Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 21:19)
Na dėl miltų kiekio tai galima pagal save, iš tų dviejų kg čia išeina bent du kepalai duonos tai tikrai. smile.gif
parasiau jums nepakeistą receptą. Pati dažniausiai visko dedu per pusę, tada jau viskas liuks, nei per daug, nei per mažai. Kad ilgai rūgsta tai irgi šioks toks minusas, tačiau be tokio rauginimo ir duonytė reikiamai neiškiltų, kadangi nesideda mielės ar kas ten.. tongue.gif

Aš irgi pagal šį receptą neseniai pabandžiau kept. Draugai pasidalino. Tai dabar jau namuose kepamas pilnas komplektas: prancūziška duona, "bulka", juoda duona ir balta plikyta duona smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2011 12 06, 11:17)
pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima? g.gif

Juodos duonos aš irgi tris šaukštus pasilieku. Pakyla jis dar gerokai, net ir šaldytuve. Užtenka pilnai.
Atsakyti
[quote=anikute,2011 12 06, 13:45]
Aš irgi pagal šį receptą neseniai pabandžiau kept. Draugai pasidalino. Tai dabar jau namuose kepamas pilnas komplektas: prancūziška duona, "bulka", juoda duona ir balta plikyta duona smile.gif
Papildyta:

Na, matot kaip pas jus šaunu, mirksiukas.gif o man jokie "batonai" nesigauna nors tu ką.. ax.gif ta neiškyla pakankamai, tai dar ką ne taip padarau.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 06, 13:45)
prancūziška duona, balta plikyta duona

Gal galite pasidalinti siu duoneliu receptais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2011 12 06, 12:17)
pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima? g.gif



Visada pries kepant isimu is saldytuvo,po poros val.dedu miltu silto vandens-ismaisau ir palieku siltai.Orkaitej tik sviesa ijungus-per pora val.pakyla-atidedam,maisom ir kepam.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 01, 19:42)
Dar noriu pasiterauti...
Kokius grudus dedate i duonyte ir kur juos perkate? Ar tai eilineje maisto produktu parduotuveje ar specializuotoje?
Visai neseniai viena moteriske pavaisino savo kepta duona. Niu jau toookia skani buvo!  bigsmile.gif Ne visai juoda, tokia posviese, duona puri, puri, kazkiek  koreta ir visokiu grudu pilna buvo. Tai su MB taip ja skaniai sukirtome su sviestuku ir arbatyte. wub.gif Bet kadangi moteris ne mano pazistama, tai ir neisdrisau paklausti nei apie duonos recepta, nei apie grudus.  ax.gif
O gal kas is jusu kepa panasia ir galetu nuoroda i receptuka nurodyti? Ir apie grudus papasakoti?  ax.gif
Labai aciu!  4u.gif

ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 06, 17:49)
Gal galite pasidalinti siu duoneliu receptais? ax.gif

Baltos plikytos duonos receptą jau parašė simona.kom, o prancūzišką aš kepu duonkepėje pagal jos receptą. Bet jeigu norėsit, sakykit, surašysiu produktus, tik nežinau kaip orkaitėj ją kept.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 07, 00:07)


salykle ar delonoj yra grūdų mišiniai, tai juos galima pirkt, galima kai ko rast maximoj ar sanitexe. Labai populiarus receptas klajojantis internete, su nedidelėm modifikacijom yra Dianux68 sveika duona, ar pan. vadinas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 16:41)
Supermamoje esu naujokė, kaip matau yra įvairiausių temų, man užkluvo ši, kadangi jau metus kepu duoną pati (dažniausiai šventėms) taigi sugalvojau pasidalinti receptu su jumis, dar nė karto nenusivyliau..  4u.gif

Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)

RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.

Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės! thumbup.gif

P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens. smile.gif


Ir aš jau kuris laikas kepu šią duonelę thumbup.gif Superinė, iškyla puikiai (ne kartą yra net išlipus iš indo), porėta, dažnas paragavęs stebisi, kad ji be mielių. Tik aš visus kiekius dalinu perpus, o cukraus dedu vos kelis šaukštus. Pabandžius šį receptą, mano šeimyna visiškai atisakė mielinio batono smile.gif Beje, kartai pamirštu atsipilti šios duonos raugo, tad drąsiai naudoju grynai ruginį - skoniui tai tikrai neturi įtakos. Kas dar nebandė, ir aš rekomenduoju!
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 07, 21:13)
Ir aš jau kuris laikas kepu šią duonelę thumbup.gif  Superinė, iškyla puikiai (ne kartą yra net išlipus iš indo), porėta, dažnas paragavęs stebisi, kad ji be mielių. Tik aš visus kiekius dalinu perpus, o cukraus dedu vos kelis šaukštus. Pabandžius šį receptą, mano šeimyna visiškai atisakė mielinio batono smile.gif Beje, kartai pamirštu atsipilti šios duonos raugo, tad drąsiai naudoju grynai ruginį - skoniui tai tikrai neturi įtakos. Kas dar nebandė, ir aš rekomenduoju!


o ar ji nesigauna rūgšti tiek rauginama?

Ir taip gaunas, kad kitam kartui atsidedama su druska, cukrum ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 12 07, 21:25)

Ir taip gaunas, kad kitam kartui atsidedama su druska, cukrum ir pan. unsure.gif

ir aš pastebėjau kad yra tokia technologija palikinėt pagranduką jau iš užmaišytos tešlos, kur ir druska, cukrus, grūdai jau įdėti g.gif na gal t.p. gerai, bet nežinau, aš tai nerizikuočiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 10:08)
ir aš pastebėjau kad yra tokia technologija palikinėt pagranduką jau iš užmaišytos tešlos, kur ir druska, cukrus, grūdai jau įdėti  g.gif na gal t.p. gerai, bet nežinau, aš tai nerizikuočiau  ax.gif



o kodel taip[ yra negerai???as kur gavau receptuka ir rauga irgi taip palikineju
Atsakyti