QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 12, 00:29)
Apie nuotraukas, mane tikrai būtent trikdo apšvietimas (ir kažkas panašaus). Nes labai skiriasi pati odos spalva nuotraukose

dėl amžiaus.. nuotrauka su violetine (mano manymu labiau kokia slyvine) kaip suprantu yra dar plius keli meteliai, bet ta spalva to nepabrėžia, nenykina.. iš tikrųjų išgirdau labai įdomų dalyką, kad juoda tinka clear spring?

kolkas dar teko skaityti, kad juoda tinka tik žiemoms ir vasaroms (pasak kaikurių išvis tik žiemoms), todėl man ta juoda dar slidus reikalas, ja nesiremiu.. ir juoda mano akimis Jums netinka vistiek

natūrali man Jūs į pavasarį labiau panaši, nors jei plaukai papilkėdavo, tai vasara.. skaičiau, kad plaukai su pilkumu iškart vasara, tos tipinės lietuvaitės dauguma todėl vasaros.. bet šiuo metu kai nusidažius, tai manau tikrai negalite būti pavasaris. Kaip suprantu, tik tamsi vasara ir žiema gali turėti tokius tamsius plaukus, daugiau niekas, tai reikėtų rinktis tik iš vasaros/žiemos

aš vistiek lieku prie vasaros..
Mano plaukai dažyti tamsiai tamsiai ruda, beveik juoda. Nuotraukose man panašu į Jūsų spalvą: atrodo vos ne juoda, bet nėra juoda, taip vadinama rudai juoda spalva, vos vienu tonu šviesesnė už juodą. Natūrali tikrai esu cool vasara, nes plaukai tamsiai rudi, bet turėjo pilkumo. Bet šviesni už dažomą vos kokiais dviem tonais, tik labai jau sunku rasti save nuotraukose su natūraliais plaukais
Ne, pati naujausia nuotrauka yra ta, kur pati pirmoji. Su violetiniu fotografuota gal pusmečiu atgal, tai galima sakyti, kad maždaug tas pats laikotarpis. Dėl "clear spring" ten parašyta, kad tinka skaisčiai raudona, ryški turkio, juoda, citrininė žalia, ryškiai rožinė, mėtų. O vengti reikia drumzlinai mėlynų, rudų, "kūno", smėlio. Dėl tinkančių paletės - ką aš žinau, išvardytos spalvos tinka lyg ir visai neblogai (išskyrus citrininę, nors gal normaliai esu jos nesimatavusi), bet, mano subjektyviu įsitikinimu, yra ir kur ka slabiau tinkančių spalvų. Dėl netinkančių - tikrai neprašauta su visais tais rudais šviesias atspalviais (iš rudų tikrai gražiai tinka man tinka juodo šokolado spalva, o visos kitos rudos - nebent ant ribos, po nedaug arba prie didelio noro). Dėl visų drumzlinai mėlynų kategoriškai nesutinku, nes kaip tik jos yra mano stichija, melsvai pilka arba pilkai mėlyna, asfalto yra vienas geriausių spalvinių variantų, bent jau iš mano stebėjimų. Tai galima manyti, kad "clear spring" tipas artimas manajam, bet greičiausiai nėra mano.
Ar plaukų dažymas keičia spalvinį tipą? Jis nustatomas ne pagal natūralų, nepsiklausomai, kaip tu benusidažysi?
QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 10:08)
kiek pamenu iš senesnių forumų ir foto jūs esat vasara

... nieko čia nepadarysi... teks atsisveikint su juoda spalva ir

įvaizdžiu
cool summer gana šaltų ryškių spalvų, burgundy, soft black (verstos juodos odos), ir rodyta violetinė iš šio potipio spalvų (kaip ir sidabras iš metalų)
clear spring juoda spalva tinka tik pagal kažkurį skirstymą, bet šiaip tai nebent su vakariniu makiažu. Tinka labai tokios ryškios, šviečiančios spalvos, (viena kaip orentyrinė spalva ryškiai salotinės). Visai nepanašu į šį potipį
Su ryškiai salotine mielai atsisveikinsiu, tik ne su juoda

Jau geriau kartais sau leisiu atrodyti pavargusi, užtat juoda

Beje, o ta "gryna" juoda vasarai netinka ir deriniuose su kitomis spalvomis, ar tik kai naudojama viena? Nes man užsifiksavę, kad labai tinka visokie margi drabužiai, kurių pagrindas juodos spalvos.
Ir dar man kirba - vis dėlto "šaltai" vasarai geriau tinka juoda ar ruda? Čia aš apie plaukų dažymą. Dabar dažau vis šviesesniais rudos atspalviais, kad būtų artimesni natūraliai spalvai (ir ne taip matytųsi šaknys). Bet lyg ir gražiau atrodė "švari", šalta juoda. Turbūt patartina rinktis šaltesnių atspalvių rudą, "užpilkintą"? Šiuo metu mano dažų spalva vadinasi "iced cacao", bet ant manęs vis vien tai atrodo beveik juoda
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 01 12, 11:15)
Gal galėtumėte ir man padėti nusistatyti savo tipą? Aš jau ne vieni metai vis bandau tuo domėtis ir lieku aklavietėje...
Mano oda labai šviesi, rausvo atspalvio, visiškai nėra geltono atspalvio. Venos melsvos.
Akyse dominuoja plieno pilka, tačiau rainelės apvadas tamsesnės drumzlinos mėlynos spalvos (dėl to daugelis iš pirmo žvilgsnio pasakytų, kad mano akys mėlynos). Aplink vyzdį yra žalios spalvos, saulėtą dieną akys atrodo jau žalios. Chameleonai jos pas mane
Su plaukais dar geriau: pagrindinė spalva- šviesi pelenų (be auksinių atspalvių). Tačiau yra ir kelios šviesios (gelsvos) sruogos, kurios išlieka ir žiemą, o vasaromis dar pašviesėja. Plaukų apačia- ruda (drumzlina, tačiau ruda). Čia man ir galvosūkis- nesuprantu, ar mano plaukai šalto ar šilto atspalvio. Pas šaltą lyg ir neturėtų būti auksinių bei rudų sruogų, o pas šiltą- šaltų pelenų. Bet va gamta sukūrusi būtent taip.
Tinkančios spalvos: juoda, iš dalies- balta (bet joje neturi būti jokių jokių "priemaišų", gryna balta), nerealiai tinka ryški skaisti raudona, taip pat ir bordo, vyšnių, kraujo spalvos. Tinka ryški mėlyna, rašalo mėlyna, navy. Gerai tinka ir sodri žalia, samanų žalia.
Labai labai netinka: ryški gryna geltona. Taip pat visi pasteliniai atspalviai (su jais atrodau išblyškusi ir serganti). Kreminė, šampano ir pan. išvis "nužudo" mane.
Iš esmės tinka ryškios grynos spalvos (išskyrus geltoną). Nesu apsisprendusi dėl rudos- ji man labai patinka, tačiau tinka vidutiniškai, nei pagyvina veiduką, nei pablyškina.
Ką manote? Pagal spalvų koloritą kaip ir linkčiau prie clear winter... Bet iš plaukų ir akių spalvos visgi nesu žiema. Labai reikėtų pagalbos
Tinka ir netinka panašios spalvos, kaip ir man

Laukiam verdikto. Visgi turbūt pagrindinis momentas - tas pilkumas, o sruogos (detalės) - buvę nebuvę.