Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų policistozė

žinok man prenit centre sakė, aš klausiau specialiai - nebūtinai paveldima. ji galėjo (bent mūsų atveju) būti - įgyta.
na tiesiog susidėliojo taip chromosomos ir t.t. sakė
tiesiog mūsų su MB kartu genai- tokią reakciją gavo.

kaip tau buvo su hemoglobinu nestuke.gif ? nu aš laku laku... granatus valgau - vistiek per žemas. jau baisu man doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 30, 13:02)
kaip tau buvo su hemoglobinu  nestuke.gif ? nu aš laku laku... granatus valgau - vistiek per žemas. jau baisu man doh.gif  verysad.gif

mano tyrimai visi būdavo geri, tik vieną kartą leukocitų buvo padidėję, tai antibiotikus gėriau.

per gimdymą ir po gimdymo - labai aukštas spaudimas buvo (na, aš potenciali hipertonikė).

o Tu tai mėsą valgyk, burokėlių sriubą ir salotas - sako padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
mnao spaudimas per zemas. kai matuoja su tuo rankiniu aparatu tam centre - 90/50. sako žemokas, bet kad mano visada toks ir iki nestuke.gif buvo.

nors aš tai gerai jaučiuosi..
paskambinau ginei,ji parekomendavo ką gerti kad geriau suviektų. dar granatų vėl prisipirkau, ir sulčių mol natųralių dar. žiesim.

kelių sav. jum sekciją darė? 38 buvo? žiūriu į tavo parašiuką ir mąstau, kokio kleckiuko tikėtis g.gif
man kažkaip atrodo kad mano pumpuras apie 5kg turi sverti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žm♥nytė: 30 sausio 2008 - 18:56
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 30, 19:55)
1. kelių sav. jum sekciją darė? 38 buvo? žiūriu į tavo parašiuką ir mąstau, kokio kleckiuko tikėtis

2. man kažkaip atrodo kad mano pumpuras apie 5kg turi sverti

1. sekciją daro, kai sueina 39 sav. mirksiukas.gif mane ir operavo lygiai kai suėjo tiek laiko mirksiukas.gif

2. tai kai vėl eisi į echo, paklausk kiek maždaug sveria lelius. nors nelabai ten atitinka - man porą dienų prieš gimdymą sakė, kad sveria 3130 g, o gimė 2840 g biggrin.gif nors visiškai išnešiotas buvo smile.gif
Atsakyti
oky mirksiukas.gif
jau kaupuosi doh.gif kokių čia klausimų.

o tai saviates pagal mm vistiek skaičiuoja, ne pagal echo dydy?
Atsakyti
sveikos zmonyte ir fixa,ir kt mamytes:)
perskaiciau jusu komentarus apie policistoze, ir negaliu neparasyti.
As auginu metuku ir 4 menesiu sunu.Jis turi kairiojo inksto policistoze (neissivystes insktukas).Visa nestuma as net nezinojau,kad nesioju toki vaikeli, ziurejo genetikos centre (19 savaiciu), sake: 2 inkstai.Tada vaikuti pati pagimdziau, ir jis augo sveikas, kol patys atsitiktinai padarem sunui (jam tada buvo 8 men:))pilvo organu echoskopija, ir radom,kad neturi inkstuko:)tai va....pirma-noriu pasakyti,kad galima paciai gimdyti,nieko ten nesuspausi,antra-dazniausiai tas cistinis inkstas sunyksta (stebi vaikus iki 5 m), niekas neooperuoja taip greit, trecia-geriausias urologas gyd.Puzinas (priziurintis mus).Mes nuo gimimo augam sveiki, ir jei ne ta echoskopija, net nebutumem zinoje, kad vaikutis turi tik viena inksta.Tad stiprybes visoms mamytems.Jusu vaikuciai uzaugs tokie pats sveiki zmogeliukai,kaip ir kiti vaikai.
Papildyta:
ir dar galiu atsiust trumpa straipsniuka (vienos gydytojos) apie displazini inksta.
parasykit meila, i asmenine dezute:)smile.gifsmile.gif
Papildyta:
,,genetikė sakė, kad įvyko tiesiog atsitiktinumas - vienas iš 30 000 tūkst. naujagimių gimsta su ša nepaaiškinama liga"

gydytoja-vaikų urologė yra surinksui visai kitokia statistika:
multicistinis displazinis inkstas randamas nuo 1 is 1000 iki 1 is 5100 gyvų naujagimių, tai dažniausia vaikų cistinė inkstų liga, ji nepaveldima, tai tiesiog vystymosi anomalija.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 02 02, 00:40)
Jusu vaikuciai uzaugs tokie pats sveiki zmogeliukai,kaip ir kiti vaikai.

žinok, aš irgi geriau būčiau nežinojus. doh.gif

apie gimdymą - sprendžia daktarai... man taip iškart nusprendė.
man visi daktarai be išimties sakė - su tokia liga- tik planinė sekcija.

genetikos centre - 17 sav - buvo abu ir sveiki inkstai.
pamatė tik, kai ėjom pakartotinai, atrodo buvo 25sav.

mum genetikos centre aiskino, kad paveldima, ir tik paveldima, o prenit centre - ta vadove - sake - pasitaiko atsitiktinumas...

ačiū, labai suteiki vilties ir džiaugsmo wub.gif wub.gif wub.gif
notworthy.gif

I. kur Tau nustate, Kaune ar Vilniuje?
II. kas priiminėjo gimdymą, po kūdikio apžiūros nerado nieko įtartina? ar tai neįmanoma pastebėti? be echo?
Papildyta:
kažkaip ramiau darosi, kai žinau kad mes ne vieni - ir vaikučiam viskas gerai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žm♥nytė: 02 vasario 2008 - 12:13
QUOTE(K06 @ 2008 02 02, 01:40)
Jusu vaikuciai uzaugs tokie pats sveiki zmogeliukai,kaip ir kiti vaikai.

labukas,

paguodei labai labai thumbup.gif man MB visada tą sakydavo, bet kai dabar ir likimo draugė tą patvirtina, tai iš viso thumbup.gif

Tu tik nepabėk, užsuk pas mus ir papasakok viską biggrin.gif

QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 02 02, 13:14)
apie gimdymą - sprendžia daktarai...

matai, kadangi pas Tave ir mane jau matė, kad inkstukas yra policistinis, todėl ir kalba iš karto ėjo apie sekciją - gi gydytojai nori apsidrausti, o kadangi K06 tik vėliau atrdao, kad inkstukas toks, tai taip ir gavosi - niekas nieko nesuspaudė biggrin.gif

bet ar čia tik man taip atrodo, ar čia jau kažkokia tendencija, kad policistozė nustatyta kairiam inkstukui g.gif mano, Žmonytės, K06 leliams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2008 02 02, 17:15)
bet ar čia tik man taip atrodo, ar čia jau kažkokia tendencija, kad policistozė nustatyta kairiam inkstukui g.gif  mano, Žmonytės, K06 leliams rolleyes.gif

g.gif aš apie tą paty pagalvojau žinok g.gif
Atsakyti
kas priiminėjo gimdymą, po kūdikio apžiūros nerado nieko įtartina? ar tai neįmanoma pastebėti? be echo?

gimdyma priiminejo gydytoja-akusere, po kudikio apziuros tikrai nerasi plika akimi, kad vaikutis neturi vieno inksto.reikalingi issamesni tyrimai, pradedant echoskopija, baigiant sudetingesniais tyrimais (kai daromos urogramos, cistoskopija).
Papildyta:
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 02 02, 18:42)
g.gif  aš apie tą paty pagalvojau žinok g.gif

kaires puses inksto policistoze randama 3-4 kartus dazniau nei desineje...
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 02 03, 00:49)
kaires puses inksto policistoze randama 3-4 kartus dazniau nei desineje...

aišku.
na, aš laukiu "verdikto" šią sav.... konsiliumas numatytas unsure.gif
pranešiu... ką nuspręs daktarai.
Atsakyti
paskaiciau straipsniuka... na statistika yra statistika...

kazi kaip reikia buti garantuotai kad cistos neisplis pe abu inkstus?

Labai aciu uz info 4u.gif
Atsakyti