Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

QUOTE(sunray @ 2011 12 30, 20:10)
Pritariu del patogumo  smile.gif , jeigu del poveikio tai inhaliuojant vandeniu jis stebuklu nedaro (bent jau mums) ir esant priepuoliui toks kvepavimas neveiksmingas. Nezinau kaip kiti vaikai, bet musu mazasis atsisako detis kaukute (bandziau pora kartu kai buvo sloga stipri), lengviau man atrodo susitarti su didesniu vaiku (su vyresniaja siaip ne taip susitariam).
T.A.K o kokio amziaus jusu vaikas isaugo is laringito? (laukiu tos dienos blush2.gif )

mano mazasis pirma karta susirgo laringitu budamas pusantru-tada jungiau kompiuteryje flmuka trunkanti 10 min. o ji laikiau ant keliu-kvepavo liuksiskai be jokio isgascio, nesirgo iki siu metu (dabar jam 3)-susirgo kartu su sese pries menesi-tai negalejo inhaliatoriaus pasidalint nes zinojo ka filmukas bus biggrin.gif
o dukra susirgo pirma karta budama 2-veliau buvo 2 metu pertrauka isvis bet kokiu susirgimu o jau 4 metuku kai dejo uz visus metus nesirgtus-nuo sausio kas menesi iki birzelio net rugpjuti sugebejo uzlot doh.gif , dabar jai sausi sukaks 6 ir tik pries menesi su broliu praslydo su laringitu lengva forma.Gyd sake gali susirgt ir vyresne budama bet jau tikimybe mazesne, bet kai toks "puikus" gyvenimas tai visko gali but
Atsakyti
QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 30, 22:50)

skaiciau, kad tai isaugama liga ir neva didesni vaikai tiesiog lengviau serga ir jiems ne taip pavojinga (suprantu, kad del platesniu kvepavimo taku g.gif ), ar ieskojot tokiu daznu sirgimo laringitu priezasciu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 12 30, 23:10)
QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 30, 22:50)

skaiciau, kad tai isaugama liga ir neva didesni vaikai tiesiog lengviau serga ir jiems ne taip pavojinga (suprantu, kad del platesniu kvepavimo taku g.gif ), ar ieskojot tokiu daznu sirgimo laringitu priezasciu? 4u.gif

taip,musu pediatre, kompetetingumu kurios neabejoju ir pasitikiu, i mano pergyvenimus del tuometinio dazno dukros susirgimo ramindavo ir argumentuotai paaskindavo kad su amzium praeis-buvo teisi. Man buvo kylusi tokia mintis ieskot gyliau-bet kadangi mano abu vaikai turejo gimus siaurus kvep takus-logiska buvo kad tai susirgimai kurie ateity turetu praeit. Kol kas pediatres versija pildosi biggrin.gif Ir siaip kadangi ji dar ne karto del diagnoziu ir gydymo metodu, vaistu skirymo neapsiriko ir is visu pusiu musu aplinkoj girdima tik pagiras jos patirciai ir kompetetingumui-tol kazkaip su ramia sazine klausau visu jos patarimu smile.gif
Atsakyti
super, pasiseke jums sutikti gera gydytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 12 30, 19:10)
Pritariu del patogumo  smile.gif , jeigu del poveikio tai inhaliuojant vandeniu jis stebuklu nedaro (bent jau mums) ir esant priepuoliui toks kvepavimas neveiksmingas. Nezinau kaip kiti vaikai, bet musu mazasis atsisako detis kaukute (bandziau pora kartu kai buvo sloga stipri), lengviau man atrodo susitarti su didesniu vaiku (su vyresniaja siaip ne taip susitariam).
T.A.K o kokio amziaus jusu vaikas isaugo is laringito? (laukiu tos dienos blush2.gif )

o tai gal dėl to ir neveiksminga, kad atsisako dėtis? nes na, mes nesame dideli sirgaliai laringitu, bet tas poveikis matėsi, kai inhaliavosi ištisai non stop. jei 5 min ir dar kaukės nesidedant, tai tikiu, kad naudos mažai...

ir lygiai tas pats su bronchinėm ligom, kol inhaliuojamės pažaisdami po mažai, tai simboliška ir nauda. bet tfu3 k kol kas manieji kai jau blogiau jaučias, mielai ir sėdi su tom kaukėm, dar ir sveikasis konkuruoja padėt iš pavydo tada smile.gif tai rimiau sirgdami tikrai ilgokai prasėdi su tais garais.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 31, 02:51)
o tai gal dėl to ir neveiksminga, kad atsisako dėtis? nes na, mes nesame dideli sirgaliai laringitu, bet tas poveikis matėsi, kai inhaliavosi ištisai non stop. jei 5 min ir dar kaukės nesidedant, tai tikiu, kad naudos mažai...

laringitu serga dukra, ji kuo puikiausiai dedasi, inhaliuojam daznai po 10-15 min. ir diena ir nakti verysad.gif tiesiog kai jau uzeina rimtas priepuolis inhaliatorius nebepadeda - vaziuojam i ligonine kvepuoti adrenalinu.
Nezinau kaip kitiems vaikams, bet kiek sirgo dukra laringitu kosulys nebuvo pats baisiausias - kosedavo gan retai, pagrinde nakti, taciau atsirasdavo rijimo sutrikimai ko pasekoje nustodavo valgyti, o paskui netgi gerti tampa problema - vaikas po poros dienu tampa baisus verysad.gif ir laringitas musu neuzklumpa staiga nakti, pozymius as jau jauciu pries kelias dienas - uzkimimas, tie patys rijimo sutrikimai, "aukstos natos" verkiant, apsunkintas kvepavimas, kosulys islenda paskutinis ir kai islenda vaikas buna jau gerokai nualintas. Kaip palengvinti vaikui visus siuos simptomus as nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 31 gruodžio 2011 - 13:04
QUOTE(sunray @ 2011 12 31, 12:50)
laringitu serga dukra, ji kuo puikiausiai dedasi, inhaliuojam daznai po 10-15 min. ir diena ir nakti verysad.gif tiesiog kai jau uzeina rimtas priepuolis inhaliatorius nebepadeda - vaziuojam i ligonine kvepuoti adrenalinu.
Nezinau kaip kitiems vaikams, bet kiek sirgo dukra laringitu kosulys nebuvo pats baisiausias - kosedavo gan retai, pagrinde nakti, taciau atsirasdavo rijimo sutrikimai ko pasekoje nustodavo valgyti, o paskui netgi gerti tampa problema - vaikas po poros dienu tampa baisus  verysad.gif ir laringitas musu neuzklumpa staiga nakti, pozymius as jau jauciu pries kelias dienas - uzkimimas, tie patys rijimo sutrikimai, "aukstos natos" verkiant, apsunkintas kvepavimas, kosulys islenda paskutinis ir kai islenda vaikas buna jau gerokai nualintas. Kaip palengvinti vaikui visus siuos simptomus as nezinau.

mes tai dabar jau turim adrenalino ampulių šaldytuve dėl visa ko, nes jas tame inhalitoriuje irgi galima sukvėpuot.
na taip, kai jūsų dažni sirgimai, ir dideli priepoliai, tai aišku, matyt be vaistų neišsiversi, mes irgi visko išbandėm, bet manau vis tiek gerai darot, kad inhaliuojat, nes aš pastebėjau tokios atrodytų paprastos priemonės vis dėlto padeda greitesniam sveikimui. kol neturėjom jų, tai kažkaip viską sudėtingiau gydėmės, ir daugiau cheminių vaistų reikdavo...
Atsakyti
sunray
turekit namie adrenalino-nereikes vaziuot iki ligonines jei tik del adrenalino vaziuojat.PAs mane saldytuve pokelis adrenalino ir fiz tirpalo pirmoj vietoj, paskui visa kitam vaistu amunicija -pirmos pagalbos vaistinele tongue.gif
dukros laringita irgi nuspedavau nes dazniasiai prasidedavi tik nuo uzgultos nosies. kosulys taip pat buna sunkiausias ir ikyrus nakti-tada suduodu nospa, ventolina,inhaliacijas
Atsakyti
QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 31, 23:33)
sunray

nusipirkau, bet bijau, kad reikiamu momentu nesukontroliuosiu situacijos ir nutiks kazkas baisaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 12 31, 15:14)
mes tai dabar jau turim adrenalino ampulių šaldytuve dėl visa ko, nes jas tame inhalitoriuje irgi galima sukvėpuot.
na taip, kai jūsų dažni sirgimai, ir dideli priepoliai, tai aišku, matyt be vaistų neišsiversi, mes irgi visko išbandėm, bet manau vis tiek gerai darot, kad inhaliuojat, nes aš pastebėjau tokios atrodytų paprastos priemonės vis dėlto padeda greitesniam sveikimui. kol neturėjom jų, tai kažkaip viską sudėtingiau gydėmės, ir daugiau cheminių vaistų reikdavo...

QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 31, 23:33)
sunray
turekit namie adrenalino-nereikes vaziuot iki ligonines jei tik del adrenalino vaziuojat.PAs mane saldytuve pokelis adrenalino ir fiz tirpalo pirmoj vietoj, paskui visa kitam vaistu amunicija -pirmos pagalbos vaistinele tongue.gif
dukros laringita irgi nuspedavau nes dazniasiai prasidedavi tik nuo uzgultos nosies. kosulys taip pat buna sunkiausias ir ikyrus nakti-tada suduodu nospa, ventolina,inhaliacijas

O kodėl laikot ampules šaldytuve g.gif . Ant dėžutės parašyta laikyti 15-25 temperatūroje, tamsioje vietoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(niunyte @ 2012 01 01, 21:34)
O kodėl laikot ampules šaldytuve  g.gif . Ant dėžutės parašyta laikyti 15-25 temperatūroje, tamsioje vietoje  g.gif

specialiai paziurejau dar karta anotacija( ir pagooglinus)-mano turimo adrenalino firmos POLFA " laikymo salygos nurodytos - laikyti saldytuve
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.A.K.: 01 sausio 2012 - 21:17
QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 28, 19:34)
jei nera temperaturos galit pakaitint kojytes, galit det ant krutines kompresiukus-visa tai pades greiciau vaikui atsikoset, galit pati padaryt vibromasaziukus

Aciu uz patarimus. Mes kaitinom kojytes ir plius pora vakaru tepiau padukus jodu. Susigere jis pirma nakti, o po antros nakties jodo dar buvo, tad trecia vakara jau nebetepiau jodo. Dejau virtu su lupena bulviu kompresiuka ant gerklytes, dar i bulves ipyliau lasiuka aliejaus ir degtines. Sitas kompresas padejo.
Po to tris kartus per diena girdziau Ventolin sirupiuka. Dvi dienas po tris kartus, trecia diena - du kartus, o ketvirta tik viena karta pries nakti. Dabar koseja retai ir labai slapiai, tad pora kartu dar duodu Prospan sirupo. Toks tas musu gydymas, tik va slogele vis dar kybo. Sunku ja pamesti verysad.gif.
Papildyta:
QUOTE(T.A.K. @ 2011 12 30, 02:34)
is serijos-kiek zmoniu tiek nuomoniu, panasiai kaip ivairiu nuomoniu yra del nesimo vaika i salta ora istikus priepuoliui-vieniems jis tinka kitiems ne.
kiekvienas atsirenkam sau tinkanti gydymo buda
be to i omrona galima pilti karsta vandeni ir kvepuot siltais garais-manau marke isvis ne pie ko

As tiesiog marke paminejau, kad nekiltu jokiu nesusipratimu. Siaip mano vaikui vesus tas garas labai padedavo, netgi nekosejo labiau nei iprasta. Taciau kai isgirsti tokius postringavimus, kad tavo inhaliatorius neveiksmingas prie laringito, puoliau klausti nuomones. Aciu T.A.K. uz patarimus ir skirta demesi 4u.gif
Atsakyti