Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 04, 19:41)
ispanu tik basic;) mokaius studiju laikais 1 metus:) o siaip kiek buvau ispanijoje ar dabar ieskant per skelbimus tai bazinius dalykus suprantu:)

o ar pati dirbat ES? kaip sekes rast?

Su bazine ispanu manau yra kazkokia galimybe rasti aptarnavimo srity, turistiniam sektoriuje kur nors kur dominuoja anglu. Tokiu vietu yra. Tada jau tobulinti ispanu ir ieskoti toliau.
Man gavosi panasiai, as atvaziavau beveik nemokedama, lankiau 3 men kursus Vilniuje. Cia intensyviai mokiausia pati, po puses metu radau darba viesbucio restorane (paeme del anglu kalbos), ten bendraudama persilauziau ir pradejau laisviau kalbeti ispaniskai, po 10 men isejau i parduotuve ir is ten po 4 men i ofisa pagal specialybe jau dgmz. Po to jau ka isisuki i profesini rata, viska pazisti, zymiai lengviau.
Viskas priklauso nuo nusiteikimo, manau su bazine/minimum ispanu reikia susitaikyti kad reiks pradeti nuo paprastesniu darbu, jei tam esat pasiruosus ir uztenka ryzto tai pirmyn smile.gif

QUOTE(Galilea @ 2016 07 04, 21:06)
mums atejo kad turime damoket, tiesa galima megint apskusti jei pvz butas avarines bukles, pateikt irodymus, ir galbut nuims sita mokesti jei motyvuotai per pigiai nusipirkote, mums deje nepasiseke teko susimoket.

Apskundimo procesas kainuoja bent jau ~1000 euru ir daugiau, turit samdyti architekta, kad paruostu isvada, kad butas neatitinka vertinimo, sumoketi teisines islaidas. Jei Complementaria maziau nei 1500 euru dazniausiai advokatas nerekomenduos jums skusti (nebent advokatas suinteresuotas tik gauti savo honorara). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 07 05, 09:08)

Viskas priklauso nuo nusiteikimo, manau su bazine/minimum ispanu reikia susitaikyti kad reiks pradeti nuo paprastesniu darbu, jei tam esat pasiruosus ir uztenka ryzto tai pirmyn smile.gif

O tu vietoje jau ieskojai? Ar is LT siuntinejai CV? Dar pasimokysiu per vasara ES kalbos, bet siaip esu nusiteikus kad nebus jog atvaziuosiu ir pasiulys super darba:) kazkur metams kaip minimum nusteikus paskirti kalbos mokymuisi ir dirbti ka pavyks rasti:)
Atsakyti
QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 09:33)
O tu vietoje jau ieskojai? Ar is LT siuntinejai CV? Dar pasimokysiu per vasara ES kalbos, bet siaip esu nusiteikus kad nebus jog atvaziuosiu ir pasiulys super darba:) kazkur metams kaip minimum nusteikus paskirti kalbos mokymuisi ir dirbti ka pavyks rasti:)

As ieskojau jau cia vietoje, uzsiregistravau paieskos puslapiuose ir tt. Taip pirma darba ir susiradau, per darbu paieskos saita infojobs. Sekanti jau - kaimynines parduotuves seiminikas pasiule pas ji ateiti. Sekanti - vel per darbu saita smile.gif
Skirtumas - as atvaziavau pries 8 metus, taip metai kai krize prasidejo. Kai planavau ir ziurejau viskas atrode paprasciau, buvo tu darbu, zmones buvo labiau optimistiski. Kaip tik 2008 pradejo viskas labai kristi. Man sekesi su darbais nuo pradziu bet reikia pripazinti, kad bendra situacija ir zmoniu nusiteikimas/optimizmas kitoks dabar nei pries 10 metu kai as pradejau planuoti isvykima.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 07 05, 09:39)
As ieskojau jau cia vietoje, uzsiregistravau paieskos puslapiuose ir tt. Taip pirma darba ir susiradau, per darbu paieskos saita infojobs. Sekanti jau - kaimynines parduotuves seiminikas pasiule pas ji ateiti. Sekanti - vel per darbu saita smile.gif
Skirtumas - as atvaziavau pries 8 metus, taip metai kai krize prasidejo. Kai planavau ir ziurejau viskas atrode paprasciau, buvo tu darbu, zmones buvo labiau optimistiski. Kaip tik 2008 pradejo viskas labai kristi. Man sekesi su darbais nuo pradziu bet reikia pripazinti, kad bendra situacija ir zmoniu nusiteikimas/optimizmas kitoks dabar nei pries 10 metu kai as pradejau planuoti isvykima.

turiu omenyje, kad pesimizmas klesti?smile.gif
man suzadetinis irgi sako, kad ten nedarbas didelis, kad vietiniams sunku susirasti darba ir panasiai, bet kazkaip manau, jog jei ieskai vis tiek kazka rasiu:)
o siaip nesigaili kad isvaziavai?
Atsakyti
QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 10:33)

Mano drauge su minimaliom ispanu kalbos ziniom be problemu gavo padavejos darba.aisku prideda ir lietuviskas grozis.deja,salygos darbo ne kokios.kiek suprantu shana isvaziavo i ispanija gerokai anksciau.situacija buvo geresne.aptarnavimo srity buna ir vokeliu ir neapmoketu virsvalandziu.as dirbu anglu mokytoja.daug istoriju prisiklausau.jaunimui ispanijoje ne pyragai
Atsakyti
QUOTE(klementyna @ 2016 07 05, 09:52)
Mano drauge su minimaliom ispanu kalbos ziniom be problemu gavo padavejos darba.aisku prideda ir lietuviskas grozis.deja,salygos darbo ne kokios.kiek suprantu shana isvaziavo i ispanija gerokai anksciau.situacija buvo geresne.aptarnavimo srity buna ir vokeliu ir neapmoketu virsvalandziu.as dirbu anglu mokytoja.daug istoriju prisiklausau.jaunimui ispanijoje ne pyragai

na padavejos darbo negauciu biggrin.gif nebent indu plovejos biggrin.gif haha
Atsakyti
QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 09:50)
turiu omenyje, kad pesimizmas klesti?smile.gif
man suzadetinis irgi sako, kad ten nedarbas didelis, kad vietiniams sunku susirasti darba ir panasiai, bet kazkaip manau, jog jei ieskai vis tiek kazka rasiu:)
o siaip nesigaili kad isvaziavai?

Palyginti su pries 10 metu manau pesimizmo daugiau, nors paskutiniai metai zymiai geresni. Ypac turizmo sektoriuje labai tas jauciama. As pakilimo metu cia nemaciau, nes atvaziavau kaip tik per pacia krize, tai remiuosi kitu pasakojimais.
Del to susiradimo sunkumo tai labai priklauso nuo zmogaus ir nuo to, ka gali pasiulyti. Mes pvz ieskojom naujo darbuotojo ofisui beveik pusmeti, kad atitiktu reikalavimus. Ieskanciu daug, bet irgi daug tokiu kurie save gerokai pervertina ir iskelia didelius reikalavimus tuo tarpu neturedami nieko ypatingo pasiulyti. Ir vietiniai tai linke daryti labiau nei emirgantai.
Nesigailiu, kad isvaziavau, nei sekundei. Patys sunkiausi pirmi du metai, nes nezinai kalbos, nesijauti uztikrintai, viskas nauja, viska kitaip. Po to jei atsistoji ant koju viskas lengviau.

QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 10:25)
na padavejos darbo negauciu biggrin.gif nebent indu plovejos biggrin.gif haha

As pirma gavau butent padavejos, labiau barmenes, viesbuty, su anglu ir minimalia ispanu. Jiems reikejo kazko kas gerai angliskai sneka. Ispanu po 2 men prasilauziau labai.
Dar primelavau CV kad turiu patirti, kad Lt studiju laikais dirbau padaveja, ko niekad nebuvo biggrin.gif nemokejau nei lekstes paimti. Virtuves sefas jau antra diena suprato, bet kadangi jam tikau tai niekam nieko nesake, biski slapta mane pamokino biggrin.gif

Klementyna as isvaziavau 2008, paciu blogiausiu momentu, kada viskas pradejo eiti zemyn. Bet negaliu skustis, nuo pirmo darbo kuri gavau po 6 men nuo atvaziavimo, ejau tiesiai is vienos vietos i kita ir problemu del darbu neturejau.
Kiekvieno istorija individuali ir daug nuo ko priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 07 05, 11:48)
Palyginti su pries 10 metu manau pesimizmo daugiau, nors paskutiniai metai zymiai geresni. Ypac turizmo sektoriuje labai tas jauciama. As pakilimo metu cia nemaciau, nes atvaziavau kaip tik per pacia krize, tai remiuosi kitu pasakojimais.
Del to susiradimo sunkumo tai labai priklauso nuo zmogaus ir nuo to, ka gali pasiulyti. Mes pvz ieskojom naujo darbuotojo ofisui beveik pusmeti, kad atitiktu reikalavimus. Ieskanciu daug, bet irgi daug tokiu kurie save gerokai pervertina ir iskelia didelius reikalavimus tuo tarpu neturedami nieko ypatingo pasiulyti. Ir vietiniai tai linke daryti labiau nei emirgantai.
Nesigailiu, kad isvaziavau, nei sekundei. Patys sunkiausi pirmi du metai, nes nezinai kalbos, nesijauti uztikrintai, viskas nauja, viska kitaip. Po to jei atsistoji ant koju viskas lengviau.
As pirma gavau butent padavejos, labiau barmenes, viesbuty, su anglu ir minimalia ispanu. Jiems reikejo kazko kas gerai angliskai sneka. Ispanu po 2 men prasilauziau labai.
Dar primelavau CV kad turiu patirti, kad Lt studiju laikais dirbau padaveja, ko niekad nebuvo  biggrin.gif  nemokejau nei lekstes paimti. Virtuves sefas jau antra diena suprato, bet kadangi jam tikau tai niekam nieko nesake, biski slapta mane pamokino biggrin.gif

Klementyna as isvaziavau 2008, paciu blogiausiu momentu, kada viskas pradejo eiti zemyn. Bet negaliu skustis, nuo pirmo darbo kuri gavau po 6 men nuo atvaziavimo, ejau tiesiai is vienos vietos i kita ir problemu del darbu neturejau.
Kiekvieno istorija individuali ir daug nuo ko priklauso.

o as pagalvojau kaip darbai kokiam makdake arba starbuck? wink.gif))
Atsakyti
QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 12:56)
o as pagalvojau kaip darbai kokiam makdake arba starbuck? wink.gif))

Kadangi cia yra vietu kur labai dideles anglu kolonijos, tai atidaro tam tikra nors nedidele nisa. Kai kuriose zonose yra anglu reikalingesne negu ispanu, pas mus yra restoranu etc kur ispanu klientu nebuna praktiskai.
O kai gyveni vietoje ispanu kalba tobulinti zymiai paprasciau, nes nuolat girdi ir turi naudoti.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 07 05, 13:18)
Kadangi cia yra vietu kur labai dideles anglu kolonijos, tai atidaro tam tikra nors nedidele nisa. Kai kuriose zonose yra anglu reikalingesne negu ispanu, pas mus yra restoranu etc kur ispanu klientu nebuna praktiskai.
O kai gyveni vietoje ispanu kalba tobulinti zymiai paprasciau, nes nuolat girdi ir turi naudoti.

ka turi omenyje (cia kad suprastume viena kita) dideles anglu kolonijos?
Atsakyti
Shana,as kazkaip galvojau kad tu seniau iapanijoje.as is kart gavau mokytojos darba bet pries tai atlikau pora praktiku pagal eu programas.taigi patirties turejau,kalba irgi jau buvau pramokusi.vienintelis mano darbo minusas,kad buna daug puentes,ir vasara maziau darbo.nors valandinis mano lb geras atlyginimas
Atsakyti
QUOTE(intergrale1 @ 2016 07 05, 14:21)
ka turi omenyje (cia kad suprastume viena kita) dideles anglu kolonijos?

Nzn kaip kitaip jas pavadinti. Turistinese zonose labai daug nuolat/istisus metus gyvenanciu uzsienieciu. Susidaro rajonai kur visas aptarnavimas etc yra pagrinde anglu kalba. Tas labai budinga Valencia-Alicante pakrantei, nuo Valencijos i virsu irgi. Sita galiu pasakyti nes pazistu. Bet kiek susidarau ispudi is pvz atostogu Malagos-Marbellos regione irgi yra toks reiskinys, ir Barcelonos regione irgi. na Barcelonoje papildomas minusas del kalbos, nes kuo toliau tuo labiau ta katalonu kisa kaip visur reikalinga.
Pas mus (Alicantes pakrante) yra rajonai, kur angliskai nesnekedamas bare nesusisnekesi, ta as ir vadinu anglu kolonijom.
Jie sudaro savo grupes pvz Facebooke, as ten isirasau kadangi man profesine prasme yra naudinga sekti biski britu rinka ir tematika. Tai vat tose grupese daznokai paskutini kart matau darbo pasiulymus, dazniausiai barai-restoranai.

QUOTE(klementyna @ 2016 07 05, 15:25)
Shana,as kazkaip galvojau kad tu seniau iapanijoje.as is kart gavau mokytojos darba bet pries tai atlikau pora praktiku pagal eu programas.taigi patirties turejau,kalba irgi jau buvau pramokusi.vienintelis mano darbo minusas,kad buna daug puentes,ir vasara maziau darbo.nors valandinis mano lb geras atlyginimas

As 8 metai su biskiu. Nei seniai nei ne, vidutiniskai turbut. g.gif
Tavo atveju specialybe gera tuo, kad is kart gali darba gauti pagal savo specialybe. Apie daugeli to pasakyti negali.
Vasara dauguma kazkiek maziau dirba turbut, isskyrus turistini/aptarnavimo sektoriu.
Atsakyti