Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

O GAL DAUGIAU RECEPTĖLIU KAS TURIT,KĄ GAMINTI ISO DUO DUBENYJE ax.gif
Atsakyti
o Iso duo ne patiekti labiau tinkamas (išskyrus servofiksą) g.gif:
Atsakyti
Patarkit ka galima gaminti su TW Sambo dubenimis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaskina @ 2007 03 15, 01:12)
Patarkit ka galima gaminti su TW Sambo dubenimis unsure.gif


Turbūt žinote,kad virti ir kepti juose negalima.Laikykite salotas,mišraines,marinuokite šašlykus,vištieną.Juose plaku miltinius blynus,darau tešlas ir t.t....
Atsakyti
Gal kas turite koldūninę, kaip sekasi gaminti?
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 04 14, 11:18)
Gal kas turite koldūninę, kaip sekasi gaminti?

turiu, bet dar negaminau, nes akcijinių koldūnų buvau užsipirkus, tai dabar reikia pertrauką padaryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 01 03, 15:33)
o Iso duo ne patiekti labiau tinkamas (išskyrus servofiksą) g.gif:

„Servofiks“ inde ilgiau išsaugosite reikiamą maisto temperatūrą. Tiesiog pripilkite pusę litro vandens arba priberkite ledo gabalėlių ir įstatykite kiauraindį (su maistu) „Servofiks“ inde. Jūs tuoj pat sulauksite reikiamo rezultato! Inde galite maistą sušildyti, atšaldyti ir net gaminti! Tai tikras iššūkis virtuvės virtuozams, nes jame galite gaminti viską: makaronus, kotletus, varškę, virti kiaušinius. Maistas, pagamintas „Servofiks“, niekada nepraras maistingų savybių, aromato ir išvaizdos. Tereikia indą pašildyti, pripilti verdančio vandens ir uždengti dangčiu.
Kiauraindžio tamsi spalva ilgainiui išsaugos pirminę išvaizdą, net jei Jūs virsite grikius. Tai saugesnis indas. Dangčio rankenėlė saugo jūsų rankas, neleisdama nusiplikyti, o aptakios formos leidžia patogiai paimti indą į rankas.

SUŠILDYMAS IR IŠLYDYMAS
Maistą, kurį reikia išlydyti, pavyzdžiui, sviestą, šokoladą, sudėkite į "Bake to Basics" dubenėlį ir statykite į "Servofiks" kiauraindį, pripilkite 0,5 l verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Palikite 10 - 15 min., kol ištirps. Taip maistą galima ir sušildyti.

ATŠILDYMAS
Šaldytas uogas, daržoves, mėsą, žuvį galima atšildyti "Servofiks" inde. Atšildomą produktą įdėkite į indą, uždenkite dangčiu ir palikite, kol atšils. Produktas nepraras drėgmės ir aromato, nemirks savo sultyse ir virtuvėje nepasklis atšildomo produkto kvapas.
Jeigu norite atšildytas daržoves išvirti, pašildykite indą, daržoves užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jis semtų daržoves, paskaninkite druska, uždenkite dangtį. Po 20-30 min. daržovės bus paruoštos.

LAIKYMAS
Servofiks galite laikyti duoną, sviestą, kepinius, t.y. naudoti kaip duoninę.

BULVĖS
Jeigu pašildytą indą pilną pridėsite išvirtų bulvių, galėsite ilgai išlaikyti šiltas.

KOPŪSTAI
Į įkaitintą indą dėkite kopūstus, užpilkite verdančiu vandeniu ir apvyniokite rankšluosčiu. Po 30 min. kopūstai bus paruošti.

KIAUŠINIAI

Kambario temperatūros kiaušinius sudėkite į pašildytą indą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite dangtį. Po 20 min. kiaušiniai išvirs. Jie nesutrūks ir nepamėlynuos trynys. Dėkite ne daugiau kaip 5 kiaušinius.

GRIKIŲ KOŠĖ
Pašildykite indą, grikius supilkite į kiauraindį, įdėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, (apie 2 cm virš kruopų). Uždenkite dangtį. Virti 20 min. Kitokias kruopas virkite pusę įprasto laiko puode ant viryklės, tada viską supilkite į „Servofiks“ indą ir palikti 15 min.

BIRŪS RYŽIAI
Pavirkite ryžius puode apie 5 min. Perpilkite ryžius ir nuovirą į Servofiks kiauraindį, uždenkite dangčiu (galite apvynioti rankšluoščiu, kad neatšaltų) ir palikite apie 15 min.

MAKARONAI
Puode užvirkite vandenį arba sultinį. Sudėkite makaronus į pašildytą indą (su kiauraindžiu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir apvyniokite rankšluosčiu. Virti 15-20 min. Kai kurių rūšių makaronus prieš pilant į indą 5 min. dar pavirti puode.

KVIEČIŲ DAIGINIMAS
Grūdus supilkite į indą, nuplaukite, pamerkite drungname vandenyje ir palikite per naktį. Nupilkite vandenį ir uždenkite dangčiu, per dieną 2 kartus perplaukite, tačiau inde vandens nepalikite. Per parą grūdai sudygs.

SRIUBA
Pavirtą daržovių sriubą supilti į "Servofiks" indą ir palikti. Daržovės išsaugos vitaminus (netinka žirnių ir pupelių sriubai).

KOTLETAI
Kotletus apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į indą taip, kad uždengtų visas skylutes. Tuomet uždenkite dangtį ir po 20 min. patiekite kotletus.

MĖSA DVIEJUOSE MARŠKINĖLIUOSE
Pusę kilogramo filė supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Išmuškite, bet nesūdykite, nes pasūdžius iš mėsos išbėgs sultys. Viename inde išplakite kiaušinį su prieskoniais (druska, pipirais, vegeta ir t.t.), kitame išmaišykite manus su prieskoniais. Suvilginkite mėsą pirma į kiaušinį, paskui į manus, po to vėl į kiaušinį ir manus. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių ir dėkite į dėklą taip, kad tarp kepsnių liktų tarpas. Į indo dugną pripilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, įdėkite kiauraindį su mėsa, uždenkite dangtį ir palikite, kad išbrinktų, 30 min.

ŽUVIS
Taip gaminama tik jūros žuvis, pavyzdžiui : lydeka , menkė.
Žuvį supjaustykite 1,5 cm gabalėliais ir sudėkite į kiauraindį taip, kad stuburas būtų statmenas indo dugnui, pabarstykite prieskoniais, uždėkite citrinos, svogūno griežinėlių, tarkuotų morkų. Į pašildytą indą įpilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, dėkite kiauraindį su žuvimi ir uždengę dangtį laikykite 20 min.
Galite žuvį užpilti ir verdančiu (pasūdytu) vandeniu taip, kad apsemtų. Tuomet, išimkite kiauraindį su žuvimi, iš sultinio paruoškite padažą.

VARŠKĖ
Dideliame puode užvirinkite 2 l riebaus pieno ir nukelkite nuo ugnies. Plakimo dubenyje sumaišykite 1 l kefyro su 3 kiaušiniais. Į slūgstantį pieną supilkite kiaušinių ir kefyro plakinį, išmaišykite ir palikite apie 30 min. Kiauraindžio dugną išklokite viengubu popieriniu kavos filtru, kiaurasamčiu išgriebkite varškę, sudėkite į indą. Varškę pabarstykite cukrumi, cinamonu, aguonomis arba druska ir kmynais. Palaikykite šaldytuve 36 val. Iš apatinio indo išpilkite skystį, kad neapsemtų varškės.

JOGURTAS
Pašildykite 2 l pieno 400 temperatūroje, supilkite 0,25 l jogurto be priedų ir išmaišykite. Tuomet sulkite į pašildytą "Servofiks" indą, uždenkite dangtį ir palikite 200 temperatūroje 12-15 valandų (neatidaryti dangčio). Galite palikti 0.5 l jogurto kitam kartui. Gaminant jogurtą iš šio raugo, laikykite 6 - 8 valandas. Taip galima pasigaminti ir bifiliną.

KOMPOTAS
Supjaustykite vaisius ar uogas ir sudėkite į indą, pripilkite verdančio vandens ir laikykite 5 valandas, kol atvės. Po to išimkite kiauraindį su uogomis ir pasaldinkite kompotą.

KOLDŪNAI, VIRTINUKAI
Išvirtus koldūnus ar virtinukus sudėkite į pašildytą "Servofiks" indą. Įdėję vieną porciją, dėkite gabalėlį sviesto, tada ruoškite kitą porciją ir t.t. Virtinukai nesulips. Jeigu virtinukų lieka, kitą dieną juos galite pašildyti (į tarpą (esantį tarp indo pagrindi ir kiauraindžio) pripylus 0,5 l verdančio vandens).

Papildyta:
QUOTE(MELDA @ 2007 04 14, 11:18)
Gal kas turite koldūninę, kaip sekasi gaminti?

galiu atsiųsti kelis receptukus su foto jei parašysit į až emailą smile.gif
Atsakyti
sveikutės,
aš kaip ir naujokė ir šiame klube ir "tuperrware" blush2.gif
prieš savaite tik pradįjau naudoti šiuos indus....ir va skaitynėju ir esu pasimetusi...
turiu microplius inda....dar nemoku su juo gamionti...ir vat noriu paklausti, ar galiu aš su juo kepti mikrobanginėje? na ta prasme ar iškeps man patieklai, kad ir varskes apkepas, ar uzsides plutele....
gal ir kvailai klausiu, bet noriu daugiau apie juos suzinoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgitaVasiliauskiene @ 2008 06 09, 13:39)
sveikutės,
aš kaip ir naujokė ir šiame klube ir "tuperrware" blush2.gif
prieš savaite tik pradįjau naudoti šiuos indus....ir va skaitynėju ir esu pasimetusi...
turiu microplius inda....dar nemoku su juo gamionti...ir vat noriu paklausti, ar galiu aš su juo kepti mikrobanginėje? na ta prasme ar iškeps man patieklai, kad ir varskes apkepas, ar uzsides plutele....
gal ir kvailai klausiu, bet noriu daugiau apie juos suzinoti 4u.gif

kepti galima, tačiau labiau skirtas virti, troškinti, nes nelabai ta plutelė užsidės. Vakare galėsiu atsiųsti receptų, skirtų gaminti su šiuo indu.
Atsakyti
aaaa............aišku, o aš galvojau,kad ir kepti bus galima blush2.gif
aham...atsiusk, labai idomu....
o tai su kokiu galima ketpti mikrobanginėje, na kad ir plutyte uzsidetu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgitaVasiliauskiene @ 2008 06 09, 14:36)
aaaa............aišku, o aš galvojau,kad ir kepti bus galima blush2.gif
aham...atsiusk, labai idomu....
o tai su kokiu galima ketpti mikrobanginėje, na kad ir plutyte uzsidetu ax.gif

Apkeps tik tada jei migrobangė turi griliaus funkciją. Tačiau griliaus negalima naudoti su tw indas schmoll.gif
Keletą receptų turiu savo svetainėje
www.tupper.lt
Atsakyti
prašom 4u.gif

Mikrobangomis gaminame lengvai ir greitai

Visi ankstesni maisto gaminimo būdai, visa, ką žinojome apie troškinimą ir kepimą, mikrobangų krosnelėje vyksta truputį kitaip. O kad išnaudotumėt visas krosnelės galimybes, turime žinoti jos ypatumus. Kai gaminame įprastu būdu, maistas šyla iš išorės, o mikrobangų krosnelėje – iš vidaus. Maistą šildančių bangų šaltinis – magnetronas – elektros srovę paverčia elektromagnetinėmis bangomis. Besisukanti antena šias bangas siunčia į ertmę, kur gaminamas maistas, ir jos ten absorbuojasi, t.y. produktas jas ,,įsiurbia“. Molekulės, mažiausios produkto dalelytės, veikiamos aukšto dažnio bangų, pradeda judėti ir, trindamosi viena į kitą, sukuria maistui būtiną šilumą. Vadinasi viskas mikrobangų krosnelėje vyksta priešinga kryptimi. Gaminant maistą ant viryklės arba orkaitėje, šiluma iš išorės į produktus patenka indu, įkaitusiais riebalais arba vandeniu ir sklisdama į visas puses, ji pamažu skverbiasi į produkto vidų. Tokiam procesui reikia gana daug elektros energijos, dujų arba anglių. O mikrobangų krosnelėje bangos, patekusios į produkto vidų, sklinda iš jo centro, todėl teisingai naudojantis krosnele, sutaupoma elektros energijos, o patiekalai neprisvyla. Tačiau be specialių indų mikrobangų krosnelėje produktų gerai neparuošime. Pvz., jeigu bangos turi patekti į mėsos gabalą tai 2 cm gylyje jos praras 50% savo galios. Jeigu dar indas sugers dalį elektromagnetinių bangų, tai maistą gaminsime ilgai ir nesutaupysime nei laiko, nei elektros energijos, todėl maistą reikia gaminti inde, kuris pilnai praleidžia elektromagnetines bangas.
Avalus indas mikrobangų krosnelei 2,25 l, pagamintas iš spec medžiagos mikrotermo (tinka naudoti tik mikrobangėje, o orkaitėje ir griliuje netinka).ji 100% praleidžia elektromagnetines bangas ir atlaiko temperatūrą nuo -250 C iki 2000C. Todėl maistą šiame inde galima sušaldyti, atšildyti, sušildyti, pagaminti ir serviruoti.

1. Sušaldymas. Sušaldymui ir maisto laikymui ovalų indą uždengiame baltu sandariu dangčiu. Išėmę iš šaldiklio stenkitės neišmesti indo ant žemės, nes įšalęs indas tampa mažiau atsparus smūgiams. Norint indą atidaryti palaikykite indą penketą minučių kambario temperatūroje. Mikrobangų krosnelėje skirtą mėsą reikėtų sušaldyti supjaustytą plonais gabaliukais, geriausiai 2 cm storio.
2. Atšildymas mikrobangų krosnelėje. Sušaldyti ir atšildyti reikia kaip galima greičiau, kad nesuirtų produkto molekulių struktūra ir būtų išsaugotos naudingosios medžiagos. Pvz., daržoves dėti į indą, kiekvienai porcijai įpilti po 1 šaukštą vandens, uždengti nesandarų mėlyną dangtį ir atšildyti 10% galingumu. Atšildžius galima troškinti 100% galingumu. Mikrobangų krosnelėje nenaudokite balto sandaraus dangčio.
3. Sušildymas mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelėje labai greitai sušyla maistas. Šildant maistą, indas būtinai turi būti uždengtas dangčiu, tada produktai greičiau sušils, neišdžius ir nepraras savo vitaminų. Šildant didelį produktų kiekį, reikia 1 – 2 kartus pamaišyti. Daržoves, kuriose nėra sulčių arba tokį garnyrą kaip ryžiai ar makaronai, apšlakstyti vandeniu arba baltuoju vynu.
4.Gaminimas mikrobangų krosnelėje. Ruošdami patiekalus pagal receptus(nepritaikytus gaminti mikrobangų krosnelėje) naudokitės šiais PATARIMAIS:nepilkite skysčių, isskyrus verdant kruopas, berkite mažiau druskos, pipirų, prieskonių(juos berkite į jau pagamintą maistą), galite sumažinti riebalų kiekį, sumažinkite maisto gaminimo trukmę 1/3 arba ½, lyginant su įprastais gaminimo būdais. Daržoves gaminkite mažame kiekyje vandens arba visai be jo, uždengę indą dangčiu. ATMINKITE – kuo didesnis produktų kiekis – tuo ilgiau jie bus gaminami. Patiekalai, kuriuose yra daug skysčių, kaip žuvis, paukštiena, mėsa, pagaminami greičiau ir tolygiau. Reikia šakute subadyti( viščiuko, bulvės, žuvies) odelę, kad galėtų išeiti garai. Pagaminus patiekalą visuomet reikia palikti pastovėti 1/3 gaminimo laiko.




Šokoladinis pyragas. 100 g šokolado (juodojo), 1 šaukštas vandens, 100 g sviesto, 3 kiaušiniai, 100 ml cukraus, 150 ml miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, vanilės.
Į mikroplus ąsotį dedame sviestą ir juodąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir 1 šaukštą vandens ir šildome 1,5 min 750Wgalingumu.
Greitkratyje pamatuojame 100ml cukraus ir supilame į ąsotį plakimui. Įmušame 3 kiaušinius ir mikseriu išplakame iki purumo. Greitkratyje pamatuojame 150 ml miltų ir įpilame į plakinį. Įdedame 1,5 a.š.kepimo miltelių ir viską gerai išmaišome mentele. Supilame šokolado masę ir gerai išmaišome. Galima įdėti nuluptą ir skiltelėmis supjaustytą obuolį. Gautą masę supilame į silikoninę formą ir kepame mikrobangėje 8 min 850Wgalingumu.
Aguonų pyragas.100ml aguonų, 1 šaukštas vandens, 100g sviesto, 3 kiaušiniai, 100ml cukraus, 150ml miltų, 1a.š.kepimo miltelių, vanilės.
Darbo eiga analogiška šokoladiniam pyragui, tik ištirpinti reikės tik sviestą su vandeniu, o aguonas dėti į kiaušinių plakinį.

Morkų pyragas. 500ml sutarkuotų morkų, 300ml kvietinių miltų, 1 a.š.kepimo miltelių,100 ml cukraus,1a.š.vanilinio cukraus, 1 a.š.cinamono,2 kiaušiniai, 50ml susmulkintų riešutų, 120ml aliejaus.
Visus komponentus sudedame į dubenį ir mentele išmaišome. Ovalų indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais, supilame tešlą ir kepame neuždengę dangčio 12min 850Wgalingumu

Bananinis pyragas. 100gsviesto, 100g cukraus, 1ašvanilinio cukraus, cinamono, 3 kiaušiniai, 50g krakmolo, 100g miltų, 1a.š.kepimo miltelių,1 valg.šaukštas citrinos sulčių, 1 valg šaukštas romo arba konjako, 3 dideli bananai.
Iki purumo mikseriu išplakame 100g sviesto su 100g cukraus, vanile,cinamonu, beplakant sudedame kiaušinius,paskui suberiame krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir viską atsargiai išmaišome. Bananus supjaustome kubeliais ir sumaišome su citrinos sultimis bei romu ir viską sumaišome su tešla. Ovalų indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais, supilame tešlą ir kepame neuždengę 12 min 850Wgalingumu. Pyragui pravėsus, išimame iš indo ir apibarstome cukraus pudra arba puošiame kremu .

Persikų apkepas. 400 g varškės, pusė citrinos, 80 g sviesto, 100 g cukraus, 3 tryniai, 3 baltymai, pusė arb š vanilės, 75 g krakmolo, 4 persikai (tinka ir konservuoti).
Sviestą ištirpinti ovaliame inde : 1 min vidutiniu galingumu. Į dubenį tešlai sudėti sviestą, cukrų, trynius, pusės citrinos tarkuotą žievelę ir jos sultis, krakmolą. Gerai išmaišyti. Sudėti varškę ir su trintuve gerai sutrinti, masę dėti į ovalų indą (jis liko riebaluotas nuo sviesto) ir ant viršaus išdėlioti puselėmis arba ketvirčiais supjaustytus persikus. Uždengti indą dangčiu ir kepti 10 min vidutiniu, o paskui 10 min maksimaliu(750 – 850W) galingumu

Marmurinis tortas. 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 2 šaukštai aliejaus, 250 ml cukraus (matuojame greitkratyje), nubrauktas šaukštelis druskos, vanilinio cukraus, 7 šaukštai miltų (su mažu kaupu), 1 – 2 šaukštai kakavos, 2 nubraukti šaukštai kepimo miltelių. PERTEPIMUI: 1 pakelis 35% grietinėlės, 1 pakelis varškės, cukraus pagal skonį, konservuotų persikų ar kitų vaisių.
Kiaušinius, grietinę, aliejų, cukrų,druską dedame į mini ąsotį plakimui. Viską išplakame šluotele ar mikseriu, jei neturite – bulvių trintuve. Tada įmaišome miltus. Tešla turi būti lietinių blynų tirštumo. Kepimo miltelius dėti paskutinius. Pilame pusė masės į išteptą aliejumi ovalų mikroplus indą. Į likusią dalį dedame kakavos, išmaišome, pilame ant balto sluoksnio. Mentele gražiai paskirstome sluoksnius – lyg norėtume paslėpti rudąjį sluoksnį. Kepti atidengtą 7 – 8 min 850W galingumu. Atvėsintą perpjauti peiliu. Įdarui: grietinėlę suplakti greitkratyje, įdėjus cukraus ir truputį citrinos rūgštelės. Sumaišome su trinta varške. Kad tortas būtų ne toks sausas, biskvitą sulaistome konservuotų persikų sultimis. Ant jo dedame truputį įdaro ir pjaustytų konservuotų persikų. Užklojame likusiu biskvitu. Likusią įdaro masę dedame į dekoravimo krepšelį ir puošiame tortą. Ant viršaus sudedame likusius persikus.

Įdaryti obuoliai. 5 nedideli obuoliai. Įdarui: 1 pakelis varškės, 1 kiaušinis, razinų, cinamono, 1 šaukštas krakmolo.
Išgremžkite obuolių šerdelę ir su dekoravimo krepšeliu pripildykite obuolius varškės mase. Kepkite 5 min 850Wgalingumu.

Užkeptos kriaušės. 4 didelės kriaušės, alyvų aliejaus, 2 valg šaukštai kokoso drožlių, 1 valg šaukštas razinų, 1 arb šaukštelis cinamono, 60 g sviesto, 2 valg šaukštai citrinų sulčių, cukraus.
Perpjaukite kriaušes per pusę ir išpjaukite viduriukus, sumaišykite kokosą, razinas ir cinamoną su cukrumi. Šiuo mišiniu užpildykite kriaušių viduriukus, įdėkite šiek tiek sviesto ir pašlakstykite citrinos sultimis. Mikroplus ovalų indą ištepkite aliejumi ir sudėkite kriaušes. Kepkite 5-7 min 800Wgalingumu.

Obuolių sufle. 5 obuoliai, 30 g sausainių, 50 g sviesto, 100 ml pieno, 3 kiaušiniai, 100g cukraus pudros, cinamono.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir plonai supjaustykite. Sutrupinkite sausainius. Mikroplus indą ištepkite sviestu. Sluoksniais dėkite obuolius, kiekvieną sluoksnį pabarstykite cinamonu, cukraus pudra, sausainiais ir užpilkite išlydyto sviesto. Uždenkite ir kepkite 7 min 850 W galingumu. Greitkračiu išplakite kiaušinius su pienu, užpilkite ant obuolių ir gaminkite dar 4 min. paruoštą patiekalą pabarstykite cukraus pudra.

Nulupti pomidorus. Tuos vaisius, kuriuos ne taip paprasta nulupti, palaikyti 1- 2 min ChrystalPlus indelyje 750W galingumu. Nulupsit labai lengvai.

Atnaujinti sudžiūvusius vaisius. Džiovintus vaisius galite atgaivinti kaip mat. Sudėkite juos į MikroPlus indą, įpilkite puodelį karštos arbatos ir įjunkite pašildymą mikrobangų krosnelėje.

Spausti sultis. Jei norite iš citrinų, apelsinų ir greifruktų išspausti daugiau sulčių, sudėkite juos į ChrystalPlus indą ir pavirkite 30 min 750W galia. Tada iš karto spauskite sultis ir turėsite 1/3 daugiau.

Blanširuoti migdolai. Įdėkite 100 g migdolų į 300 ml vandens MikroPlus inde, kaitinkite 750W 2 min, ir jie bus puikiai paruošti.

Virkite uogienes. 0,5 kg serbentų sudėkite į MikroPlus ovalų iną ir virkite 14 min 750W galingumu. Gausite 1,5 l puikios uogienės.

Paštetai. Normaliai gaminant paštetus orkaitėje tai gali užtrukti net porą valandų. Mikrobangėje identiškų rezultatų pasieksite per 20 min 750 W naudodami MikroPlus indą.

Šokolado putėsiai. Įdėkite 100g šokolado ir 100 g grietinėlės į MikroPlus ąsotį ir išlydykite 750 W galingumu. Ištirpdytą masę plakite tol, kol ji pavirs puikiais putėsiais.

Greitai verdame daržoves. Galima greitai išvirti burokėlius, morkas, bulves. Reikia tik jas nuplauti, subadyti šakute ir sausa dėti į indą, uždengti ir virti 850W galingumu, skaičiuojant laiką : 1 vid didumo bulvei 1,5 min., morkai – 2 min., burokėliui 5cm skersmens 3-4 min.

Troškintos morkos. 500g kubeliais supjaustytų morkų,50 g sviesto, druskos, pipirų.
Morkas kartu su sviestu dėkite į MikroPlus ovalų indą, suberkite prieskonius. Uždenkite ir troškinkite 7- 8 min 850 W galingumu

Velykinės vištienos salotos. 1 viščiukas (1,1kg), 2 apelsinai, 2 česnako skiltelės, šviežias rozmarinas, alyvų aliejus, druska ir pipirai.
Supjaustykite vištieną į 8 gabalėlius ir dėkite į MikroPlus indą 1,5l (gabalus su storiausiais kaulais dėdami į indo vidurį). Plonai supjaustykite apelsiną riekelėmis ir kartu su česnako gabalėliais sudėkite ant vištienos viršaus, kartu su susmulkintu šviežiu rozmarinu. Supilkite antrojo apelsino sultis, kiek alyvų aliejaus, druskos ir pipirų ir labai smulkios rozmarino žolytės. Indą uždenkite ir dėkite į mikrobangę. 750W galingumu virti apie 15 min. tada išimti iš krosnelės ir palaikyti 10 min. Vėl įdėkite į krosnelę 5 minutėms ir po to išėmę leiskite pastovėti 3 min. Nuimkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite atitinkamais gabaliukais. Leiskite mėsai atvėsti ir sudėkite į salotas.Salotos : 1 galva pekino kopūsto, razinos, kedrų riešutai, alyvų aliejus, druska, pipirai. Supjaustykite salotas taip, kaip mėgstate. Apšlakstykite alyvų aliejumi ir į berkite razinų. Druskos ir pipirų pagal skonį. Pakepinkite riešutus keptuvėje, leiskite jiems atšalti ir sudėkite į salotas. Salotų užpilas: 1 mango vaisius arba 2 granatų vaisiaus galvutės, šviežias šalavijas, medus. Supjaustykite mango skiltelėmis(arba šaukštu išspaudinėkite granatų sėklytes). Atpjaukite 6 – 8 šalavijo lapelius , sumaišykite su vaisiais ir 1 dideliu šaukštu medaus. Užpilą užpilkite ant salotų. Skanaus ir kantrybės klausant susižavėjimo šūksnių.

,,Orinis“ pyragas. 1 stiklinė grietinės, 100 g atšildyto sviesto, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė manų kruopų, 1 arb šaukštelis kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakite greitkratyje. Sudėkite visus komponentus į dubenį ir gerai išmaišykite. Galima dėti šiek tiek riešutų, razinų ar konservuotų uogų.gaminkite apie 10 min 800W galingumu.

Ryžiai mikrobangėje. Greitkratyje pamatuokite 600 ml vandens, supilkite į mikroplus ąsotį, dėkite į mikrobangę 2 min 750 W galingumu. Nuplaukite 300 ml ryžių ir dėkite į vandenį. Ąsotį dėkite į mikrobangų krosnelę ir virkite 15 min 750 W galingumu.

Sūriu užkepti pomidorai. Pomidorus perpjauti per pusę ir patepti mišiniu iš tarkuoto sūrio, džiūvėsių ir sviesto. Sudėti pomidorus į ovalų mikroplus indą ir gaminti apie 3 min 800Wgalingumu

Austriska vistiena. 500g vištienos, 1 šaukštas miltų, 1 arb šaukštelis druskos, truputį kario, pipirų, 2 česnako skiltelės, 1 svogūnas, 1 obuolys, 200 ml grietinėlės.
Supjaustykite gabalėliais vištieną, sudėkite į dubenį, įpilkite 1 šaukštą miltų, 1arb šaukštelį druskos, truputį kario, pipirų. Uždenkite dubenį ir gerai viską supurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų prieskoniais. Nulupkite česnako skilteles ir išspauskite su česnakų spaustuve. Nulupkite 1 svogūną ir susmulkinkite. Dėkite į dubenį. skustuku nulupkite obuolį ir supjaustykite gabalėliais.(galima dar deti ir morku) Įpilkite 200ml. grietinėlės. Viską gerai išmaišykite su mentele ir dėkite į ovalų indą mikrobangei. Kepkite mikrobangėje 15min 750 W galingumu.

Varškės apkepas dviems. 200 g varškės, 1 kiaušinis, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, vegetos ar kitų prieskonių.
Viską sumaišykite. Indą ištepkite aliejumi. Sudėkite masę ir uždengę kepkite 8 min 850Wgalingumu.

Žuvis su sūriu ir majonezu. Jūros lydeką ar kitą žuvį supjaustyti gabalėliais. Sudedame į ovalų mikroplus indą, pabarstome druska ir pipirais, ant viršaus uždėti svogūno ir citrinos griežinėlius, užtepti majonezą it užbarstyti tarkuotą sūrį. Indą uždengiame ir gaminame 11 min 800Wgalingumu

Daržovių troškinys su žuvimi. Apie 750 g įvairių rūšių susmulkintų daržovių, keli gabalėliai žuvies filė, 4 riekutės citrinos arba 1 pomidoras, 100 ml grietinėlės arba grietinės – vandens mišinio, prieskonių.
Į mikrobangės indą dėkite žuvį, daržoves, prieskonius. Ant viršaus – citriną arba pjaustytą pomidorą, užpilkite grietine ar grietinėle. Uždengus troškinti apie 12 min 850Wgalingumu.

Nuostabus viščiukas. 1 didelė morka, 200 g šampinjonų, 400 g vištos be kaulo, 200 ml pieno, 1 šaukštas sviesto, prieskonių.
Sviestą išlydome, dedame supjaustytą morką. Uždengę dangtį kaitiname 4-5 min 850Wgalingumu. Dedame supjaustytą vištieną, grybus, 2 šaukštus vandens. Uždengiame ir kaitiname 8-10 min 850Wgalingumu. Greitkratyje suplakti pieną su 1 šaukštu miltų ir prieskoniais, užpilti ant vištienos. Uždengti ir kaitinti 2 min.

Mėsos troškinys. 300 g maltos mėsos, 1 susmulkintas svogūnas, 2 šaukštai aliejaus, 400 g konservuotų pomidorų, 0,5 kubelio sultinio, druska.
Sudėkite svogūną į mikroplus indą su aliejumi, uždengus 2 min kepinkite 500W galingumu. Įmaišykite maltą mėsą. Uždenkite ir 2 min kepkite 850Wgalingumu. Sudėkite susmulkintus pomidorus, druską, 0,5 susmulkinto sultinio kubelio. Išmaišykite. Uždenkite ir 6-8 min kepkite 500W galingumu, troškinant keletą kartų pamaišykite. Jei troškinys gaunasi per daug skystas, indą atidenkite ir virkite, kol pasieksite pageidaujamą tirštumą. Jei norite, galite įdėti pjaustytų morkų, salierų ir kitų daržovių. Jei dedate daugiau produktų, troškinį gaminkite ilgiau.

,,,Bechemel“ padažas. 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 400 ml pieno, 2 šaukštai cukraus, truputis vanilės.
Sviestą įdėkite į ąsotėlį ir 1 min pakaitinkite 750W galingumu. į greitkratį supilkite pieną ir suberkite miltus(eiliškumas labai svarbu: pirmiau pienas, o po to miltai). Greitkratį supurtykite 10 kartų ir šį plakinį supylę į ąsotėlį ant sviesto, virkite apie 2 min. ištraukite, išmaišykite šluotele ir vėl virkite 2 min 750 W.ištraukite. jei padažas dar neužviręs, pamaišykite šluotele ir sudėję cukrų, pakaitinkite dar 1 – 1,5 min. kai padažas užviręs, tuoj traukite jį lauk, nes gali išbėgti per kraštus. Dabar suberkite vanilę ir išmaišykite. Labai skanus. Tinka prie obuolių pyrago, keptų obuolių, prie įvairių apkepų kaip padažas. Užpilkite karštu padažu įvairias šaldytas uogas ir turėsite ne tik skanų, bet ir sveiką desertą.

Spirgučių padažas.150g smulkiai supjaustytų lašinukų, 1 smulkiai supjaustytas svogūnas, grietinė.
Lašinukus dėkite į MikroPlus ąsotį ir pakepinkite mikrobangėje 2 min. 850W galingumu, pamaišykite, sudėkite svogūną ir dar pakepinkite 2 min. išėmę pamaišykite ir pagardinkite grietine.

Pievagrybių (šampinjonų) sriuba. 250 g pievagrybių, 2 kubeliai sultinio, 200 ml grietinėlės, 3 šaukštai miltų.
Pievagrybius supjaustome, sudedame į mikroplus ąsotį. Verdame 2 – 3 min mikrobangėje ( jei galingumas 800W). Sultinio kubelius ištirpiname karštame vandenyje, užpilame ant grybų. Karšto vandens pilame iki 950 ml skalės. Verdame 1,5 min. per tą laiką sumaišome miltus su grietinėle( galima naudoti pieną). Mišinį pilame į sriubą ir dar paverdame 1 min.

Daržovių sriuba. 150 g kiaulienos ir jautienos faršo, 1 pakelį šaldytų įvairių daržovių (galima dėti ir šviežias), druskos pipirų, krapų, lauro lapų.
Į faršą dedame druskos ir pipirų, sumaišome ir padarome nedideles frikadeles. Sudedame į mikroplus ąsotį ir verdame 3 min 850W galingumu. Sudedam daržoves ir dar paverdam 7 min., užpilame verdančiu vandeniu, įdedam druskos, pipirų, krapų, lauro lapų ir dar paverdame 3 min. paskaninam grietine.
Pomidorų sriuba. 750g prisirpusių pomidorų, 2 šaukštai aliejaus, 1 supjaustytas svogūnas, 1 susmulkinta česnako skiltelė, 1 sutarkuota morka, 0,5 l sultinio. 1 arb šaukštelis cukraus.
Supjaustytus pomidorus sudėkite į ovalų mikroplus indą ir uždengę kaitinkite 6-8 min 850Wgalingumu. Pomidorus pertrinkite per sietelį. Į tuščią ovalų indą sudėkite česnaką, svogūnus,morką, aliejų. Uždengę dangtį troškinkite 3-4 min 850W galingumu. Į juos supilkite pertrintus pomidorus, sultinį, cukrų. Viską išmaišykite. Uždenkite ir virkite 8-10 min 850Wgalingumu.
Koldūnai. 400g koldūnų, 2 pomidorai, svogūnas(jei mėgstate), nedidelė tarkuota morka, truputis paprikos(jei mėgstate), 2 šaukštai majonezo, 150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Į ovalų mikroplus indą sudedame koldūnus vienu sluoksniu (gali būti tiesiai iš šaldiklio). Ant jų dedame pjaustytus griežinėliais pomidorus, svogūną, morką, papriką, prieskonių. Užtepame majonezu, uždedam tarkuoto sūrio taip, kad pilnai uždengtų visus komponentus. Verdame 13 – 14 min 850W galingumu.

Farširuota paprika. Paprikos, 300 g faršo, virtų ryžių, prieskonių.
Faršą paruošiame kaip balandėliams (pridedame prieskonių, galima įpjaustyti svogūno), sumaišome su ryžiais. Nupjauname paprikos viršūnėlę, išimame sėklas. Prikemšame faršo. Sustatome paprikas į ovalų mikroplus indą. Virimo laikas vienai paprikai – 1,5 min.

Mėsos vyniotinis. 0,5 kg faršo, 1 kiaušinis, prieskonių.
Išminkome faršą su kiaušiniu ir prieskoniais (minkymui galite panaudoti bulvių trintuvę). Padarome 1 cm storio lakštą. Dedame įdaro. Įdarui naudojam tai ką turim – svogūną, pievagrybius, papriką, gal būt liko dešros ar sūrio gabaliukas. Suvyniojame į vyniotinį, dedame į ovalų mikroplus indą. Kepame 10 min uždengus dangtį. Tada nupilame susidariusį skystį ir 4 – 6 min baigiame kepti atidengtą. Skanus ir karštas ir šaltas.

Šviežia šoninė su bulvėm. 700g šviežios šoninės, 4-5 vienodo dydžio bulvės, druskos, pipirų, česnakas, vištienos prieskoniai.
Mėsą ištrinam prieskoniais ir palaikom truputį, kad įsigertų prieskoniai. Dedam į ovalų mikroplus indą, aplink ją dedam nuskustas ir nusausintas bulves. 4 min kepam 400Wgalingumu, kad mėsa sušiltų. Po to 750Wgalingumu kepam 12-13 min.

Žuvis lenkiškai. Žuvį supjaustyti 2-2,5 cm gabalėliais. Pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį. Ovaliame mikroplus inde sluoksniuojam žuvį su paprika, įdedame kelis citrinos griežinėlius, žalumynų. Pagardiname prieskoniais. Ant viršaus plonai užtepame majonezu. Uždengti ir troškinti 8 min 850Wgalingumu.

Kepenėlių paštetas mikrobangoje

2 šaukštai sviesto, 1didelis svogūnas, 1 morka. 250 gr vištienos kepenėlių, druskos, pipirų
Svogūną ir morką susmulkiname Quick Shefe. Į mikroplus ąsotį dedame 2 šaukštus sviesto, svogūną su morkomis ir troškiname 4 min. Kepenėles supjaustome nedideliais gabalėliais (pašaliname plėves)ir dedame ant svogūnų . Troškiname mikrobangėje apie 7-8 min. ištraukus sugrūdame su grūstuve ir dar 2 min dedame į mikrobangę. Valgyti skanu tiek karštą, tiek šaltą

GREITAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS
225 g tamsaus šokolado50 g sviesto, 1 apelsinas su žieve, 25 g skaldytų migdolų, 25 g skaldytų riešutų, 50 g razinų, 125 g sausainių

Šokoladą sulaužykite į gabalėlius ir tirpinkite kartu su sviestu 2-3 minutes. Praėjus pusei laiko, pamaišykite. Sudėkite migdolus, riešutus, razinas ir trupintus sausainius į šokoladą. Išmaišykite ir įdėkite į šaldiklį arba į šaldytuvą 30 minučių.

OBUOLIŲ SUFLÉ
5 dideli obuoliai, 30 g sausainių, 50 g sviesto, 100 ml pieno, 3 kiašiniai, 100 g cukraus pudros, cinamono

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Naudokite Tupperware daržovių peilį. Sutrupinkite sausainius. Ovalų indą mikrobangei ištepkite sviestu ir dėkite į jį sluoksniais: obuolių griežinėlius, cinamoną, cukraus pudrą ir sausainius (iki 3-4 sluoksnių). Ant viršutinio sluoksnio uždėkite sviestą gabalėliais ir kepkite uždengę indą 7 minutes 850 W galingumu.
.
Kiaušinius ir pieną išplakite mikseriu ir užpilkite ant viršaus. Dar 4 minutes kepkite. Paruoštą sufle pabarstykite cukraus pudra..





ĮDARYTI GRYBAI
10 didesnių šviežių grybų (tinka šampinjonai), 50 g kumpio, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, 1 kiaušinis, saliero

Nuplaukite grybus, nupjaukite kotelius ir juos kartu su kumpiu bei salieru susmulkinkite. Susmulkinkite sūrį ir sumaišykite su kiaušiniu, įdėkite druskos, pipirų. Grybų kepurėles prikimškite kumpio įdaro, o ant viršaus uždėkite sūrio. Grybus sudėkite ant 1,5 l ovalaus indo dangtelio, uždenkite ir kepkite 4-5 min prie 800 W. Prieš pat pabaigą, pabarstykite grybus džiūvėsėliais arba kepintomis saulėgrąžomis.

LIEŽUVIS ITALIŠKAI
1 kg virto liežuvio, 200 g sūrio, 70 g lydyto sviesto, 1 valgomasis šaukštas batono džiūvėsių

Nulupkite liežuvį, supjaustykite juostelėmis, sutarkuokite sūrį. Sluoksniais sudėkite pusę liežuvio ir sūrio į Ovalų indą, ant viršaus dėkite likusią pusę liežuvio ir sūrio, užberkite džiūvėsėlius ir užliekite viską lydytu sviestu. Kepkite 5 min prie 850 W.

ĮDARYTOS KRIAUŠĖS
4 didelės kriaušės, aliejaus, 2 valgomieji šaukštai kakavos miltelių arba džožlių, 1 šaukšta razinų, 1 arbatinis šaukštelis cinamono, 60 g sviesto, 2 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

Perpjaukite kriaušes išilgai pusiau, išimkite sėklas. Sumaišykite kakavą, razinas, cukrų, cinamoną. Šiuo mišiniu prikimškite kriaušių puseles, ant viršaus uždėkite šiek tiek sviesto, apšlakstykite citrinos sultimis. Į aliejumį išteptą ovalų indą sudėkite įdarytas kriaušes ir gaminkite 5-7 minutes prie 800 W.

ĮDARYTI OBUOLIAI
4 vidutiniai obuoliai, riešutai, razinų, 2-3 arbatiniai šaukšteliai medaus , 2 citrinų sultys , šiek tiek baltojo vyno

Pašalinkite sėklalizdžius ir užpildykite juos mišiniu: razinos, riešutai, medus, sumaišytas su citrinų sultimis bei vynu. Gaminimo laikas 5-7 min prie 850W.
Patiekite su vaniliniu padažu.

PYRAGAS “MARIKA”
300 g MILTŲ, 1 pakelis vanilinio cukraus, 2 šaukštai kakavos, 1 stiklinė cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 150 g sviesto, 100 ml karšto vandens, 2 kiaušiniai, kokoso drožlių
Sumaišykite visus sausus ingredientus. Atskirai sumaišykite minkštą sviestą ir supilkite karštą vandenį; greitkratyje suplakite kiaušinius ir supilkite visa tai į sausą mišinį, gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir kokoso drožlėmis pabarstytą ovalų indą. Kepimo laikas 10-12 min 800W. Patiekite su plakta grietinėle.

KUMPIO IR SŪRIO PYRAGAS
100 g sviesto arba margarine, 200 ml miltų, 2 šaukštai vandens, 150 g kumpio, 300 ml tarkuoto sūrio, 1 kiaušinis, 200 ml pieno, Druskos, pipirų, smulkinto saliero
Galingumas 850 W

SUdėkite miltus ir sviestą ir pirštų galais patrupinkite (kaip ruošiant trapią tešlą); supilkite vandenį ir užbaikite minkyti tešlą. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 20 min. Iškočiokite tešlą ir išklokite ja indo (geriau silikoninio) kraštus, subadykite mediniu pagaliuku. Kepkite 5 min 850 W. Ant tešlos tolygiai paberkite kumpį, tarkuotą sųrį ir užpilkite greitkratyje išplaktu pieno-kiaušinio-druskos, pipirų plakiniu. Kepkite 13 minuciu. Pasibaigus gaminimo laikui, palikite pabūti 05 min ir patiekite apibarstytą smulkintu salieru.

OBUOLIŲ PYRAGAS
3 obuoliai (300 g) supjaustyti stambiai, 75 g sviesto išlydyto MicroPlus inde, 1 kiaušinis, 100 ml cukraus, 100 ml džiūvėsių , 1-šaukštas cinamono, 50-g smulkiai kapotų migdolų

Sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite lydytu sviestu. Sudėkite obuolius į indą, kuriame lydėte sviestą, sukrėskite ant viršaus tešlą ir kepkite 6 minutes 850 W.
Patiekite šiltą su plakta grietinėle arba grietine.


Atsakyti