Teko staiga susidurti su sia problema ir nezinojau nieko kaip reaguoti. Kai skaitau apie vaikucius maziukus tai aisku kad jiems tai tik unelio pazinimas, bet mano dukrai 8 metai ir ji tai daro pasirodo pastoviai kelis metus. Staiga ji issoko is vonios ir atbego labai issigandusi, sako su dusu TEN papuoliau ir pasidare bloga. Ji visa drebejo ir skundes kad ja pykina. pradzioje sypsojaus ir neraminau nes galvojau biski baimes neskatins potraukio, Paskui ji pradejo vemti, dar daugiau drebet, prasyti iskviesti greitaja (pasakiau kad nakti nedirba), tada polici a-zodziu daryti bet ka nes ji nezino kas daros. As nujauciau kas daresi bet nezinojau taip uzklupta kaip elgtis man butu geriausia ir tik raminau kad reik ramiai pagulet ir blogumas praeis o ateityje nereiktu daugiau to daryt. Veliau ji ilgai nerimavo, nemiegojo man ta vakara ilgai ir galiausiai pasake kad ji tai daro jau nuo seniau su distanciniu pulteliu... O tada i panika puoliau as bet nieko jai nesakiau ,prase saugot jos didziausia paslapti ir niakm nesakyti bet as pasakiau savo vyrui (ne jos tevui) ir abu nusprendem kad reiktu pasitart su psichologu. As ja nuraminau tik tiek kad ji tikrai nemirs (nes ji taip galvojo o ir jautes labai blogai) ir kad ateityje taip nedarytu. Siandien ryte ji nejo i mokykla nes jai tik pabudus vel buvo negera ir vel klause kaip atprasti jai ir t.t. Isejau is namu be zado ir jokio supratimo neturedama nei kur kreptis patarimo, nei kaip protingai pasielgti ir kaip ta situacija isspresti. Jauciu kad dukra dar liko baimeje ir nezinomybeje bet bijojau nueiti per toli ir neteisingai... Bet paskaicius truputi nurimau ir galvoju kad klaida padariau jos neramindama (galvojau naturali (ne mao sukelta barimu, nes as jos nebariau) is jos kilusi baime pades tai lengviau kontroliuoti) NEZINAU KAIP DABAR VISKA ISSPRESTI NES PALIKT NEGALIMA ILGIAU.Vakare turesiu problema sprest gryzus. Gal kas galit padet?
QUOTE(gelyte15 @ 2009 05 03, 12:57)
Juk normalu, paauglys

Mano panai 5m ir ji irgi "draugauja" su pagalve.Vos tik lieka viena kambaryje iskart ant pagalves...pastebejau gal pries pusmeti.bet bent jau slepiasi ir nedaro to viesai.
O priezastis tam yra.Ji pas mus problemiskas vaikas,tai visa diena beveik tik ir barames...Truksta vaikui demesio ir veiklos...O dar maziukas atsirado,tai tik dar blogiau viskas...
O priezastis tam yra.Ji pas mus problemiskas vaikas,tai visa diena beveik tik ir barames...Truksta vaikui demesio ir veiklos...O dar maziukas atsirado,tai tik dar blogiau viskas...
QUOTE(gelyte15 @ 2009 05 20, 13:08)
na man tai su mazu problemu nebuvo...
dabar kartais nueit i vonia baisu randi spermos kalnus
dabar kartais nueit i vonia baisu randi spermos kalnus

o tai neauklėjot vaiko higienos klausimais?

Perskaiciau dauguma postu. man susidare ispudis, kad masturbacija yra daugiau tevu, o ne vaiku problema. Ir, kad tevai daugiau pasimeta, bijo apie tai pakalbeti. Save patenkinti lytiskai yra normalu. Tai priklauso prie vaiko ir suaugusio fizines raidos. Musu visuomeneje masturbuacija siejama su geda ir nedorovingumu, tarsi tai butu nuodeme, uz kuria baudziama. bet taip nera. Toks elgesys yra normalus, juk tai sukelia pasitenkinima. Toks elgesys priklauso prie zmogau instinktu. Save pazinti nieko blogo, tuomet ir suteikti informacijos vaikui butina, kas yra orgazmas, kad nuo jo nemirstama. Paskui paaikinti visuomenes ribas, kur ir kada tai galima daryti. Galima, o ne draudziama ir viskas turetu nurimti.
QUOTE(laurapde @ 2009 06 18, 12:10)
Perskaiciau dauguma postu. man susidare ispudis, kad masturbacija yra daugiau tevu, o ne vaiku problema. Ir, kad tevai daugiau pasimeta, bijo apie tai pakalbeti. Save patenkinti lytiskai yra normalu. Tai priklauso prie vaiko ir suaugusio fizines raidos. Musu visuomeneje masturbuacija siejama su geda ir nedorovingumu, tarsi tai butu nuodeme, uz kuria baudziama. bet taip nera. Toks elgesys yra normalus, juk tai sukelia pasitenkinima. Toks elgesys priklauso prie zmogau instinktu. Save pazinti nieko blogo, tuomet ir suteikti informacijos vaikui butina, kas yra orgazmas, kad nuo jo nemirstama. Paskui paaikinti visuomenes ribas, kur ir kada tai galima daryti. Galima, o ne draudziama ir viskas turetu nurimti.
gal galetum placiau? kaip paaugliui paaiskint? man pvz geda tokius dalykus aiskint
QUOTE(gelyte15 @ 2009 06 18, 23:36)
gal galetum placiau? kaip paaugliui paaiskint? man pvz geda tokius dalykus aiskint
nežinau kaip yra pas jus namie, bet esu ne kartą buvus svečiuose pas žmones, kurie šiaip tvarkingi, bet... jiems įprasta palikt apkakotą unitazą, arba primėtyt į jį nuorūkų, nusišnypšt nosį ir nosinę pasidėt ant stalo šalia lėkštės. tai tas spermos taškymas man panašu "iš tos serijos"

o kalbėtis čia jau ne apie orgazmą reik, o liept išvalyt kur "nuleido"