QUOTE(projektas @ 2007 03 16, 15:30)
Dviguba inksta mano sunui nustate dar genetikos centre. Is gimdymo namu issiunte tiesiai i santariskiu ligonine, nes inkstuke buvo per daug skysciu (hidronefroze). paaiskejo, kad abu inkstai dvigubi ir abiejuose hidronefroze. Be to dar vienas ikstas baigesi atskira puslele, ureterocele, kuri neleido skysciui nuteketi. Taigi - garantuotas uzdegimas. Timk operacija galejo pagelbeti. Todel labai dziaugiuosi, kad tai suzinojau dar sunui negimus, kad papuolem i liginine ne su komplikacijomis, o siekiant ju isvengti. Ir dabar esam nuolatineje urologu prieziuroje. Jei nebutu hidronefrozes, dvigubi inkstai - nieko baisaus.
Radau, tai kas mane labai domina, mano dukrai nustate abipuse hidronefroze, mes taip pat is gimdymo namu papuoleme tiesiai isantariskes.Norejau paklausti, kai jum sekasi tvarkytis su sia liga, kokios pasekmes ir tolesne gydymo eiga???
Papildyta:
QUOTE(jurgiuxxx @ 2007 07 20, 23:14)
Na ir mes turim bedeliu su inkstukai.Vienas inkstukas buvo dvigubas,taip pat hidronefroze,ir slapimtakis vienas buvo kaip perskaiciau "bige" o kitas neiejo i pusle,o tekejo,lasejo slapimas pastoviai,ir ta patologija pastebejom tik kai vaikui buvo 1.5m,sukilus umiam inkstu uzdegimui.Atsidurem pas urologus santariskese,pas gerb.Griciu,kuriam visa gyvenima busim dekingi uz isgelbeta inkstuka,nes jis buvo taip sugedes,kaip gyd sake"isipletes kaip kaliosas ir vos vos bekrutantis"ir jis nusprende apipjaustyt inkstuka bet palikti,tai turejom operacija,po kurios susigyvenom su nefrostoma(slangute isvesta is soniuko vaikui,ir slapimas pastoviai tekejo i toki maisiuka)su ja "draugavom"puse metu,po pusmecio tas inkstukas atsigavo,apgijo ir gulemes antrai operacijai,kur sodino slapimtakius i pusle.Is kart susitvarke viskas,t.y.reikaliukai su puoduku,labai retai nelaime atsitinka.O kitas inkstukas pas mus sveikas,na yra refliuksas,jis buvo 4 laipsnio,o po 2 operacijos paliko 2 laipsnio,kas rodo kad traukiasi jis.Ir palikom stebejimui.Esam pastoviai urologu kontroleje.Gal kas gali suteikti informacijos,nes girdejau kad lyg kazkoks naujas aparatas atsirado,kuriuo operuoja refliuksus,be jokio pjuvio
mes taip pat grizome is santariskiu su dviem slangelem is inkstu , nes abipuse hidronefroze. norejau paklausti, ar nekilo problemu su tais vamzdeliais, kaip tvarketes. mes namuose su jais dar tik pora sav. dar vis nepriprantame , labai baisu kad tik kas nors neatsitiktu, kad neiskristu
Papildyta:
QUOTE(rumba @ 2007 12 13, 15:09)
pas mus panasios problemos, tik pirmiausia jas pastebejo vos gimus . Gime mano bernas 34 sav, neisnesiotas, padare vidaus org echo ir pamate kad issiplete inkstai, kai tik pagerejo situacija perkele i santariskes. Dabar mes jau su 2 nefrostomomis, taip gyvensim iki 6 men (greiciausiai), nors gali buti ir trumpaiu ir ilgiua.Dar rado kazkokius voztuvus uz slapimo pusles, sake kad darys ir slapimtakiu persodinima (bet tik kai vaikui sueis metukai, anksciau nerekomenduojama). Dabar esam urologu kontrolej.Geriam vaiztukus ir vsikas.Tikimes kad viskas susitvarkys
o kokia operacija darys kai sueis pues metu, mums ta pati diagnoze, taip pat gyvenam su dviem nefrostomom, tai intensyviai domiuosi.