"Nepaprasta duona su žolelėmis"
Originalus receptas su mielėmis, aš "perskaičiavau" kepimui su raugu.
135g. kvietinio raugo
150ml vandens ( su raugu - 105ml)
1 a.š. druskos
1 ą.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
250-300g miltų ( su raugu - 210g)
(2 a.š. mielių, kepant tik su mielėm)
1 v.š. džiovinto ar šviežio smulkiai kapoto česnako ( naudosiu lapinius miškinius česnakus

)
1 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių - petražolių, krapų, ypač tinka raudonėlis, rozmarinas, levanda...)
Duonkepės programa nurodyta Pagrindinė.
Orkaitėje: paruošti tešlą iš visų produktų, pakildinti, perminkyti. Suformuoti kepaliuką, dėti į miltais barstytą formą, padaryt keletą pjūvių. Pridengti ir kildinti, kol pakils dvigubai. Kepti 30-35min. 200laipsn. Vėsinti ant grotelių.
[/quote]
sveiki, reikaligi jusu patarimai !
(receptas paimtas virsuje kaip pavyzdys) gal esate kepusios tokias duonas, pyragus arba bandeles, kai vietoj mieliu dedate raugo. pasiskaiciuoti pagal formule kiek reikia deti raugo jau zinau, bet niekur nerandu kiek reikia laiko kildinti tesla.ar tinka toks pats variantas kaip duonai. pvz maisai tesla tarkim su duonkepe kokia 20 min, po to leidi pailseti jai kokia 20-30 min tada suformuoji ka is teslos noriu gauti tarkim bandeles, sudedu i skarda ir kokias 3-4 val kildinti siltai ir tada pasauti i orkaite ir kepti.
Papildyta:
[quote=GabiSima,2012 01 22, 22:12]
Sveikutės, duonelės kepėjos.
Labai smagu kad radau šitą temytę, reikėjo ankščiau pasidomėti, o tik paskui kepti. Mat išbandžiau tris receptus ir tik vienas man patiko, o galėjau jau patikrintus receptus bandyti

Pirma mano duonelė buvo balta su kmynais, kuria likau labai patenkinta, mat ir pluta traški, ir skonis man superinis
ar galite parasyti sios duoneles recepta?