O mano kastilijos,100 % alyvuogiu visiskai neputuoja,nei kiek.Jau 6 menesius brandinasi o putos nei kiek neatsirado,tik gleivejasi.Bet jau maziau.
As manau ,kad gal tai nuo to ,kad as pariebinima uzdejau 8 % vietoj 5 %.
gal dar priklauso nuo pačio aliejaus kokybės ar spaudimo žaliavų 
aš dariau su išspaudų alyvuogių aliejumi, pamažintu vandens kiekiu,
tai putojo jau po 3 d., praktiškai jokių gleivių
nebent ilgiau ant drėgnos kempinėlės pabūna, bet ir tai nelabai panašu į gleives, o į slidų kremą...

aš dariau su išspaudų alyvuogių aliejumi, pamažintu vandens kiekiu,
tai putojo jau po 3 d., praktiškai jokių gleivių

QUOTE(auau @ 2011 12 29, 18:55)
Ačiū, mergaitės, nuraminote. Bet dar norėčiau prie progos ir pasigirti - mano Kastilijos muilas išėjo 7,5 Ph. Iš pradžių baisiai nustebau, o dabar dar baisiau didžiuojuosi 

peržiūrėjau savo kastilijos virtus receptus.
Rodikliai beveik nieko nuo jūsų nesisikiria. Abu virti iš ekstra virgin aliejaus. Viršriebis 7%.
Mano gal mažiau dėta vaško ( 900g - 20g), bet kitas yra ir su vašku ir su pušų sakais, tai susidaro 50g. į 900g. aliejaus.
Abu šitie muilai ( kiek liko, nes virta sausio ir kovo mėn.) man net per kieti ir per sausi, bet putoja gerai. Tas, kur su kanifolija pradžioje labai gleivėjosi, dabar jau ne ( nuo kovo mėn.)
Tai ir su jūsų muilu bus viskas tvarkoj


QUOTE(neringa.jn @ 2011 12 19, 20:23)
Vat ir aš galvoju dėti kažką iš citrusų 
Papildyta:
Kažkaip ir aš įsivaizduoju, kad turėtų smirdėti. Niekaip neprisiruošiu kavos muilo daryti, vis kokių kitų minčių kyla, bet dabar po Kalėdų jau būtinai virsiu kai nuspręsiu kaip kvėpinti

Papildyta:
Kažkaip ir aš įsivaizduoju, kad turėtų smirdėti. Niekaip neprisiruošiu kavos muilo daryti, vis kokių kitų minčių kyla, bet dabar po Kalėdų jau būtinai virsiu kai nuspręsiu kaip kvėpinti

Pasidalinsiu ir savo trumpa patirtim. Pries mazdaug puse metu pasigaminau pirma kavini muila (pora gabaliuku ir be kavos, bet dar neisbandziau). Nors buvau prisipirkus medziagu antrai partijai levandu kvapo, bet meciau sitas mintis i sali, nes galvojau kad pirmas bandymas buvo visiskai nevykes, gaminant pedsakas neatsirado nors maisiau pora val, muilai formlese neperejo gelio fazes


Papildyta:
[quote=neringa.jn,2011 12 16, 18:02]
Aš ir kiaulienos nevalgau


Papildyta:
Kalbant apie kiaules taukus, tai priklauso, kaip zmogus moka juos paruosti, pati niekad neviriau kiaules tauku, bet mano mama juos vedra. Man tiek kept ant ju skanu, tiek i muila dejau. Bet esu macus ir tikrai smirdanciu tauku, kai mano mama padaro, tai kvapo beveik nesijaucia, o tas kuris jauciasi tai kaip tik paskanina mesa ar kokias keptas bulves.
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 20, 18:00)
Tai kad skirtinguose psl. skirtingi vertinimai: pav . šioje nuorodoje - E171 titano dioksidas nurodytas kaip nepavojingas, o AZ nurodo, kad juo neprekiauja dėl galimos įtakos vėžiniams susirgimams, o citrinos rūgštimi jie prekiauja

Jei as gerai suprantu, tai pavojingos yra visos medžiagos, kurios yra alveolines frakcijos, tokios kaip pavojingasis asbestas, talkas ar net titano dioksidas, nes jos patenka i plauciu alveoles ir nebegali buti iskveptos. Todel kosmetikoje talkas, bei minetas titano dioksidas dazniausiai buna skystuose misiniuose ar presuotose purdose, kad nedulketu.
sveikio vyrejeles:)
pries men. issiviriau 3 porcijas muilu, ir beveik visi jau isdovanoti:) tai ruosiuosi issivirt vel ir kilo toks klausimelis: kaip issaugoti muile ilgiau eteriniu alieju kvapus ir kiek ju reiketu pilti?
i savuosius pyliau, tik kazkaip jau vos vos tas kvapas juntamas.
pries men. issiviriau 3 porcijas muilu, ir beveik visi jau isdovanoti:) tai ruosiuosi issivirt vel ir kilo toks klausimelis: kaip issaugoti muile ilgiau eteriniu alieju kvapus ir kiek ju reiketu pilti?
i savuosius pyliau, tik kazkaip jau vos vos tas kvapas juntamas.
Sveikos,
noriu pasiguosti. Vakar sugalvojau išvirti dviejų spalvų muilą: kokosų 300 g., alyvuogių al - 250 g., raudoniųjų palmių - 100 g., palmių - 300 g., dygminų - 50 g. NaOh - 144 g., vandens - 380. Viską sumaišiau, - pasidarė ryškiai geltonos spalvos, sulaukiau pėdsako, tada įmaišiau didelį šaukštą medaus - masė tapo oranžinė (na, medus buvo pusiau viržių). Tada atskyriau pusę ir sudėjau į formą, o į kitą pusę įmaišiau maltų anglies tablečių - masė pasidarė juoda. Tada ją sukroviau ant oranžinės. Išėjo puikiai - netgi pasisekė pirmąkart gana neblogai suformuoti bangeles. Tik staiga iš apačios ėmė veržtis geltonas aliejus. Nebeišmaniau ką daryti, todėl uždangiau ir palikau,- gal susitvarkys. Po kokių 10 min., žiūriu, aliejus sunkiasi pro dėžutės sudūrimus. Atidengiau dėžutę, o ten iš mano muilo visiškai skysta (aliejaus skystumo) masė - geltona maišosi su juoda. Staigiai viską perpyliau į puodą ir palikau. Per naktį kone visas aliejus sušoko į vieną šlykštų gumulą, o viršuje plaukioja puskysčių riebalų sluoksnis. Gal žinote, ką blogai padariau?
noriu pasiguosti. Vakar sugalvojau išvirti dviejų spalvų muilą: kokosų 300 g., alyvuogių al - 250 g., raudoniųjų palmių - 100 g., palmių - 300 g., dygminų - 50 g. NaOh - 144 g., vandens - 380. Viską sumaišiau, - pasidarė ryškiai geltonos spalvos, sulaukiau pėdsako, tada įmaišiau didelį šaukštą medaus - masė tapo oranžinė (na, medus buvo pusiau viržių). Tada atskyriau pusę ir sudėjau į formą, o į kitą pusę įmaišiau maltų anglies tablečių - masė pasidarė juoda. Tada ją sukroviau ant oranžinės. Išėjo puikiai - netgi pasisekė pirmąkart gana neblogai suformuoti bangeles. Tik staiga iš apačios ėmė veržtis geltonas aliejus. Nebeišmaniau ką daryti, todėl uždangiau ir palikau,- gal susitvarkys. Po kokių 10 min., žiūriu, aliejus sunkiasi pro dėžutės sudūrimus. Atidengiau dėžutę, o ten iš mano muilo visiškai skysta (aliejaus skystumo) masė - geltona maišosi su juoda. Staigiai viską perpyliau į puodą ir palikau. Per naktį kone visas aliejus sušoko į vieną šlykštų gumulą, o viršuje plaukioja puskysčių riebalų sluoksnis. Gal žinote, ką blogai padariau?
QUOTE(auau @ 2012 01 02, 16:06)
Sveikos,
noriu pasiguosti. Vakar sugalvojau išvirti dviejų spalvų muilą: kokosų 300 g., alyvuogių al - 250 g., raudoniųjų palmių - 100 g., palmių - 300 g., dygminų - 50 g. NaOh - 144 g., vandens - 380. Viską sumaišiau, - pasidarė ryškiai geltonos spalvos, sulaukiau pėdsako, tada įmaišiau didelį šaukštą medaus - masė tapo oranžinė (na, medus buvo pusiau viržių). Tada atskyriau pusę ir sudėjau į formą, o į kitą pusę įmaišiau maltų anglies tablečių - masė pasidarė juoda. Tada ją sukroviau ant oranžinės. Išėjo puikiai - netgi pasisekė pirmąkart gana neblogai suformuoti bangeles. Tik staiga iš apačios ėmė veržtis geltonas aliejus. Nebeišmaniau ką daryti, todėl uždangiau ir palikau,- gal susitvarkys. Po kokių 10 min., žiūriu, aliejus sunkiasi pro dėžutės sudūrimus. Atidengiau dėžutę, o ten iš mano muilo visiškai skysta (aliejaus skystumo) masė - geltona maišosi su juoda. Staigiai viską perpyliau į puodą ir palikau. Per naktį kone visas aliejus sušoko į vieną šlykštų gumulą, o viršuje plaukioja puskysčių riebalų sluoksnis. Gal žinote, ką blogai padariau?
noriu pasiguosti. Vakar sugalvojau išvirti dviejų spalvų muilą: kokosų 300 g., alyvuogių al - 250 g., raudoniųjų palmių - 100 g., palmių - 300 g., dygminų - 50 g. NaOh - 144 g., vandens - 380. Viską sumaišiau, - pasidarė ryškiai geltonos spalvos, sulaukiau pėdsako, tada įmaišiau didelį šaukštą medaus - masė tapo oranžinė (na, medus buvo pusiau viržių). Tada atskyriau pusę ir sudėjau į formą, o į kitą pusę įmaišiau maltų anglies tablečių - masė pasidarė juoda. Tada ją sukroviau ant oranžinės. Išėjo puikiai - netgi pasisekė pirmąkart gana neblogai suformuoti bangeles. Tik staiga iš apačios ėmė veržtis geltonas aliejus. Nebeišmaniau ką daryti, todėl uždangiau ir palikau,- gal susitvarkys. Po kokių 10 min., žiūriu, aliejus sunkiasi pro dėžutės sudūrimus. Atidengiau dėžutę, o ten iš mano muilo visiškai skysta (aliejaus skystumo) masė - geltona maišosi su juoda. Staigiai viską perpyliau į puodą ir palikau. Per naktį kone visas aliejus sušoko į vieną šlykštų gumulą, o viršuje plaukioja puskysčių riebalų sluoksnis. Gal žinote, ką blogai padariau?
Kokioje temperatūroje maišei? Man labai panašu kad muilas stipriai perkaito. Su visais saldžiais priedais gamindama maišau apie 35 laipsnių temperatūroje, dažnai net į lauką išnešu, ar į šaldytuvą kišu.
QUOTE(neringa.jn @ 2012 01 02, 17:30)
Kokioje temperatūroje maišei? Man labai panašu kad muilas stipriai perkaito. Su visais saldžiais priedais gamindama maišau apie 35 laipsnių temperatūroje, dažnai net į lauką išnešu, ar į šaldytuvą kišu.
OOO - gal ir mintis. Maišiau apie 52 C. Dabar, atsukus "juostą" atgal, kilo dar viena mintis: nepamatavau medaus temperatūros, gal jis gerokai įkaito, kai lydžiau? O gal, sakau, galėjo būti kalta anglis? Ar nebandėte daryti su ja?
QUOTE(auau @ 2012 01 02, 19:43)
OOO - gal ir mintis. Maišiau apie 52 C. Dabar, atsukus "juostą" atgal, kilo dar viena mintis: nepamatavau medaus temperatūros, gal jis gerokai įkaito, kai lydžiau? O gal, sakau, galėjo būti kalta anglis? Ar nebandėte daryti su ja?
Dariau ir su anglimi- jokių problemų nekilo. Temperatūra kurioje maišėte gana aukšta, o supylus medų staiga dar užkilo. Net ir vėsiai maišant supylus muilą į formą jis gerokai įkaista. Jei naudojami saldūs produktai- kaista dar labiau. Taigi, aš kaltinčiau medų+ temperatūrą

Nesenai supjausciau vakar pagaminta muila. Visas procesas praejo labai sklandziai, kaip ir turi buti. 600g alieju kvepinau levandu ea 7ml ir vetiverijom, kokia pora ml. bent jau kol kas kvapas jauciasi, ir manau tikrai vetiverijos juntamos, nors mazai pyliau. Daziau viena dali cinko oksidu, kita melynu ir ruzavu oksidu. Pats muilas tai kaip ir gerai gavosi tik isvaizda nuvyle. Mase buvo violetine ir indai kuriuos ploviau siandien violetiniai, o muilas tamsaiai melynas, o kita dalis, kuri tikejausi kad bus balta, gavsi geltona (praeita kart su panasiu receptu buvo beveik baltimuilai, bet turbut kad gelio fazes neperejo.) Rastai kai sumaisiau tai ir visai nekokie gavosi, nera ka su jumis lygintis. Be to supjausciau kreivai sleivai, reikejo is anksto siuos punktus apmastyti. Nu kita kart manau bus geriau. Dabar planuose druskos muilas,tik labai gaila kad viskas taip brangiai kainuoja, net is Rudugio aliejus perkant nemaza sumele susidaro, ka jau kalbet apie kokybiskus aliejus ir priedus.
Gal kas atsakytumete i kelis klausimus:
Kokia druska geriausiai naudoti druskos muilu?
Koki muilo procenta ji turi sudaryti?
Gal kas bandet i toki muila ricina det, galvoju gal putojima pagerintu? Kazin kiek jos butu glima ideti?
Ir dar kiek i muila galima deti pipirmetes ea, kad nedirgintu? O gal metos ea svelnesnis odai? Tik pipirmete bandzius tai net nezinau ar meta ir pipirmete kuo nors skiriasi.
Gal kas atsakytumete i kelis klausimus:
Kokia druska geriausiai naudoti druskos muilu?
Koki muilo procenta ji turi sudaryti?
Gal kas bandet i toki muila ricina det, galvoju gal putojima pagerintu? Kazin kiek jos butu glima ideti?
Ir dar kiek i muila galima deti pipirmetes ea, kad nedirgintu? O gal metos ea svelnesnis odai? Tik pipirmete bandzius tai net nezinau ar meta ir pipirmete kuo nors skiriasi.