Patiko mum tas blynas, tik sekanti karta idara darysiu rimtesni, ne tik suri desiu, bet ir pakepta krutinele ir dar kokiu darzoviu, is esmes man patiko tesla to blyno, bet pacio iadaro vien tik surio mazoka.
Koks skanestas
Niekad neragau,Jau zinau ka rytoj kepsiu
O su ko ji skaniau valgyti?Gal padaziukas koks tiktu?Ar zaliosios salotos?
QUOTE(Nanita @ 2013 04 09, 22:05)
Koks skanestas
Niekad neragau,Jau zinau ka rytoj kepsiu
O su ko ji skaniau valgyti?Gal padaziukas koks tiktu?Ar zaliosios salotos? 
Man tai su pomidorų padažu patiko,bet turbūt tiktų bet koks mėgstamas
Nezinau, niekad nederinau su niekuo kitu apart alaus ar vyno 
o zalios salotos man siaip su viskuo tinka
Melanija, taip, pagal ten parasytas proporcijas ir ingridientus galbut ir per mazas kiekis, as ir kiausinius zalius 2 idarui imaisau- nuo ju jis toks puresnis slapesnis gaunasi ir grietines gerus pora saukstu. Vaiku puse su desrelemis ar kumpiu buna, musu su zolem, pomidorais, rukra zuvim- pagal norus, zodziu
o zalios salotos man siaip su viskuo tinka
Melanija, taip, pagal ten parasytas proporcijas ir ingridientus galbut ir per mazas kiekis, as ir kiausinius zalius 2 idarui imaisau- nuo ju jis toks puresnis slapesnis gaunasi ir grietines gerus pora saukstu. Vaiku puse su desrelemis ar kumpiu buna, musu su zolem, pomidorais, rukra zuvim- pagal norus, zodziu
Tai cia skaitosi kaip uzkandis?Ar a le duona?Vien zo,rytoj iskepsiu ir isitikinsiu,kas prie ko
Begu nuo kompo,nes jau i chaciapuri ziurint,seiles varva,taip norisi dabar Jauciu sapnuosiu ji
gali visaip skaitytis, pas mus jis kaip ir pagrindinis valgymas buna paprastai pietu-vakarienes, na, kaip kad kokia butu pica ar darzoviu pyragas, valgome kol karstas dar su dideliu apetitu 
va cia musu vaikiskoji puse
musu puse daug gausesne buna 
va cia musu vaikiskoji puse
QUOTE(Nanita @ 2013 04 09, 22:05)
Koks skanestas
Niekad neragau,Jau zinau ka rytoj kepsiu
O su ko ji skaniau valgyti?Gal padaziukas koks tiktu?Ar zaliosios salotos? 
As prie tokio valgio sultini isivaizduoju
QUOTE(bea @ 2004 06 25, 20:49)
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Chaciapuri
Tešlai:
0,5 l rūgpienio
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).</div><!-- ALIGN end -->
Tešlai:
0,5 l rūgpienio
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).</div><!-- ALIGN end -->
Parasykite prasau kiek deti miltu tai nekietai teslai?
Sveiki,
Vakar gaminau Chaciapuri pagal Smike recepta, tik dar idejau vistienos slauneliu mesytes smulkiai supjaustytos pasudytos ir su cesnakai palaikytos, tai labai patiko visai seimai, si patiekala tikrai gaminsiu ateity
Man labiausiai patiko ta tesla kai iskepe, dar patiko, kad gana greitai pasigamino
Vakar gaminau Chaciapuri pagal Smike recepta, tik dar idejau vistienos slauneliu mesytes smulkiai supjaustytos pasudytos ir su cesnakai palaikytos, tai labai patiko visai seimai, si patiekala tikrai gaminsiu ateity
apie 1,5 stiklines miltu
Beje, varskes buna daugiau dedu, bet miltu tai vistiek apie tiek. Kaip jau minejau kazkada, pakocioju ant kepimo polieriaus- apacia iskart su tuo pblynu dedu skardon, o virsutini sluoksni uzverciu ir nulipinu popieriu, nes jei minstesne tesla nuo varskes kiekio didesnio, tai sunku perkelinet.
Beje, varskes buna daugiau dedu, bet miltu tai vistiek apie tiek. Kaip jau minejau kazkada, pakocioju ant kepimo polieriaus- apacia iskart su tuo pblynu dedu skardon, o virsutini sluoksni uzverciu ir nulipinu popieriu, nes jei minstesne tesla nuo varskes kiekio didesnio, tai sunku perkelinet.
QUOTE(Onora @ 2013 04 12, 10:18)
apie 1,5 stiklines miltu
Beje, varskes buna daugiau dedu, bet miltu tai vistiek apie tiek. Kaip jau minejau kazkada, pakocioju ant kepimo polieriaus- apacia iskart su tuo pblynu dedu skardon, o virsutini sluoksni uzverciu ir nulipinu popieriu, nes jei minstesne tesla nuo varskes kiekio didesnio, tai sunku perkelinet.
Beje, varskes buna daugiau dedu, bet miltu tai vistiek apie tiek. Kaip jau minejau kazkada, pakocioju ant kepimo polieriaus- apacia iskart su tuo pblynu dedu skardon, o virsutini sluoksni uzverciu ir nulipinu popieriu, nes jei minstesne tesla nuo varskes kiekio didesnio, tai sunku perkelinet.
Jei teisingai supratau ,tai sitas receptas -skirtas kepti keptuveje?
Jetau,jau visai 'susimakalavau',tarp tu receptu...
Gal kuri turite konkretu receptuka,kad galeciau keptuveje issikepti situ uzkandziu,nes moketi po 14-17 lituku uz viena Hacepuri man sazine neleidzia...
as keptuveje nebandziau kepti, bet tema neilga, paskaitykite, kazkas rase, kad keptuveje kepa.








