Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

QUOTE(Elysa @ 2012 04 10, 00:28)
Ooooo....... mergaite...... tokių pasiūlymų esu turėjusi daug.
Negalvok, kad tu nebūsi surasta.

Padarei klaidą.

Visi juk kartais klysta....

Jei ieškosi kokios tai mergaitės -tai bus labai jau neefektyvu...

Kai sunku suvokti elementarų sakinį ,tai pabandyk perskaityt daug kart,gal dar su kokiomis pertraukomis- vedos čia tau tą šviną siulo aš čia prie ko?)))
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 04 10, 03:44)
Jei ieškosi kokios tai mergaitės -tai bus labai jau neefektyvu...

Aš žinau, kad reta mergaitė moka naudotis švinu.

Todėl man paaiškinimo nereikėjo - nors ačiū už rūpestį.

Aš moku.
Atsakyti
Don Kichotas - Ar matai tu jojant raitelį keliu?
Sančo Pansa- Taip!Ant asilo kažkas į mus artėja.
Don Kichotas-Aš Mambrino šalmą spindintį regiu.
Sančo Pansa - Aš tik vario lėkštę - įprastą skutėjui.

Don Kichotas - Šalmą tuoj išsikovosime mūšy.
Sančo Pansa - Dėl lėkštės neduosiu sau nuleisti kraujo.
Don Kichotas - Pasitrauk iš kelio, jei širdis baili.
Sančo Pansa - Taip, Senjore! Aš bailus, čia nieko naujo.

(po mūšio, kuriame skutėjas pabėga, viską palikęs):

Don Kichotas - Sančo Pansa, šalmas - didelis laimikis!
Sančo Pansa - Bet skutėjo asilas taip pat nemenkas!
Don Kichotas - Ne, tai grobis riteriams tauriems netikęs.

Sančo Pansa - Bet ginklanešiams bailiems ir to užtenka.
Don Kichotas - Sančo, būk teisingas ir įstatymo žmogus.
Sančo Pansa - Malonybe, vien tik nugalėtojas teisus.

Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 04 10, 03:08)
Aš žinau, kad reta mergaitė moka naudotis švinu.

Todėl man paaiškinimo nereikėjo - nors ačiū už rūpestį.

Aš moku.

Tau ,vaikeli, reik rimtai kreiptis pas psichiatrą, gi jau visai blogai, jei pati negali gal giminės ar artimieji padėtų, čia gi nejuokai taip susivaryt psichika..
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 04 10, 10:22)
Tau ,vaikeli, reik rimtai kreiptis pas psichiatrą, gi jau visai blogai, jei pati negali gal giminės ar artimieji padėtų, čia gi nejuokai taip susivaryt psichika..

Ačiū už patarimą.
Būtinai pasinaudosiu.
Juk patarimas nuoširdus..... na juk taip???.... ( smile.gif )

Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 04 10, 11:04)
Ačiū už patarimą.
Būtinai pasinaudosiu.
Juk patarimas nuoširdus..... na juk taip???....  ( smile.gif )

Taip nuoširdus, ir su skausmu
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 04 09, 21:13)
kas yra šudros?

apie ššudras ir kitas kastas. Tik ilgai.
esmę geriau suvokti pačiam.
Atsakyti
Dažna klaida, kad šudrų (tarnautojų, darbininkų) socialinė kategorija suprantama kaip kažkas žemo. Šudros priklauso civilizuotai visuomenės sistemai, yra viena iš keturių socialinių kategorijų. Jie pasižymi geromis civilizuoto žmogaus savybėmis - švara, neprievarta, nevogimu, nesisvaiginimu, doru savo prigimtinių pareigų atlikimu, darbu vardan Aukščiausiojo padedant kitoms dieviškosios visuomenės grupėms. Šudros visuomenės organizme prilyginami kojoms - be kojų būtų ne kas.

Gal šudrų situacija nesuprantama kaip aukštas lygis lyginant su necivilizuotomis, ateistinėmis visuomenės sistemomis dėl to, kad necivilizuotai gyvensenai apskritai būdinga nepagarba žmogui, o jau dirbančiam ir patarnaujančiam kitiems - labiausiai.

Pasiekti šudros lygį - ne taip paprasta. Tai reiškia kad prigimtinį darbą žmogus atlieka su tam tikra dvasine stiprybe, su tam tikru džiaugsmu ir meile.

Šiais laikais daug kalbama apie tai, kad reiktų dirbti tai, ką mėgsti, ir mėgti tai ką darai. Tai jau tam tikra orientacija į šudros etiką.

O pvz. kalbama, kad lietuviai darbštūs. Bet dažniausiai darbštūs per sukastus dantis, ir dėl pinigų. Iš tikro dauguma nenori dirbti.

-----------------------------------------------------

O dėl draudimo šudroms studijuoti Vedas - Vedos, kaip nepaprastai ezoteriškos žinios, reikalauja labai didelės kvalifikacijos. Kaip negalima imti ir bet kam užsiimti gydytojo amatu ir operuoti žmones, taip ir superinio intelekto bei paruošimo ir auksinio gerumo širdies reikalaujančios žinios saugomos nuo nekvalifikuotų žmonių, kurių širdys gali nebūti tokios švarios. Bet teistai - žmonės, kurie turi tikėjimą Aukščiausiuoju, nesvarbu kokiai socialinei grupei priklausytų, turi teisę užsiimti teistine religine praktika ir gauti bei studijuoti teistinį mokymą Vedų kultūros šventraščiuose (bhakti tattvas, bhakti kandą). Kodėl? Nes visos gyvos esybės yra Aukščiausiojo vaikai, ir turi su Juo amžiną ryšį, neribojamą jokių materialių sąlygotumų. Kiekvienos gyvos esybės pirminė neatimama pareiga ir teisė - tobulinti savo ryšį su Aukščiausiuoju ir gilintis į Jo mokymą.

žr. http://www.krishna.l...i-jaiva-dharmos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stouny: 10 balandžio 2012 - 14:24
QUOTE(stouny @ 2012 04 10, 16:19)

Pasiekti šudros lygį - ne taip paprasta. Tai reiškia kad prigimtinį darbą žmogus atlieka su tam tikra dvasine stiprybe, su tam tikru džiaugsmu ir meile.

Šiais laikais daug kalbama apie tai, kad reiktų dirbti tai, ką mėgsti, ir mėgti tai ką darai. Tai jau tam tikra orientacija į šudros etiką.

O čia tai atsakymas!

Ačiū.

Bent kartą žmonių kalba smile.gif

O aš, tiesą pasakius, iš visų čia esančių skaitinių, buvau susidariusi visai kitokią nuomonę.

O kitam, neblogai išsilavinusiam žmogui, pasakiau žodį "šudros", nes pamačiau daug "šiuolaikinių šudrų" ( smile.gif ) - jis pasakė:
-Nežinau, kas yra šudra.

Todėl ir jūsų paklausiau.

Ir dėl paprasto klausimo pakvipo švinu...
Atsakyti
Bet kad tu, Vanduo, dėsi į krūmus - nesitikėjau.

Tik dėl tavęs atėjau į šį tinklapį.

Bet.... sad.gif ... (smile.gif )
Atsakyti
pagal išminties protą vanduo krūmuose neblogiau už vandenį supermamoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 04 30, 12:53)
pagal išminties protą vanduo krūmuose neblogiau už vandenį supermamoj biggrin.gif

Kad išminties protą jis turi, pastebėjau jau seniai.

Skaičiau senokai, bet į diskusijas įsivėliau žymiai vėliau.

Priežastį rašiau.

Stipriai susiginčijau su "pliko mokslo atstovu". Kai buvau atsipalaidavusi nuo darbų ir laiko turėjau - Bahamuose.

O...!!!...kaip susikirtome smile.gif
Skaitant tą patį punktą.

Man pasakė - "mes kaip Stalinas ir Hitleris per antrą pasaulinį karą" biggrin.gif
Tų žodžių niekad nepamiršau.
Atmeskim čia visokius stalinus ar hitlerius, bet prasmė sakinyje didelė smile.gif
Atsakyti