Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Alacka @ 2012 01 23, 15:53)
vakar nupirkau malune sausa rugini rauga (jis kietas,toks krendeliukas) , noriu iskepti tokia rugine juoda duonyte . Kaip paruosti rauga?

Arba galite kepti sita duona su sausu raugu. Bet ten taip pat ieeina mieles. Be mieliu kazkaip negirdejus esu, nebent jusu sausas raugas su mielem. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 23, 23:57)
Arba galite kepti sita duona su sausu raugu. Bet ten taip pat ieeina mieles. Be mieliu kazkaip negirdejus esu, nebent jusu sausas raugas su mielem. unsure.gif


o kai uzminkysiu tesla is jos galiu atideti teslos raugui kitam kartui? ir tada jau mieliu nereikes jo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 24 sausio 2012 - 07:40
QUOTE(GreenLady @ 2012 01 23, 20:23)
Merginos o esat kasnors gamine duona be mieliu? Naminis raugas irgi skaitosi prie tos mieliu kategorijos, nes rugdamas isskiria atitinkamus reikalus. Kiek perziurejau jusu pasidalintu receptu visi su mielem arba su raugu. Gal kas esate bande is tiesiog sumaisytu produktu kepti duona?


Kaži ar be raugo/mielių kas gausis g.gif Taip ir dantis galima išsilaužyti. Nebent plokščiosios duonelės, tokios kaip paplotėliai. Tiesa, dar yra sodos duonos arba kepkit su kepimo milteliais. O kodėl nenorit su raugu? Nesu maisto technologė, bet nemanau, kad tai netinka žmogaus organizmui. Va mielės kas kita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 24 sausio 2012 - 10:09
QUOTE(JusRuMa @ 2012 01 24, 10:44)
Va mielės kas kita...


vat ir as dabar galvoju ka cia man daryti. g.gif ali kodel nepasake,kad mieliu reikia dar i ji dadeti? g.gif bijau dabar kepti,o jei nepakils?
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2012 01 24, 11:55)
vat ir as dabar galvoju ka cia man daryti.  g.gif  ali kodel nepasake,kad mieliu reikia dar i ji dadeti?  g.gif  bijau dabar kepti,o jei nepakils?


O gal Jums davė tikro sauso raugo (ne to, kuris duonai suteikia tik rūgštelės) ir kurį perka, pvz. Delonoj? Jei gerai pamenu, šios temos merginos yra džiovinusios naminį raugą - ant popieriaus plonai užtepa ir laukia kol sudžius. Tokio aš nesu turėjusi, bet, manau, kad tuomet pakanka šiek tiek užpilti šilto vandenuko ir jis pabus g.gif Pamaitinat ir ruošiat duonikę. Pabandykit savąjį raugą taip sudrėkinti ir užminkyti nedidelį kiekį tešlos. Kaip sakoma, nepabandęs nesužinosi. O geriausia pasidaryti savo - ne taip baisu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2012 01 23, 15:53)
vakar nupirkau malune sausa rugini rauga (jis kietas,toks krendeliukas) , noriu iskepti tokia rugine juoda duonyte . Kaip paruosti rauga?

gal ten išdžiovintas raugas g.gif pabandykit ištirpint šiltame vandenuke ir pamaitint jei subujos, reiškia natūralus, jei ne-reiškia citrinų rūgštis su miltais atidrėkusi

QUOTE(GreenLady @ 2012 01 23, 18:23)
Merginos o esat kasnors gamine duona be mieliu? Naminis raugas irgi skaitosi prie tos mieliu kategorijos, nes rugdamas isskiria atitinkamus reikalus. Kiek perziurejau jusu pasidalintu receptu visi su mielem arba su raugu. Gal kas esate bande is tiesiog sumaisytu produktu kepti duona?

naminis raugas skaitosi prie laukinių mielių, kaip yra natūralus bakterijos, bet jei nenorit su raugų, pabandykit su sodą.
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 01 23, 19:23)
Merginos o esat kasnors gamine duona be mieliu? Naminis raugas irgi skaitosi prie tos mieliu kategorijos, nes rugdamas isskiria atitinkamus reikalus. Kiek perziurejau jusu pasidalintu receptu visi su mielem arba su raugu. Gal kas esate bande is tiesiog sumaisytu produktu kepti duona?


labas rytas, vyro mociute sake, kad seniau duona be raugo jinai dare su ruginiais miltais, tik pridedavo virtu grustu bulviu. minejo,kad nuo ju pakildavo duonele ir budavo minksta
Atsakyti
"Nepaprasta duona su žolelėmis"

Originalus receptas su mielėmis, aš "perskaičiavau" kepimui su raugu.

135g. kvietinio raugo
150ml vandens ( su raugu - 105ml)
1 a.š. druskos
1 ą.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
250-300g miltų ( su raugu - 210g)
(2 a.š. mielių, kepant tik su mielėm)
1 v.š. džiovinto ar šviežio smulkiai kapoto česnako ( naudosiu lapinius miškinius česnakus thumbup.gif )
1 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių - petražolių, krapų, ypač tinka raudonėlis, rozmarinas, levanda...)

Duonkepės programa nurodyta Pagrindinė.
Orkaitėje: paruošti tešlą iš visų produktų, pakildinti, perminkyti. Suformuoti kepaliuką, dėti į miltais barstytą formą, padaryt keletą pjūvių. Pridengti ir kildinti, kol pakils dvigubai. Kepti 30-35min. 200laipsn. Vėsinti ant grotelių.
[/quote]

sveiki, reikaligi jusu patarimai !(receptas paimtas virsuje kaip pavyzdys) gal esate kepusios tokias duonas, pyragus arba bandeles, kai vietoj mieliu dedate raugo. pasiskaiciuoti pagal formule kiek reikia deti raugo jau zinau, bet niekur nerandu kiek reikia laiko kildinti tesla.ar tinka toks pats variantas kaip duonai. pvz maisai tesla tarkim su duonkepe kokia 20 min, po to leidi pailseti jai kokia 20-30 min tada suformuoji ka is teslos noriu gauti tarkim bandeles, sudedu i skarda ir kokias 3-4 val kildinti siltai ir tada pasauti i orkaite ir kepti.
Papildyta:
[quote=GabiSima,2012 01 22, 22:12]
Sveikutės, duonelės kepėjos.
Labai smagu kad radau šitą temytę, reikėjo ankščiau pasidomėti, o tik paskui kepti. Mat išbandžiau tris receptus ir tik vienas man patiko, o galėjau jau patikrintus receptus bandyti smile.gif
Pirma mano duonelė buvo balta su kmynais, kuria likau labai patenkinta, mat ir pluta traški, ir skonis man superinis
user posted image

ar galite parasyti sios duoneles recepta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2012 01 24, 15:09)

ar galite parasyti sios duoneles recepta? 4u.gif


Sveikute, aisku galiu smile.gif

45g svieziu arba 3 pakeliai po 7,5g aktyviu dziovintu mieliu
1 saukstas cukraus
500ml silto vandens (apie 2 stiklines)
1kg auksc.rusies kvietiniu miltu
druskos
4 saukteliai kmynu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus isplakto su 1 kiausinio baltymu

paruosi mieles, uzmaisai tesla su puse kmynu, kildini apibarscius likusiais kmynais, kepi 20 min. 200 laipsniu orkaitej, tada aptepi kepalo pavirsiu aliejaus ir baltymo misiniu (kas ir dave pluteles traskuma) ir dar kepi 20 minuciu smile.gif
skanaus biggrin.gif

Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 24 sausio 2012 - 23:30
Sveiki,

tikiuosi jusu pagalbos, turiu keletą klausimų. Kiekvieną diena jų daugėja, su lig kikevienu naujai iškeptu kepaliuku.
1. Kada būna raugas perruges?
2. Kepiau duoną maždaug tokiomis proporcijomis: 200g raugo, 1 kg miltu (ruginiai+kvietiniai) + 800gr vandens. Per 3 val iškilo dvigubai, bet kepant vidurys sumego, kodėl?
3. Kokių proporcijų (miltų ir vandens )reikia laikytis, kad formuoti kepaliuka, o ne formoje kepti?
4. Ką priduoda raugo kiekis duonai? Vienur 3šaukštai, kitur recepte 200gr.
5. Ką suteikia 12val rauginimas ir 3val rauginimas? Aš skirtumo nelabai pajutau..
6. Kodėl sakoma, kad 3 dienų raugas dar nesubrendęs? Ką reiškia subrendęs raugas? O jei aš laikysiu 6dienas?
7. Koks skirtumas tarp raugo ir pagranduko? Duonos skoniui, kilimui ir panašiai.

Dar turiu begales klausimu!! Ieškau atsakymų, bet dar ne į visus radau, jei padėtumete atsakyti, būčiau labai dėkinga.
Auginu raugą, turiu pagranduką šaldytuve , maišau, darau, suvalgom, išmetu - ekperimentuoju.
Nemegstu virtuvės, nemegstu valgyti daryti, bet duonos kepimas... chm.. kažkas čia magiško-užkabina iki širdies gelmių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2012 01 20, 17:26)
Tiesiog laikau įdėtą wink.gif Paršyk į skype, papaskosiu wink.gif


4u.gif
kokiu paros metu geriausia tave patrukdyti 4u.gif


QUOTE(GabiSima @ 2012 01 22, 21:12)
Sveikutės, duonelės kepėjos.
user posted image


labai gundanciai atrodo, net seile nutyso blush2.gif

QUOTE(Namų šeimininkė @ 2012 01 23, 13:45)
Mergaiciukes,kodel suplysta kepamos duoneles pavirsius? Ka darau negerai?


pabandyk ipjauti astriu peiliu arba pabadyti teslos pavirsiu pries kepant duonele, turetu manau arba visai neplysti arba bent jau ne tiek 4u.gif



o dabar as dar klausiu kepejeliu, tikriausiai bus baisiai kvailas klausimas, bet nepykit jis man iskilo ir manau tik cia rasiu i ji atsakyma 4u.gif
kuo skiriasi ruginis ir kvietinis raugas? ar rugini rauga galima naudoti kepant duona su kvietiniais miltais ar jis naudojamas tik duoneles receptams kur ieina ruginiai miltai? g.gif 4u.gif
Atsakyti