Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Shana @ 2017 10 03, 13:18)
Sveikos.
As pastaruoju metu labai retai pasijungiu, na bet ir cia judejimo labai mazai  biggrin.gif


Shana, na, telepatija veikia bigsmile.gif , parašiau šiandien tau žinutę į paštą, jaučiu prakeiksi nuo klausimų gausos tongue.gif ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 10 03, 13:12)
Shana, na, telepatija veikia  bigsmile.gif , parašiau šiandien tau žinutę į paštą, jaučiu prakeiksi nuo klausimų gausos  tongue.gif  ax.gif .

Maciau maciau biggrin.gif prisesiu surasysiu viska padoriai veliau, nes dabar judejimas cia pas mane ir skamba ir vaiksto, kad susikaupti neduoda tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 10 03, 14:18)
Maciau maciau biggrin.gif  prisesiu surasysiu viska padoriai veliau, nes dabar judejimas cia pas mane ir skamba ir vaiksto, kad susikaupti neduoda  tongue.gif

Tikiuosi skamba vyno taurės... biggrin.gif mirksiukas.gif ... neskubu 4u.gif
Atsakyti

O kodėl jūs visos čia persikėlėte ? 

Dirsteliu į ispaniukių namučius vis tuščia , galvojau jau forumas numirė ....  :hmm:

nors ir čia tik likučiai pasirodo - o gaila 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hovėja: 04 spalio 2017 - 09:43
QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 10:40)
<p>O kodėl jūs visos čia persikėlėte ? </p>
<p>Dirsteliu į ispaniukių namučius vis tuščia , galvojau jau forumas numirė ....  hmm.gif</p>
<p>nors ir čia tik likučiai pasirodo - o gaila </p>

Taaaip... Nei ten, nei čia nebelabai čiauška, o taip įdomu būtų sužinot ten "šviežiai" persikėlusių įspūdžius (arba jau senai gyvenančių pastebėjimus, pvz. apie katalonų bruzdėjimus ir vietinių prognozes) ax.gif 4u.gif .
Atsakyti

Tikrai norėčiau ir aš  --- merginos aaūū  :4u: 

Nes mes irgi vėl Lietuvoje, nelabai su darbais mums sekėsi , tai padarėm pertrauką , tikiuosi tai tik pertrauka  :unsure: 

dabar vėl dairausi skrydžių ir chatos nors 2 savaitėms atlėkti , jau negaliu kaip noriu  :cry2: čia lyja ir šalta, saulės nėra...

bet skrydžiai tik į Barseloną , vyras sako tik bėdos prisidarysim, gali būti streikai ar pnš.

Atsakyti
QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 11:19)
<p>Tikrai norėčiau ir aš  --- merginos aaūū  4u.gif </p><p>Nes mes irgi vėl Lietuvoje, nelabai su darbais mums sekėsi , tai padarėm pertrauką , tikiuosi tai tik pertrauka  unsure.gif </p><p>dabar vėl dairausi skrydžių ir chatos nors 2 savaitėms atlėkti , jau negaliu kaip noriu  cry.gif čia lyja ir šalta, saulės nėra...</p><p>bet skrydžiai tik į Barseloną , vyras sako tik bėdos prisidarysim, gali būti streikai ar pnš.</p><p></p>

Jei ne paslaptis, darbus dirbote vietinėje rinkoje ar turėjote kokį savo verslą? Gal turite kokių pastebėjimų ar patarimų? hmm.gif
Šiaip skrydžių pilna Vln-Madridas, Kun-Alikantė, nebet bijote rizikuoti su ryanair-u tongue.gif .
Atsakyti
Ne nebijau , tik kaip man cia tų skrydžių nelabai yra ... gal , kad aš šiandien noriu biggrin.gif

Dėl darbų : ieškojomės bet kokio darbo, nes kalbą reikia išmokti. Vyras kažkiek dirbo su busiuku , atveždavo anksti ryte prekes į kelias parduotuves, vėliau pas ispanus buvo gavęs laikino darbo , čia visi darbukai buvo per rusų bendruomenę.
O aš noriu savo verslu užsiimti, bet tai irgi turi subręsti - daug minčių buvo ir yra , gal pirkti NT ir užsiimti nuoma, gal organizuoti statybinę komandą ir užsiimti apdailos darbais, gal tiesiog kokią paslaugų įmonę.... bet turiu dar į kalbą investuoti , reikia žinoti įstatymus , juos išstudijuoti, nes mano finansinė ir teisinė patirtis baigiasi su lig Lietuvos siena.

Nieko patarti negaliu , patys pratinamės , kad reiks būti ir elgtis kiek kitaip nei esame įpratę.
Bet galime padiskutuoti, diskusijose gimsta idėjos. Ten jau gyvenantys tautiečiai su padėjimu nelabai, galvoju gal yra dauguma jau nudegę nuo tų giminių ir draugų. O mes giminių nei draugų ten neturime. Kiek merginos čia forume pataria , tiek ir turime. Ir joms už tai didelis dėkui 4u.gif , gaila , kad forumas miršta , buvo vieta kur visada galima buvo pasiklausti žmoniškai, nes fb man keisti žmonės renkasi , labai jau daug ten negatyvo.

Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 10 03, 13:18)
Sveikos.

As eilini karta stebiuosi - atrodo su Amica gyvenam tam paciam mieste o kaip skirtinguose pasauliuose  tongue.gif
Mano aplinkoje sakyciau kaip tik apie rusu (i ta savoka jie sujungia visas salis kuriau uz Lenkijos randasi) ziurima teigiamai. Nes jie - cituoju- dirba, steigia kazkokias savo veiklas, biznius, juda kazka daro, nesitiki is pasalpu ir pagalbu gyventi. Kiek kitaip yra ziurima i kitus emigrantus kurie atvaziuoja ir iesko kaip cia pasinaudoti soc pagalbu sistema ir panasiai.
O del busto normalios tos kainos. Kad per krize buvo pora metu nukrite ir buvo perteklius, visi priprato. Dabar tiesiog grizta i norma, yra paklausa. Kiek nuomai tiek ir pardavimui. Pardavimui per paskutinius 2 metus kasmen kaina padideja 10-15 proc ziurint konkreciau pagal rajona, bet naujos statybos eina pilnu ritmu ir issiparduoda dar pries pabaigiant statyti didele ju dalis.
Siaures ispanija visai kita specifika turi. Buvom kaip tik siemet paatostogauti, ir pries tai kelis kartus, patinka ma, labai bet as vidurzemio klimato neatsisakyciau. rolleyes.gif



Shana, yra kaip yra, tavo aplinkoje gal vienaip, o mano aplinkoje - kitaip biggrin.gif . Žiūrint iš kokios pozicijos žiūrėsi mirksiukas.gif . Dėl rusų, tai kalbu būtent apie rusus, o ne apie buvusių sovietinių šalių gyventojus, ispanai jau pagal pavardes vaikus mokyklose skiria - rusas ar ne. Pažįstami rusai turi restoraną, patys dirba jame, sakė, mes net nesakom, jog esam iš Rusijos, sakom, kad iš Estijos, nes visai kitas požiūris į mus. Net tie rusai, kurie čia jau seniai gyvena, sunerimę dėl tokio didelio naujai atvykusių rusų kiekio, patys sako, jog nenori čia turėti "ruskaja Torrevieja". O ir ukrainiečių nemažai atvykusių, tai net mokyklose tarp vaikų ukrainiečių ir rusų konfliktai kyla.
Atsakyti
QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 14:13)
Ne nebijau , tik kaip man cia tų skrydžių nelabai yra ... gal , kad aš šiandien noriu  biggrin.gif 

Dėl darbų : ieškojomės bet kokio darbo, nes kalbą reikia išmokti. Vyras kažkiek dirbo su busiuku , atveždavo anksti ryte prekes į kelias parduotuves, vėliau pas ispanus buvo gavęs laikino darbo , čia visi darbukai buvo per rusų bendruomenę.
O aš noriu savo verslu užsiimti, bet tai irgi turi subręsti - daug minčių buvo ir yra , gal pirkti NT ir užsiimti nuoma, gal organizuoti statybinę  komandą ir užsiimti apdailos darbais, gal tiesiog kokią paslaugų įmonę....  bet turiu dar į kalbą investuoti , reikia žinoti įstatymus , juos išstudijuoti, nes mano finansinė ir teisinė patirtis baigiasi su lig Lietuvos siena.

Nieko patarti negaliu , patys pratinamės , kad reiks būti ir elgtis kiek kitaip nei esame įpratę.
Bet galime padiskutuoti, diskusijose gimsta idėjos.  Ten jau gyvenantys tautiečiai su padėjimu nelabai, galvoju gal yra dauguma jau nudegę nuo tų giminių ir draugų. O mes giminių nei draugų ten neturime. Kiek merginos čia forume pataria , tiek ir turime. Ir joms už tai didelis dėkui  4u.gif  , gaila , kad forumas miršta , buvo vieta kur visada galima buvo pasiklausti žmoniškai, nes fb man keisti žmonės renkasi , labai jau daug ten negatyvo.

Mes panašiai, aš labiau bandau mokytis kalbą, vyras - studijuoti ES verslo specifiką, bet, kaip supratau, tikriausiai teks kažką samdyti vietoje, kas jau būtų patyręs, išmanytų verslo niuansus, buhalteriją ir kt. dalykus, jei tik tokį "universalą" pavyks rasti rolleyes.gif .
Mano nuomone, kažkokia namų remonto, apdailos ar santechninių paslaugų artelė sėkmingai gyvuotų. Kol ~pusmetį gyvenom Alikantėj, turėjom bėdų su santechnika ir smulkiais remonto darbais nuomojamame būste, tad galiu atsakingai pareikšti, kad turėjom reikalų su tikrais šūdarankiais (tikiu, kad ne visi tokie, bet mums bent jau pasitaikė), darželinukas geriau padarytų tongue.gif . Be to, gana daug kur jaučiama kanalizacinė smarvė (net pakankamai brangiuose būstuose), NT agentas paaiškino, kad tai gana dažna problema, tik nesupratau, ar Alikantėje, ar regione, ar visoje ES.
Man atrodo, bet kokioje paslaugų srityje lietuviškas kruopštumas rastų savo nišą, bet, aišku, reikalinga kalba smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renrena: 04 spalio 2017 - 13:54
QUOTE(renrena @ 2017 10 04, 15:52)
Man atrodo, bet kokioje paslaugų srityje lietuviškas kruopštumas rastų savo nišą, bet, aišku, reikalinga kalba  smile.gif .

Pritariu jums. Mes cia issipraseme pas Karaliu ispanu kalbos kursu, tik dar datos nepaskelbe. Nes kai pati tai ir apsileidziu, tik isvaziavom is Ispanijos ir jau nepasimokau. Nors kompaktai visur auto sudeti. Tai kol cia nors tiek nuveiksiu nes sitas klimatas pjauna , nors ir neuzsikabinom is pirmo karto bandysim vel ir vel.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hovėja: 04 spalio 2017 - 19:40
QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 20:36)
Pritariu jums. Mes cia issipraseme pas Karaliu ispanu kalbos kursu, tik dar datos nepaskelbe. Nes kai pati tai ir apsileidziu, tik isvaziavom is Ispanijos ir jau nepasimokau. Nors kompaktai visur auto sudeti. Tai kol cia nors tiek nuveiksiu nes sitas klimatas pjauna , nors ir neuzsikabinom is pirmo karto bandysim vel ir vel.

O kas čia per kursai, kur, kada ir už kiek pinigų vyksta? ax.gif
Atsakyti