Įkraunama...
Įkraunama...

Žalioji korta

Zuzu Jei gyventum didmiestyje,galetum i darba su metro vazineti,bet jau po parduotuves su maisiukais grizti,tai be masinos neissisuksi biggrin.gif
O,ten 5,5$ tai cia valandinis minimalus mokestis,cia uz viena valanda tiek privalo moketi,bet turbut mazai yra uz toki minimuma dirbanciu smile.gif
Vieno kambario butas kainuoja labai ivairiai,kainos svyruoja nuo valstijos,nuo gyvenamojo rajono(jei geresnis rajonas -brangesne ir nuoma),kainos nuo 400$iki 800$ per menesi,ten kur tukstanciais kainuoja,tai manau tik atvykusiems i Amerika nera apie tokius ne ka mineti!o maistas tikrai nera brangus,brangu tik parduotuvese,kuriose viskas naturalu,be jokiu trasu ar hormonu! smile.gif Na va kiek atsakymu priraseme! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliote: 21 sausio 2005 - 20:28
labai aciu mamos. aisku nekonkretus klausimai nes tik pirmakart pradejom zaisti Zk, taigi cia tik orientavimuisi ir pateikiau kelis kl. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2005 01 21, 15:56)
labai aciu mamos. aisku nekonkretus klausimai nes tik pirmakart pradejom zaisti Zk, taigi cia tik orientavimuisi ir pateikiau kelis kl. smile.gif

sekmes losime... ir tikimes jog neuzilgo praplatinsi musu gretas smile.gif
Atsakyti
dar vienas klausimelis:
kokius realiai darbus galima dirbti usa, visai nemokant anglu kalbos? as cia ne del saves, mano vyras zaidzia zalia korta. ar be statybu, slaveju parduotuvese, galima, pvz, dirbti viesbuty kokiu kambariniu, arba STALIUMI, nes butent tokia mano vyro reali profesija, ir jis aisku noretu sito darbo, bet ar tam trukdo anglu kl.nemokejimas. jis bando mokytis pas mane anglukl.bet tai tik pati pradzia.
Atsakyti
Labas visoms smile.gif Labai reikia patarimų ax.gif Jei tėvai gavo žalią kortą, kaip galvojat ar mums duos vizas? O jei po 5 metų gaus pilietybę ar mes automatiškai gausim žalią kortą? Ir dar sesuo nelegaliai gyvena JAV, kai tėvai gaus pilietybę ar jinai su šeima galės legalizuotis?
Labai, labai ačiū biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2005 01 25, 04:21)
Labas visoms smile.gif  Labai reikia patarimų ax.gif  Jei tėvai gavo žalią kortą, kaip galvojat ar mums duos vizas? O jei po 5 metų gaus pilietybę ar mes automatiškai gausim žalią kortą? Ir dar sesuo nelegaliai gyvena JAV, kai tėvai gaus pilietybę ar jinai su šeima galės legalizuotis?

Sveika!
atsakysiu tik i viena punkta.
"Jei tėvai gavo žalią kortą, kaip galvojat ar mums duos vizas? "
Mano pazistama seima pries 5 metus islose zalia korta. su tevais vyko ir du ju vaikai iki 21 m., o vyresnysis vaikas liko LT. tai jis vargsas bande kokius 4 metus gaut viza, jam visa laik atsakydavo. Motyvuodavo tuo, kad "tavo visa seima ten, ir tu tikrai negrisi".
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2005 01 25, 11:21)
Labas visoms smile.gif  Labai reikia patarimų ax.gif  Jei tėvai gavo žalią kortą, kaip galvojat ar mums duos vizas? O jei po 5 metų gaus pilietybę ar mes automatiškai gausim žalią kortą? Ir dar sesuo nelegaliai gyvena JAV, kai tėvai gaus pilietybę ar jinai su šeima galės legalizuotis?

Deja, bet atsakymas i visus klausimus beveik garantuotai NE sad.gif , isskyrus vizu gavima jum - gal ir pavyks gauti, priklausomai nuo to kokius popierius rodysite ambasadoje.
Atsakyti
Na, kai jau tevai gaus pilietybe, tai manau po truputi bus galima sesei pradet legalizuotis, nes jei patys artimiausi zmones turi pilietybe(mama, tetis, sesuo, brolis) galima gaut "permanent resident" statusa. bent jau anksciau taip buvo. Dabar viskas labai pasikeite...
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2005 01 23, 14:04)
dar vienas klausimelis:
kokius realiai darbus galima dirbti usa, visai nemokant anglu kalbos? as cia ne del saves, mano vyras zaidzia zalia korta. ar be statybu, slaveju parduotuvese, galima, pvz, dirbti viesbuty kokiu kambariniu, arba STALIUMI, nes butent tokia mano vyro reali profesija, ir jis aisku noretu sito darbo, bet ar tam trukdo anglu kl.nemokejimas. jis bando mokytis pas mane anglukl.bet tai tik pati pradzia.

Pabandyk pasiskaityti cionai Darbai uzsienyje, ten gal ir tavo klausimas, tinkemesnis bus.. Cia jau kaip ir su zalai korta nelabai susije.. Mamos rase ten tryuputuka, dalinosi patirtimi, tai gali atzvezinti temyke ir gausi info smile.gif
http://www.supermama...showtopic=10045
Atsakyti
QUOTE(Žiedadulkė @ 2005 01 25, 18:02)
Na, kai jau tevai gaus pilietybe, tai manau po truputi bus galima sesei pradet legalizuotis, nes jei patys artimiausi zmones turi pilietybe(mama, tetis, sesuo, brolis) galima gaut "permanent resident" statusa. bent jau anksciau taip buvo. Dabar viskas labai pasikeite...

Turbut gal anksciau imanoma buvo, dabar (bent jau keli metus), kaip mano advokatas aiskino man ir pazistamu patirtis, kad seimu sujungimo procesas tarp broliu/seseru, pilnameciu vaiku ir tevu-pilieciu trunka 10-12 metu blink.gif Greitesnis procesas atvirkstinis, kaip per vaikus - piliecius tevai gali gauti zalia korta (trunka apie 6 men, jei tevai Lietuvoje). Man dar visai durnai atrodo vaikai tevus gali, o tevai vaikus (pilnamecius!) negali blink.gif
Atsakyti
Na apie ta zalia korta zmones tiek nesamoniu yra prikalbeje, kad net nejuokinga.
Zalia korta mano dabartinis vyras islose pries trejeta metu. Gyvenome lietuvoje susimete ir santuoka vis atideliojome. Kai atejo didelis vokas is JAV supratome, kad dabar jau tikrai laikas vestuvems. Taigi susituokeme mes po losimo, apie pasikeitima seimynineje padetyje praneseme veliau, mane be problemu itrauke i sarasa ir atsiunte papildoma dokumentu paketa. Veliau seke gydytoju apziura Varsuvoje ir vizitas ambasadoje. Niekas apskritai prie musu santuokos nesikabinejo ir atskirai su mumis nesikalbejo. Patikrino visus pateiktus dokumentus ir uzdave vieninteli klausima kuo uzsiimame? Ta pacia diena gavome imigracinius dokumentus. Taigi visa procedura nuo anketu issiuntimo iki isvaziavimo uztruko metus. Dar del skiepu, kazkuri rasete, kad tai kainuoja 800lt. Tai visiska netiesa, visus vaikysteje gautus skiepus reikejo perkelti i skiepu pasa, tai ir yra didzioji dauguma kuriu tada reikalavo. Reikejo skiepytis nuo hepatito, bet turejome teise atsisakyti, kadangi Varsuvoje tikrino nuo visu lytiskai plintanciu ligu ir visa gydytoju informacija buvo supakuota i didziuli voka, kuri palikome Amerikoje eidami per imigracine tarnyba. Visas procesas buvo tikrai paprastas, nes apie tai buvome susirinke kruva rimtos informacijos, o ne bobuciu plepalu.
Sekmes losiant, patikekit Amerikoje labai gera gyventi legaliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(labai_gabi @ 2005 02 18, 01:34)
Na apie ta zalia korta zmones tiek nesamoniu yra prikalbeje, kad net nejuokinga.
Zalia korta mano dabartinis vyras islose pries trejeta metu. Gyvenome lietuvoje susimete ir santuoka vis atideliojome. Kai atejo didelis vokas is JAV supratome, kad dabar jau tikrai laikas vestuvems. Taigi susituokeme mes po losimo, apie pasikeitima seimynineje padetyje praneseme veliau, mane be problemu itrauke i sarasa ir atsiunte papildoma dokumentu paketa. Veliau seke gydytoju apziura Varsuvoje ir vizitas ambasadoje. Niekas apskritai prie musu santuokos nesikabinejo ir atskirai su mumis nesikalbejo. Patikrino visus pateiktus dokumentus ir uzdave vieninteli klausima kuo uzsiimame? Ta pacia diena gavome imigracinius dokumentus. Taigi visa procedura nuo anketu issiuntimo iki isvaziavimo uztruko metus. Dar del skiepu, kazkuri rasete, kad tai kainuoja 800lt. Tai visiska netiesa, visus vaikysteje gautus skiepus reikejo perkelti i skiepu pasa, tai ir yra didzioji dauguma kuriu tada reikalavo. Reikejo skiepytis nuo hepatito, bet turejome teise atsisakyti, kadangi Varsuvoje tikrino nuo visu lytiskai plintanciu ligu ir visa gydytoju informacija buvo supakuota i didziuli voka, kuri palikome Amerikoje eidami per imigracine tarnyba. Visas procesas buvo tikrai paprastas, nes apie tai buvome susirinke kruva rimtos informacijos, o ne bobuciu plepalu.
Sekmes losiant, patikekit Amerikoje labai gera gyventi legaliai  thumbup.gif

Tai pries 5 metus ir mano sesuo apsizenijo su visai nepazystamu vyru, pries issiunciant pirma laiska ir gavo kuo puikiausiai. Nezinau kaip dabar, bet viena kart pagalvoju gal ir teisybe kad taip purto poras susituokusias po pirmo ar dar kaskelinto laisko, o kita kart galvoju kaip dave taip ir duoda. Mano bent 4 draugu poros gavo Z.K susituoke tik po to kaip vienas is ju kaskuris islose. Siais metais dar nezinau, bet vel draugai taip fiktyviai susituoke eis. Bus matyt. Parasysiu kaip jau zinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti