O mano supelijo, nuemiau virsu ir kepiau ir viskas gerai.
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį
Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).
Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.
Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.
Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.
Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.
Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.
Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų
Tešlą maišė duonkepė
Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.



Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.
Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.
Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.
Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.
Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.
Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų

Tešlą maišė duonkepė

Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.
QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 14:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį
Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).
Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.
Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.
Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.
Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.
Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.
Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų
Tešlą maišė duonkepė
Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.




Bagetai (prancūziški batonai)
3 vnt.
Pirminė tešla:
110 g miltų (405 tipo), 110 g miltų (550 tipo), ¾ a.š. Druskos, ¾ a.š. šlapių mielių, 150 ml vandens, aliejaus.
Pagrindinė tešla:
225 g miltų (405 tipo), 225 g miltų (550 tipo), 2 a.š. druskos, ½ a.š. salyklo arba cukranendrių cukraus, ¾ a.š. drėgnų mielių, 300 ml šalto vandens, aliejaus.
Kaip paruošti pirminę tešlą:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką, apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 90 minučių pakilti. Vėl greitai suminkykite tešlą (apie 30 sekundžių- tik kad išleisti dujas). Uždenkite tešlą ir palikite rūgti šaldytuve per naktį.
Kaip paruošti pagrindinę tešlą:
Išimkite pirminę tešlą iš šaldytuvo ir palikite sušilti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, salyklą arba cukranendrių cukrų (druskos dar ne), mieles ir vandenį ir užminkykite elastingą tešlą.
Tešlą geras 10 minučių minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite kamuoliuką ir palikite 20 minučių. Tada suminkykite pirminę ir pagrindinę tešlas kartu su druska. Apipurkškite arba aptepkite trupučiu aliejaus ir palikite 30 minučių. Suminkykite labai greitai- tik kad išeitų dujos (dabar galima atsignybti tešlos ir laikyti ją kaip pirminę tešlą) ir palikti kilti 90 minučių. Suformuokite bagetus ir sudėkite į formą, palikite 15 minučių. Palikite šaldytuve per naktį- gerai uždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių C. Išimkite uždengtus bagetus iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių aklimatizuotis. Nuimkite uždengimą 15 minučių prieš kepant, kad kepaliukai liktų truputį drėgni. Prieš pat kepant įpjaukite įstrižai bagetų paviršių. Į orkaitę įdėkite puodelį vandens, apipurkškite arba aptepkite kepaliukus vandeniu ir kepkite 2 minutes.
Vėl apipurkškite vandeniu. Po minutes aptepkite vandeniu vėl. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių C ir kepkite apie 30 min. 1- 2 kartus apsukant, kol paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite bagetus dar 5- 10 minučių. Tada palikite bagetus atvėsti 1- 1 ½ valandos.
Kadangi iš pradžių yeast išsiverčiau kaip raugas, tai tešlą maišiau su tokiu pat kiekiu raugo, kitą kartą bandysiu su mielėmis. Tačiau ir šie bagetai mums labai patiko, taigi kepsiu dar ir su raugu, gal tik truputėlį daugiau jo reikėtų

Tešlą maišė duonkepė

Ir 30 minučių nekepiau- būtų jau susvilę, užtenka 20.
niam

Šarūne,
Labai skoningai atrodo jusu bagetai
O kur forma pirkote? Tokios nemaciau niekur pirkti.
O as siandiena issikepiau duona
Geras raugas isejo bei duona skani, tokia saldi ir nerugsti kokia as megstu. Tik nesuprantu kodel isejo man labai kieta plutele..Neimanoma ikasti, tik minkstimas valgomas.
Labai skoningai atrodo jusu bagetai

O as siandiena issikepiau duona

QUOTE(Tresor @ 2012 02 04, 14:13)
Šarūne,
Labai skoningai atrodo jusu bagetai
O kur forma pirkote? Tokios nemaciau niekur pirkti.
Labai skoningai atrodo jusu bagetai

pirkau čia
Žiūriu jau receptas išverstas ir forma pabrangus

Ir matau, kad klaidą įvėliau- ne šlapių, o sausų mielių reikia.
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 04, 13:46)
kiek dau specifiniu dalyku
kai pirma karta daranciai viskas itartina atrodo, o pasirodo gali buti visko.
bet va atra karta maitinu savo rauga ir jis kyla
viliuosi, kad taip bus iki pat galo 


bet va atra karta maitinu savo rauga ir jis kyla


Jeigu jau nors kartą pastebėjote, kad raugas kyla(vadinasi gyvas), galit nebepergyventi. Gali būti, kad kitom dienom to nepastebėsit, bet tai nereiškia, kad kažkas atsitiko. Tiesiog jis "dūks", kai jūs miegosit

QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 14:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį
Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).

Puikus kepinys. Aš irgi jaučiu nostalgiją bagetams. Nors daug kartų kepiau be formos orkaitėje ir pagal kitokius receptus, bet man atrodo, kad spec. formoje ir bagetai skanesni


QUOTE(Terra2 @ 2012 02 04, 17:49)
aš dabar ir mirtinai noriu tos formos


QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 13:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį
be galo skaniai atrodo

QUOTE(Terra2 @ 2012 02 04, 17:49)
Jeigu jau nors kartą pastebėjote, kad raugas kyla(vadinasi gyvas), galit nebepergyventi. Gali būti, kad kitom dienom to nepastebėsit, bet tai nereiškia, kad kažkas atsitiko. Tiesiog jis "dūks", kai jūs miegosit
Puikus kepinys. Aš irgi jaučiu nostalgiją bagetams. Nors daug kartų kepiau be formos orkaitėje ir pagal kitokius receptus, bet man atrodo, kad spec. formoje ir bagetai skanesni
. Svajoju įsigyti formą, bet nežinau iš kur. 

Puikus kepinys. Aš irgi jaučiu nostalgiją bagetams. Nors daug kartų kepiau be formos orkaitėje ir pagal kitokius receptus, bet man atrodo, kad spec. formoje ir bagetai skanesni


kiek aš kur žiūrėjau, tai vokiškam ebay arba amazone reik ieškot, ten didžiausias pasirinkimas ir geriausios kainos.
Labas vakaras!
Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima!

Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima!

QUOTE(Renata123 @ 2012 02 05, 21:07)
Labas vakaras!
Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima!

Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima!

pas ja raso, kad tesla turi pakilti dvigubai. tai manau. kad 3 val turetu uztekti, jei pakankamai siltai bus. pagal ja kepiau duonele su avizomis ir raugu, tai laikiau 3-4 val ir tada kepiau.
p.s. tesla pakilo, jei paspaudus pirst tesla ji pakyla letai, tai uztenka kildinimo, jei gretai, tai dar truksta.