QUOTE(Shana @ 2012 07 23, 10:16)
As sutinku, kad pries priimant toki sprendima reikia labai gerai zinoti, ko nori. Manau Ispanija nera ta salis, kuria reikia rinktis, jei tikslas yra daug uzsidirbti. Aisku Madride ar Barcoje galima gal surasti labai geru darbu, tik tada ir dirbsi taip, kad tos Ispanijos ir klimato mazai matysi

Ispanija man yra geras pasirinkimas tiems, kurie prijaucia cionyksciai filosofijai ir gyvenimo budui, ir manau pasistengus cia galima rasti gera aukso viduriuka - uzdirbti pakankamai, kad gerai gyventi ramiai nuostabioje salyje ir megautis jos teikiamais malonumais. Reikia labai aiskiai suprasti, kad tas pats vidutinis atlyginimas yra visai kas kita Barcoje negu kad kazkur mazesniame mieste, nes uz tokius pinigus kaip Barcoje issinomuosi kambariuka ar butuka nekokiam rajoje, kazkur kitoje vietoje issinuomuosi padoru ir gera busta. Tas pats liecia maisto ir kt kainas.
Aisku labai priklauso kokias kalbas zinot ir kokioje stiryje turite patirties. Turistinese zonose, o ju cia nemazai, kalbos yra didele vertybe. Aisku ispanu moketi irgi butu gerai. As tai sakyciau jei mokat pvz aglu+vokieciu+rusu+ispanu, vaziuokite drasiai ir nekreipkite demesio i jokias krizes
Velgi reikia suprasti dar viena dalyka, krizes suvokimas yra kiek kitoks pvz Lt ir Esp, cia jie jau jauciasi labai dideleje krizeje ir ziauriai blogai del to, kad neuztenka pinigu savaitgaliais iseiti su draugais/seima i barus restoranus pasedeti, pavakarieniauti. O ne del to, kad skaiciuoja centus, kad vaikams ant varskes sureliu pries alga uztektu.
Vat būtent, kad man gyvenime pinigai nėra Nr 1

Man tikrai pakaktų to, kad uždirbčiau tiek, kad užtektų normaliam pragyvenimui. Kad parduotuvėje nereikėtų ieškoti nukainuotų ar kuo pigesnių gaminių. Tiesiog, kad nereiktų gyventi nuo algos iki algos, skaičiuojant kiekvieną centą.
Savo būstą LT jau turiu, tikrai man nereikia kalnų šlamančių, kad taupyčiau, o grįžusi į LT investuočiau, kaip kad dauguma aplinkinių daro.

Tuo atveju tikrai greičiau jau lėkčiau į Norvegiją.
Aš labiau linkusi džiaugtis tuo, kas supa mane, t.y. gamta, žmonės, geras klimatas (aš esu priklausoma nuo saulės

Ji man tiesiog kelia nuotaiką ). Pamatyti kuo daugiau renginių, įvairių žmonių, su jais susipažinti, bendrauti, iškylauti (manau, tam visai nereikalingi restoranai)...tiesiog pagyventi kitaip nei LT, labiau atsipalaidavus, tiesiog mėgautis gyvenimu. Man prabanga svetimas dalykas, nors buvo visai nesenai, kai uždirbau ir LT daug, leidau sau daug išlaidauti (tie patys pomėgiai, kiek kainavo: parfumerija, oj kiek ten išleista LT, dabar dar natūralios kosmetikos gamyba prisidėjo prie pomėgių). Ir tikrai tada jaučiau, kad ne pinigų kiekyje laimė. Jie man tik suteikė didesnę laisvę, mažiau rūpesčių. Taigi man užtenka tiek, kad galėčiau normaliai gyventi. Darbo nebijau, pačiai kaip tik patinka intensyvesnis, atsakingesnis darbas (dirbau gamybos įmonėje vadovaujamą darbą įvairiose pozicijose..nuo buhalterės iki gamybos ir kokybės vadovės, tai teko komunikuoti ir su vokiečiais, prancūzais, danais, švedais (IKEA) ir t.t., nes visą produkciją eksportavom į užsienį). Dirbau ir klientų aptarnavimo srityje (draudimas). Tik vat aš kalbu angliškai, rusiškai ir ispanų k. mokausi. Vokiečių pas mane kalbos tik pagrindai buvo studijuojant, kuriuos jau pamiršau

Bet vokiečių k. tokia man atgrasi

Negaliu prisiversti jos mokintis, nors ir LT ji labai dabar paklausi ir reikalinga. Nors mes su vokiečiais angliškai kalbėdavome, niekaip nepavyko rasti žmogaus, mokančio vokiečių k.
Tik va ko aš nenorėčiau - dirbti turistinėse zonose

Darbas su klientais mane labiau išsunkia nei pvz. buhalterijos tvarkymas ar gamybos planavimas
Dėkui labai už pozityvią nuomonę/informaciją

Suteikėte vilties

Bet kol kas dar bandysiu geresnį darbą susirasti LT. Matau, kad lekia iš LT žmonės, tai dar viliuosi, kad darbų padaugės rudeniop. Bet vistiek svajosiu apie gyvenimą Ispanijoje

Ką gali žinoti... gal greitai ten ir atsidursiu. Pas mane gyvenime kartais darbas ar dar nežinia kas nukrenta kaip iš dangaus
p.s. Tiesa dar ta, kad kol kas ir nebūtų su kuo išvažiuoti, reiktų draugę iš Olandijos temptis

O vienai...na nežinau, kažkaip nedrąsu