Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų ligos.

QUOTE(K06 @ 2008 04 01, 22:17)
zmona, koks gydytojas jus operavo ir koks priziuri jus?

stiprybes jums abiems:) pasveiksit, svarbiausia, kad neblogeja jau mazylio sveikata.

Operavo Puzinas, dalyvavo Gricius ir Bilius, visi jie nuostabus gydytojai aciu Jiems.
bet vaikas jau2iasi prastokai...nuo antibijotiku viduriuot pradejo, vemia............siaubingai liudna diena siandien, nes siandien jo gimtadienis verysad.gif , o jis guli liudnas su prijungta lasakine, plysta sirdis..............
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2008 04 02, 11:27)
Operavo Puzinas, dalyvavo Gricius ir Bilius, visi jie nuostabus gydytojai aciu Jiems.
bet vaikas jau2iasi prastokai...nuo antibijotiku viduriuot pradejo, vemia............siaubingai liudna diena siandien, nes siandien jo gimtadienis  verysad.gif , o jis guli liudnas su prijungta lasakine, plysta sirdis..............

Zmona, na neliudek taip, stenkis galvoti teigiamai, suprantu tave, nes auginu maziu, kuris turi tik viena inksta, kitas cistinis, o sveikam inkste yra 2-3 laipsnio refliuksas, ir mums tenka guleti ligoninese, priziuri Puzinas mus. Svarbiausia, kad viska darai del savo maziaus, iskesit ta antibiotiku kursa, pasveiksit, grisit namo, susitvarkys maziaus sveikata, o gimtadieniu dar daug bus, galesit atsvesti, svarbiausia, kad maziukas pasveikstu. Jam geriausia dovana-kad turi MAMA salia, kuri rupinasi juo.Juk dabar MAMA jam labai reikalinga.
SVEIKIT, STIPREKIT, IR GREICIAU NAMUCIU.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 04 02, 23:09)
Zmona, na neliudek taip, stenkis galvoti teigiamai, suprantu tave, nes auginu maziu, kuris turi tik viena inksta, kitas cistinis, o sveikam inkste yra 2-3 laipsnio refliuksas, ir mums tenka guleti ligoninese, priziuri Puzinas mus. Svarbiausia, kad viska darai del savo maziaus, iskesit ta antibiotiku kursa, pasveiksit, grisit namo, susitvarkys maziaus sveikata, o gimtadieniu dar daug bus, galesit atsvesti, svarbiausia, kad maziukas pasveikstu. Jam geriausia dovana-kad turi MAMA salia, kuri rupinasi juo.Juk dabar MAMA jam labai reikalinga.
SVEIKIT, STIPREKIT, IR GREICIAU NAMUCIU.

Tikrai veikia raminanciai aciu smile.gif O kada suzinojai apie beda? mes tai netiketai atvaziavom i traumatologini............................
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2008 04 02, 23:28)
Tikrai veikia raminanciai aciu  smile.gif O kada suzinojai apie beda? mes tai netiketai atvaziavom i traumatologini............................

ir mes atsitiktinai suzinojom tokia diagnoze (kad vaikas gimes tik su 1 inkstu), kai maziui buvo net 8 menesiai.va tada tai buvo sokas, o gimdymo namuose nieko netiria, jei isoriskai sveikas, tai ir paleidzia namo (cia Klaipedoje taip), mums i isvykimo lapa irase: SVEIKAS. Va ir pasitikek gydytojais:(
Papildyta:
atsitiktinai nusinesem vaika i privacia medicinos istaiga pilvo organu echoskopijai, ir pasake kad nera inksto, tada atvaziavom patys i Vilniu (pas Puzina) ir mums cia jau istyre tiklsiau, rado dar ir refliuksa sveikam inkste, jei nesumazes refliuksas, operuos ir mums. vasara gulsimes pakartotiniems tyrimams.

Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 04 02, 23:39)
ir mes atsitiktinai suzinojom tokia diagnoze (kad vaikas gimes tik su 1 inkstu), kai maziui buvo net 8 menesiai.va tada tai buvo sokas, o gimdymo namuose nieko netiria, jei isoriskai sveikas, tai ir paleidzia namo (cia Klaipedoje taip), mums i isvykimo lapa irase: SVEIKAS. Va ir pasitikek gydytojais:(
Papildyta:
atsitiktinai nusinesem vaika i privacia medicinos istaiga pilvo organu echoskopijai, ir pasake kad nera inksto, tada atvaziavom patys i Vilniu (pas Puzina) ir mums cia jau istyre tiklsiau, rado dar ir refliuksa sveikam inkste, jei nesumazes refliuksas, operuos ir mums. vasara gulsimes pakartotiniems tyrimams.

ir zinai kas sbvarbiausia kad ir tavo ir mano atveju kaltos ginekologes, jus blogai ivertino vaisiaus bukle gimdoje, neapziurejo visu organu, o inkstus apziureti echoskopijos metu PRIVALOMA verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(projektas @ 2007 03 16, 15:30)
Dviguba inksta mano sunui nustate dar genetikos centre. Is gimdymo namu issiunte tiesiai i santariskiu ligonine, nes inkstuke buvo per daug skysciu (hidronefroze). paaiskejo, kad abu inkstai dvigubi ir abiejuose hidronefroze. Be to dar vienas ikstas baigesi atskira puslele, ureterocele, kuri neleido skysciui nuteketi. Taigi - garantuotas uzdegimas. Timk operacija galejo pagelbeti. Todel labai dziaugiuosi, kad tai suzinojau dar sunui negimus, kad papuolem i liginine ne su komplikacijomis, o siekiant ju isvengti. Ir dabar esam nuolatineje urologu prieziuroje. Jei nebutu hidronefrozes, dvigubi inkstai - nieko baisaus.

Radau, tai kas mane labai domina, mano dukrai nustate abipuse hidronefroze, mes taip pat is gimdymo namu papuoleme tiesiai isantariskes.Norejau paklausti, kai jum sekasi tvarkytis su sia liga, kokios pasekmes ir tolesne gydymo eiga???
Papildyta:
QUOTE(jurgiuxxx @ 2007 07 20, 23:14)
Na ir mes turim bedeliu su inkstukai.Vienas inkstukas buvo dvigubas,taip pat hidronefroze,ir slapimtakis vienas buvo kaip perskaiciau "bige" o kitas neiejo i pusle,o tekejo,lasejo slapimas pastoviai,ir ta patologija pastebejom tik kai vaikui buvo 1.5m,sukilus umiam inkstu uzdegimui.Atsidurem pas urologus santariskese,pas gerb.Griciu,kuriam visa gyvenima busim dekingi uz isgelbeta inkstuka,nes jis buvo taip sugedes,kaip gyd sake"isipletes kaip kaliosas ir vos vos bekrutantis"ir jis nusprende apipjaustyt inkstuka bet palikti,tai turejom operacija,po kurios susigyvenom su nefrostoma(slangute isvesta is soniuko vaikui,ir slapimas pastoviai tekejo i toki maisiuka)su ja "draugavom"puse metu,po pusmecio tas inkstukas atsigavo,apgijo ir gulemes antrai operacijai,kur sodino slapimtakius i pusle.Is kart susitvarke viskas,t.y.reikaliukai su puoduku,labai retai nelaime atsitinka.O kitas inkstukas pas mus sveikas,na yra refliuksas,jis buvo 4 laipsnio,o po 2 operacijos paliko 2 laipsnio,kas rodo kad traukiasi jis.Ir palikom stebejimui.Esam pastoviai urologu kontroleje.Gal kas gali suteikti informacijos,nes girdejau kad lyg kazkoks naujas aparatas atsirado,kuriuo operuoja refliuksus,be jokio pjuvio  g.gif

mes taip pat grizome is santariskiu su dviem slangelem is inkstu , nes abipuse hidronefroze. norejau paklausti, ar nekilo problemu su tais vamzdeliais, kaip tvarketes. mes namuose su jais dar tik pora sav. dar vis nepriprantame , labai baisu kad tik kas nors neatsitiktu, kad neiskristu

Papildyta:
QUOTE(rumba @ 2007 12 13, 15:09)
pas mus panasios problemos, tik pirmiausia jas pastebejo vos gimus . Gime mano bernas 34 sav, neisnesiotas, padare vidaus org echo ir pamate kad issiplete inkstai, kai tik pagerejo situacija perkele i santariskes.  Dabar mes jau su 2 nefrostomomis, taip gyvensim iki 6 men (greiciausiai), nors gali buti ir trumpaiu ir ilgiua.Dar rado kazkokius voztuvus uz slapimo pusles, sake kad darys ir slapimtakiu persodinima (bet tik kai vaikui sueis metukai, anksciau nerekomenduojama). Dabar esam urologu kontrolej.Geriam vaiztukus ir vsikas.Tikimes kad viskas susitvarkys rolleyes.gif

o kokia operacija darys kai sueis pues metu, mums ta pati diagnoze, taip pat gyvenam su dviem nefrostomom, tai intensyviai domiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2008 04 03, 14:20)
ir zinai kas sbvarbiausia kad ir tavo ir mano atveju kaltos ginekologes, jus blogai ivertino vaisiaus bukle gimdoje, neapziurejo visu organu, o inkstus apziureti echoskopijos metu PRIVALOMA  verysad.gif

labas, kaip laikosi mazylis?
ka sako gydytojai, kaip pavyko operacija?
jus gulit 3 palatoj, tai vienviete palata, nors ramybe turit:) ar daug ligoniuku guli skyriuje?
o del nepastebetu apsigimimu, tai aisku, kad kaltos ginekologes, bet ka jau cia kaltint. su antru vaikuciu (jei Dievas duos)busiu ,,gudresne".
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 04 03, 23:20)
o del nepastebetu apsigimimu, tai aisku, kad kaltos ginekologes, bet ka jau cia kaltint. su antru vaikuciu (jei Dievas duos)busiu ,,gudresne".

na aš su trečiu ir ketvirtu busiu gudresne, kad tik Dievas duotu smile.gif ... Mums jau geriau..temperaturos nebera, siandien prilenke šlangiuka dešinį, tai reiškia, kad bandom mėginam versti dirbti slapimtakį...ruputį pavyko nenoriu dar girtis bet pasisiojo per pimpaliuka..ir temeratura nekylo..ech kad taip ir toliau gal ir slangiuka greitai panaikins VIENA, o po to kazkada ir antra..kaip aš to noriu...

LAZDINIJA musu situacijos identiškos tik vaikų lytys skirtingos...beje kur susiaurejimas slapimtakio prie pusles sujungimo???
Papildyta:
QUOTE(Lazdinija @ 2008 04 03, 21:20)
mes taip pat grizome is santariskiu su dviem slangelem is inkstu , nes abipuse hidronefroze. norejau paklausti, ar nekilo problemu su tais vamzdeliais, kaip tvarketes. mes namuose su jais dar tik pora sav. dar vis nepriprantame , labai baisu kad tik kas nors neatsitiktu, kad neiskristu

Skirtingai buna tuos vamzdelius išveda...pvz. mums išvede kanaliuka padarę iš jo paties šlapimtakio nes jo buvo dar ir daug (ilgas ta prasme).. tai šiaip nieko baisaus pirmą mėnesį važinėjau į perrišimą po to perrišinėjau pati, vamzdelis gi ir užsilenkia vikso buna kai vaikas miega stebet reikia jei jau šonas šlapias reiškia bėga pro šali kas kart neprivažinėsi nes tų kkartu kiek man teko tokių situacijų nesuskaičiuosi jų labai daug, išmok pati bus paprasta o išmokti nėra ko svarbu nebijoti. Ir vaikui tikrai 100 kart geriau kai ji perrisa mama, aš kai rišu pati jis guli ramiai popieriukus ar ką glamžo...o kai pertrisineja procedurinaim gydytojas verkia rekia...nors gydytojas nieko nedaro "skauda" bet vaikui emociškai sunkiau...ir taip daug mūsų vargšiukams iškest reikia...tvarsliavos kuo puikiausiai gali nusipirkti vaistinej, as visada su savim visur vezuosi: viniojama platu pleista, binta, purskiama spirita Octenicept, zelionkes ir dar tokio pleistro kaip gydytojas deda ant šlangiukų kad jie geriau prisitvirtintų, kad neiškristų...sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2008 04 04, 17:52)
na aš su trečiu ir ketvirtu busiu gudresne, kad tik Dievas duotu  smile.gif ... Mums jau geriau..temperaturos nebera, siandien prilenke šlangiuka dešinį, tai reiškia, kad bandom mėginam versti dirbti slapimtakį...ruputį pavyko nenoriu dar girtis bet pasisiojo per pimpaliuka..ir temeratura nekylo..ech kad taip ir toliau gal ir slangiuka greitai panaikins VIENA, o po to kazkada ir antra..kaip aš to noriu...

LAZDINIJA musu situacijos identiškos tik vaikų lytys skirtingos...beje kur susiaurejimas slapimtakio prie pusles sujungimo???
Papildyta:

Skirtingai buna tuos vamzdelius išveda...pvz. mums išvede kanaliuka padarę iš jo paties šlapimtakio nes jo buvo dar ir daug (ilgas ta prasme).. tai šiaip nieko baisaus pirmą mėnesį važinėjau į perrišimą po to perrišinėjau pati, vamzdelis gi ir užsilenkia vikso buna kai vaikas miega stebet reikia jei jau šonas šlapias reiškia bėga pro šali kas kart neprivažinėsi nes tų kkartu kiek man teko tokių situacijų nesuskaičiuosi jų labai daug, išmok pati bus paprasta o išmokti nėra ko svarbu nebijoti. Ir vaikui tikrai 100 kart geriau kai ji perrisa mama, aš kai rišu pati jis guli ramiai popieriukus ar ką glamžo...o kai pertrisineja procedurinaim gydytojas verkia rekia...nors gydytojas nieko nedaro "skauda" bet vaikui emociškai sunkiau...ir taip daug mūsų vargšiukams iškest reikia...tvarsliavos kuo puikiausiai gali nusipirkti vaistinej, as visada su savim visur vezuosi: viniojama platu pleista, binta, purskiama spirita Octenicept, zelionkes ir dar tokio pleistro kaip gydytojas deda ant šlangiukų kad jie geriau prisitvirtintų, kad neiškristų...sėkmės  smile.gif

Aciu uz atsakyma.labai dziaugiuosi kad radau zmoniu su panasiomis problemomis, nes grizusi is ligonines jauciuosi, kaip tai butu atsitike man vienai, nes panasiu situaciju aplik nera, o ir pediatre atejusi stebisi kas cia per dalykas, ligonineje chirurgas nezino kaip peristi, nes nesusidures su tokiu dalyku.
jau pora dienu pastebejau, kad dukryte sisioja i pampersa, o is desiniojo vamzdelio beveik nieks nebega, siandein ryte tik pradejo truputi begti, bet slapimas labai drumzlinas, tiesiog baltas,.Jau nervvinuosi. ar jums taip nebuvo, ka tai reiskia??
Atsakyti
QUOTE(Lazdinija @ 2008 04 05, 09:19)
    jau pora dienu pastebejau, kad dukryte sisioja i pampersa, o is desiniojo vamzdelio beveik nieks nebega, siandein ryte  tik pradejo truputi begti, bet slapimas labai drumzlinas, tiesiog baltas,.Jau nervvinuosi. ar jums taip nebuvo, ka tai reiskia??

na tai nera gerai...nes jei slangiukas yra slapimas turi begt nes jam ten lengviausias kelias...jei nebega reiskia turetu slapti ir gali buti kad jis uzsilenkes..skambink gydytojui...o baltas slapimas gali buti uzdegimo pradzia del uzsilenkusio slangiuko negasdinu..bet kaip sakoma geriau pasikonsultuoti su gydytoju..bet drumzilnas buna ir siaip be uzdegimu, del slangiukuose susidariusiu drusku ir slapimo pusleje irgi nes ne taip daznai pusle naudojama pagal paskirti taigi ten nuseda druskytes....
Beje merginos dar info del 2 nefrostomu...kai man gydytojas pasiule susiforminti neigaluma verkiau gal puse dienos su pertraukom...mano vaikas - neigalus verysad.gif Bet pamaniau paskui jei jau priklauso tai priklauso... kas menesi vaikas gauna apie 600 Lt (vidutinis neigalumas nustatytas 2 metams, paskui jei viskas tvarkoj panaikins), atidariau atskira kaupiamaja saskaita TIK jam, ka gali zinoti gal kada jie jam pravers unsure.gif o as prie ju negaliu prisiliest man jie kaip ugniniai...nes tai uz vaiko kuna/sveikata gaunami pinigai verysad.gif
Papildyta:
Beje dar biski biski tyliai tyliai pasigirsiu.......tos puses kur praplete slapimtaki, uzdarė užvakar nefrostomą, sisiojo per pimpaliuka bet šonas drėko ir drėko prabėginėjo....o šiandien va jau daugiau nei 4 valandos šonas nedrėksta....pradedu tikrai tikėti kad vieno šlangiuko jau turbūt greit greit atsisakysim...jetau visa širdim to trokštu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žmona: 06 balandžio 2008 - 16:49
QUOTE(Žmona @ 2008 04 06, 16:37)
Beje dar biski biski tyliai tyliai pasigirsiu.......tos puses kur praplete slapimtaki, uzdarė užvakar nefrostomą, sisiojo per pimpaliuka bet šonas drėko ir drėko prabėginėjo....o šiandien va jau daugiau nei 4 valandos šonas nedrėksta....pradedu tikrai tikėti kad vieno šlangiuko jau turbūt greit greit atsisakysim...jetau visa širdim to trokštu  4u.gif

sveikutes 4u.gif
norejau paklausti kaip sveikatytes ir kaip laikotes 4u.gif
mano mazyte irgi operavo, jau du kartus, nors tik vienas inkstukas negeras. tai labai gerai zinau, kaip jauciates 4u.gif
tik kad mums pastebejo jau dar pilvuky.
Atsakyti
QUOTE(trys_spirgiukai @ 2008 04 09, 18:52)
sveikutes  4u.gif
norejau paklausti kaip sveikatytes ir kaip laikotes  4u.gif
mano mazyte irgi operavo, jau du kartus, nors tik vienas inkstukas negeras. tai labai gerai zinau, kaip jauciates  4u.gif
tik kad mums pastebejo jau dar pilvuky.

jauciames neblogai, nuo vakar namuose šoniuko skylute užsidarinėja...drėgsta vis maziau ir mažiau smile.gif
Atsakyti