Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

QUOTE(staselė @ 2006 03 24, 20:04)
Man irgi labai patinka lelijos. tik nemėgstu, tų kurių aštrus kvapas, nes mane tas kvapas labai erzina. Norėčiau pasoissodinti lelijų, bet tų ,kurios neturi to aštraus kvapo. tai kokias pirkti rūšis, kad nebūtų to aštraus kvapo?

Paprastai aštriai kvepia rytietiškos lelijos, o azijinės - iš viso be kvapo (nors seniai literatūrą rimtesnę skaičiau, tai dabar rašau "iš atminties"). Bent jau kiek turiu azijinių lelijų, nė viena nekvepia.
Tiesa, dar atsiminiau, kad kažkada "Sodo spalvos" buvo išleidę žurnalą, skirtą lelijoms:

http://www.sodospalv...id=22&Itemid=48

Panašu, kad jį dar galima užsisakyti - nuėjus į www.sodospalvos.lt kairėje pusėje reikia pasirinkti "Žurnalų užsakymas", o jau ten susirasti Nr.17 "Lelijos". Taip turėtumėte gauti gražų spalvotą žurnalą su visai nebloga informacija pradedantiesiems 4u.gif
Atsakyti
[quote=klarista,2006 03 25, 13:43]
Paprastai aštriai kvepia rytietiškos lelijos, o azijinės - iš viso be kvapo (nors seniai literatūrą rimtesnę skaičiau, tai dabar rašau "iš atminties"). Bent jau kiek turiu azijinių lelijų, nė viena nekvepia.
Tiesa, dar atsiminiau, kad kažkada "Sodo spalvos" buvo išleidę žurnalą, skirtą lelijoms:

http://www.sodospalv...id=22&Itemid=48

Panašu, kad jį dar galima užsisakyti - nuėjus į www.sodospalvos.lt kairėje pusėje reikia pasirinkti "Žurnalų užsakymas", o jau ten susirasti Nr.17 "Lelijos". Taip turėtumėte gauti gražų spalvotą žurnalą su visai nebloga informacija pradedantiesiems 4u.gif
[/quote
Ačiū už informaciją.
Atsakyti
Maniškės auga darže lysvėje, be jokių žemaugių augalų ant "kojų", nebent piktožių priželia lotuliukas.gif , ir nieko, nors apie kojų laikymą šaltai girdėjau ir žinau. Pernai lysvė atrodė įspūdingai, namuose gal rasiu nuotraukas, tai galėsiu "pasidemonstruoti" lotuliukas.gif
Vat daugiausia problemų kelia baltoji lelija (vadinama ir "juozapine") - va tos tai vargsta kasmet ir tik kartais pražysta smile.gif

Radau - ne visai tai, ko ieškojau, bet norintys gali akis paganyti 4u.gif Man lelijos - fantastiškos gėlės, nors ir ne vienintelės tokios biggrin.gif

http://pg.photos.yah...ona7m/my_photos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klarista: 28 kovo 2006 - 11:00
Auginu paprastas senoviškas raudonas lelijas ir azijines įvairių spalvų,tai jokių problemų man su jom.Neiškasinėju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klarista @ 2006 03 28, 10:58)
Maniškės auga darže lysvėje, be jokių žemaugių augalų ant "kojų", nebent piktožių priželia  lotuliukas.gif , ir nieko, nors apie kojų laikymą šaltai girdėjau ir žinau. Pernai lysvė atrodė įspūdingai, namuose gal rasiu nuotraukas, tai galėsiu "pasidemonstruoti"  lotuliukas.gif
Vat daugiausia problemų kelia baltoji lelija (vadinama ir "juozapine") - va tos tai vargsta kasmet ir tik kartais pražysta smile.gif
Radau - ne visai tai, ko ieškojau, bet norintys gali akis paganyti 4u.gif  Man lelijos - fantastiškos gėlės, nors ir ne vienintelės tokios  biggrin.gif

vau, klarista, kokie tavo gėlynai thumbup.gif peržiūrėjau albumą, pavydžiu baltu pavydu blush2.gif aš dar tik antri metai aplinką tvarkausi, tai dar oi kiek laukti iki vieningo vaizdelio....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 kovo 2006 - 12:02
QUOTE(klarista @ 2006 03 28, 11:58)
Maniškės auga darže lysvėje, be jokių žemaugių augalų ant "kojų", nebent piktožių priželia  lotuliukas.gif , ir nieko, nors apie kojų laikymą šaltai girdėjau ir žinau. Pernai lysvė atrodė įspūdingai, namuose gal rasiu nuotraukas, tai galėsiu "pasidemonstruoti"  lotuliukas.gif
Radau - ne visai tai, ko ieškojau, bet norintys gali akis paganyti 4u.gif  Man lelijos - fantastiškos gėlės, nors ir ne vienintelės tokios  biggrin.gif

Fantastiškas albumas, ir čia visos tavo užaugintos bigsmile.gif Ir vienadienių kolekcija thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 28, 13:00)
vau, klarista, kokie tavo gėlynai thumbup.gif peržiūrėjau albumą, pavydžiu baltu pavydu blush2.gif aš dar tik antri metai aplinką tvarkausi, tai dar oi kiek laukti iki vieningo vaizdelio....

Ačiū, ačiū, kam tos rožės biggrin.gif Šiaip negaliu prisiimti visų nuopelnų sau - prieš kelis metus ieškojom sodo pirktis tai ir pasileidom per Salininkus beklausinėdami smile.gif Atėjom iki dabar jau mūsiškio - atsisėdom ant suolelio, prie namelio (o tiksliau būdelės), nes kaimynai raportavo, kad jis parduodamas, pasėdėjom ant saulutės, ir supratom, kad daugiau galim nebevaikščioti - nieko geriau nerasim biggrin.gif Iki mūsų tvarkėsi virš 70 metų močiutė, tai pirmais metais stengėmės to, ką radome, nesugadinti, o dabar jau po truputį „prikišam“ ir savo nagus, į tarpus pasodindami tai, kas mums miela biggrin.gif Viendienės ir lelijos - mano vienos mylimiausių, tad jų gal ir daugiausiai naujų atsirado...
Tai va, ne tokie jau ir dideli tie mūsų nuopelnai blush2.gif Kita vertus, į tą albumą sudėtos „superinės“ nuotraukos, bendras vaizdelis kartais būna ir gerokai liūdnesnis, nes mes tam grožiui laiko negalim skirti tiek, kiek norėtume (gyvenam mieste ir kasdien nevažinėjam), o mano mama visko jau nebespėja... O pasižiūrėti į tas nuotraukas man ir pačiai gražu, ypač, kai toks oras už lango... Todėl ir jums visiems parodžiau - gal šviesiau aplink pasidarys 4u.gif
Atsakyti
Tikrai, klarista, labai gražu. Lelijos, o ypač viendienės ir man labai patinka. Turių jų nemažai. Ir iš tiesų, kai pažiūri gėlių nuotraukas, tikrai šilčiau ir geriau dūšioj pasidaro. Ypač kai už lango nė nekvepia pavasariu. Kaip šiandien.
Atsakyti
Vakar Kaune Pramonės g.Senukuose nusipirkau sudygusių lelijų, nukainuotų iki 1,99 Lt už 2 svogūnus. Jų ten lb daug. Vienos sudygę daugiau, kitos mažiau. Tiesa, buvo tik 2 rūšių raudonos. lauke jas sodinti gal ir nelabai, bet aš sodinsiu į vazoną, kol kas pabus verandoj. Pradedančiosios tikrai nusipirkite. Aš tai susigundžiau tokia maža kaina. Yra tern ir kitokių gėlių papigintų, bet ne tiek ženkliai
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 04 07, 10:12)
Vakar Kaune Pramonės g.Senukuose nusipirkau sudygusių lelijų, nukainuotų iki 1,99 Lt už 2 svogūnus. Jų ten lb daug. Vienos sudygę daugiau, kitos mažiau. Tiesa, buvo tik 2 rūšių raudonos.  lauke jas sodinti gal ir nelabai, bet aš sodinsiu į vazoną, kol kas pabus verandoj. Pradedančiosios tikrai nusipirkite. Aš tai susigundžiau tokia maža kaina. Yra tern ir kitokių gėlių papigintų, bet ne tiek ženkliai

Na va, pasiskaičiau čia ir nulėkiau į Vilniaus Banginį - akurat, ten jų irgi yra, tai nusipirkau vieną azijinę leliją (tik vieną radau) ir dar keletą rytietiškų (kvepiančių) - jų buvo trijų veislių (nors veislės nenurodytos ant įpakavimo doh.gif ). Buvo ir kitokių, nenukainuotų, taip kad kam aktualu, galit ieškoti pas visus "senukus" ( biggrin.gif ), turėtų būti visur 4u.gif Beje, yra ir nukainuotų kardelių, begonijų, kanų - gal dar ko nors, bet nepamenu smile.gif
Atsakyti
Labas.

Tik dabar radau laiko ramiau prisesti ir parasyti. Dekui uz patarimus ir nuotraukas. Super! tikiuosi ir pas mane kada nors taip bus blush2.gif

Is pirktu gumbu pas mane jau beveik puse sudygo smile.gif O kada jus zadat isnesti arba persodinti laukan?
Papildyta:
Beje, kur geriau jas susodinti? Pas mane yra vieta prie medziu, beveik visa diena saule, galiu prie tvoros, ten saule bus ryte ir antroj dienos pusej. Juolab, kiad dar reikia vietos kardeliams. O kas geriausiai tinka lelijoms "po kojomis"?
Atsakyti
Oi, patarkit ką daryti? verysad.gif Nusipirkau tokį gražų lelijos gumbelį su daigeliu. Šiandiens pažiūriu kažkoks lyg apvytęs , lyg pakraštėlis papuvęas, durpės padžiūvusios. Bijau, kad visas nesupūtų. ką daryti ,gal pamirkyti kalio permanganato tirpale ir jau pasodinti į dirvą, bet ar neperšalta? Džiaugiausi, kad turiu gražų sveiką gumbelį ir kas čia atsitiko?
Atsakyti