QUOTE(mintas @ 2011 11 25, 14:38)
Žinok buvau nusprendes nerašyti, bet nepyk, po šios žinutės vis tik atrašysiu.
Minėjai, kad pas tave 20 cm šiltinimo, o tikrai esi garantuotas, kad jis sudėtas ne
taip? Jei taip, tai skaičiuok, kad pas tave ne 20 cm, bet 10 cm storio. Taip atsitinka, nes termo tilteliai panaikina bet kokio storesnio šiltinimo prasmę. Kodėl taip teigiu? Ogi, todėl, kad tau net kyla tokių klausimų, kaip "Visvien silumos nuostoliai vyksta per angokrascius, sujungimus siena- stogas, langu remus, paketu aliuminio juosteles." Patikėk, apie visas tavo išvardintas problemas ir dar ženkliai daugiau aš ir girdėjau ir domėjausi, kaip jų išvengti.
Dėl šiltalo sluoksnio storio, greičiausiai matei kreivę bitės forume? Ten kažkas išvedęs kreivę padarė išvadą, jog 20 cm yra pats optimaliausias šiltinimo sluoksnis. Galiu papildyti. Ta kreivė be termo tiltelių įtakos. Jei dar paskaičiuoti su termo tilteliais, panašu, kad daugiau nei 5 cm šiltalo sluoksnio storio didinti neverta, vis tiek visa šiluma per termo tiltelius nutekės. Aš vadovaujuosi šiek tiek kita filosofija, apie kurią dar būdamas vaikas 1986m. perskaičiau "Junyi technik" žurnale, kurią šiame forume palaikė Evoy, kuri po 2020 m bus privaloma kiekvienam statybininkui Lietuvoje, vakarų pasaulyje jau dabar ji turbūt populiaresnė nei tradicinės statybos filosofija.
ar nepaprasciau tada butu statyt nama apskritai is putplascio?
pas mus sienos siltintos 20 cm. stogas- 20+oro tarpas+10cm. vatos ir tikrai nesalam. o kur dar daugybe klaidu ir nedadielku ( vis dar nesiltinta siena, kuri jungia nama su nesildomu garazu, nesiltintos kampiniu langu kolonos, blogai apsiltintas murlotas) ir tikrai nesalam. sita ziema mums bus ketvirtas sildymo sezonas ( pirma sezona tai dar negyvenom, bet sildem)...
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 25, 14:44)
Atleiskit kad neparašiau, man tai savaime suprantamas dalykas, kad ventilecija turi būti organizuojama tik per rekuperaciją.
ar estat draugave su sita ventiliacija gyvai? ji tikrai nevisagale

darbovietej pas mus buvo- nei vieno ja patenkinto kolegos.
vardan kulinariniu nesekmiu( ko tikrai neisvengia nei viena seimininke) bent jau virtuvej darykit varstomus langus. nes nei gartraukis, nei rekuperatorius tikrai taip greit neisvedins patalpos kaip pravertas langas