Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 5 tema

QUOTE(mfsouth @ 2013 03 13, 15:08)
Kadangi lietuvis niekada neprisipazins kazka blogai padares / permokejes ,tai sita tema neturi pabaigos. Nes kazkas state nama ir pasistate uz 1500 lt kv/m , o kazkas taupe ir gavosi 1.5x brangiau, nu tada ir prasiedda linksmybes. Dzin kad pas pirmaji viskas paprasta, apdaila tinkas, o antrasis paprasta nama state su cerpiniu stogu, klinkerio plytu apdaila... Taip kad tegul kraujas liejasi laisvai  biggrin.gif

na kodėl. po visų šitų pasisakymų ir sąmatų, galiu drąsiai teigti, jog aš permokėjau, nors pase užrašyta - Lietuvis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zeimiu8a @ 2013 03 13, 14:40)
Sveiki. google paieskokite. ceresit naturalus akmuo rasite. esme naturalus sumaltas granitas ,ji purskia sumaisius su klijais(as ne statybininkas tiksliai neivardinsiu) ir gaunasi superrezultatas.1/2 namo darau is juodo granito,jis turi naturaliai blizganciu.atrodo puikiai. Lietuvoje lygtais net nera taip namo padaryto. cia kas nebijo naujoviu ir drasos turi. smile.gif ir tilpsiu i 2000 Ltuz m2 su viskuom. smile.gif

arba aš ieškoti nemoku, arba nežinau ko ieškau. gal galite konkrečiau? gal nuorodą rastumėt?
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 13, 15:56)
na kodėl. po visų šitų pasisakymų ir sąmatų, galiu drąsiai teigti, jog aš permokėjau, nors pase užrašyta - Lietuvis  smile.gif

tai labai subjektyvi sąvoka - permokėti, ypač statybose. Kažkada, prieš gerus 6 metus mes projektavom ir statėm pirmąjį savo namą smile.gif didelį, su mandriu stogu, balkonu, erkeriais..toks na tipiškas pavyzdys, kaip išleist daugiau pinigų namui smile.gif .. dėjom tik vokišką klinkerį, tik molines čerpes, kaltiniai balkono turėklai.. vienžo paišlaidavom.. pagyvenom ir suvokėm, kad per tvorą kaimynas ne ką mažiau laimingas su savo paprastu dvišlaičiu grybuku ir skardiniu stogu smile.gif ...dabar pribrendom antram. keičiasi poreikiai, gyvenimo stilius.. pasikeitė ir požiūris į namą smile.gif vienok tuo anuo metu aš negalvojau kad permokėjau.. tiesiog norėjau TOKIO namo ir galėjau sau tą leisti.. galiu ir dabar, bet nenoriu ir nematau reikalo. ir iš mano pozicijos aš manau, kad jūs permokat smile.gif bet tai nereiškia, kad jūs tai darot žiūrėdami iš savo varpinės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 13, 14:59)
na kodėl. po visų šitų pasisakymų ir sąmatų, galiu drąsiai teigti, jog aš permokėjau, nors pase užrašyta - Lietuvis  smile.gif

arba aš ieškoti nemoku, arba nežinau ko ieškau. gal galite konkrečiau? gal nuorodą rastumėt?

Pritariu jums 100 proc. Mano kaimynas, kuris dabar kaip tik stato namo, vadovaujasi principu - kuo pigiau. Vis giriasi kaip tą ar aną gavo papigiai. Aš manau, kad jo namo kokybė tinkama tik pardavimui. Tą jam švelniai irgi daug kas sako į akis.

Bet pykti negali: kiekvienas renkasi savo kriterijus:
1. kuo pigiau;
2. kuo krūčiau;
3. kuo šiltesnį namą;
4. tinginio namą, kuriam reikia kuo mažiau tarnauti;
5. optimalų namą pagal savo galimybės

ir t.t.
Atsakyti
Jei Jusu kaimynas aklai stato kuo pigiau, tai arba su intencija greit parduoti, arba jis neprotingai stato sau.
Jei stato pigiai ir kokybiskai (kas imanoma) - tada kitas reikalas. Visiskai jam pritariu, kaip ir pasnejove auksciau, kuri "atsikando" klinkerio, moliniu cerpiu, marmuro ir t.t.
Gyvenimui uztenka ir paprastesnio namo, ir ...... tik ubagas stato prabangiai (ir ypac is paskolos)... mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 14:03)
Pritariu jums 100 proc. Mano kaimynas, kuris dabar kaip tik stato namo, vadovaujasi principu - kuo pigiau. Vis giriasi kaip tą ar aną gavo papigiai. Aš manau, kad jo namo kokybė tinkama tik pardavimui. Tą jam švelniai irgi daug kas sako į akis.

Bet pykti negali: kiekvienas renkasi savo kriterijus:
1. kuo pigiau;
2. kuo krūčiau;
3. kuo šiltesnį namą;
4. tinginio namą, kuriam reikia kuo mažiau tarnauti;
5. optimalų namą pagal savo galimybės

ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 13, 16:03)
tai labai subjektyvi sąvoka - permokėti, ypač statybose. Kažkada, prieš gerus 6 metus mes projektavom ir statėm pirmąjį savo namą smile.gif didelį, su mandriu stogu, balkonu, erkeriais..toks na tipiškas pavyzdys, kaip išleist daugiau pinigų namui smile.gif .. dėjom tik vokišką klinkerį, tik molines čerpes, kaltiniai balkono turėklai.. vienžo paišlaidavom.. pagyvenom ir suvokėm, kad per tvorą kaimynas ne ką mažiau laimingas su savo paprastu dvišlaičiu grybuku ir skardiniu stogu  smile.gif ...dabar pribrendom antram. keičiasi poreikiai, gyvenimo stilius.. pasikeitė ir požiūris į namą smile.gif vienok tuo anuo metu aš negalvojau kad permokėjau.. tiesiog norėjau TOKIO namo  ir galėjau sau tą leisti.. galiu ir dabar, bet nenoriu ir nematau reikalo. ir iš mano pozicijos aš manau, kad jūs permokat smile.gif bet tai nereiškia, kad jūs tai darot žiūrėdami iš savo varpinės smile.gif

panašiai ir aš galvoju. Aišku, tai ką darau dabar man žiauriai patinka (estetinis vaizdas) bet bendra investicija ir kai kurių sprendimų kaštai tikrai nedžiugina. pigiau daryt nesinori, nes tai bus chaltūra, o darant normaliai - kainuoja.
todėl reziume - permoku. permoku už medžiagas, nes noriu kokybės ir permoku už darbus, nes kai pamatai ką pigūs meistrai išdarinėja su kokybiškom medžiagom - veji juos lauk ir samdai tokius, kurie supranta ar bent suvokia ką tu jiems bandai išaiškinti.

ir labai teisinga mintis dėl poreikių - jie keičiasi. taip pat ir požiūris į namą.

o dėl kaimyno, tai nebūkite toks tikras(-a) , čia Lietuva, o estetiškai gražus vaizdas akį džiugina tik tuo atveju, jei tai nepriklauso niekam arba priklauso tau. O gražesnis kaimyno namas Lietuvoje - tai blogiausia kas gali nutikti doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 03 13, 16:23)
Jei Jusu kaimynas aklai stato kuo pigiau, tai arba su intencija greit parduoti, arba jis  neprotingai stato sau.
Jei stato pigiai ir kokybiskai (kas imanoma) - tada kitas reikalas. Visiskai jam pritariu, kaip ir pasnejove auksciau, kuri "atsikando" klinkerio, moliniu cerpiu, marmuro ir t.t.
Gyvenimui uztenka ir paprastesnio namo, ir ...... tik ubagas stato prabangiai (ir ypac is paskolos)...  mirksiukas.gif

nepykite, bet kategoriškai nesutinku. tai beveik neįmanomas derinys, egzistuojantis teorijoje, ir neegzistuojanti realybėje. nebent statai savo jėgomis, jei tą sugebi.
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 13, 17:16)
pigiau daryt nesinori, nes tai bus chaltūra, o darant normaliai - kainuoja.

smile.gif nebūtinai pigiai - chaltūra smile.gif pvz aš tikrai abejoju, kad lenkiškas klinkeris laikys mažiau nei vokiškas.. čia panašiai kaip važinėti VW ir Škoda.. gi iš principo tas pats auto, tik vienas - krūtesnis, o kitas - ne smile.gif .bet gi ar nuo to kentėtų kokybė?
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 13, 16:03)
tai labai subjektyvi sąvoka - permokėti, ypač statybose. Kažkada, prieš gerus 6 metus mes projektavom ir statėm pirmąjį savo namą smile.gif didelį, su mandriu stogu, balkonu, erkeriais..toks na tipiškas pavyzdys, kaip išleist daugiau pinigų namui smile.gif .. dėjom tik vokišką klinkerį, tik molines čerpes, kaltiniai balkono turėklai.. vienžo paišlaidavom.. pagyvenom ir suvokėm, kad per tvorą kaimynas ne ką mažiau laimingas su savo paprastu dvišlaičiu grybuku ir skardiniu stogu  smile.gif ...dabar pribrendom antram. keičiasi poreikiai, gyvenimo stilius.. pasikeitė ir požiūris į namą smile.gif vienok tuo anuo metu aš negalvojau kad permokėjau.. tiesiog norėjau TOKIO namo  ir galėjau sau tą leisti.. galiu ir dabar, bet nenoriu ir nematau reikalo. ir iš mano pozicijos aš manau, kad jūs permokat smile.gif bet tai nereiškia, kad jūs tai darot žiūrėdami iš savo varpinės smile.gif

Labai,labai,labai teisingi žodžiai thumbup.gif
Vat ir mūsų planuose,nedidelis namukas,su savo erdve,savo nediduku kiemuku,savo.... wub.gif Ir visą tai mums užteks per akis thumbup.gif
Atsakyti
Palaikau Oksana drinks_cheers.gif
Ir mes norim mazo, ekonomisko, taupaus namo SAU.
2-auksciame, didokame pagyvenom, norisi jau maziau.
Kas stato pirmaji savo svajoniu nama- pirmyn su 200 ir daugiau M2
mirksiukas.gif

QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 16:08)
Labai,labai,labai teisingi žodžiai  thumbup.gif
Vat ir mūsų planuose,nedidelis namukas,su savo erdve,savo nediduku kiemuku,savo....  wub.gif  Ir visą tai mums užteks per akis  thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 13, 18:18)
Palaikau Oksana  drinks_cheers.gif
Ir mes norim mazo, ekonomisko, taupaus namo SAU.
2-auksciame, didokame pagyvenom, norisi jau maziau.
Kas stato pirmaji savo svajoniu nama- pirmyn su 200 ir daugiau M2
mirksiukas.gif

Apie pasyvų namą galvojate? Kokį plotą turite/turėjote ir kokį žadate statyti/statote?
Atsakyti
Nea, ne apie pasyvu, bet artima jam. Max silta. Tam turiu 1,5 m. Sklypas yra.
Buvo 170 bendro, rusys, t.t., praktiskai 3a namas doh.gif
Dabar tik 1a, max iki 120 bendro.

QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 17:23)
Apie pasyvų namą galvojate? Kokį plotą turite/turėjote ir kokį žadate statyti/statote?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 13, 18:37)
Nea, ne apie pasyvu, bet artima jam. Max silta. Tam turiu 1,5 m. Sklypas yra.
Buvo 170 bendro, rusys, t.t., praktiskai 3a namas  doh.gif
Dabar tik 1a, max iki 120 bendro.

O kodėl tik 1,5 metai?
Atsakyti
Laikas brangina statybas mirksiukas.gif
O jau norisi gyventi, nebe naujakuriauti...

QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 17:52)
O kodėl tik 1,5 metai?

Atsakyti