Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Escaramujo @ 2012 07 26, 14:42)
Nezinau, gal tu ir teisi. Tik man rodos, egzistuoja kitos temos sitoms diskusijoms, a la - geriau svetur, ar Lietuvoje? Viskas, nebegaliu - emigruoju! ar pan. Nemanau, kad tokios diskusijos naudingos kam nors. Paplepejimu skyreliai visai kas kita. Bet pvz., kai as ruosiausi vaziuoti ir ieskojau info susistemintos, tai nieko panasaus nebuvo, nors eidamas i tokia tema kaip Gyvenimas Ispanijoje gal ir tikiesi kazka panasaus rasti, kur gal netgi nereiktu klausti, o tiesiog skaitytum tema, kur zmones uzduoda konkrecius klausimus ir i juos konkreciai atsakoma ir pasisemtum daug informacijos.

O tas kalbos apie ora tai ka as zinau  tongue.gif

As manau toks sprendimas nera toks sausas, sudeliojant tik pliusus ir minusus, daug emocionalaus pagrindo, psichologijos irgi tame. As pati pamenu kaip pries 5 metus klausinejau visokiausiu gal ir nesamoniu, gal ir smulkmenu, gal ir nerimtu dalyku. Niekada nezinai kas kam yra svarbu, reiksminga, esam tokie skirtingi.
O siaip man atrodo cia nemazai konkreciu klausimu ir konkreciu atsakymu.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 07 26, 14:47)

Shana, jeigu ka tai turejau omenyje tik zuvytes kelis paskutinius postus, nesakau, ji daug ko klause ir labai konkreciai. Nesinori tik kad diskusija nukryptu i Eurovizijas, futbulo cempionatu statymus ir ta amzina kaip Lietuvoj blogai, o Ispanijoj va saule sviecia. biggrin.gif

Ir tikrai taip, kiekvienas zmogus turi teise klausti kas jam svarbu, tik kitas klausimas ar tokios temos tada turi kokia nors isliekamaja informacine verte g.gif Baigiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Escaramujo: 26 liepos 2012 - 14:55
QUOTE(Escaramujo @ 2012 07 26, 14:52)
Shana, jeigu ka tai turejau omenyje tik zuvytes kelis paskutinius postus, nesakau, ji daug ko klause ir labai konkreciai. Nesinori tik kad diskusija nukryptu i Eurovizijas, futbulo cempionatu statymus ir ta amzina kaip Lietuvoj blogui, o Ispanijoj va saule sviecia.  biggrin.gif

Kodel tu pasirinkai Ispanija? Del ekonominiu priezasciu ir pukiu darbo gyvenimo salygu ar del to, kad isimylejai sali?
Va ir Zuvyte desto savo pojucius.
Jie tiek pat svarbus ir reiksmingi ir verti aptarimo, kaip apciuopiami argumentai.
As irgi galvoju, kad zmogus turi sali rinkdamasis labai atsizvelgti i jos specifika, buda, kultura ir tt, nes kitaip, net jei jam gerai seksis ekonomiskai, jis psichologiskai jausis blogai. Turi but kazkoks "biolauku sutapìmas". As pvz nevaziuociau pas skandinavus nors man ir pagal paskaiciavimus ir pliusus/minusus ten geresne perspektyva sviestu.
Cia tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 07 26, 14:58)
As irgi galvoju, kad zmogus turi sali rinkdamasis labai atsizvelgti i jos specifika, buda, kultura ir tt, nes kitaip, net jei jam gerai seksis ekonomiskai, jis psichologiskai jausis blogai. Turi but kazkoks "biolauku sutapìmas".

Del biolauku tai pritariu, bet salies is esmes neimano pazinti joje nepagyvenus. Tas ispudis kuri susidarome gali buti ne visai tai, kas yra is tikruju.

Zinoma, jeigu Lietuvoje zmogui nepatinka blogas oras, slapdriba ir tamsa ir jis tai nori pakeisti, tai mazu maziausiai butu kvaila vaziuoti i Norvegija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 07 26, 14:47)
As manau toks sprendimas nera toks sausas, sudeliojant tik pliusus ir minusus, daug emocionalaus pagrindo, psichologijos irgi tame. As pati pamenu kaip pries 5 metus klausinejau visokiausiu gal ir nesamoniu, gal ir smulkmenu, gal ir nerimtu dalyku. Niekada nezinai kas kam yra svarbu, reiksminga, esam tokie skirtingi.

Pasidariau išvadą, kad žmonės labai skirtingi. Džiugu, kad yra empatiškų, kurie puikiai mane suprato. Taigi dėkui, Shana, už palaikymą. mirksiukas.gif
Nemaniau, kad čia tema tik apie konkrečius dalykus, dokumentus ir pan. Juk parašyta, kad kalbama apie viską. Jei kažką domina dokumentų klausimai, lai klausia. Bet kol kas tema buvo truputį apmirusi. Man ne tiek dokumentai svarbu apsisprendžiant keltis į kitą šalį, bet visi tie aspektai, kuriuos pavardino Shana.
Klimatas taip pat man aktuali tema. Juk negaliu klausti konkrečiai, kuriame regione koks klimatas, nes nežinau kur pati galiu atsidurti. Todėl bendrai paklausiau. Man nereikia kuo tikslesnio oro, bet bendros informacijos apie klimatą.
Atsiprašau, kad nuklydau į lankas su Eurovizija ir futbolu. Čia tikra tiesa blush2.gif Apie tai gal galėčiau atvirai ir mielai pabendrauti tik su tikru ispanu/-e biggrin.gif
Maniau, kad čia ir šiaip paplepėti apie ispaniškus dalykus/džiaugsmus galima. Bet jei ne, tai dėkui už suteiktą informaciją. Gal kada pasiklausiu ir apie dokumentų tvarkymą ar butų nuomos kainas.
Smagios jums vasaros wink.gif

Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 26, 19:03)
Pasidariau išvadą, kad žmonės labai skirtingi. Džiugu, kad yra empatiškų, kurie puikiai mane suprato. Taigi dėkui, Shana, už palaikymą.  mirksiukas.gif

Maniau, kad čia ir šiaip paplepėti apie ispaniškus dalykus/džiaugsmus galima. Bet jei ne, tai dėkui už suteiktą informaciją. Gal kada pasiklausiu ir apie dokumentų tvarkymą ar butų nuomos kainas.
Smagios jums vasaros wink.gif

Zuvyte, si tema yra labai plati ir tikrai mano suvokimu kiekvienas laisvas klausti ir atsakyti bet ko, kas susije su Ispanija. Taip kad drasiai, kam idomu skaitys, kas nores atsakys, o kam neidomu - praleis mirksiukas.gif Demokratija.
O siaip ateikit pas mus cia
http://www.supermama...;#entry56989578
pas mus lankosi ir panu, kurios Esp dar negyvena, bet planuoja ir masto. Miargos yra drausiskos, bendrauja ir atsakineja, o kartais ir siaip blevyzgoja tongue.gif
Mielai prasom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 26 liepos 2012 - 20:21
Laba diena visiems!holla! 4u.gif
Ieskau inofrmacijos tarp zmoniu kurie jau ilga laika gyvena Ispanijoje.Turiu daug klausimu,perskaiciau visa foruma,visos nuomones,labai buvo idomu ir daug patarimu del gyvenimo.
Su vyru/ir pusbroliu norime isigyti bungalo/nama prie Barselonos,Castelldefels,Tarragona vietoje prie juros.Na isgirdau apie ziemos klimata ir kazkaip man abejotina pasidare gyvent su pelesiais g.gif na ir kitokiu idomybiu...
taigi kiek supratau Angliskai/Vokiskai jie nekalba,bet girdejau kad yra miesteliai kur "privaziavo" Olandu/Anglu/Vokieciu ir jie kazkaip atskirai gyvena ir naudoja bendra anglu kalba,ar tikrai yra tokiu Miestu?ar cia mitas?
Kiek supratau nerezidentai gali pirkti nuosavybe ir imti hipoteka is Banko bet turi pramoketi nuo 10% iki 15% nuo sumos,gal kazkas pasikeite?
Kur galima rasti normalios hipotekos agenturos,Nekilnomojo Turto agenturos kur tikrai nebus aferu,nes mano draugai ikliuvo doh.gif negaliu rasti niekaip inete duoda viskas anglu kalba ir kainos su funtais sad.gif
Kas geriau nuomoti ar vistik isigyti hipoteka,kiek mokat uz komunalinius patarnavimus ( elektra/dujos/vanduo/mokesciai/inetas)? ax.gif na kaip matot mielos lietuviskos-ispanietes kalusimu daug. wub.gif
busiu dekinga jei patarsit man. blush2.gif
p.s. atsiprasau uz klaidas ...nesenai gyvenu Lietuvoje lithuania.gif
Atsakyti
Laba diena merginos,nenorejau apkrauti jusu temos ,noriu paprasyt pagalbos mano klausime : http://www.supermama...howtopic=859592 labai dekoju jei padesite man -su bustu/namo pirkimu Ispanijoje- klausimais . 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapa77 @ 2012 07 29, 15:46)
Laba diena visiems!holla!  4u.gif
Ieskau inofrmacijos tarp zmoniu kurie jau ilga laika gyvena Ispanijoje.Turiu daug klausimu,perskaiciau visa foruma,visos nuomones,labai buvo idomu ir daug patarimu del gyvenimo.
Su vyru/ir pusbroliu norime isigyti bungalo/nama prie Barselonos,Castelldefels,Tarragona vietoje prie juros.Na isgirdau apie ziemos klimata ir kazkaip man abejotina pasidare gyvent su pelesiais  g.gif  na ir kitokiu idomybiu...
taigi kiek supratau Angliskai/Vokiskai jie nekalba,bet girdejau kad yra miesteliai kur "privaziavo" Olandu/Anglu/Vokieciu ir jie kazkaip atskirai gyvena ir naudoja bendra anglu kalba,ar tikrai yra tokiu Miestu?ar cia mitas?
Kiek supratau nerezidentai gali pirkti nuosavybe ir imti hipoteka is Banko bet turi pramoketi nuo 10% iki 15% nuo sumos,gal kazkas pasikeite?
Kur galima rasti normalios hipotekos agenturos,Nekilnomojo Turto agenturos kur tikrai nebus aferu,nes mano draugai ikliuvo  doh.gif  negaliu rasti niekaip inete duoda viskas anglu kalba ir kainos su funtais sad.gif
Kas geriau nuomoti ar vistik isigyti hipoteka,kiek mokat uz komunalinius patarnavimus ( elektra/dujos/vanduo/mokesciai/inetas)?  ax.gif  na kaip matot mielos lietuviskos-ispanietes kalusimu daug.  wub.gif
busiu dekinga jei patarsit man. blush2.gif
p.s. atsiprasau uz klaidas ...nesenai gyvenu Lietuvoje  lithuania.gif

Sveika
Klausimu daug, kiek galiu pakomentuosiu, po to persiklausi, kad neaisku liko.
Ne rezidentai gali pirkti NT be jokiu problemu. Galima gauti ir hipoteka, bet ne rezidentams siuo metu realu yra 60%, geriausiu ir retu atveju 70%. Bet tam kad iforminti hipoteka gan daug visokio popierizmo ir irodymu apie pajamas turi pristatyti.
Kaip ikliuvo draugai?
Siaip aferu laikai su NT jau seniausia praeje, labai sugrieztinta dabar visa tvarka pirkimo ir atsiskaitymo, tai nzn kokioj vietoj galejo ikliuti g.gif
Prie NT vertes is karto grubiai skaiciuokite 10%+, tiek jums atsistos sandorio iforminimas su notaru, registravimu NT registre ir visais mokesciais. Jei zadat pirkti nauja NT, turekite omeny, kad iki naujuju metu yra sumazintas PVMas iki 4%, po to kils 10, jei neprates istatymo galiojimo.
Del pelesiu - perkant prie pat juros tikrai yra padidejusi dregme ziemos menesiais, teks susitaikyti kad visokius metalinius vartelius ir pan kas metus prireiks perdazyti. Na cia kalbant apie pirmas linijas nuo juros. Namie tokiu atveju labai geras sprendimas yra dregmes surinkejai ir tie patys kondicionieriai- jais ir sildaisi ir dregme pamazina. Na tu menesiu su padideinta dregme yra 1,5-2.
Del uzsienieciu rajonu/benduomeniu - jos egzistuoja daugumoje labai turistiniu vietoviu, tikrai yra tokie rajoneliai, urbanizacionai, kur parduotuvelese ir baruose ispaniskaqi nesusisnekesi. Na bet kontaktui su isoriniu pasauliu ir reikalu tvarkymui vistiek reiks ispanu kalbos arba vertejo.
Atsakyti
labai dekoju jums uz atsakyma,kiek supratau realei geriau nuomotis, doh.gif
nelabai perspektiva nerezidentams ,nors paziuresim kaip viskas vyks per antra krize Europoje.
o kakie centirniai Ispaniski tinklalapiai/saitia del nuomos,pirkimo ?nes kolkas man google isduoda tik anglu kalba ir visos kainos yra Funtais blink.gif
busiu jum dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lapa77 @ 2012 07 30, 15:31)
labai dekoju jums uz atsakyma,kiek supratau realei geriau nuomotis, doh.gif
nelabai perspektiva nerezidentams ,nors paziuresim kaip viskas vyks per antra krize Europoje.
o kakie centirniai  Ispaniski tinklalapiai/saitia del nuomos,pirkimo ?nes kolkas man google isduoda tik anglu kalba ir visos kainos yra Funtais  blink.gif  
busiu jum dekinga  ax.gif

Na manau cia nesulyginami dalykai. Jei yra pinigu tai aisku geriau pirkti, atsizvelgiant kokios kainos dabar.
O del paskolu - dabar bankai ju taip nedalina niekur, kaip anksciau. Rezidentams duoda maximum irgi 80%, su retom isimtim. Anksciau duodavo byle kiek, uztad dabar turim ka turim...
Paziurekite cia - fotocasa.es
Alquiler - nuoma
Venta- pardavimas.
Manau kalbos nezinant lengviausia susiorientuoti. O jei norit, kad google duotu ispaniskus puslapius, tai reikia uzklauda deti ispaniskai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 30 liepos 2012 - 16:17
QUOTE(Shana @ 2012 07 30, 16:16)
Na manau cia nesulyginami dalykai. Jei yra pinigu tai aisku geriau pirkti, atsizvelgiant kokios kainos dabar.
O del paskolu - dabar bankai ju taip nedalina niekur, kaip anksciau. Rezidentams duoda maximum irgi 80%, su retom isimtim. Anksciau duodavo byle kiek, uztad dabar turim ka turim...
Paziurekite cia - fotocasa.es
Alquiler - nuoma
Venta- pardavimas.
Manau kalbos nezinant lengviausia susiorientuoti. O jei norit, kad google duotu ispaniskus puslapius, tai reikia uzklauda deti ispaniskai. mirksiukas.gif

Labai dekoju uz pagalba,vat dabar turiu pilna informacija ir ziuresim, ar paviks mum isvykti i Ispanija. blush2.gif
Atsakyti