Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 5 tema

QUOTE(raganieška @ 2011 12 22, 18:54)
Tai gana nesudėtinga: vandens vonelėje ištirpini 300gr juodo šokolado, tada dar 100gr įdėjo ir išiungusi ugnį maišė kol ištirpo. Kitame inde ištirpino 100 gr balto šokolado, bet jis sudėtingiau tirpsta. Juodą išpylė ant apvestos skardos patiesusi kepimo popieriaus ir pavartė, kad pasiskirstytų tolygiai į didelį blyną gal 5mm (kaip šitoje foto) tada primėtė visokių riešutų, džiovintų vaisių ir džiovintų šilauogių dėjo (o aš jų ir pirkti nesu mačiusi  blush2.gif )  Ant viršaus su šaukštu išpilstė baltą šokoladą (foto pieniškas) ir atšaldė. O tada sulaužė gabalais  mirksiukas.gif
Papildyta:
Ot tai tundra, nemačiau, kad jau receptas įdėtas  lotuliukas.gif


Jo, taip ir dariau, bijojau, kad tas baltas gabalais nesusoktu, tai idejau pora gabaliuku pienisko sokolado ir sauksteli aliejaus (kazkur Beata buvo minejus) ir istirpo viskas gerai. Silauogiu dziovintu radau maximoje, tik labai brangios..daugiau nepirksiu, pabandziau ir uztenka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sauluciux: 22 gruodžio 2011 - 18:05
QUOTE(Sauluciux @ 2011 12 22, 16:47)
Gaminau dovanoms sokolada, gavosi super, tikrai labai miela dovanele, pati tokios noreciau smile.gifuser posted image



Tikrai labai gražiai atrodo biggrin.gif Siūlau pabandyti ir riešutus su cukrumi apkepti, rodė toj pačioj laidoj, tikrai labai skanu ir kaip dovana super biggrin.gif
Atsakyti
Kepu dziuvesi Cantucci, tikiuosi skanus bus wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 12 21, 18:49)
Jis visas sumirkomas saldžiu kremu (tad valgyt galėsit tik kitą dieną), tai jau tooooks šlapias... Ir be proto skanus...

Aš to recepto ieškojau beveik du metus  biggrin.gif


Kaip galvojat, ar aguonu tortui tiktu liesesne grietinele? Turiu 18%, o recepte nurodyta 35% riebumas.
Atsakyti
o man del aguonu torto kitas klausimas: ten tikrai zelatinos nereikia?? g.gif
del greitineles tai manau 18 proc mazoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2011 12 23, 15:55)
Kaip galvojat, ar aguonu tortui tiktu liesesne grietinele? Turiu 18%, o recepte nurodyta 35% riebumas.



Grietinele siulyciau naudoti tik 35% riebumo, nes si butent yra skirta ivairiems kepiniams ir plakiniams, o 18 kavai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneškė: 23 gruodžio 2011 - 18:35
QUOTE(Robi24 @ 2011 12 23, 15:55)
Kaip galvojat, ar aguonu tortui tiktu liesesne grietinele? Turiu 18%, o recepte nurodyta 35% riebumas.
Bus mažiau kaloringas tortas, nemanau, kad turėtų labai nukentėti skonis, juk jos plakti nereikia, tik kaitinti.
Liesesnė grietinėlė gali būti skystesnė ir ilgiau reiks kaitint, kol sutirštės. Nors labai sutirštinti katinant nereikia, nes tada nepersigers per visą tortą ir jis nebus toks įmirkęs.
Papildyta:
QUOTE(jugaga @ 2011 12 23, 18:05)
o man del aguonu torto kitas klausimas: ten tikrai zelatinos nereikia?? g.gif
del greitineles tai manau 18 proc mazoka g.gif

Tikrai nereikia želatinos, ten "karšta" gamyba:)
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 12 23, 20:25)
Bus mažiau kaloringas tortas, nemanau, kad turėtų labai nukentėti skonis, juk jos plakti nereikia, tik kaitinti.
Liesesnė grietinėlė gali būti skystesnė ir ilgiau reiks kaitint, kol sutirštės. Nors labai sutirštinti katinant nereikia, nes tada nepersigers per visą tortą ir jis nebus toks įmirkęs.



Va as ir galvoju, kad neplakimui. Bet bijau del to kad netirstes kaitinant.
Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Ka tik dariau aguonu torta su 30 % riebumo grietinele. Tirstejo labai ilgai ir sunkiai, su 35% buvo zymiai greiciau ir paprasciau.. Daugiau darysiu tik su 35%.
Atsakyti
QUOTE(Sauluciux @ 2011 12 22, 17:47)
Gaminau dovanoms sokolada, gavosi super, tikrai labai miela dovanele, pati tokios noreciau

Ir as siandien si gaminau, net supakavau panasiai biggrin.gif Laabai skanus, as dejau spanguoliu, ananasu, papaju, razinu dziovintu ir migdolu skaldytu. Tai man daug skaniau, nei pirktinis, net nesitikejau wub.gif
Atsakyti
Mano aguonu tortas jau saldytuve,atrodo tai labai skaniai wub.gif As dariau paprastesniu budu,kuri Beata parasiusi,t.y. su kondensuotu pienu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

aš šventėms kepiau Beatos imbierinius sausainius, kepu jau antrą kartą, tik pirmą kartą kepiau su medumi, o šį kartą eksperimentavau ir kepiau su juoduoju cukraus sirupu black treakle pagal šį jos receptą imbieriniai sausainiai , tai turiu pastebėti, kad su medumi vis tik skaniau ir visai nieko tokio, kad spalva jų netamsi gaunasi, tai kitą kartą vėl kepsiu su medumi ax.gif

o čia šios dienos rezultatas smile.gif
user posted image
Atsakyti