QUOTE(xjurga @ 2012 02 24, 13:40)
Norėjau pasiklausti tų kas turi namie parketą ar atlaiko jis mažuosius namų gyventojus? Ta prasme ar neišsidaužo jei koks žaislas iš rankų iškrenta ir pan. Suprantu, kad jei plytas mėtysi ar vazonus daužysi tai neatlaikys, bet jei normaliai gyvenant ar atlaiko jis pavyzdžiui važinėjimą su pasispiriama mašinyte?
Žadame pamažu visuose namuose keisti grindis tai mąstome apie parketą arba laminatą. Labiau norėčiau parketo, bet vyras nuogąstauja, kad jis ne toks patvarus ir gali išsitrinti ir išsidaužyti kai mūsų mažasis pralėks su mašina.
Papildyta:
O kokie jo minusai būtų, kodėl jums nepatinka?
pirmiausia parketo gynybai pasakysiu, kad civilizacija eina į priekį ir manau atrandamos vis geresnės jo klojimo technologijos ir priemonės jo apsaugai
dar kiek žinau skirstoma į parketą ir parketlentes ar kažkas tokio
kad išdužtų nepastebėjau..
man didžiausias minusas - girgždėjimas

miegame žinojau vietas, jas apeidavau kaip minų lauką

tai miegamą pakeitėm į laminatą, dėjo kažkokį minkštą materiolą po juo, tai iškart geriau pasidarė.
darbo kambaryje nuo kėdės ir manau vaikų žaislų susibraižė, bet nušlifavus ir nulakavus turėtų pagerėt, bet aš nieko nedarau, nes man jų negaila o gaila pinigų, nes kelsimės į naują namą.
svetainėj susibraižė ir įsirėžė ten, kur sofos kojos, ten kur stovėjo didelė gėlė ir mano uošviai savarankiškai paliedavo ją per daug - iškėlė nuo drėgmės. vaikai turi medinį arkliuką žaliai apačia dažyta, tai kai joja nudažė - brūkšniai atsirado žali, bet nusivalė.
šiaip manau, kad pas mus seniai klota ir nelabai akuratnai ar profesionaliai tarkim, bet pas tetą namuose buvo super geras tikras brangus parketas ir kiek save pamenu visada girgždėjo
jei labai labai prižiūrėsit - jos visad atrodys super, bet stovėt prie vaikų ir žiūrėt ką jie daro irgi ne išeitis..
tokia mano subjektyvi nuomonė, nemėgstu aš parketo, jei būtinai reiktų medžio - kločiau lentas- man bent gražiau atrodo, nors manau ilgainiui irgi atsiranda papildomų sąlygų
p.s. vienintelė sąlyga kada tikrai dėčiau parketą, tai jei namus įrenginėčiau art deco stiliumi - prie tų baldų, detalių kitokių grindų neįsivaizduoju