Nu va, mes jau pargrįžom

Leliux Tavo linkėjimai jūrai perduoti

Įspūdžių tikrai daug, nežinau kiek smulkiai juos pasakoti, kad būtų įdomu.
Tiesiog papasakosiu mano galva svarbiausius akcentus, o jei kam nors bus įdomu galėsiu ir detalizuot.
Šiaip tai pirmas įspūdis labai nekoks buvo: oro uostas klaikus, kioskiukas duty free toks senobinis, mažiukas. Išėjus iš oro uosto dar klaikiau: vien seni Žiguliukai ir Nivos

, o už kokiu 20 metrų dar ir šarvuotis

Varnos miestas toks labai jau pasenęs man pasirodė, jokio naujo pastato nemačiau.
Pirmuosius turistus nuvežė į kurortą Čaiką, tai kol iki jo važiavom man, jau norėjosi grįžti atgal: visur šiukšlynas, žmonės panašūs į čigonus, sėdi savo namų balkonuose ir meta šiuklės į savo "daržus"
Auksinėse kopose jau kitoks vaizdelis - viešbučiai normalūs, atrodo tikrai viskas neblogai. Kadangi atvežė mus į viešbutį apie 21 val. tai tik spėjom prie jūros nueiti, apžiūrėti infrastruktūrą. Vanduo pirmas 2 dienas buvo ledinis, vėliau pašilo truputį.
Pliažas beveik visas yra mokamas, tik prie pat jūros palikta siaurutė juostelė ir pliažo pakraščiuose, ten gali gulti ant savo dekio ir išskleisti savo skėtį, o toj aptvertoj mokamoj zonoj skėtis, 2 gultai ir 2 čiužiniai kainuoja 45 litus dienai. Kadangi toj nemokamoj zonoj būdavo labai daug žmonių, o vietos visai visai mažai tai mes ėmėm tuos gultus. Tai va čia pirmas minusas, antras minusas, kad išvykti namo turėjom 16,40, o viešbutį atlaisvinti iki 12, tai irgi mokėjom papildomai 36 litus, kad neišmestų iš viebučio, nes iki paskutinės minutės norėjom būt prie jūros, o kai kurie tautiečiai nuo 12 jau pratūnojo su savo lagaminais viešbučio foje.
Dar trikdo prostitutės keliuose ir pačiame kurorte, kažkaip keista, kai beveik prie kiekvieno vienišo vyro prišoka visas jų būrys
Pačiose Auksinėse kopose viskas žymiai brangiau. Už 27 litus (į vieną pusę) nuvažiavom į Varną tai ten papietavom pigiau, nei vakarienės metu mūsų viešbutyje mums kainuodavo gėrimai.
Šiaip kas važiuos rekomenduoju apsilankyti Varnos Archeologiniame muziejuje, iki rugsėjo mėnesio eksponuojami Trakų lobiai, tikrai yra ką pažiūrėt, o šiaip pačioj Varnoj tai tik pavalgyt pigiau galima, daugiau nieko ypatingo nepastebėjau, nu dar visokie skudurai papigiai.
Rinkomės ekskursiją į Nesebrą, tai tiesą pasakius nepatiko. Žadėtasis kondicionierius neveikė, tai tokiam karštyje apie 3 val. į vieną pusę kartytis buvo tikras košmaras, o be to tas mūsų a la gidas mus tame Nesebre paleido ir pasakė kada turim grįžt, nors kitos grupės tai vaikščiojo su gidais, jiems kažką pasakojo. Kai paklausėm apie ankstesnius miesto pavadinimus, tai mūsų "gidas" info mums suteikti negalėjo, tik reikalavo, kad kitoms dienom užsakinėtumėm kitas ekskursijas su juo

.Šiaip tai jei važiuosit ne dviese, o pavyzdžiui 4 tai manau, kad apsimoka geriau į Nesebrą važiuot taksu, taksistai labai malonūs, mums daugiausia informacijos būtent jie ir suteikė. Pravažiavom šv. Konstantiną ir Eleną, šiaip nieko išskyrus žalumą ten nemačiau, net nesupratau kurioj pusėj jūrą. Važiavom pro Obzorą, tai labai gražūs vaizdai buvo, bet pakrantės ir viešbučių nematėm, tai sunku įvertinti kaip ten iš tikro. Saulėtas krantas visai nepatiko- labai jau seni pastatai, iširę šaligatviai

Auksinėse kopose labai patiko Asteros viešbutyje esanti diskoteka, tikrai labai faina, skirtinga muzika 3 salėse ir ketvirta salė poilsiui.
Susipažinom su izraeliečių pora tai jie mus pasikvietė į savo viešbutį Havana, ten vien izraeliečiai gyvena, kiek supratau kitataučiams į tą viešbutį patekt negalima, bet į Kazino mes įėjom, tai tame Kazino galima paskanauti košerinio maisto, atsigerti visiškai nemokamai

Šiaip tai per vakarą apeidavom apie 3 skirtingas pasilinksminimo vietas, iš tiesų tai pavargom nerealiai
Norėjau trumpai viską papasakot, o čia tokia litanija gavosi, o net mažos dalelės neišsipasakojau
Iš esmės, kelione esu patenkinta, bet antrą kartą į Bulgariją jau nevažiuočiau. šiemet rinkomės Bulgariją tik todėl, kad joje dar nebuvome, bet niekaip negaliu suprasti žmonių, kurie į Bulgariją važiuoja jau po 6 kartą, man susidaro įspūdis, kad tie žmonės be Bulgarijos turbūt daugiau nieko nėra matę.
Tai tiek mano įspūdžių

Jei kam reikės mano praktinių patarimų, mielai pasidalinsiu savo nuomone