Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

QUOTE(abiga @ 2011 11 08, 18:32)
*Masako, gal per pokalbį sakė,  o kiek Vagoj siūlo algos už etatą? įtariu, kad labai nedaug, dėl to net nesiunčiau CV ir smalsu, ar neprašoviau nepabandžiusi.

**Skaitau "Toros" trilogijos pirmą dalį "Namas su stikline veranda", autorė nuostabiai perteikia vidinį žmogaus pasaulį. Kas man tik nepatinka ir net šlykštu, tai visokios kalbos apie išmatas ir lytiškumą, kažkaip šlykštu skaityti. Ne pirmą kartą pastebiu pas šią autorę. Apie seksualinį mergaitės išnaudojimą irgi rašo savotišku stiliumi, netgi užslėptai, sakyčiau, maždaug skaitytojas pats atspės, kas ten vyko doh.gif Ir vis dėlto reikia pripažinti, kad verta dėmesio knyga, žavi savo paprastumu, tikrai skaitysiu ir kitas dalis, jei pavyks gauti.

*Tikrai neprasovei - visiskas minimumas sad.gif

**Oi, man si trilogija - tokia niuri ir skaudi sad.gif Nemaloni, opi tematika gvildenama, bet sakyciau, ne slyksciai, o subtiliai atskleidziama..
Papildyta:
OI, negaliu, ka netycia FB man siulo laugh.gif caralaite, nieko bendro su situo reikalu, tamstele, neturite? laugh.gif

http://www.facebook.com/#!/karalaitesboutique
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 08 lapkričio 2011 - 18:30
QUOTE(Masako @ 2011 11 08, 19:30)
OI, negaliu, ka netycia FB man siulo laugh.gif caralaite, nieko bendro su situo reikalu, tamstele, neturite? laugh.gif

http://www.facebook.com/#!/karalaitesboutique

Ėėė, ne, aš tikra karalaitė, rankdarbiai ne man biggrin.gif. Vat nuo krautuvių ne taip ir toli esu kai pagalvoji, bet šita ne mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 11 08, 21:07)
Ėėė, ne, aš tikra karalaitė, rankdarbiai ne man biggrin.gif.

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 11 08, 19:07)
Perskaiciau "Santaramo" dali apie kalejima. Eina sau, kiek tas zmogelis yra istveres wacko.gif

O as vis nebesurandu laiko skaitymams doh.gif Reikia kursini parasyti iki lapkricio pab. tai dabar visi vakarai uzimti kitkuo...
Atsakyti
as kazkokiu mistiniu-kosminiu budu perskaiciau Vidutinio svorio santuoka.
aisku, gaila sumoketu pinigu, nes vertes knyga neturi praktiskai, nors... kai pagalvoji, tie apasymai apie dailininkus ir kara - gal visai ir neblogi. o pati knygos esme - dvieju poru apsikeitimas partneriais ir paskui nelabai supratau tu peripetiju - kazkam patiko, isimylejo, kazkam nepatiko. vel kaip davatka negaliu nepastebeti, kad jei viskas butu perteikta labiau per dvasine-psichologine prizme - tema tikrai labai idomi butu buvus, o kai viskas per seksa, pozas ir orgazmus.. tai ir va... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikulės;-) katik baigiau skaityti TESS GERRITSEN "PAMEISTRYS",labai patiko,gal kiek mažiau nei Chirurgas,bet vistiek superinė. Tik kažkiek nervino tas Ricoli toks kietakaktiškumas,kitavertus gal tada nebūtų įdomu... Pabaiga nustebino tikrai. Nesitikėjau to:-)
Papildyta:
QUOTE(LEEja @ 2011 11 09, 09:43)
as kazkokiu mistiniu-kosminiu budu perskaiciau Vidutinio svorio santuoka.
aisku, gaila sumoketu pinigu, nes vertes  knyga neturi praktiskai, nors... kai pagalvoji, tie apasymai apie dailininkus ir kara - gal visai ir neblogi. o pati knygos esme - dvieju poru apsikeitimas partneriais ir paskui nelabai supratau tu peripetiju - kazkam patiko, isimylejo, kazkam nepatiko. vel kaip davatka negaliu nepastebeti, kad jei viskas butu perteikta labiau per dvasine-psichologine prizme - tema tikrai labai idomi butu buvus, o kai viskas per seksa, pozas ir orgazmus.. tai ir va... biggrin.gif

reiks šia jo knygą paskaityti..manau dėl tų "savotiškai aštrių" dalykų ji man turėtų patikti ;-)
Atsakyti
Šiuo metu skaitau priešokiais, būna, kad tiesiog panyru į knygą, o būna, kad per visą dieną nė karto neatsiverčiu.

Pastaruoju metu perskaičiau kelias knygeles, tai trumpai apie jas:

Yolanda Scheuber "Olga". Istorija apie stiprią moterį. Ją tėvai išvežė iš carinės Rusijos kai jai buvo vos dešimt metų, dvylikos ji liko tik su sese nesvetingoje Argentinoje. Gana įdomi istorija, parašyta megėjiškai, su šiokiais tokiais lyriškais bei istoriniais nukrypimais. Skaitėsi labai lengvai ir greitai. Patiko, bet nesužavėjo. Ne šedevras.

Andrea Camilleri "Smuiko balsas" ir "Kelionė į Tindarį". Abi knygos iš komisaro Montalbano. Abi knygos tikrai patiko. Istorijos labai itališkos, su emocijoms, sarkazmu ir aistromis. Žinoma be visokiausių patiekalų aptarinėjimo irgi neapsieita. Įtampa ir nežinomybė išlaikyta iki pat pabaigos. Ir toliau žadu skaityti šią seriją.

Diane Chamberlain "Dingusi duktė". Patiko ir ši autorės knyga. Skaitėsi greitai ir įdomiau. Neprikaustė manęs, bet skaičiau su malonumu. Labai panaši į "Prieš audrą", ne savo turiniu, bet rašymo stiliumi ir istorijos rutuliojimu. Tiesa, pačiame gale kiek sunervino tas teisuoliškumas, toks perdėtas ir šiek tiek nerealus man pasirodė. O šiaip daugiau nėra prie ko prikibti. Knyga poilsiui.

Dar perskaičiau Phil Rickman "The Wine of Angels" ir Merri Hiatt "The Magical Christmas Cookies", bet kadangi jos nėra išverstos, tai ir nesiplėsiu čia. Komentarai yra mano bloge, jei kam įdomu.

Tiesa, šiandiena užkraudama naujienas ir anonsus pamačiau, kad Jotema žada šį mėnesį išleisti Justin Cronin "Perėja" (Passage). http://www.jotema.lt...ew?pid=1&id=543 Praeitai metais ji sukėlė beprotiškai daug kalbų. Teko prisiskaityti nemažai gerų atsiliepimų apie ją. Pati esu ją nusipirkusi, bet kol kas niekaip iki jos neprieinu.
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 11 08, 18:53)
1. adžani
2. Gegytė
3. Nerinha
4. Creed
5. lina_vid
6. fatimaallaa
7. Leveret
8. Stikliukė
9. Vessta
10.eliss
11. Dorifore

Sveikos,junkitės dar kas nors,mums mainai neišeis,o jau ir sąrašus galėtume pradėti siųsti.  smile.gif Jei kam įdomu maximoj Obuolio leidyklos knygoms 30%nuolaida,bet manau,kad nelabai apsimoka,nes per jamam tikriausiai bus 40 %,bet tiksliai nežinau. 4u.gif

išeis. rolleyes.gif Juk ne poromis mainysitės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 09, 19:19)
Yolanda Scheuber "Olga". Istorija apie stiprią moterį. Ją tėvai išvežė iš carinės Rusijos kai jai buvo vos dešimt metų, dvylikos ji liko tik su sese nesvetingoje Argentinoje. Gana įdomi istorija, parašyta megėjiškai, su šiokiais tokiais lyriškais bei istoriniais nukrypimais. Skaitėsi labai lengvai ir greitai. Patiko, bet nesužavėjo. Ne šedevras.

Man si knyga nepatiko. Teisingai pasaket, kad parasyta megejisku stiliumi. Kartais tas stilius net erzino.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 09, 17:19)
Diane Chamberlain "Dingusi duktė". Patiko ir ši autorės knyga.

Girdėjau iš atsiliepimų, kad šios rašytojos stilius labai panašus į Jodi Picoult. Jei skaitėt Picoult, tai gal galit palyginti, ar tikrai? ax.gif Iš atsiliepimų supratau, kad abi rašytojos mėgėjos pasirinkti prieštaringai vertinamas istorijas (ypač moraliniu, apsisprendimo požiūriu), kai nėra vieno teisingo kelio/sprendimo ir pan. Nemoku paaiškinti tiksliau, bet gal suprasite ką turiu galvoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 09, 16:54)
Girdėjau iš atsiliepimų, kad šios rašytojos stilius labai panašus į Jodi Picoult. Jei skaitėt Picoult, tai gal galit palyginti, ar tikrai? ax.gif Iš atsiliepimų supratau, kad abi rašytojos mėgėjos pasirinkti prieštaringai vertinamas istorijas (ypač moraliniu, apsisprendimo požiūriu), kai nėra vieno teisingo kelio/sprendimo ir pan. Nemoku paaiškinti tiksliau, bet gal suprasite ką turiu galvoje blush2.gif

Na Picoult esu skaičiusi tik vieną knygą. Šiaip kai skaičiau Chambarlain "Prieš audrą" panašumas buvo akivaizdus, tiek tematika, tiek stiliumi. Bet manau, kad išskirti konkrečius panašumo taškus reikia daugiau nei vieną knygą perskaityti. Bet vis tik abi rašo apie šeimas ištikusias bėdas, bandymą rasti tikrai teisingą sprendimą kartais neatsižvelgiant į tai kaip tai paveiks kitus šeimos narius.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 09, 18:19)
Yolanda Scheuber "Olga".

man nepatiko,atrodos,turėtų būti įdomi,bet nepabaigiau.Panašiai kaip ir su "raudonu dienoraščiu",anotacija įdomi,o viduj nieko gero rolleyes.gif

QUOTE(Rasma @ 2011 11 09, 18:54)
Girdėjau iš atsiliepimų, kad šios rašytojos stilius labai panašus į Jodi Picoult. Jei skaitėt Picoult, tai gal galit palyginti, ar tikrai? ax.gif

man labiau patiko Chamberlain, tik vieną jos knygą skaičiau.Nors abi gvildena panašias problemas.Picoult gal labiau smulkmeniškai viską rašo,o gal per daug jos knygų skaičiau smile.gif
Neturiu ko skaityt,iš bibliotekos grįžau tik su viena knygele "Paskutinė Beko vasara",ir ta skirta jaunimui unsure.gif
Atsakyti