Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(evers @ 2011 11 02, 09:03)
ai dar tiesa,pirma syk kai buvo nežymus (mažesnis) mano kelėdukų pablogėjimas aš juos perliejau Fungicido tirpalu (tikiuosi gerai parašiau) ir man pagerėjo,tik vėliau vėl nenusaugojau (turbūt reikėjo pakartot)...

viskas prasidejo kai persodinau.. persodinau i pirktine zeme.. gal perliejau?
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 02, 09:58)
svarbiausia kad mano nei dziusta nei nieko.. zali grazus nareliai, tik suvyte  doh.gif  na teks kasko griebtis...

tai bandyk perliet kokiu fungicidu gėlėm....(gal koks grybelis užpuolė) gaila merga nebepasirodo,ten gautum gerų patarimų...
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 02, 09:48)
help.gif  pasodinau du velykinukus i viena vazoneli.. vienas bujoja kitas visas susitrauke ir toliau traukiasi.. suvytes kaskoks liko.. kas negerai? ir ka toliau daryt?

Vienas variantas - per sausa (palaisčius atsigauna). Bet čia jau sausa sausa žemė ir ilgokai turi būti pabuvus. Jeigu žemė nors kiek drėgna - atkrenta šitas variantas.

Antras - kažkas negerai su šaknų sistema. Kadangi pas jus kitas tam pačiam vazonėly kaip supratau normalus - greičiausiai šitas variantas.
Aš išskirstyčiau, sodinčiau atskirai ir tą pavytėlį įkiščiau į maišiuką/šiltnamiuką. Gal išleis naujas šaknis ir toliau gyvens. Jei apatinis narelis nekaip atrodo, man kartais tokius padeda išgelbėti įleidimas giliau - t.y. patrumpini apatinius ir mėgini šaknydint aukštesnius narelius... Ir apskritai - dažniausiai nuo susiraukšlėjimo aš gelbėju oro drėgnumo padidinimu - paprasčiausias būdas - įkišti į polietileno maišelį ir taip sudaryt šiltnamio sąlygas...
Atsakyti
cituoju iš mergos albumo
''Priežastis: Stiebo ir plokštelių apvysta dėl pažeistų šaknų drėgmės nesugėrimo iš substrato. Augalą būtina apdirbti fungicido tirpalu. Ir būtina stebėti, kad vazonėlyje nebūtų drėgmės pertekliaus.''
bandyk gelbėt,man pirmą syk kai susisgribau ankščiau tai pavyko,atsigavo visi,tik vėliau ar perliejau ar vėl koks virusas-grybelis,tada jau persodinėt teko...(šaknys buvo papuvusios)
Papildyta:
visad patariu apsilankyt mergos psl...ten būna ir paveiksliukai ir aprašymai,ir kaip gydit patarimai...
....liga....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evers: 02 lapkričio 2011 - 09:12
ir dar kitas dalykas, jei butu grybelis nesirgtu abu augalai? nes vienas tai sakau super, tuoj zydes... g.gif
Atsakyti
turbūt kito šaknis mažiau, ar dar nėra pažeistos,o vėliau gali būti tas pats...
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 02, 11:11)
ir dar kitas dalykas, jei butu grybelis nesirgtu abu augalai? nes vienas tai sakau super, tuoj zydes...  g.gif

Atskirkit augaliukus.
Vienas yra suirgęs,antras kol "imunitetas" stipresnis atrodo sveikas,bet kai pradės formuoti žiedų užuomazgas staigiai nunyks. Pagal Jūsų aprašymą, sprendžiu,kad buvo užkrėstas substraktas.Kaip sakė evers naudokit fungicidą,po 2 savaičių procedūrą pakartoti.
Atsakyti
Pradedam žydėti smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2011 11 02, 12:41)
Atskirkit augaliukus.
Vienas yra suirgęs,antras kol "imunitetas" stipresnis atrodo sveikas,bet kai pradės formuoti žiedų užuomazgas staigiai nunyks. Pagal Jūsų aprašymą, sprendžiu,kad buvo užkrėstas substraktas.Kaip sakė evers naudokit fungicidą,po 2 savaičių procedūrą pakartoti.

bet jis ziedus jau sukroves, tuoj zydes... padarysiu foto ir idesiu paziuret doh.gif
o as buvus <> I Love...<> biggrin.gif
Papildyta:
user posted image

user posted image

Atsakyti
ir dar klausimas koki fungicida pirkt ir kaip ji naudot? ar jis labai nuodingas naudojamas kambari? ar reik nest i lauka? doh.gif niekad neteko su jais susidurt...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 11 02, 13:49)
Pradedam žydėti smile.gif
user posted image

bigsmile.gif koks grožis... thumbup.gif wub.gif tokius žiedus matant kaip gali neužsinorėt... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 02, 14:38)
ir dar klausimas koki fungicida pirkt ir kaip ji naudot? ar jis labai nuodingas naudojamas kambari? ar reik nest i lauka?  doh.gif  niekad neteko su jais susidurt...

Šiaip labiausiai tiktų Previcur, jei pirksit bus instrukcija kaip skiesti, juo galima palaistyti ir jis nedvokia. Aišku, kad nuodingas. Jeigu turit mažų vaikų, kačių kurios vazonėliuose knaisiojasi, geriau nenaudokit. Tada geriau ištraukit tą pažeistą kaktusą, apžiūrėkit šaknis, jei apipuvę - nupjaukit iki sveiko audinio, patrinkit angliuku sutrintu (iš vaistinės), padžiovinkit. Žemę prieš sodinant (be augalo) perliekit verdančiu vandeniu. Ir po kokių paros ar dviejų pasodinkit tą kaktusėlį. Būtinai įdėkit į maišelį (padarykit mini šiltnamį). Reikėtų pažiūrėti, kaip atrodo jo šaknys, labiausiai nuo to ir priklausytų sprendimas ką toliau daryti smile.gif

Pagal tas nuotraukas, tai mano sprendimas būtų atskirt, persodint į perlietą karštu vandeniu žemę, leisčiau giliau nei augo ir sudaryčiau šiltnamį. Previcur'as nepamaišytų, bet jeigu yra kam kenkia, apseičiau be jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 02 lapkričio 2011 - 14:38