Siūlau išbandyti šoninės suktinukus:
supjaustyti plonai šoninę juostelėmis, padruskinti, papipirinti, į ją įsukti džiovintą slyvą ir susmeigti dantų krapštuku. Tokiu būdu prisukti norimą kiekį vieno kąsnio suktinukų. Dėti į orkaitę ir kepti kol apskrus. Galima kepti ir ant laužo grotelėse, kurias galima apversti. Prieš valgant tinka apiberti tarkuotu sūriu, bet nebūtina. Tikrai skanu
Papildyta:
Dar labai skanu šoninę supjaustyti 2X2 cm gabaliukais, druska, pipirai, nepagailėti svogūno ir palikti marinuotis per naktį. Kitą dieną verti ant iešmo ir kepti kaip šašlykus arba pamaišyti su kitos rūšies mėsa. Neperkepus būna labai sultinga...
QUOTE(Jadziūnė @ 2008 01 30, 16:27)
Šoninę paprastai perku su odelė ir kauliuku, baisiai gerai, kai tingisi cackintis orkaitėj folijoj.
kai perkat su odele, žiūrėkit spaudus (jei akualu, žinoma, kad gautume teisingą informaciją apie jos kilmę )
http://nevartok.lt/1...enku-antspaudu/
As sonine verdu kartu su raugintais kopustais plius isverdu bulves su lupena,vyrui skaniausias patiekalas
QUOTE(Poema @ 2011 01 21, 14:33)
As sonine verdu kartu su raugintais kopustais plius isverdu bulves su lupena,vyrui skaniausias patiekalas
bet bet ką verdant su raugintais kopūstais, kiek parūgštėja ir mėsa.... o man tai nebepatinka ; mėsą sumaišau su jau aptroškintais kopūstais.
QUOTE(mamuke68 @ 2011 01 27, 19:32)
...kepu "rankovėje", labai skanu ir bulves iškepu šalia...
As irgi taip pat kepu sonine Kartais buna isverdu,bet tik del SB nes as virtos nevalgau,o jis megsta virta ir pastovejuse saldytuve su krienais