Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(aga1 @ 2012 01 23, 17:42)
Macarons su pistacijom
Ko reikes:


125 gr migdolu miltu





iš kur to gėrio gauti?? ar čia smulkint migdolus reik?
Atsakyti
Siūlau išmėginti skanius ir paprastus indiškus pyragėlius Pyragėliaiuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyler: 24 sausio 2012 - 09:15
QUOTE(Asseni @ 2012 01 23, 22:42)
Jolka
Nerealus tau DIDziausias ACIU uz sito pyrago recepta  ploja.gif  oro_buckis.gif

ner uz ka smile.gif bigsmile.gif megstam mes ji labai,oir svecia tokiu negeda pavaisinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2012 01 24, 00:44)
iš kur to gėrio gauti?? ar čia smulkint migdolus reik?



jų yra pirkti , o galima ir namie pasigaminti mirksiukas.gif daugiau info kaip kas, rasite Macarons'ų temoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2012 01 23, 21:42)
Jolka
Nerealus tau DIDziausias ACIU uz sito pyrago recepta  ploja.gif  oro_buckis.gif


Ką tik ištraukiau iš orkaitės šį pyragą, mano šeimynai jis labai patinka thumbup.gif
Dabar štai valgom ir alpstam iš malonumo jį valgant... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2012 01 24, 01:44)
iš kur to gėrio gauti?? ar čia smulkint migdolus reik?

Galima nusipirkti, arba galima pasidaryti namuose. Nuplikyti migdolus karstu vandeniu, nuimti skureles ir susmulkinti virtuviniu kombainu.
Atsakyti
Kakavinis tortas

Kremas:
Rududu 1 ind.
Sviestas 1 pok (180gr.)

Produktai kremui turi būti kambario temperatūros.
Sviestą išplakame iki purumo, po šaukštą nenustojant plakti dedame Rududu ir plakame kol masė pašviesės.

Biskvitas:

Stiklinė 250 ml.

3 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 arb.šaukšt. sodos
1,5 arb.šaukšt. kepimo miltelių
4 - 6 šaukštai kakavos
1 stiklinė pieno kambario temperatūros-
1/2 stiklinės aliejus
1 stiklinė karšto verdančio vandens

Sumaišome visus sausus produktus.
Atskirame inde išplakame kiaušinius ir aliejų. Plakant supilame pieną ir sausus produktus, bet iš karto o per du tris kartus.Kada masė bus vientisa supilame stiklinę karšto virinto vandens ir vėl viską išplakame.

Imame kepimo formą, sutepame su sviestu (galima ją iškloti su kepimo popieriumi), supilame tešlą ir statome į įkaitintą iki 190C orkaitę.
Dabar kepimo laikas...buvo nurodyta kepti 30 min.Man neiškepė, vidus buvo skystas.Aš kepiau maždaug 45-50.Geriausia yra patikrinti su mediniu pagaliuku.Manau daug kas priklauso nuo orkaitės...
Mano kepimo forma 24 cm, gavosi gana aukštas biskvitas.
Atvėsiname ir labai atsargiai perpjauname per pusę.
Sutepame kremu ir statome į šaldytuvą nors valandai.
Pastabos:
Miltų galima dėti ir 2 stiklinės, tada biskvitas bus puresnis.
Kažkur girdėjau kad sviestu reikia sutepti tik dugną,o šonų nereikia, nes kai tepi šonus biskvitas gaunasi su kupra...aš taip ir dariau bet biskvitas gavosi vis tiek kuprotas...Aš tiesiog peiliu gražiai tą kuprą nupjoviau...
Kremą galite pagal skonį pagaminti
.

user posted image
user posted image
user posted image










Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2012 01 23, 16:42)
Macarons su pistacijom

Vakar kepem rozinius bigsmile.gif Labai skanu ax.gif Tik truputi modifikuotas receptas gavos ax.gif Cukru istirpinom su keliais saukstais vandens ir uzvirinom, supylem i plaktus baltymus ir dar paplakem kol mase gavosi standi, tada supylem i miltus, ir sutepem su plakta grietinele, nes neturejom visu produktu kremui. Dieviskas skonis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 01 25, 15:09)
Kakavinis tortas



Elena, biskvitas atrodo šlapiai - o kaip skonis? ar drėgnas jis? ar papildomai laistei dar kuo prieš tepant kremą?
vaizdelis - 10balų 4u.gif

Atsakyti
Red Poppy, gal nuotrauka turi? Idomu butu pamatyt.
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2012 01 25, 23:20)
Red Poppy, gal nuotrauka turi? Idomu butu pamatyt.

Deja, neturiu. Kazkaip net nepagalvojau nufotografuoti, nes kepem ir macarons, po to mufinus, tai proceso eigoje viska suvalgem, nes gavosi tik 6 blush2.gif Bet dar tu miltu maiselis ne mazas yra gal sia savaite pakartosim, pasistengsiu butinai nufotografuoti ax.gif
Atsakyti
Citrininis kremas
Ko reikes:
puse puodelio citrinu sulciu
1 arbatinis saukstelis tarkuotos citrinos zieveles
1 puodelis cukraus pudros
8 kiausinio tryniai
8 saukstai sviesto

Eiga:
Uzvirinkite puode vandeni, uzvirsus sumazinkite ugni ir uzdekit inda. Kitaip sakant - padarome garu puoda. Na, nepykit, nemoku paaiskinti kitaip.
Taigi,i inda dedam kiausiniu trynius su pudra ir gerai issukame. Pilam citrinu sultis ir tarkuota zievele. Vel gerai ismaisome.
Ir taip maisome apie 8 - 15min, nesustojant. Kuo ilgiau laikysite krema ant ugnies, tuo tirstenis jis bus ir atvirksciai. Kremui sutirstejus nuimame nuo ugnies, dedam sviesta ir maisome. Stenkites deti po viena sauksta. Vienam istirpus, dekite kita.
Neskubekit, nedidinkit ugnies, nes gausis saldi kiausiniene. Ir butinai maisykite, maisykite, maisykite.
As ji kabinau saukstais, negalejau atsitraukt. Sis kremas tinka keksiukas, pyragams, tortams, macarons ir kietiems desertams. Man patinka ji valgyti viena, nera jis labai saldus. Arba su uogomis.
Saldytuve ji galima laikyti iki dvieju savaiciu. Skanaus!

Atsakyti