Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

noriu isbandyt duoneles issikepti, tai esu cia pirma karta.
gal galite papasakot kaip daromas raugas ?
ir koks skaniausias duoneles receptas? g.gif
skaityti visu temu tikrai neturesiu laiko doh.gif
Atsakyti
[quote=kristynka*,2012 01 21, 11:55]
noriu isbandyt duoneles issikepti, tai esu cia pirma karta.
gal galite papasakot kaip daromas raugas ?
ir koks skaniausias duoneles receptas? g.gif
skaityti visu temu tikrai neturesiu laiko doh.gif


labas 4u.gif pasiskaityk cia (as dariau pagal Terra2 ir kvietini - pavyko). http://www.supermama...?...ry&eid=7516
Atsakyti
As irgi turiu klausimu del raugo.... 4u.gif
maisiau stikline ruginiu miltu su stiline vandens.
po pirmos paros siek tiek pakilo - tad paseriau su puse stiklines miltu ir puse stiklines vandens. Po paserimo pakilo 2.5k. ar cia taip gerai? Laikau siltanmio salygom (vonioj ant sildomu grindu) - ar man ji sert pagal recepta tik kita para? o gal rugimo procesai vyksta greiciau, kai tam tinkamos salygos?

Dabar pakilimas po truputi leidziasi raugas pilnas burbuliuku purus grazus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nadza: 21 sausio 2012 - 20:08
QUOTE(wituxas @ 2012 01 21, 11:38)
labas rytas smile.gif  jei daugiau raugo pasidariau (pagal Terra2) gaila buvo tiek ismesti.
laikiau saldytuve ir isemus is jo reikia ji dar pamaitinti ir palaikyti 12 val ar nemaitinus uztenka 1 val palaikyti kambario temperaturoj ir jau ruosti tesla? ar turi jame atsirasti burbuliuku?

Žiūrint kiek to raugo jums liko. Jeigu raugas nesenai padarytas, galit jį , palaikius kambario temperatūroje apie porą valandų, drąsiai visą naudoti kepimui. Žinoma , jei to kiekio užteks pagal bet kokį receptą. Bet geriausia, kai šviežiai padarytas raugas, tai jį visą panaudoti kepimui, atsidėjus porą šaukštų starteriui( vėliau, kai raugas jau darosi brandesnis, atsidėjimui užtenka 1 šaukšto). Juk išsikepus daugiau duonelės, galima ją užšaldyti ir ilgai laikyti. Jeigu šaldytuve laikomam raugui jau apie savaitė, tai jau reikia pasiimti apie porą šaukštų(likusį atiduokit kam nors), palaikius kambario temperatūroje, pamaitinti ir palikti apie 12val. tada jau prieš kepant burbuliukai bus.
Atsakyti
Sveikutės, duonelės kepėjos.
Labai smagu kad radau šitą temytę, reikėjo ankščiau pasidomėti, o tik paskui kepti. Mat išbandžiau tris receptus ir tik vienas man patiko, o galėjau jau patikrintus receptus bandyti smile.gif
Pirma mano duonelė buvo balta su kmynais, kuria likau labai patenkinta, mat ir pluta traški, ir skonis man superinis
user posted image

kita duonelė buvo ruginė su pankoliu seklomis. Tai galiu pasakyt kad daugiau niekada i duona nedesiu pankoliu, gal netinkamas receptas, gal mano skonio receptoriai neprate prie tokio dalyko, bet man netiko, ilgai mano seimynele jos nesuvalge, tai su cesnaku ir bazilikais pakepiau kad neprapultu
user posted image

ir trecia duonyte su naminiu raugu. Man pasirode, kad juoda parduotuvine skanesne, nei mano smile.gif bet gerai kad cia uzejau, receptu ir patarimu tiek daug, reiks issinagrineti..
user posted image

dar reik issiaiskinti, kaip saugoti duona, nes maniskes labai greit sukietejo, palyginus su parduotuvine.
Aciu visoms rasancioms, tikrai daug info, dabar reik issirink kuri recepta reiks isbandyt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu tokį klausimą visoms apie formas. Kokias formas naudojate duonai kepti orkaitėje? Kokių geriau nepirkti.
Kada geriau kepti formoj, kada be formos?
Kepiau pirmą savo duoną pagal Terra Palangos. Gavosi skani, bet ji man išvažiavo į kraštus labai. Kokios gali būti to priežastys?
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 01 23, 09:01)
Sveikos  4u.gif
Turiu tokį klausimą visoms apie formas. Kokias formas naudojate duonai kepti orkaitėje? Kokių geriau nepirkti.
Kada geriau kepti formoj, kada be formos?
Kepiau pirmą savo duoną pagal Terra Palangos. Gavosi skani, bet ji man išvažiavo į kraštus labai. Kokios gali būti to priežastys?


aš bandžiau visokiose, skonyje man esminio skirtumo nėra.
Skiriasi tik kepta be formos.
Tik pvz iš silikoninės lengvai išsiima, į metalines geriau klot kepimo popierių.
Stiklinių man apvali forma nepatiko.

Yra dar variantas kildint formoj, o kept be formos, tuomet išvažiavimo į kraštus.
Bet yra receptų, kur gaunas pakankamai skysta tešla, tuomet be formos ja niekaip.

Atsakyti
as kepu silikoninej formoj, tik mano ruginuke kildama isplecia ja i sonus doh.gif bet labai patogu isimt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 23, 10:15)
aš bandžiau visokiose, skonyje man esminio skirtumo nėra.
Skiriasi tik kepta be formos.
Tik pvz iš silikoninės lengvai išsiima, į metalines geriau klot kepimo popierių.
Stiklinių man apvali forma nepatiko.

Yra dar variantas kildint formoj, o kept be formos, tuomet išvažiavimo į kraštus.
Bet yra receptų, kur gaunas pakankamai skysta tešla, tuomet be formos ja niekaip.


Mačiau, kad yra pigių (blizgančių) ir įv. brangesnių, tamsaus metalo. Įdomu, ar vienodai iškepa dugnas. Gal kokios firminės formos reiktų paieškot? g.gif
Ir dėl kepimo programos - ar užtenka viršus-apačia, ar baigiant kepti reiktų vien apačia?
Papildyta:
QUOTE(Gladiola @ 2012 01 23, 11:15)
as kepu silikoninej formoj, tik mano ruginuke kildama isplecia ja i sonus doh.gif  bet labai patogu isimt ax.gif


O kokio aukščio maždaug gaunasi iškepęs kepalėlis?
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 01 23, 10:18)
Mačiau, kad yra pigių (blizgančių) ir įv. brangesnių, tamsaus metalo. Įdomu, ar vienodai iškepa dugnas. Gal kokios firminės formos reiktų paieškot?  g.gif
Ir dėl kepimo programos - ar užtenka viršus-apačia, ar baigiant kepti reiktų vien apačia?
Papildyta:
O kokio aukščio maždaug gaunasi iškepęs kepalėlis?

as visa laika kepu virsus apacia, o aukstis gaunasi lygus sulig forma (cia ir nuo teslos kiekio priklauso)
Atsakyti
Mergaiciukes,kodel suplysta kepamos duoneles pavirsius? Ka darau negerai?
Atsakyti
QUOTE(Namų šeimininkė @ 2012 01 23, 13:45)
Mergaiciukes,kodel suplysta kepamos duoneles pavirsius? Ka darau negerai?


Kiek girdėjau, tai formuojant duoną reikia sudrėkinti rankas vandeniu ir "glostyti" duonos paviršių, kad jis liktų kuo lygesnis.. 4u.gif Bet nežinau ar tai tikrai tiesa, man to daryti nereikia, nes dar nė karto neskilo. smile.gif
Atsakyti