
pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima?

QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 21:19)
Na dėl miltų kiekio tai galima pagal save, iš tų dviejų kg čia išeina bent du kepalai duonos tai tikrai. 
parasiau jums nepakeistą receptą. Pati dažniausiai visko dedu per pusę, tada jau viskas liuks, nei per daug, nei per mažai. Kad ilgai rūgsta tai irgi šioks toks minusas, tačiau be tokio rauginimo ir duonytė reikiamai neiškiltų, kadangi nesideda mielės ar kas ten..

parasiau jums nepakeistą receptą. Pati dažniausiai visko dedu per pusę, tada jau viskas liuks, nei per daug, nei per mažai. Kad ilgai rūgsta tai irgi šioks toks minusas, tačiau be tokio rauginimo ir duonytė reikiamai neiškiltų, kadangi nesideda mielės ar kas ten..

Aš irgi pagal šį receptą neseniai pabandžiau kept. Draugai pasidalino. Tai dabar jau namuose kepamas pilnas komplektas: prancūziška duona, "bulka", juoda duona ir balta plikyta duona

Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2011 12 06, 11:17)
pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima? 

Juodos duonos aš irgi tris šaukštus pasilieku. Pakyla jis dar gerokai, net ir šaldytuve. Užtenka pilnai.
[quote=anikute,2011 12 06, 13:45]
Aš irgi pagal šį receptą neseniai pabandžiau kept. Draugai pasidalino. Tai dabar jau namuose kepamas pilnas komplektas: prancūziška duona, "bulka", juoda duona ir balta plikyta duona
Papildyta:
Na, matot kaip pas jus šaunu,
o man jokie "batonai" nesigauna nors tu ką..
ta neiškyla pakankamai, tai dar ką ne taip padarau..
Aš irgi pagal šį receptą neseniai pabandžiau kept. Draugai pasidalino. Tai dabar jau namuose kepamas pilnas komplektas: prancūziška duona, "bulka", juoda duona ir balta plikyta duona

Papildyta:
Na, matot kaip pas jus šaunu,



QUOTE(anikute @ 2011 12 06, 13:45)
prancūziška duona, balta plikyta duona
Gal galite pasidalinti siu duoneliu receptais?

QUOTE(jalka @ 2011 12 06, 12:17)
pagal mano turima recepta raugo parasyta pasilikti 3 saukstus....mastau gal per mazai as jo pasilieku?gal ji damaitint reiktu pries sekanti kepima? 

Visada pries kepant isimu is saldytuvo,po poros val.dedu miltu silto vandens-ismaisau ir palieku siltai.Orkaitej tik sviesa ijungus-per pora val.pakyla-atidedam,maisom ir kepam.
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 01, 19:42)
Dar noriu pasiterauti...
Kokius grudus dedate i duonyte ir kur juos perkate? Ar tai eilineje maisto produktu parduotuveje ar specializuotoje?
Visai neseniai viena moteriske pavaisino savo kepta duona. Niu jau toookia skani buvo!
Ne visai juoda, tokia posviese, duona puri, puri, kazkiek koreta ir visokiu grudu pilna buvo. Tai su MB taip ja skaniai sukirtome su sviestuku ir arbatyte.
Bet kadangi moteris ne mano pazistama, tai ir neisdrisau paklausti nei apie duonos recepta, nei apie grudus.
O gal kas is jusu kepa panasia ir galetu nuoroda i receptuka nurodyti? Ir apie grudus papasakoti?
Labai aciu!
Kokius grudus dedate i duonyte ir kur juos perkate? Ar tai eilineje maisto produktu parduotuveje ar specializuotoje?
Visai neseniai viena moteriske pavaisino savo kepta duona. Niu jau toookia skani buvo!



O gal kas is jusu kepa panasia ir galetu nuoroda i receptuka nurodyti? Ir apie grudus papasakoti?

Labai aciu!



QUOTE(Renata123 @ 2011 12 06, 17:49)
Baltos plikytos duonos receptą jau parašė simona.kom, o prancūzišką aš kepu duonkepėje pagal jos receptą. Bet jeigu norėsit, sakykit, surašysiu produktus, tik nežinau kaip orkaitėj ją kept.
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 07, 00:07)
salykle ar delonoj yra grūdų mišiniai, tai juos galima pirkt, galima kai ko rast maximoj ar sanitexe. Labai populiarus receptas klajojantis internete, su nedidelėm modifikacijom yra Dianux68 sveika duona, ar pan. vadinas

QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 16:41)
Supermamoje esu naujokė, kaip matau yra įvairiausių temų, man užkluvo ši, kadangi jau metus kepu duoną pati (dažniausiai šventėms) taigi sugalvojau pasidalinti receptu su jumis, dar nė karto nenusivyliau..
Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)
RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.
Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės!
P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens.

Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)
RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.
Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės!

P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens.

Ir aš jau kuris laikas kepu šią duonelę


QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 07, 21:13)
Ir aš jau kuris laikas kepu šią duonelę
Superinė, iškyla puikiai (ne kartą yra net išlipus iš indo), porėta, dažnas paragavęs stebisi, kad ji be mielių. Tik aš visus kiekius dalinu perpus, o cukraus dedu vos kelis šaukštus. Pabandžius šį receptą, mano šeimyna visiškai atisakė mielinio batono
Beje, kartai pamirštu atsipilti šios duonos raugo, tad drąsiai naudoju grynai ruginį - skoniui tai tikrai neturi įtakos. Kas dar nebandė, ir aš rekomenduoju!


o ar ji nesigauna rūgšti tiek rauginama?
Ir taip gaunas, kad kitam kartui atsidedama su druska, cukrum ir pan.

QUOTE(keistuole @ 2011 12 07, 21:25)
ir aš pastebėjau kad yra tokia technologija palikinėt pagranduką jau iš užmaišytos tešlos, kur ir druska, cukrus, grūdai jau įdėti


QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 10:08)
ir aš pastebėjau kad yra tokia technologija palikinėt pagranduką jau iš užmaišytos tešlos, kur ir druska, cukrus, grūdai jau įdėti
na gal t.p. gerai, bet nežinau, aš tai nerizikuočiau 


o kodel taip[ yra negerai???as kur gavau receptuka ir rauga irgi taip palikineju