Įkraunama...
Įkraunama...

bendrovė Žemės plėtra, Vilniuje

Sveiki , norėčiau trumpai paaiškint pirkėjams dėl kokios priežasties yra siūlama pirkti sklypą su nepakeista žemės paskirtim bei bendradarbiauti su Ž ir kuri organizuoja sklypo įsigyjimą bei įsipareigoja pakeisti žemės paskirtį .
Priežastis yra sklypo kaina , kuri yra apie 50 proc mažesnė , negu perkant jau galutinį produktą - šiuo atveju namų valdą . Kodėl kaina mažesnė ?:

1) Pirkėjas pirktų žemės ūkio žemės sklypą ne iš UAB, o tiesiogiai iš pirminio savininko atkūrusio nuosavybę į žemę ir kuriam nesiskaičiuoja pajamų mokestis bei PVM. UABui tie mokesčiai sudaro apie 35 proc pajamų .

2) Pirminis žemės sklypo savininkas dažniausiai turi didelį sklypą ,kurį parduoda sąlyginai nebrangiai jei žiūrėsim aro kainą , bet viso sklypo kaina dažnai būna neįperkama pvz 1 mln lt. ( visi žinom ,kad bankai nefinansuoja žemės ūkio paskirties sklypų įsigyjimo ). Bet “susimetus” keliems pirkėjams galima nupirkti tą “pigesnį arą”.Todėl uab “žemes plėtra” ir ieško partnerių panašiems sklypams įsigyti .

Dėl rizikos . Šiuo metu yra patvirtintas aiškus reglamentas dėl žemės paskirties keitimo ir prieš perkant sklypą ar siūlant įsigyti , mūsų įmonė nuodugniai išsisaiškina visas galimybes bei dažnausiai prieš perkant jau turi visas sąlygas , reikalingas rengti detalujį planą .( skirtingai nuo senesnių laikų , kai žmonės ir uabai pirko žemės ūkio žemę , tikėdamiesi ateityje pasikeisti paskirtį ir uždirbti , nors net nebuvo patvirtintas Vilniaus raj. bendrasis planas .)

Įmonės bankroto atveju ( tai turėtų būti pats blogiausias variantas) , Jūsų pinigai niekur nedings – jie liks sumokėti už sklypą ir kurio Jums niekas neatims .O žemės paskirtį galėsit pasikeisti patys, ty pasirinkę vieną iš šimto atestuotų LT architektų .

Šiuo metu jau esam įvykdę šešis tokius projektus , kai buvo pirkėjų pirktas žemės ūkis ,o gauta namų valda 
Atsakyti
Sveiki,

visai netycia uztikau sia tema, net gi priverte ji mane uzsiregistruoti Jusu forume smile.gif
Ieskau sklypuko, biudzetas neperdidziausias ir uzkliuvo akys uz stai ko:

http://www.skelbiu.l...i-19665285.html

Kaip ir viskas grazu, perku zemes paskirties zeme ir jie ja man laikui begant pakeis i namu valda, taciau kaip realybeje? Gal kam asmeniskai ar kieno pazistamiem teko susidurti su sia imone? Tikrai praverstu sokie tokie komentarai.


Aciu.
Atsakyti
Turejom reikalu su sia imone, pirkome sklypa nepakeistos paskirties, rizikavome, galutiniu rezultatu patenkinti esame, viska pakeite ir pagal pazadus sutvarke.
Rizikuojate taip, bet ir perkate zymiai pigiau juk pradzioje. tad logiskai rizika turite kazkiek toleruoti.
Jei kas labai bijo, tam yra teisininkai aptarkite su jais, preliminaria sutarti pasirasyti galite ir notariskai, aprasote viska issamiai - ka pirksite uz kiek, pagal koordinates kokias, plota ir pan. pridedate detaliojo plano sprendini , brezinius prie tos sutarties + kiek elektros atves kW jei jie atveda, jei toki detaluji plana jie turi paruose, kiek servitutai uzims, koks aukstingumas bus ir kiti parametrai detaliajame plane ir derina ir numatote sutartyje kas bus jei bus kitaip, nei aprasete ir pasirasete, jei ilgesni terminai bus pagal fakta, ar kaina mazesne derites ar baudas ar sankcijas. Viskas yra derybu klausimas ir priklausomai nuo tu parduodamu sklypu paklausos, jei pirkeju ir taip yra, tai kam jie suks galva su tais, kas dar jiems kvarsina papildomomis salygomis, o jei reikes tuo metu jiems pinigu - manau pasidereti galite ir salygas koreguoti. cia jau teisininkai gali Jums patarti del pacios sutarties ir apsidraudimu. Dar akcininko laidavimo papildomo galite paprasyti. budu apsidraudimui yra tikrai daug. siulau tik i preliminarias sutartis ziureti labai rimtai ir neturintiems teisiniu ziniu pasisamdyti teisininkus, kad jei ka, maziau nusivilti tektu. Patys taip dareme ir nesigailiu nei vieno lito, nors teisinikams sumokejome nemazai, bet miegojosi kol pakeite ir nuosavybe mums perejo, ramiau.
Atsakyti