Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzija

QUOTE(Nata* @ 2011 11 07, 21:00)
Buvom kartą pakeliui, tai tik trumpam stabtelėjome prie ES Parlamento rūmų ir pasivaikščiojome centre. Užtrukome apie 1,5 val.... Bet tikrai tik prasiėjome šiek tiek...

Mane tai pats miestas labiausiai domina, ta prancuziskai vokiska architektura. Todel noretusi tiek laiko, kad pavyktu pajusti miesto atmosfera. Bet keliautume traukiniais, tai is anksto reikia susiplanuoti kiek laiko, kur galima uztrukti, o va net neisivaizduoju kiek kur uztruktume. Prie to pacio dar galvoju uzsukti i Metz ir Nancy, be to keliautume pro Paryziu, tai ir ten siek tiek laiko praleisti privaloma wub.gif o kelionei galim skirti daugiausiai savaite, tai galbut per dideli mano planai vienam kartui g.gif

Gal kas nors galite palyginti DK, Lonely Planet ir Rough Guide Prancuzijos kelioniu vadovus?
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2011 11 27, 11:33)
Mane tai pats miestas labiausiai domina, ta prancuziskai vokiska architektura. Todel noretusi tiek laiko, kad pavyktu pajusti miesto atmosfera. Bet keliautume traukiniais, tai is anksto reikia susiplanuoti kiek laiko, kur galima uztrukti, o va net neisivaizduoju kiek kur uztruktume. Prie to pacio dar galvoju uzsukti i Metz ir Nancy, be to keliautume pro Paryziu, tai ir ten siek tiek laiko praleisti privaloma wub.gif o kelionei galim skirti daugiausiai savaite, tai galbut per dideli mano planai vienam kartui g.gif
Gal kas nors galite palyginti DK, Lonely Planet ir Rough Guide Prancuzijos kelioniu vadovus?

na, pajusti miesto atmosferą per porą valandų, ar net per dieną tikrai nelengva...
Turbūt vis dėl to reikėtų iš anksto nusistatyti prioritetus, kuriuose miestuose norite užtrukti ilgiau, o kur tik kvapą pauostyti mirksiukas.gif

Šiaip tai vien Paryžiui savaitės gali būti mažai ax.gif . Nors apribojus poreikius, galima ir per porą dienų prabėgti kai kuriuos žymiausius objektus. Porą kartų dviem dienom užsukę su vaikais į Paryžių, Luvro deja nematėme... Ir dar daug ko nematėme, daug kur nebuvome... Ten gi prie daugelio turistinių objektų reikia nemažas eilutes atstovėti...

Dėl kelionių vadovų - palyginti galiu mažai, nes pavarčiusi pirmuosius du, nusprendžiau imti LP, kadangi tie DK pilni fotografijų, o realios informacijos mažiau.
Man patinka LP, nes ten yra ne tik objektyvi informacija, bet ir subjektyvūs vieno ar kito autoriaus įspūdžiai.
Turiu tą Prancūzijos vadovą.
Be to patarčiau ir internete paskaityti TripAdvisor - juk jame irgi visokios info yra. Ir visai nemokamai!
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2011 11 25, 19:43)
Mes taip darem sia vasara, 2 savaites po Provansa, siulau dalinti i dvi dalis savo atostogu laika ir apsistoti  2 apartamentuose, skirtingose vietose  mirksiukas.gif bus patogiau ir dar daugiau pamatysit  4u.gif Mes visa laika gyvenom vienam viezbutyje,tik pries isskrendant kelemes arciau Ispanijos esanti miesteli,tai dar ten bandem viska pamatyti ir supratom,kad padarem klaida visas atostogas vienoje vietoje. Na bet kai keliavom su 2m vaiku, tai manem,kad taip yra patogiau. Beje vietas viezbutyje bukinomes jau kovo pradzioje ir ne visur galejom gauti tom dienom kaip norejom,kelione buvo musu birzelio gale.

Mes keliavom po Provansa (aplankant Monaka) balandzio pab - geguzes pradz (viso 3 savaites). Nakvyniu niekur nerezervavom is anksto, nakvojom kiekviena nakti skirtingose vietose. Keliaujant su vaiku, tai aisku sudetingiau, nes kiekviena diena turi pasilikti savo laiko rezerva nakvynei t.t. miestelyje susirasti. bet siaip buvo super. buvo geru nakvyniu, buvo nelabai, bet pati kelione buvo nereali.... iki siol svaigstu smile.gif wub.gif

o siaip, kazkas cia klause apie kelione su 5 men kudikiu - mes su savo maziausiaja pirma karta keliavom, kai jai buvo 4 men (i Vokietija), tai stengemes ilgasias keliones (is LT i Vokietija, pvz) suplanuoti nakti, kai mazoji ramiai miega, o diena vezimelyje jau sigth seeing smile.gif bet cia aisku nuo vaiko priklauso smile.gif
Atsakyti
sveikos pietines Prancuzijos gerbejos !

labai noriu jums pareklamuoti nuostabia ir nepakartojama vieta pietuose !
kai atvykau i sia vieta pirma karta, tai buvo meile is pirmo zvilsgio !!
net patys prancuzai sako kas mate PARIS ,bet nemate..... TAS NIEKO NEMATE !!!!

nuotraukos darytos PASKUTINE 2011METU savaite !duosiu jums pasiziureti ir tada daugiau parasysiu jei bus norinciu ! bet jei planuojat atostogas p Prancuzijoje tikrai nepraleiskit sitos vietos, nes tikrai nepasigailesit wub.gif

user posted image
wub.gif
user posted image

wub.gif

wub.gif
user posted image

wub.gif

cia buvo vaizdas is apacios o dabar vaizdas is virsaus aukstis apie 400m

wub.gif

user posted image

4u.gif
user posted image
4u.gif

user posted image

wub.gif
user posted image
wub.gif

user posted image
wub.gif

na ir pirmosios 2012 metu tik prazydusios mimozos tiesia is ten pat !!!

user posted image

wub.gif

Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 01 05, 17:39)
sveikos pietines Prancuzijos gerbejos !
labai noriu jums pareklamuoti nuostabia ir nepakartojama vieta pietuose !
duosiu jums pasiziureti ir tada daugiau parasysiu jei bus norinciu ! bet jei planuojat atostogas p Prancuzijoje tikrai nepraleiskit sitos vietos, nes tikrai nepasigailesit  wub.gif

Sukonkretinkit rolleyes.gif Kas per vieta?
Atsakyti
Suintrigavot jau pirmuoju sakiniu wink.gif Aišku kad labai įdomu, norisi apie viską plačiau - ir kokia tai vieta, ir kur gyvenot, ir ką valgėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2012 01 06, 09:46)
Suintrigavot jau pirmuoju sakiniu wink.gif Aišku kad labai įdomu, norisi apie viską plačiau - ir kokia tai vieta, ir kur gyvenot, ir ką valgėt smile.gif

user posted image
wub.gif thumbup.gif wub.gif

dar biski palaukim gal kas nors atsiras kas zino sita vieta !!! 4u.gif

na jei niekas neatsiras,kas yra cia buves, tada butinai parasysiu, oho cesaria nori viska zinoti ir kur gyvenom, ir ka valgem,matyt ir ka gerem ir kiek drinks_cheers.gif g.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2012 01 06, 14:38)
keistas jus zmogus  unsure.gif Intiguojate  doh.gif  tik kam neaisku  doh.gif  lotuliukas.gif zmones klausia, atsakykite, kas cia tokio, kai klausia kur gyvenote?  g.gif lankausi daugely kelioniu temu ir visur aptariama viskas, net ir ka valge, kur ir uz kiek  rolleyes.gif

thumbup.gif
nei as keistas zm, nei ka,keista kad niekas nzn sitos vietos !!! provance provance ir voila ... noriu isgirsti ir kita nuomone,gal kas irgi yra buves,o gal ten nera taip grazu,kaip man atrodo, bet juk meile akla!!!o ir prancuzai sako kas mate Paris, o nemate ... TAS NIEKO NEMATE !!!

pamatysit ne vienas poto sakys ,jo buvom buvom visai netoli bet pravaziavom...nezinojom! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

gerai,jau gerai tik nepykit kad uzkankinau jus , pasufleruosiu kur ieskoti atsakymo ,paziurekit gerai i tris pirmus laivelius ant ju ir rasit atsakyma !!! IS 6 RAIDZIU! wub.gif

user posted image

4u.gif

user posted image

O ka ir kur valgem tai labai paprasta, kuprines ant peciu, o ten butelis vandens, duonos, kiausinis ,biski surio obuolys ar mandarinas ir kur nors grazioje vietele piknikas po atviru dangum ant saules 400m aukstyje butinai su vaizdu i jura !! OI KAIFAS !!!nieko geresnio nerasit wub.gif !na prie pikniko dar vyno taure ! dabar ziema dienos trumpos o man labai patinka vaikscioti, daug kilometru nuejom ir vistiek viso virsaus neperejom !
o kur gyvenom, ai tokiam kaimelyje 20 km nuo sitos vietos,zodziu as cia vietine todel galiu jums patarti kur verta vaziuoti ,o kur nelabai,daznai daugiau zinau nei eiliniai vietiniai drinks_cheers.gif koks kosmaras !!!

tai gi sitas gamtos kurinys vadinasi cap canaille wub.gif
user posted image

i ji galima ziureti ne tik is visu pusiu is apacios ,bet ant jo virsaus galima uzvaziuoti
reikia tik surasti ta keliuka kuris vadinasi ROUTE DES CRETES
o ten vaizdelis nerealus i visas puses !!! wub.gif

Atsakyti
Vaizdai pasakiski wub.gif As apvaziavus beveik visa Prancuzijos Siaure, bet pietuose dar nebuvau wub.gif
O del prancuzu posakio....tai mes irgi sakom, kad Paryzius - tai ne Prancuzija, jei nori pajusti sia sali, reikia vaziuoti bet kur, tik ne i Paris ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2012 01 06, 18:03)
Vaizdai pasakiski  wub.gif As apvaziavus beveik visa Prancuzijos Siaure, bet pietuose dar nebuvau  wub.gif
O del prancuzu posakio....tai mes irgi sakom, kad Paryzius - tai ne Prancuzija, jei nori pajusti sia sali, reikia vaziuoti bet kur, tik ne i Paris  ax.gif

TU MATYT PARIS IR GYVENI! MAN PARIS 2 DIENOS KAIP TURISTEI LIUX, O POTO JAU ATGAL I PIETUS NORISI ! FR SIAURE AS IRGI BISKI SPEJAU PAMATYTI ! VISUR LABAI GRAZU NET NEGALECIAU PASAKYTI KUR GRAZIAU, AISKU CIA SILTA TAI JAU DIDELIS +, O SAULEJE VISKAS ISKARTO KITOM SPALVOM PASIRODO IR NUOTAIKA ISKARTO KITA !!! wub.gif AI TIESA SIEMET VESIM DUKROS KLASE I PARYZIU TAIP SAKANT VESIM KAIMIECIUS I SOSTINE IR AS ZINOMA VAZIUOSIU KAIP LYDINTI MAMAN 4u.gif !
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 01 06, 19:31)
TU MATYT PARIS IR GYVENI! MAN PARIS 2 DIENOS KAIP TURISTEI LIUX, O POTO JAU ATGAL I PIETUS NORISI ! FR SIAURE AS IRGI BISKI SPEJAU PAMATYTI ! VISUR LABAI GRAZU NET NEGALECIAU PASAKYTI KUR GRAZIAU, AISKU CIA SILTA TAI JAU DIDELIS +, O SAULEJE VISKAS ISKARTO KITOM SPALVOM PASIRODO IR NUOTAIKA ISKARTO KITA !!! wub.gif AI TIESA SIEMET VESIM DUKROS KLASE I PARYZIU TAIP SAKANT VESIM KAIMIECIUS I SOSTINE IR AS ZINOMA VAZIUOSIU KAIP LYDINTI MAMAN  4u.gif  !
thumbup.gif

Butent, Paris smile.gif Bet man sis miestas ne Prancuzija schmoll.gif Prancuzija nuostabi wub.gif Paryziuje to nepastebesi schmoll.gif
Tiesa sakote, pietuose kita nuotaika, juk saules daugiau, silciau, bet siaure irgi verta aplankyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2012 01 06, 19:51)
Butent, Paris  smile.gif Bet man sis miestas ne Prancuzija  schmoll.gif Prancuzija nuostabi  wub.gif  Paryziuje to nepastebesi  schmoll.gif
Tiesa sakote, pietuose kita nuotaika, juk saules daugiau, silciau, bet siaure irgi verta aplankyti.  smile.gif

paskutini karta kai buvau PARIS tai zinok jis mane isgelbejo is po atostogines depresijos !Turejau reikala atlikti paris centre, 7 ryto nusileidau ORLY ir iki Sorbonos vaziavau su metro pirmyn /atgal,na tiek as ten tame metro vargo prisiziurejo, o dar ir linojo ,apsiniauke ,pasijauciau tikra Paryziaus metro ziurke, na bet kai gryzusi namo nusileidau mrs-provance oro uoste buvau tiesiog laimingiausia sios zemes gyventoja, galvoju kokia as visdelto laiminga kad nereikia man to vargano gyvenimo gyventi metro-boulo-dodo verysad.gif !!!
ir dar 6 metu dukrai vasara nusprendem parodyti PARIS wub.gif , isvaziuojam is pietu cia 33 pavesyje thumbup.gif ten nuvaziuojam 15C g.gif , visi susisuke,susirauke, susitrauke,juodai apsirenge atrodo tuoj lis doh.gif .dukra man nekaltai ir sako: maman o cia ziema ar ka verysad.gif ????
Atsakyti