Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos:padeda ar trukdo?III

mano mamos patarimai kaip auginti vaika kartais uzknysa. Ji vis mane mokina daryti taip, kaip ja mokino jos motina, kaip ji mus augino ir pan. Kad vaika vystyti reikia, nes kreivos kojos bus, kad maitinti karves pienu, bus ramesnis, kam cia kankintis, naktim isvis nemaitint ir daug tokiu visokiu dalyku, kurie siais laikais nepriimtini. Mazdaug-is didelio rasto, iseini is krasto. Bet jos neklausau ir darau kaip man reikia.
O anyta tai niekados nesikisha su savo pamokymais. Ji man atrodo dziaugiasi kaip mes auginam tuos vaikus ir nelygina kaip buvo anksciau ir dabar. Dziugu, kad nepamokslauja. Gyvena salia musu, bet i svecius nevaiksto daznai. Dazniau paskambina, pasiklausia kaip kas-ar sveiki, ar nieko netruksta. Man pasiseke su anyta, kad neveidmaine-intrigante ax.gif
Atsakyti
mano mama nesikisa, tik pasako, bet nekartoja to 1150 kartu, o anyta viska daro priesinagi,Myliu ja be proto be krasto, nes jei ji man nepatarinetu mes visai neturetume apie ka sneketi doh.gif
kantrybes moterys:0 mes viska istversim:)
Atsakyti
as atsirenku ir pasinaudoju kai kuriais patarimais, nekreipiu demesio kai burnoja jog kudykiui papildomai reikia duoti vandens ir panasiai. o siuloma pagalba priziurint vaikus, mielai naudojuos, auginu dvynukes.
Atsakyti
QUOTE(echmėja @ 2011 11 16, 14:13)
as dazniausiai isklausau, palinksiu galva ir darau kaip man reikia  smile.gif  bet visvien erzina tie komentarai, kad ir kaip stengciausi nereaguot i juos...

Sveikutės

aš tai turiu pasakiškai gerus uošvius. Man nei tėvai reguliuoja kaip auginti nei uošviai. Jei ko reikia, paklausiu mamos, tai abi pasitariame kas būtų geriau. Bet pati ji neperša savo nuomonės.
O jei anyta man taip reguliuotų eismą, tai tikrai nesitaikstyčiau su ja ir tikrai neleisčiau manęs stumdyti ir taip uiti. 4u.gif Tau patarčiau susiimti ir pasakyti jai, kad nesikištų į tavo vaiko auginimą. Kas buvo prieš n metų,tai visiškai pasenę ir nebetinka šių dienų vaikams 4u.gif
Atsakyti
Aš visada sakiau, kad jeigu gimdysiu vaiką tai tik MB ir sau,o ne seneliams. Visą nėštumą ir iš karto po gimdymo rėkiau kad pagalbos man nereikia, bet mama kaip nujausdama, "sedėjo" ant sudėtų lagaminų. Ir vualia, vaikui suėjus dešimt dienų, paskambino apsižliumbusi ir užsikukčiojusi "savarankiška" dukra, ir papraše mamos pagalbos. lotuliukas.gif Aišku neilgam,kantrybės man užtęko keturiom dienom, bet kažkiek atsigauti ir stoti į vėžias spėjau. O dabar abi močiutės užseniuose, tai plušames dviese su vyru,aukles geros nerandam, daržui man atrodo dar per maži. Sunku aišku, bet viskas išaugama. 4u.gif O apie komentarus vaiko auginimo klausimais,tai tiesiog reikia įjungti " nieko negirdžiu" mygtuką ir daryt savaip. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(noli moli @ 2012 10 14, 12:40)
mano mama nesikisa, tik pasako, bet nekartoja to 1150 kartu, o anyta viska daro priesinagi,Myliu ja be proto be krasto, nes jei ji man nepatarinetu mes visai neturetume apie ka sneketi  doh.gif
kantrybes moterys:0 mes viska istversim:)

Labai pažįstama situacija. Bet čia ne tik vaiko auginimo klausimais, mes ir iki vaiko atsiradimo su ja nelabai radom bendros kalbos.
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad abu seneliai tolokai gyvena. smile.gif Gal aisku pasijus ju trukumas kai noresime kur islekt ir vaika palikt, bet kol kas daugiau dziaugsmo nei vargo
Atsakyti
tiek anyta,tiek mama gyvena labai toli (na,cia greiciau mes toli nuo Lt) ax.gif bet laukiant antro mazylio,kvieciaus mamuka atskristi,siomis dienomis jos pagalba neapskaiciuojama wub.gif niekada nesikisa kur nereikia,bet visad pades,kur reikia thumbup.gif o anyta niekad nesikiso i asmenini musu gyvenima ar vaiku auginima,tiesiog paklausia kaip sekasi ir t.t. bet niekad nereguliuoja ir nebruka patarimu rolleyes.gif
Atsakyti

smile.gif
Atsakyti
mano uosviai gyvena netoli, tai po gimdymo anyta ateidavo per diena po kelis kartus, aisku, as jauciausi supermene ir niekieno pagalbos man nereikejo smile.gif bet... po savaites buvau tokia isvargusi, kad net su sveikata problemos prasidejo. vat tada pati jau kvieciausi anyta, kad ateitu ir padetu. tikrai labai dziaugiuosi dabar, kad ji gyvena salia. nesikisa, kaip pasakau, taip padaro. esu be galo dekinga jai.
o mamyte, gaila, LT gyvena... tikrai labai noreciau, kad salia butu, o dabar tik per skype patarti gali...
Atsakyti
vienareiksmiskai geriausia vienai, nebent labai minimali pagalba 4u.gif mama dar dar, bet anyta neeee schmoll.gif
Atsakyti
Skaitau, kaip moterys anytų nemėgsta. O kitos ir mamų. Kaip kažkokį košmarą įsivaizduoja gyvenimą kartu. Trokšta, kad seneliai būtų kuo toliau. Baisu ir tiek. Nes dauguma, pasirodo, yra konfliktinės asmenybės.
Pati esu ir anyta, ir mama, turiu dvi anūkes. Su dukros šeima gyvenam kartu. Ir dukra nori gyventi kartu labiau, nei aš. Su marčia iš viso nesam net susiginčiję. Nu, žodžiu, liūdna, kad Lietuvėlėj tokie prasti santykiai net tarp artimų žmonių, jau nekalbant apie svetimus....
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2013 01 05, 08:17)
Skaitau, kaip moterys anytų nemėgsta. O kitos ir mamų. Kaip kažkokį košmarą įsivaizduoja gyvenimą kartu. Trokšta, kad seneliai būtų kuo toliau. Baisu ir tiek. Nes dauguma, pasirodo, yra konfliktinės asmenybės.
Pati esu ir anyta, ir mama, turiu dvi anūkes. Su dukros šeima gyvenam kartu. Ir dukra nori gyventi kartu labiau, nei aš. Su marčia iš viso nesam net susiginčiję. Nu, žodžiu, liūdna, kad Lietuvėlėj tokie prasti santykiai net tarp artimų žmonių, jau nekalbant apie svetimus....

Dėl dukrų čia diskusijų nelabai kyla, daugiau dėl anytų ir marčių. Beje negalit žinoti kaip jūsų marti apie jus galvoja. O kad nesusiginčijot niekada tai ne rodiklis, gal ji paprasčiausiai nereaguoja į jūsų pastabas ir tiek. Nežinot ką ji pvz. Savo draugėms pasakoja arba gal net ir čia guodžiasi.
Atsakyti