Kas jau važiuoja su savo mašina, tai tikrai nerekomenduoju nakvynės iš anksto užsisakyti. Jei vienam miestuky nieko tinkamo nerasit, pavažiuosit į kitą. Ir šiaip nerekomenduoju visą laiką vienoj vietoj gyvent. Atstumai ten pakrantėj nedideli, tiesa, atostogautojų piko metu būna dideli kamščiai pakrantės kely. Nors ten stovi kelių policininkai ir reguliuoja srautus, man tas labai patiko. Pirmą kartą mačiau, kad kelių policija dirba vairuotojams, o ne atvirkščiai
Ir pritariu, kad geriausia apsistoti mažuose miesteliuose, o ne pagrindiniuose kurortuose. Ir dėl kainos, ir dėl to, kad rasit ten prie pat kranto su gražiu vaizdu, be to, kurortų paplūdimiai būna prisikimšę žmonių ir norėdami rasti nuošalesnę patogią vietą maudytis vis tiek turėsit pavažiuot.
Geriausia aplankykit visus pakrantės miestelius, nuo piečiausio albaniškojo Ulčinio (o dar į pietus nuo jo yra smėlio paplūdimiai, vieninteliai Juodkalnijoj, tiesa, tas smėlis tamsus) iki Kotoro įlankos miestelių. Gražiausi miesteliai man ir buvo prie įlankos pats Kotoras, tiksliau, jo senamiestis, ir Perastas. Iš Perasto būtinai nuplaukit į salelę, na, pamatysit, kai nuvažiuosit, apie ką šneku

Didesniuose miesteliuose galima pirmiausia užvažiuot į turizmo informaciją, ten pasakys, ką verčiausia pamatyt, kaip privažiuot ir pan.
Beje, aš buvau rugpjūčio mėnesį, per patį piką, mūsų 4 asmenų šeima už naktį mokėjo nuo 20 eurų Stari Ulčiny iki 40 eurų prie Perasto. Durmitoro nacionaliniam parke, Žabliake, aštuoniese (su kita šeima) išsinuomojom dviaukštį 8 miegamųjų

su virtuve ir svetaine-valgomuoju namą už 70 eurų. O vieną naktį nakvojom kempinge, atrodo, mokėjom 14 eurų, žodžiu, neapsimoka, ne kaži ką sutaupai, nebent dėl įvairovės
O tuose mažuose miesteliuose, jei nerasit užrašų SOBE, tiesiog parduotuvėlėj ar kavinukėj klauskit nakvynės ir jums viską parodys, nupasakos, dargi palydės

Nors šiaip ten žmonės neįkyrūs, nelenda prie turistų, normaliai paslaugūs ir draugiški.