QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 11 16, 21:05)
Mezgiau anūkui, bet pradėjau ne nuo kaklo, o nuo pečių. Patarimas būtų paimti bet kokio mezgtinuko su įstatomomis rankovėmis schemą, nugaros ir priekio dalis pradėti megzti truputį aukščiau tos vietos, kur pasibaigia išėmimai rankovėms. Pečių nuolydžio nedaryti, pirmą detalę (priiekio ar nugaros) palikti ant virbalų. Numezgus antrą dalį, adata sujungti abi dalis, atkartojant mezgimo raštą. Kaklą megzti kaip golfo. Kad kraštai nesiraitytų, priekį ir nugarą mezgiau dvigubu perliniu mezgimu.
Tikiuosi, supratote

Gaila, negaliu įdėti nuotraukos - mezgiau anūkui pernai.
Oi kodel taip sudetingai

Gal sitaip ir geriau gaunasi,bet man nuo virsaus lengviau atrode megzt. as nekokia mezgeja, bet sita daikteli visgi iveikiau, manau visai nieko pavyko, kaip nemokanciai megzt. Bet mezgiau nuo virsaus ir ratu, kaip kojine, paskui pasiziurejau, kaip megzt reglaniuka, persideliojau akis vel ant virbaliuku, pasidalijau jas kita tvarka, reglanu truputi paplatinau ir primezgiau priekiuka ir nugaryte siek tiek dar pailgintus. Man taip lengviau pasirode, pasiziurejau google atrasta foto ir ismasciau kazkaip ta golfo kakliuka-salikuti. As tokia silpna mezgeja, buvau uzsiprasius moteriskes numegzt, ji nebegalejo, o as labai norejau tos apykakles vaikiukui. Tai buvau priversta bandyt pati. Gal bus kuriai nors pradedanciai mamytei irgi naudinga tokia mano pirmo blyno patirtis.
Papildyta:
beje, iveskite i google golfas apykakle ir ziurekite vaizduose, ten yra pavydziuku