalyne, vienas teiginys priestarauja kitam, kai paskaitai, kad galu gale nebeaisku kas yra kas.
Paskaicius straipsnius apie jodo poveiki musu organizmui, susidaro isvada, kad visas tas maisto jodizavimas, visi ditirambai ta linkme-juros kopustai, druska, poilsis prie juros ir t.t. skatina zmones vartoti joduotus produktus, o pasirodo daznai zmogus suserga ne todel, kad jam kazko truksta, o todel, kad vartoja per daug.
Viena citata:
"Skirtinguose biogeocheminiuose regionuose jodo kiekis paros racione svyruoja žmogui nuo 20 iki 240 mkg. Jodo poreikis priklauso nuo fizinės būklės, metų laiko, temperatūros, organizmo adaptacijos prie jodo kiekio aplinkoje. Jodo poreikis padidėja esant nėštumui, augant, sušalus."
Is vieno simpoziumo:
“ ... Kitais žodžiais tariant , TTH lygis 3,5 mIU/L teoriškai gali būti norma vienam, bet truputį padidinta kitam. Išeiti iš šios padėties yra labai sunku, ir tuo labiau, neįmanoma išsiaiškinti individualių santykio ypatumų sistemoje hipotaliamas-hipofizė-skydliaukė ir tokiu būdu nustatyti kažkokį individualų TTH lygį.“
Jodo kiekis žmogaus kraujyje kinta – nuo rugsėjo iki sausio jodo koncentracija kraujyje sumažėja, nuo vasario ima didėti ir gegužės-birželio mėnesiais būna didžiausia. Tai surišta su metiniu organizmo metabolizmo ciklu.
Gera citata biggrin.gif :
Jodas yra organizmo medžiagų apykaitos ( metabolizmo ) reguliatorius ir tie, kurie turite per didelį kūno svorį ar per mažą, dalinai galite padėkoti jodo pertekliui arba trūkumui. Jodo perteklius lėtina medžiagų apykaitą (JAV suvartoja 400-800 mkg jodo per parą - dailūs jie, ar ne? Japonai - 1500 mkg. Jūs į ką labiau esate panašus? Į baltąjį amerikietį ar japoną? ).

Tai kiekvienam tie rodmenys kaip ir individualus, daznai svyruojantys....oi net nezinau, kaip cia neprisidaryti sau zalos su tuo tiroxinu g.gif biggrin.gif

Atsakyti
Oi as dabar galvoju kas man butu buve jei buciau paklausiusi gana zymaus bioenergetikos pas kuri ejau del sitos ligos, pasake mesti tiroksina ir vartoti daug jodo, net tabletemis joda ir juros kopustus doh.gif ohmy.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 11 25, 11:22)
Aura ,tavo tyrimai tokie kaip mano ligos pradzioje, as baisiai jauciausi... o kaip Tu jautiesi??g.gif

Nekaip...labiau psihologiskai

QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 25, 15:08)
aura/V man beda su antikuniais irgi. Neturiu supratimo kaip juos sumazint  verysad.gif

4u.gif 4u.gif As jau visai noreciau antro beibio,bet su tiek antikuniu jauciu ne neverta bandyt unsure.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 27, 21:55)
Kriskukss manai isbrisi is nerimo likdama dabartineje aplinkoje?
Bet as tai nesugebejau. Turejau visiskai atsisieti su nerimo priepolius keliancia aplinka, nors be abejo ji nebuvo kalta del nerimo, kalta skydliauke, bet visvien protas uzsiciklina ir nieko negali padet.

drinks_cheers.gif ,Taip anksciau negalejau istvert ne dienos nevairavus,o dabar man sis procesas nekelia jokio malonumo...
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2011 11 28, 16:42)
o tai kaip sveikiesiems? juk taip pat turi veikti skydliauke?

Taip pat veikia ir sveikiems. Taciau sveika skydliauke ta lengvai istveria. O istverti ji gali gana daug. Realiai zmogus gali gyventi visiskai normaliai su viena puse skydliaukes. Ji gali normaliai be dideles itampos ir padidejimo aprupinti visa organizma hormonais jeigu yra sveika ir gerai funkcionuoja. Tad potencialas labai labai didelis. Bet serganti skydliauke nepajegi.
Atsakyti
Sveikos wink.gif kazkada jau esu cia rasius, siandien pasikartosiu. Na kagi, galutinis rezultatas - letinis tiroiditas. Siandien gryzau po gydytojo, israse tiroksina 25mg ir pakartotinai konsultacijai po 4 men. Sake, kad po nestumo sitaip buna... Tai ka reiskia, kad gali praeiti??? ax.gif nusipirkau begryzdama ir nuo ryt startuoju... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 29, 15:04)
Sveikos wink.gif kazkada jau esu cia rasius, siandien pasikartosiu. Na kagi, galutinis rezultatas - letinis tiroiditas. Siandien gryzau po gydytojo, israse tiroksina 25mg ir pakartotinai konsultacijai po 4 men. Sake, kad po nestumo sitaip buna... Tai ka reiskia, kad gali praeiti???  ax.gif  nusipirkau begryzdama ir nuo ryt startuoju...  doh.gif

Sveika, ji neturejo galvoj, kad praeis, ji tiesiog pasake, kad sia liga buna susergama po nestumo.... deja visam... tiesiog nestumas itakojo ligos atsiradima
Atsakyti
biggrin.gif o as dar vyliausi... na ka gi, gydysimes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 29, 16:21)
biggrin.gif o as dar vyliausi... na ka gi, gydysimes biggrin.gif

Manau, kad galima tiketis pasveikti, bet galimube atsinaujinti yra smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aura/v @ 2011 11 28, 22:30)

4u.gif  4u.gif As jau visai noreciau antro beibio,bet su tiek antikuniu jauciu ne neverta bandyt unsure.gif
drinks_cheers.gif ,Taip anksciau negalejau istvert ne dienos nevairavus,o dabar man sis procesas nekelia  jokio malonumo...

mano pazistama su ta liga susilauke vaiko smile.gif Apraminsi antikunius ir bandyk wink.gif Daktaru neklauset, kaip tuos antikunius sumazint? nes as nepklausiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 29 lapkričio 2011 - 15:05
anot mano daktares ju sumazinti neina, o gimdyt gali, bet yra galimybe kad ypac jeigu mergaite kad ji paveldes tuos antikunius paskui sirgs hipotiroze...
Atsakyti
Radau, kad vit. c mazina antikunius ir selenas. http://jcem.endojour...4/1687.abstract
Atsakyti
QUOTE(AninaNina @ 2011 11 29, 16:13)
Radau, kad vit. c mazina antikunius ir selenas. http://jcem.endojour...4/1687.abstract

Bet apie C sitoje citatoje nieko is viso nekalbama, tik apie Selena. Kazkur kitur radai?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 29, 18:37)
Bet apie C sitoje citatoje nieko is viso nekalbama, tik apie Selena. Kazkur kitur radai?

Jo apie C kitur skaiciau.
Siek tiek daugiau is forumu mamyciu apie selena http://community.bab...1...927800&pd=1 Seleno nevartoti su vit. C, nes nepasisisavina. Selena vartoja su vit. E, geriau pasisavina. Ir dar nuomone, kad glitimo (angl. gluten) alergijos gali issaukti antikuniu didejima. Taip pat vitamino D trukumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 29 lapkričio 2011 - 19:32