QUOTE(Vistik @ 2012 02 02, 15:28)
Taigi girdžiu aš, girdžiu ką sakai.
Tik mane nervina. Vakar. Pasikeitė kojines. Niekas gi jos neseka, ne kūdikis gi , kad stovėčiau šalia. Atsidarau po kiek laiko vonios duris, žiūriu kojinės guli ant kilimėlio, už pusmetrio skalbinių dėžė, taigi atidarė duris ir numetė, nu kam vargintis dabar eiti, pakelti dangtį, įmesti, atidariau, šast, uždariau, kažkas turėtų sutvarkyt, tik ne aš. Kaip man nesiusti, ką daryt, nekreipt dėmesio. Nu nežadu dėl jos kiaulidėj gyventi. Ir taip kasdien, kiekvienam kampe, eini ir bariesi. Atidarau stalčių, mokyklinį, supuvę mandarino žievės kartu su pratybom, iki šiukšlinės 2 m., ale kam, valgiau, įmečiau stalčiun, dzin, uždariau. Tik po ilgo kantrybės bandymo ir kai jau buvo gerai ,,pakratyta'' pradėjo šiukšles mesti į šiukšlinę,o ne šalia jos. Ateini, matai šiukšlinė ir šalia jos krūva jos šiukšlių, ta prasme jos karpiniai, jos suglamžytas koks lapas, jos sakykim jogurto indelis , kurį ką tik neseniai valgė ir t.t. Praėjau, mečiau net nežiūriu pataikiau ar ne. Sakai čia prieraišumas kaltas?
O va mokosi tai ji gerai. Aišku čia ir mano daug įdėta, bet jei negabus vaikas, tai nieko ten iš jo ir neišlauši. O jei ji dar baigtų tingėti, tai viską varytų aukščiausiu lygiu, yra gudri, protinga, tik tinginė.
Mano dičkis panašiai, bet dabar problemų beveik nėra. Niekada nesinervindavau (taip kad jis matytų), šalia saldainių popieriukų, rastų jo lovoje (chroniškai nekreipdavo dėmesio į pastabas, tvarkymą kartu su juo ir t.t rasdavau sūrio likučių, obuolių graužukų ir t.t.), įmečiau supuvusių obuolių (veiksmas gal prieš pusantrų metų). Atsigulė, pašoko supyko...a, sakau, netyčia įkrito, nu čia tau netyčia popieriukai krenta. Pamaniau - nieko bloga, juk tau nėra problemų šiukšlių dėžėje miegoti...paverkėm, pakeitėm pižamą, patalynę...lovos švarą dabar saugo, dar brolio llova pasirūpina. Atrodė reikalas iki "akcijos" gana beviltiškai. Čia drastiškiausia, ką esu iškrėtus, siekdama tvarkos.
Kojinių tokiu atveju niekas nekeltų, brolis, pajutęs kame reikalas, dar apmindytų, o ryte, būtų pasiūlyta eiti tomis pačiomis, nes - švarios - gi neįdėjai į skalbinių dėžę.
Taip kiekvienu momentu: nuo nesutvarkyto stalo dingsta priemonės, dingsta nesutvarkyti žaislai (pagal susitarimą iškeliauja vaikams, kuriems labiau reikia). Dabar tvarka visai pakenčiama. Randu nesutvarkytus žaislus nebent tik tada, kai kažkas įdomaus atsitinka kitame namų gale, užtrunka ir pamiršta, bet užtenka tik priminti ir lekia...abu. Išmoko susitvarkyti baigę darbą, nepalikti pradėto ir griebti naują. Rūbai daug maž tvarkingai laikomi (pakoreguoju, kai jie jau miega).
Mes laukiam žinių iš VTAT apie brolius. Sprendimą priimsim, kai bus reali situacija, bet manau jau nuspręsta...