Bus idomu sulaukti tolimesniu Artemides komentaru apie scooba. Aš kol kas nusiteikusi tik siurbliuką pirkti, čia pradžiai. Klausimas turinčioms, ar įmanoma jį paleisti anksti ryte, t.y. nesukels visų namų jei iš ryto kokia 5 val. 1 aukste paleisiu. Čia ir apie roomba ir apie Samsung klausimas, - nes dar neišsirinkau

aga, man irgi butu idomu kaip ten toliau Artemidei su Scooba sekas. nes as jau baigiu vyrui iszyzt ausis apie ja.. pripratus prie roomba'os gerio, norisi ir daugiau tokiu pagalbininku.
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2012 01 20, 11:21)
na taip, kai vyrai savaite siaute, tai isivaizduoju, jog ir stebuklinga sluota per kelis kartus tik gelbetu
as jau sakiau, bet ir dar pasakysiu - man ji pirmam aukste nepasiteisino, bent jau kol vaikai mazi. nera laiko laukt, kol isplaus, plius dar reikia nusipirkt papildoma baterija, nes nepajegia viso ploto isplaut, bet va antram aukste duodu 10 balu. laiko sutaupo man pusei dienos
vaikai virsuj nevalgo, tai ir demiu jokiu nera, vonioj vandens demes isdziuvusias nuo prisitaskymo ir liuksiskai isplauna. as tai patenkinta, tikrai pirkciau dar karta
pas mane visas antras aukstas, isskyrus vonia medinem grindim, tai kai ieinu pasiimt Scooba, slapumo jokio nebebuna, pavieniui tik, ir tai ne visada, taip kad ir jums neturetu sugadint grindu. o ir grindys nesildomos.
va ir dabar einu visa antra auksta tvarkytis - nusivalysiu dulkes ir kriaukles su WC , ir kambariai blizges
pasiteisins manau ir jums. kol Scooba darbuosis virsuj, jus su stebuklinga sluota apacia prebegsit ir viskas - lengvai ir greitai, ypac kai maziai netrukdo 

va ir dabar einu visa antra auksta tvarkytis - nusivalysiu dulkes ir kriaukles su WC , ir kambariai blizges

QUOTE(Maysan @ 2012 01 20, 12:11)
Bus idomu sulaukti tolimesniu Artemides komentaru apie scooba. Aš kol kas nusiteikusi tik siurbliuką pirkti, čia pradžiai. Klausimas turinčioms, ar įmanoma jį paleisti anksti ryte, t.y. nesukels visų namų jei iš ryto kokia 5 val. 1 aukste paleisiu. Čia ir apie roomba ir apie Samsung klausimas, - nes dar neišsirinkau 

QUOTE(makse* @ 2012 01 20, 12:16)
aga, man irgi butu idomu kaip ten toliau Artemidei su Scooba sekas. nes as jau baigiu vyrui iszyzt ausis apie ja.. pripratus prie roomba'os gerio, norisi ir daugiau tokiu pagalbininku.

QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 01 20, 14:14)
ar Scooba dirba dar garsiau uz Roomba?
QUOTE(Maysan @ 2012 01 20, 13:11)

Mes turim Samsung juodos spalvos, tai jį paleidžiu vakare kai jau vaikai miega, o mes su MB žiūrim TV. Garsas nedidelis, TV žiūrėt netrukdo, tai manau, kad neturėtų paryčiais pažadinti.
Kuo toliau skaitau temą, tuo labiau nebežinau, ar samsungą pirkt ar roombą
Pradžioj buvo viskas aišku, tik roomba,
o dabar tiek pagyrų tam samsungui ir kaina geresnė

Pradžioj buvo viskas aišku, tik roomba,
o dabar tiek pagyrų tam samsungui ir kaina geresnė

QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 01 20, 14:14)

na as vienareiksmiskai tik Roomba

susidariau vaizda, jog gali but ir tas ir tas geras, belieka issirinkt tik kuris grazesnis

o tai koki jus ta biologini skysti pilat, ne ta kur prie Scoobos pridetas. ir pirma su vandeniu plovet vien?
QUOTE(makse* @ 2012 01 20, 15:01)
na as kai vakare migdau maziuka, tai paleidziu Roomba apacioj ir per uzdarytas duris negirdziu jos. bet manau priklauso ir nuo to koks namas. Juk pvz, jei antram aukste nera slenksciu, tai kad ir uzdarytos durys, vis tiek garsiau girdisibet garsas, nei kad butu slenkciai tarp duru. pas mane yra slenksciai, todel nelabai girdziu garus, kai uzsidarau duris - nesvarbu ar televizorius, ar siurblys dirbtu. va pas draugu namas be slenksciu, tai antram aukste net uzdarius duris, viskas gerai girdisi.
o kokia cia ta stebuklinga sluota?

Sveikos, merginos
Ateinu į jūsų būrį, nes prieš porą dienų ir aš tapau Roombos 581 "mama"
Kol kas labai džiaugiuosi savo nauju pagalbininku
Ir žinot, ką pasakysiu - lenkiuosi prieš tas, kurios turi du-tris vaikus, namą ir susitvarko pačios. Pas mane tik viena mažylė ir 250 kvadratų namas - ir tas tvarkymasis man tikra tragedija
Na, gal tiesiog gyvenime noriu nuveikti daugiau dalykų, nei siurbliuoti kasdien ir plauti grindis... Žodžiu, šitas naujas pikinys man yra
Dabar jau mąstau ir apie Scooba

Ateinu į jūsų būrį, nes prieš porą dienų ir aš tapau Roombos 581 "mama"

Ir žinot, ką pasakysiu - lenkiuosi prieš tas, kurios turi du-tris vaikus, namą ir susitvarko pačios. Pas mane tik viena mažylė ir 250 kvadratų namas - ir tas tvarkymasis man tikra tragedija

Dabar jau mąstau ir apie Scooba

QUOTE(obelele @ 2012 01 23, 15:11)
na man bent jau stebuklinga yra LEIFHEIT. labai patogi ir laviruoja gerai.

Sveikos,
Aš nuo Kalėdų turiu Samsungą ir pakolkas džiaugiuosi. Kol rinkausi, tai galvojau apie Roombą, bet paskaičius Artemidės atsiliepimus apie Samsungą ir įvertinus kainą ir sudedamąsias dalis, pasirinkau pastarąjį. Pas mus name bus labai panaši situacija, kai daug erdvės ir įvairūs aukščių skirtumai. Pas juos veikia, tai ir pas mus turės veikti
Pakolkas gyvenu bute per 2 aukštus. Pirmame aukšte bendra erdvė ir medinės grindys, o antrame aukšte kiliminė danga. Samsungas dirba tyliai ir džiaugiuos, kad nuosekliai važinėja. Jei lakstytų nežinia kaip, tai manau visai pasiklystų
Kai kiliminė danga, tai labai gerai matosi, kur važiavo ir kur ne.
Va tokie pastebėjimai:
Kartais išvalo nuosekliai ir puikiai, o kartais kokį plotą praleidžia. Kartais užstringa kokioj atkarpoj nuo sienos iki sienos 1 m. pločio plote ir ten brūžinasi. Prie lauko durų vieno pravažiavimo neužtenka, ten būna smėlio ir žvyro, tai toj vietoj reikia dar kartą paleisti, nes kitaip jaučiasi dar smėlis. Ir įdomiausia, kad Samsungas tamsoj nemoka siurbti, jis aklas
Reikalinga šviesa
Galima paleist tamsoj, bet jis brūžinsis vienoj atkarpoj nuo sienos iki sienos (bent jau pas mane taip buvo). Pirmą aukštą paleidžiu siurbti, kai vaikai jau miega, taigi dirba tyliai ir garsas tikrai netrukdo.
Tik kažkaip aš jį vis mėgstu paprižiūrėti, nepalieku vieno namie
Paleidžiu palakstyti, kai pati namuose
Aš nuo Kalėdų turiu Samsungą ir pakolkas džiaugiuosi. Kol rinkausi, tai galvojau apie Roombą, bet paskaičius Artemidės atsiliepimus apie Samsungą ir įvertinus kainą ir sudedamąsias dalis, pasirinkau pastarąjį. Pas mus name bus labai panaši situacija, kai daug erdvės ir įvairūs aukščių skirtumai. Pas juos veikia, tai ir pas mus turės veikti

Va tokie pastebėjimai:
Kartais išvalo nuosekliai ir puikiai, o kartais kokį plotą praleidžia. Kartais užstringa kokioj atkarpoj nuo sienos iki sienos 1 m. pločio plote ir ten brūžinasi. Prie lauko durų vieno pravažiavimo neužtenka, ten būna smėlio ir žvyro, tai toj vietoj reikia dar kartą paleisti, nes kitaip jaučiasi dar smėlis. Ir įdomiausia, kad Samsungas tamsoj nemoka siurbti, jis aklas

QUOTE(makse* @ 2012 01 20, 14:01)
Negaliu palygint, nes namie tik Samsungas ir Scooba šiuo metu. Pagal tech.duomenis:
Scooba Triukšmo lygis < 80 dB
Roomba 561 Triukšmo lygis < 70 dB
Vadinasi garsesnis

QUOTE(*RRR-Miau* @ 2012 01 20, 16:14)
na as vienareiksmiskai tik Roomba : cia galima gincytis ir gincytis
mums gerai, mes jau turim, o kitoms taip sunku issirinkt :
susidariau vaizda, jog gali but ir tas ir tas geras, belieka issirinkt tik kuris grazesnis :
o tai koki jus ta biologini skysti pilat, ne ta kur prie Scoobos pridetas. ir pirma su vandeniu plovet vien?

susidariau vaizda, jog gali but ir tas ir tas geras, belieka issirinkt tik kuris grazesnis :
Dėl paties valymo - tiek tas, tiek anas tikrai šluoja panašiai. Bet vienareikšmiškai tik Samsungas aš rašiau būtent dėl garsumo. Pagal tech.duomenis jo Triukšmo lygis < 62 dB ; bet realiai paleidus dirbti abu - Roombą savo garsu "užmuša" pripratusius prie Samsungo tylumo (aš kalbu apie Navibot SR8895 Samsungo modeliuką).
Taip - išsirinkti yra sunku ir kiekvienai savas pasirinkimas atrodo geriausias. Beje, mano draugė jau seniai turi Roomba, bet pamačiusi kaip dirba mano Samsungas sakė: jei suges Roomba - keis tik Samsungu.
Pyliau ir Scoobos skystį, ploviau ir be skysčio - bandžiau visaip.
Biologinį pyliau tam, kad panaikintų šuniukų balučių kvapą namuose - http://www.tri-bio.c...opular-products
QUOTE(SaulyteL @ 2012 01 26, 17:04)
Sveikos,
Pakolkas gyvenu bute per 2 aukštus. Pirmame aukšte bendra erdvė ir medinės grindys, o antrame aukšte kiliminė danga. Samsungas dirba tyliai ir džiaugiuos, kad nuosekliai važinėja. Jei lakstytų nežinia kaip, tai manau visai pasiklystų
Kai kiliminė danga, tai labai gerai matosi, kur važiavo ir kur ne.
Va tokie pastebėjimai:
Reikalinga šviesa
Galima paleist tamsoj, bet jis brūžinsis vienoj atkarpoj nuo sienos iki sienos (bent jau pas mane taip buvo). Pirmą aukštą paleidžiu siurbti, kai vaikai jau miega, taigi dirba tyliai ir garsas tikrai netrukdo.
Paleidžiu palakstyti, kai pati namuose 

Va tokie pastebėjimai:

Roomba irgi stringa, irgi palieka nevalytų plotų - kaip sakiau dėl paties siurbimo, jie abu daug maž vienodai išvalo, kad ir kokia sistema važinėtų. Nors...mano nuomonė vis tiek išliko labiau teigiama Samsungo valymo atžvilgiu.
Bet dėl šviesos kad nedirbtų: na nepastebėjau - pas mus ryte beveik visi langai uždaryti aklinai apsauginėmis - bet dirba normaliai. Reiks pabandyti paleisti uždarius visiškai visus tamsoje ir patikrinti.
Toliau dėl Scoobos tęsinys.
Na ką, išbandžiau aš ją antrame aukšte ant parketo - daugiau vargu ar nešiu viršun...
Šlapia!!!! ne drėgna, bet rimtai šlapia - tik po radiatoriais sausėja greičiau, o kitur - jei reikia eit pasiimt iš vidurio kambario,tai tenka "kone bristi". Negadinsiu parketo, geriau toliau skraidysiu ant savo modernios raganiškos šluotos...
Kažkas rašė, kad Scooba itin džiaugėsi, nes atplauna tarpelius tarp plytelių - pas man ten, kur baltos plytelės (abi vonios) su (prieš pusmetį buvusiais) baltais tarpeliais, nieko neatplauna

Pats plovimas - kažkiek praplauna...
Idealiausias rezultatas, kai Scooba dirba ne itin dideliuose plotuose ir geriausiai jei jie būna užstatyti kažkuo. Tarkim aš savo pirmą aukštą dalinu į keletą atkarpų: plaunant didesnį atvirą plotą, kuriame nėra jokių baldų ir kliūčių apart poros kolonų - Scooba išzulina TIK pakampes ir pasienius, apiplauna apie kolonas po kokius 3/4 kartus; o vidurys lieka kai tik kur kelis kart pervažiuotas. Antrame plote Scooba dirba gyvenamojoje erdvėje apie baldus: išplauna neblogai, turbūt idealiausiai iš visų trijų "erdvės dalių", kažkiek "pasimeta" patekusi tarp minkštos dalies ir sėdimosios palangės, kur paliktas tarpas tik praėjimui apie 0,7m pločio ir 4m ilgio - tada pasiblaško, kol nusireguliuoja taip, kad galėtų pravažiuoti neatsitrenkus nė į vieną iš šonų (nežinau ar aiškiai čia aš išdėsčiau). Trečia dalis - valgomoji: va čia vėlgi tenka paruošti plotą darbui - sukelti kėdes ant stalo ir panašiai, kitu atveju tarkim patekusi po kėde Scooba pasimeta, ir ne tik po kėde... užvažiavusi į kampą tarp komodos krašto ir sienos - irgi ilgam pastringa ten. Pirmo aukšto plovimo su Scooba paruošimui, priežiūrai (tenka min 2kartus keisti vandenį ir plaut filtriukus bei šepetėlį) bei virtualios sienos (pas mane 1 ir jos mažoka, be to neturi virtualaus švyturėlio funkcijos - didelis minusas) perstatinėjimams ir baterijos pakrovimui (nes vienu pakrovimu neišvalo) išeina didelės laiko ir žmogiškojo faktoriaus sąnaudos. O dar tas pakrovinėjimas ir t.t. ...
Žodžiu nesu aš ja patenkinta, bet kadangi turiu - tai naudoju, nes laikyti numestą kampe būtų dar labiau gaila.
Pliusas tik toks - kad kol ji plauna, tuo metu galiu kažką kitą daryti (pietus, sėdėt prie PC, tvarkytis kitur). Be žmogiškos pagalbos - ji būtų absoliučiai nenaudinga.
Suma sumarum - Scooba tiesiog žaisliukas tiems, kam negaila ją pirkti

Dar klausimas eksplotuojančioms Scoobą - aš kažkur "prisiskaičiau", kad joje negalima palikti baterijos - ar tai tiesa? Tai dabar po plovimo (kai išsikrauna) - sutvarkau siurblį, pakraunu bateriją, tada ją išimu ir padedu iki sekančio naudojimosi į lentyną. Ar aš čia stipriai nusiskaičiau dėl to?
Labai nervina laukimas, kol Scooba pasikraus tolimesniam plovimui - tad suku "kiaušus" (virtualiai pasiskolinau šitą vyrišką atributą

O kai siurbliukas dirba - tai galima