Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos:padeda ar trukdo?III

smile.gif+2012 08 02, 11:33-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 08 02, 11:33)
tai, as jai jau sakiau, kad ant namo sienos uzrasysiu klausima trukdo babute ar netrukdo , o trukdo pabrauksiu raudonai  lotuliukas.gif .

thumbup.gif Jei ir pas mamą geras humoro jausmas, tai turėtų neįsižeist ir suprast kame reikalas smile.gif

Mes su MB dar vaikų neturim, bet kiek matau tiek mamos tiek uošvienės bendravimą su dukrom ir marčiom šiuo atžvilgiu, tai jos kažkaip pačios pripažįsta, kad jau daug ko nebežino, kaip čia geriau su tais vaikais... ir pataria tik paprašytos biggrin.gif. Kartais dar galvas pakraipo, kaip čia kaip čia, bet tik tiek biggrin.gif Tai vienintelė baimė dėl ateities, kad numaitins mūsų būsimus vaikus smile.gif bet manau, susitarsim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita_K_P @ 2012 08 02, 19:51)
Mano uosviene tokia, VISKA zino, o as ziopla, nieko nezinau, nieko nemoku ir pan.

Mano uošvienė irgi viską žino smile.gif O su visažiniais nepasiginčysi.
Atsakyti
Leksa, jus matuyt ne ta koja is lovos islipot, kad mane uzsipuolet taip smile.gif. Nera tragedija, kad mama sunui skambina, bet elgtis kaip katik islindus is urvo irgi uosvienei nereikia. O ji viska per aplinkui daro " perduok linkejimus" , " pasveikink su gimtadieniu" ir pan. Paciai kazkaip rankos nekyla., tad ir dakau, kad skambina jam , o ne man. O del vyro tai partikekit, jis tikrai kur kas maziau gali papasakoti apie vaika, nei as. Nes tik paklausus kaip vaikas, visi atsakymai " gerai", o kartais nebuna juk viskas gerai smile.gif.
Papildyta:
Gincaryse, jop, mama irgi su geru jumoro jausmu, ji visai neisizeidzia nuo kai kuriu mano leptelejimu. O uz visazines mociutes, man atrodo, kad nera blogiau biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 08 04, 17:41-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 08 04, 17:41)

nenorejau, kad pagalvotut, jog uzispuolu. Tiesiog nesusilaikiau. Man atrodo, jus savo anytos nemegstat ir jai turit priekaistu tik todel, kad ji - anyta. Stai didziausia jos nuodeme. Tiesiog yra tokiu zmoniu, kurie is anksto nussitate, kad anyta - blogis, o tada jau viska, ka ji daro ar nedaro ir yra blogai. Mano broliene lygiai tokia. Jeigu jai anyta (mano mama) paskambina paklaust kaip anukas, tai jau blogai, nes trugdo. Jei neskambina, tai vel blogai, nes abejinga ir nesidomi. Jei skambina savo sunui, tai ko jam, ka jis apie ju bendra vaika gali zinot (kaip jusu komentare). O jei per pakalbejus su sunum perduoda jai linkejimus pvz. kad greiciau sveiktu ir pan., tai vel - ko gi ne tiesiogiai. Mat gi pakalbejus su sunum, reikia ir marciai perskambint, kad tiksliai zinotu, jog nori su ja kalbet, o ne per prievarta, nes tas "perduok Eglei rageli" tai irgi jai ziauriai nepatinka. Ir begale tokiu brolienes piktumu. Pliusas tik tas, kad savo mamos elgesio ji irgi amzinai nepatenkinta. Na, tai sakykit, kaip gi marciai itikt??? Ant blakstienu stokis - visvien blogai bus.
Atsakyti
Oi ne, pas mane jokio nusistatymo pries ja nera, kaip tik mes gerai sutariam, ji man savo visokius"griekus" pasipasakoja kai susitinkam, bet kadangi skiria atstumas, tai sakau man keista, kad ji pati negali paskambinti pasiteirauti "tiesiogiai" , o ne per aplinkui, ir viska visad uzkrauna kitiem. Tik tiek
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 08 04, 20:25)
nenorejau, kad pagalvotut, jog uzispuolu. Tiesiog nesusilaikiau. Man atrodo, jus savo anytos nemegstat ir jai turit priekaistu tik todel, kad ji - anyta. Stai didziausia jos nuodeme. Tiesiog yra tokiu zmoniu, kurie is anksto nussitate, kad anyta - blogis, o tada jau viska, ka ji daro ar nedaro ir yra blogai. Mano broliene lygiai tokia. Jeigu jai anyta (mano mama) paskambina paklaust kaip anukas, tai jau blogai, nes trugdo. Jei neskambina, tai vel blogai, nes abejinga ir nesidomi. Jei skambina savo sunui, tai ko jam, ka jis apie ju bendra vaika gali zinot (kaip jusu komentare). O jei per pakalbejus su sunum perduoda jai linkejimus pvz. kad greiciau sveiktu ir pan., tai vel - ko gi ne tiesiogiai. Mat gi pakalbejus su sunum, reikia ir marciai perskambint, kad tiksliai zinotu, jog nori su ja kalbet, o ne per prievarta, nes tas "perduok Eglei rageli" tai irgi jai ziauriai nepatinka. Ir begale tokiu brolienes piktumu. Pliusas tik tas, kad savo mamos elgesio ji irgi amzinai nepatenkinta. Na, tai sakykit, kaip gi marciai itikt??? Ant blakstienu stokis - visvien blogai bus.

smile.gif+2012 08 05, 15:27-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 08 05, 15:27)
Oi ne, pas mane jokio nusistatymo pries ja nera, kaip tik mes gerai sutariam, ji man savo visokius"griekus" pasipasakoja kai susitinkam, bet kadangi skiria atstumas, tai sakau man keista, kad ji pati negali paskambinti pasiteirauti "tiesiogiai" , o ne per aplinkui, ir viska visad uzkrauna kitiem. Tik tiek

Bridz pilnai supratau ka norejai pasakyti,man taip pat noretusi kad retkarciais uosviene paskambintu man o ne per sunu viska perduotu :-) bet yra kaip yra ,cia tik nuomone kuria taip pat isreiskiu kaip ir tu, o Leksa manau siek tiek perdedi del Bridz ,ji visiskai normaliai issireiske ir ner cia ko "kabinetis" :-) o mano dukters tevas ir taip pat elgiasi ,zino tik tiek kiek as pasakau apie dukra ir visada paklausus jo kaip laikosi dukra tai jis atsakys visada "gerai" ....tokie jau vyrai yra,o jei kas pagalvos kad mano dukros tevas nesidomi dukra tai tikrai taip nera :-) viskuom aprupinta ir demesiu ir materialiais dalykais is tevelio,tiesiog musu tevelis labai pozytivus ir jam visada viskas gerai :-)
Atsakyti
QUOTE(Chanchita @ 2012 07 13, 13:08)
As anytai taip pat nenoriu palikti, nes tiesiog ja nepasitikiu. Ji is tu zmoniu kur zino viska geriau uz kitus, o jei turi savo nuomone, tai palinkses galva bet darys vis viena savaip. Nu bjauri moteris nors tu ka! Pavyzdys vienas is milijono, kuris nutiko snd: ?Nupirko Norfoj kazkokiu nukainuotu baisiu "vaikisku" jogurtu rusisku. Is tolo pakuote pamacius aisku kad naturalumo ten nulis. Ant pacio pakelio parasyta be GMO, taciau etiketej veliau raso kad su genetiskai modifikuotu krakmolu... nu bjaurastis kazkokia kur net i jogurta nepanasu - galioja turbut metus! Ir kaina atitinkama - nukainuotas pakelis 25 cnt. Nu prisipirko ji maisa tokiu "skanestu" ir parejusi giriasi koks nuostabus pirkinys ir siulo man jo duoti mano vaikuciui (8 menesiu), kai as pasakau kad ne, aisku nusivaipo bet jau nebeikalbineja. Paaiskinau jai kad etiketes reikia skaityti, kad sudetis cia kaip mendelejevo lenteles ir vaikams jis netinkamas, o ji atsako kad cia vaikiska pakuote tai mol vaikams turbut skirtas ir po 5 minuciu jau kisa ji kitam anukui 4 metu.

Seniai taip nesijuokiau. Geeeezzz, jusu anyta turetu buti labai stipriu nervu zmogus, kad sitokius kliedesius atlaike ramiu veidu! Nors kita vertus, pati situacija is principo tai visai nejuokinga. Man paciai neuzilgo sunus gali parvesti marcia ir siurpas per nugara nubega pagalvojus, kap reiketu istverti nenusikvatojus i akis, jei ir musiske pasitaikytu is tokiu "zinoviu" protingu veidu kvaksinciu apie "genetiskai modifikuoto krakmolo" baubus...
Atsakyti
Oi, moterys, nesipykit biggrin.gif Iš kai kurių postų akivaizdu, kad nėra nei anytos kažkuo itin blogos, nei marčios, tiesiog gal viena kitų nelabai mėgstančios. iš tiesų, kai žmogaus nelabai mėgsti, tai į viską žiūri lyg per padidinamą stiklą lens.gif , kiekviena pastaba atrodo mirtinas įžeidimas ir t.t.

Man mama laaaabai padeda, o anyta netrukdo, irgi padeda kai reikia. nėra tarp mūsų kažkokios nerealios meilės, tiesiog eiliniai marčios-anytos santykiai, o dėl smulkmenų stengiuos neįsižeisti, nors kartais ir sunku.

Kartais tiesiog į viską reikia žvelgti su humoru. Bet- pirmiausia vaiko interesai. O mamos (jei ji normali, atsakinga, besidominti vaikų priežiūra) nuomonė dėl vaikų priežiūros yra svarbiausia. Anytos tai turi suprasti.
Papildyta:
QUOTE(Foxenas @ 2012 08 06, 08:05)
Seniai taip nesijuokiau. Geeeezzz, jusu anyta turetu buti labai stipriu nervu zmogus, kad sitokius kliedesius atlaike ramiu veidu! Nors kita vertus, pati situacija is principo tai visai nejuokinga. Man paciai neuzilgo sunus gali parvesti marcia ir siurpas per nugara nubega pagalvojus, kap reiketu istverti nenusikvatojus i akis, jei ir musiske pasitaikytu is tokiu "zinoviu" protingu veidu kvaksinciu apie "genetiskai modifikuoto krakmolo" baubus...

Šiurpas turėtų bėgti pagalvojus, kad sūnus atves kokią palaido elgesio kvailą tuštutę, kuri savo vaikais nesugebės pasirūpinti ir sūnui gyvenimą ,,sudirbs", o ne dėl sveiko maisto entuziastės

Be to, mama turi teisę stengtis, kad jos vaikas gautų tik pilnavertį, natūralų, ekologišką ar kokį ypatingą maistą ir neleisti valgyti tų produktų, kurie, jos nuomone, vaikui nenaudingi. vaikas - pirmiausia mamos atsakomybė.

Pvz. jeigu mano vaikas pas uošvius bus įkalbinėjamas valgyti maistą, nuo kurio man pačiai rūgštys kyla, žarnos verčiasi, aš sakysiu griežtą ,,ne" ir man nesvarbu kad tai bus nemandagu ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bride: 07 rugpjūčio 2012 - 11:51
QUOTE(bride @ 2012 08 07, 12:50)
Šiurpas turėtų bėgti pagalvojus, kad sūnus atves kokią palaido elgesio kvailą tuštutę, kuri savo vaikais nesugebės pasirūpinti ir sūnui gyvenimą ,,sudirbs",  o ne dėl sveiko maisto entuziastės

Be to, mama turi teisę stengtis, kad jos vaikas gautų tik pilnavertį, natūralų, ekologišką ar kokį ypatingą maistą ir neleisti valgyti tų produktų, kurie, jos nuomone, vaikui nenaudingi. vaikas - pirmiausia mamos atsakomybė. 

Pvz. jeigu mano vaikas pas uošvius bus įkalbinėjamas valgyti maistą, nuo kurio man pačiai rūgštys kyla, žarnos verčiasi, aš sakysiu griežtą ,,ne" ir man nesvarbu kad tai bus nemandagu ar pan.

Labai labai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Trukdo! Kai mazylei jau laikas miegoti, ateina kalbina, sakau, kad jau laikas miegoti, tai specialiai nemiegok dar nu pakalbek doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 08 02, 12:33-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 08 02, 12:33)
tai, as jai jau sakiau, kad ant namo sienos uzrasysiu klausima trukdo babute ar netrukdo , o trukdo pabrauksiu raudonai  lotuliukas.gif . Bet turiu pasakyti, kad tas rupestis jos malonus ir kol kas man jis tikrai netrukdo

ciut nuo kedes nenukritau thumbup.gif geras jumoro jausmas tamstos thumbup.gif

Man anyta labai padejo,kai vaika is GN parsivezem,o ir kai i svecius nuvaziuojam,rytais leidzia pamiegot ilgiau,priziuri anuke.
Aisku,kartias pasako 'o musu laikais,o mes taip darydavom...', na as i tai pasakau 'o vat mes tai taip dabar darom...' tongue.gif

Galiu pasakyt,kad labiau padeda nei trukdo
Atsakyti
QUOTE(vigai @ 2012 06 14, 16:01)
Na čia iš anekdoto  biggrin.gif
- Kaip tavo dukrai gyvenimas susiklostė?
- Puikiai. Vyras myli, kailinius perka, po kurortus vežioja.
- O sūnui?
- O sūnui bjaurybė papuolė. Tai jai kailinius pirk, tai į kurortą vežk.
Tiesiog dukras atiduoda su meile, o sūnus su pavydu  doh.gif

Sveikos,

Oi, kaip nuotaika pakele sitas anekdotas. Cia apie maniske tikrai, simtu procentu. wink.gif))
Papildyta:
QUOTE(tirine @ 2012 01 29, 17:58)
Mano mama kitam gale Lietuvos,auke dar tik karta mate.o vat uosviene negana,kad tam paciam mieste,bet dar ir tam paciam rajone.kai pagimdziau,ji ta pacia diena per ramybes valandas sugebejo isilauzti i ligonine,nors tuo metu as maziausiai norejau lankytoju biggrin.gif o dabar irgi kai apsilanko,bando savo tvarka vesti.ima ant ranku,nors vaikas miega,supa,nors as niekada nesupu.dejuoja,kad vaikui per salta ar per karsta.mane vadina vardu kalbedama su vaiku.beje,jos antra anuke,vyro sesers dukra,irgi savo mama vardu vadina,is mociutes ismoko.o mociute vadina mama.tai jau stengiuos tu lankymu isvengti,kaip imanydama.nes paskui pora dienu jauciuosi kaip issunkta.

Maniskei ne tik nerupi ar vaikas miega ar ne, dar ir uz ranku ir koju taso paeiliui kol vaikas pradeda klykti, tada numeta ji man ir pabega. As jau net ir esu pasakius, kad mano namuose ji nepageidaujama, bet su vyru del to teko taip susipesti, kad vos ne iki skyrybu priejom, nes vyras mano, kad jo motina gali daryti su vaiku ka tik uzsigeidus, nesvarbu ar tai kenkia vaikui ar ne. Vienu zodziu, kosmaras, jus net neisivaizduojat kokiu motineliu buna. O kita diena po barnio motinele skambina pasiteirauti, ar man pienas nedingo ir skambina kelis kartus, toks jausmas, kad to pieno labai pavydi, nes jos dukra neturi pieno savo vaikui.
Atsakyti