Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai statosi svajonių namus **

QUOTE(aulina @ 2011 12 14, 14:45)
Aš apie savo namuką irgi galvojau pigiau pasistatyti, bet žvelgiant į bendrą sąmatą, galėčiau pasakyti, kad jeigu būčiau žinojusi, kad tiek išleisiu, 100 proc. nebūčiau pradėjusi statybų. O dabar pasistatėme ir netgi gyvename. Optimizmas yra gerai, linkėčiau daugiau optimizmo pradedantiems, o pinigų vis tiek atsiras, svarbu didelis noras ir užsibrėžto tikslo siekimas. Realizmas, galvojimas apie brangiausią varijantą numuša ūpą, daugiau nieko.
Mano kitoks pvz. nes pirkome daug brangių medžiagų, realiai gal ir nebuvo būtina. Vis tiek manau, kad 100 t. įmanoma turėti nediduką namuką  smile.gif

Nereikia galvoti apie brangiausia varijanta.. As kai planavausi nama,paemiau vidurki. 1500 litu uz m2 vadinasi tureciau pasistatytii uz 350 000 Tikiuosi jei pats daug ka darysiu tilpsiu,bet kadangi pas mane kartais tokios genialios mintys kaip storesnis siltinimas,siltesni langai,galbut geoterminis (kuris beje sildymo sistemoje man duotu 10-15 t isbrangima),tai galiu ir neitilpti i suplanuota suma.

Bet tai toli grazu ne 100 000...

Tiesa,apie gerbuvi net nesneku..

sakyti zmogui kad jo,daryk,gal issisuksi su 100 t,perdidelis ziaurumas,nes zmogus sustos pusiaukelej ir tada verks... Geriau nesisvaistyti tokiais pasakymais.

Papildyta:
QUOTE(aulina @ 2011 12 14, 14:56)
Apie kainas dar galėčiau pasakyti šiai dienai šypseną keliantį dalyką: maždaug prieš 8 metus vienas statybomis užsiimantis vyriškis sakė, kad be 30 000 Lt sau pradėti statybų neverta  biggrin.gif Nulius teisingai parašiau  4u.gif Paskui medžiagų kainos greitai šoktelėjo aukštyn.

Aha,as kazkada irgi galvojau kad galima nama uz 60 000 pasistatyti.. lotuliukas.gif man tada atrode tokie dideli pinigai.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 14 gruodžio 2011 - 14:10
QUOTE(biesas66 @ 2011 12 14, 15:12)
sakyti zmogui kad jo,daryk,gal issisuksi su 100 t,perdidelis ziaurumas,nes zmogus sustos pusiaukelej ir tada verks...  Geriau nesisvaistyti tokiais pasakymais.

Kai kuriems žmonėms taip, kad neužkonservuotų statybų. Labai nuo žmonių priklauso, vienas visomis išgalėmis stengsis pabaigti statybas, o kitas norės ir gerai gyventi ir tuo pačiu investuoti, o jeigu reikėtų rinktis, gero gyvenimo neatsisakytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aulina: 14 gruodžio 2011 - 14:19
QUOTE(biesas66 @ 2011 12 14, 15:12)
Nereikia galvoti apie brangiausia varijanta.. As kai planavausi nama,paemiau vidurki. 1500 litu uz m2  vadinasi tureciau pasistatytii uz 350 000........,tai galiu ir neitilpti i suplanuota suma.

As busiu pesimiste, o gal tiksliau realiste ir sakysiu,kad neimanoma. Va Biesas tiek paplanavo ir tai galiu drasiai teigti,kad praktsikai antra tiek teks ideti,kad galetu dziaugtis zalia zolyte ir megautis privacia erdve. Sueda statybos visus planuotus ir neplanuotus pinigus. Uz 100, gal sienas stoga langus ir imanoma, pigiausiom medziagom. O kas tada, bapkes baigesi, stop g.gif Taip ir lieka stovet namai vaiduokliai. O juk norisi ne tik vidu isirengti, o kaip aplinka g.gif Kiek metu noresit moli minkyt, po smeli braidziot. doh.gif
Susiraskit statybininkus, parodykit projekta, tegul paskaiciuoja smile.gif Atsoks fantazija.
Atsakyti
QUOTE(s@l@ @ 2011 12 14, 08:32)
Sveikos,su vyru labai norime statyti Ginkunuose nama,ir dabar galvoju ar realiai patiems statant imanoma vieno auksto nama iki 100 000lt.pasistatyti.Vyras sako kad tikrai imanoma,bet as pati drysciau ginciotis g.gif

Patiems statantis deze tikrai imanoma, mes patys statemes ir i ta suma tilpom, bet ilindom i vidu, ir prasidejo, ar pats ar ne pats darai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2011 12 14, 15:35)
Patiems statantis deze tikrai imanoma, mes patys statemes ir i ta suma tilpom, bet ilindom i vidu, ir prasidejo, ar pats ar ne pats darai biggrin.gif

tai zinoma kad be vidaus,aplinkos.apie vidu cia atskiri pinigai,nes baldus,grindis turim,bet zinau kad dar nemaza sumele i vidu idetumem,o tas 100 000 tik deze.
Atsiprasau kad sukeliau tokias diskusijas blush2.gif
o beto statybininku samdyt nereiketu,nes mano tetis yra statybininkas,vyras taippat,tai samdymas kaip ir atkristu.
Atsakyti
QUOTE(s@l@ @ 2011 12 14, 15:44)

nieko, senai bediskutavome ta tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(s@l@ @ 2011 12 14, 14:44)
tai zinoma kad be vidaus,aplinkos.apie vidu cia atskiri pinigai,nes baldus,grindis turim,bet zinau kad dar nemaza sumele i vidu idetumem,o tas 100 000 tik deze.
o beto statybininku samdyt nereiketu,nes mano tetis yra statybininkas,vyras taippat,tai samdymas kaip ir atkristu.

As CIA tik garsiai pamastysiu - vyras statybininkas, tai jei jIs pats Nama statys kas tada pinigus uzdirbines, juk ir savatgaliais tenka padirbt kad namui uzsidirbt... O tevas jei turi pastovu darba juk irgi nedirbs pas jus visus savaitgalius- juk pavargsta, sveikata ir t.t. O jei tarkim jis pradetu dirbt tik pas jus, tektu moket ir jam uz darba, be pragyvenimo saltinio juk nebus 4u.gif
Cia musu tokia situacija buvo, todel ir sakau kad reikia apmastyti.
Tam viduj ir lauko apdailai, jei mazas namukas, dar minimum 200 idesit. Gal tokiu atveju pirkt verta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jova: 14 gruodžio 2011 - 15:08
QUOTE(Dovis @ 2011 12 14, 15:30)
Uz 100, gal sienas stoga langus ir imanoma, pigiausiom medziagom. O kas tada, bapkes baigesi, stop g.gif Taip ir lieka stovet namai vaiduokliai.

Na gal zmones tiek pasistate paskola ims? Nes su paskolom statybom sunkiai, pridavinet kiekviena etapa.. tai jau vienas butu baigtas savo lesom smile.gif Nezinom situacijos negalim speliot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(s@l@ @ 2011 12 14, 15:44)

pačiai irgi reikės daug prisidėti: jeigu vyras darbe ir po darbo dirbs fizinį darbą, turės būti stiprus moralinis palaikymas, optimizmo skiepijimas, jokių priekaištų dėl laiko stokos šeimai ir pan. sotūs ir skanūs pietūs garantuoti smile.gif Jeigu tai nebaisu - šaunu smile.gif
Atsakyti
Rendi, tik man atrodo siais laikais netaip lengvai tas paskolas dalina wink.gif Tiesiog reikia patiems visa info susideliot. Medziagu kainom pasidomet, pasiskaiciuot kiek jos atseis. Langu kainas suziuret, gal pvz nores dideliu vitrinu ar siaip kokiu nestandartiniu langu. Zinant kainas, pries statant gales koreguotis. O jei paskola planuoja irgi gerai butu banke pasidometi kas per salygos. Nes visokie vertinimai, pervertinimai, sutarciu nauju sudarymai tukstanciais kainuoja.
Zodziu kuo daugiau info ir tada skaiciuotis skaiciuotis.
Man kol planavom staybas irgi atrode, nu kas cia, baika. Sienos tiek, stogas tiek, langai dar tiek. O realiai.......Visokie ir pakalima eina,mediena, lietvamzdziai. Apsiltinimas, putplasciai, vatos, ju tvirtinimai, tinkliukai, varztukai, vinukai sudukai biggrin.gif Pilna visokiu butinu reikalu,kuriu net nepagalvoji.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 12 14, 16:31)
Pilna visokiu butinu reikalu,kuriu net nepagalvoji.

Kiekvieną mėnesį sudarinėju sekančio mėnesio statybinių išlaidų finansinį planą, o metų gale visų kitų metų. Nebuvo taip, kad ką suplanavau tą ir įvykdžiau arba tiek ir kainavo. Atsiranda neplanuotų pirkinių, kainos skiriasi, visokių "vinučių" išlenda kaip rašei. Drįsčiau teigti, kad tiksliai suplanuoti neįmanoma. Na, gal kam ir pavyksta, o man neišeina.
Atsakyti
Ta proga gal kas pasigirtų kiek kas mokėjo statybininkams už mūro darbus?
Daba visi kaip susitarę prašo 1,4lt už blokelio padėjimą, bet apie sąramų, žiedo ir kitų darbų kainas prie mūro nieko negali pasakyt....
Arba tiesiai šviesiai klausiant kiek man kinuotų mūro darbai 140-150kv. m. iki stogo.
Atsakyti