Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

O mano supelijo, nuemiau virsu ir kepiau ir viskas gerai.
Atsakyti
kiek dau specifiniu dalyku g.gif kai pirma karta daranciai viskas itartina atrodo, o pasirodo gali buti visko. doh.gif

bet va atra karta maitinu savo rauga ir jis kyla thumbup.gif viliuosi, kad taip bus iki pat galo bigsmile.gif
Atsakyti
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį 4u.gif Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).

Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.

Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.

Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.

Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.

Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.

Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų g.gif
Tešlą maišė duonkepė ax.gif
Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 04 vasario 2012 - 13:47
QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 14:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį  4u.gif Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).

Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.

Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.

Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.

Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.

Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite  pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.

Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų  g.gif
Tešlą maišė duonkepė  ax.gif
Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.

user posted image
user posted image
user posted image



niam thumbup.gif
Atsakyti
Šarūne,
Labai skoningai atrodo jusu bagetai smile.gif O kur forma pirkote? Tokios nemaciau niekur pirkti.

O as siandiena issikepiau duona smile.gif Geras raugas isejo bei duona skani, tokia saldi ir nerugsti kokia as megstu. Tik nesuprantu kodel isejo man labai kieta plutele..Neimanoma ikasti, tik minkstimas valgomas.
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 02 04, 14:13)
Šarūne,
Labai skoningai atrodo jusu bagetai smile.gif O kur forma pirkote? Tokios nemaciau niekur pirkti.

pirkau čia
Žiūriu jau receptas išverstas ir forma pabrangus biggrin.gif
Ir matau, kad klaidą įvėliau- ne šlapių, o sausų mielių reikia.
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 04, 13:46)
kiek dau specifiniu dalyku  g.gif  kai pirma karta daranciai viskas itartina atrodo, o pasirodo gali buti visko.  doh.gif
bet va atra karta maitinu savo rauga ir jis kyla  thumbup.gif  viliuosi, kad taip bus iki pat galo  bigsmile.gif

Jeigu jau nors kartą pastebėjote, kad raugas kyla(vadinasi gyvas), galit nebepergyventi. Gali būti, kad kitom dienom to nepastebėsit, bet tai nereiškia, kad kažkas atsitiko. Tiesiog jis "dūks", kai jūs miegosit biggrin.gif

QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 14:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį  4u.gif Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).


Puikus kepinys. Aš irgi jaučiu nostalgiją bagetams. Nors daug kartų kepiau be formos orkaitėje ir pagal kitokius receptus, bet man atrodo, kad spec. formoje ir bagetai skanesni biggrin.gif . Svajoju įsigyti formą, bet nežinau iš kur. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 04, 17:49)
Svajoju įsigyti formą, bet nežinau iš kur. verysad.gif

aš dabar ir mirtinai noriu tos formos biggrin.gif gaila kad išparduota.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 13:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį


be galo skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 04, 17:49)
Jeigu jau nors kartą pastebėjote, kad raugas kyla(vadinasi gyvas), galit nebepergyventi. Gali būti, kad kitom dienom to nepastebėsit, bet tai nereiškia, kad kažkas atsitiko. Tiesiog jis "dūks", kai jūs miegosit biggrin.gif
Puikus kepinys. Aš irgi jaučiu nostalgiją bagetams. Nors daug kartų kepiau be formos orkaitėje ir pagal kitokius receptus, bet man atrodo, kad spec. formoje ir bagetai skanesni biggrin.gif . Svajoju įsigyti formą, bet nežinau iš kur. verysad.gif


kiek aš kur žiūrėjau, tai vokiškam ebay arba amazone reik ieškot, ten didžiausias pasirinkimas ir geriausios kainos.
Atsakyti
Labas vakaras! 4u.gif
Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 05, 21:07)
Labas vakaras! 4u.gif
Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima! mirksiukas.gif



pas ja raso, kad tesla turi pakilti dvigubai. tai manau. kad 3 val turetu uztekti, jei pakankamai siltai bus. pagal ja kepiau duonele su avizomis ir raugu, tai laikiau 3-4 val ir tada kepiau.
p.s. tesla pakilo, jei paspaudus pirst tesla ji pakyla letai, tai uztenka kildinimo, jei gretai, tai dar truksta.
Atsakyti