QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 13, 16:03)
tai labai subjektyvi sąvoka - permokėti, ypač statybose. Kažkada, prieš gerus 6 metus mes projektavom ir statėm pirmąjį savo namą

didelį, su mandriu stogu, balkonu, erkeriais..toks na tipiškas pavyzdys, kaip išleist daugiau pinigų namui

.. dėjom tik vokišką klinkerį, tik molines čerpes, kaltiniai balkono turėklai.. vienžo paišlaidavom.. pagyvenom ir suvokėm, kad per tvorą kaimynas ne ką mažiau laimingas su savo paprastu dvišlaičiu grybuku ir skardiniu stogu

...dabar pribrendom antram. keičiasi poreikiai, gyvenimo stilius.. pasikeitė ir požiūris į namą

vienok tuo anuo metu aš negalvojau kad permokėjau.. tiesiog norėjau TOKIO namo ir galėjau sau tą leisti.. galiu ir dabar, bet nenoriu ir nematau reikalo. ir iš mano pozicijos aš manau, kad jūs permokat

bet tai nereiškia, kad jūs tai darot žiūrėdami iš savo varpinės
panašiai ir aš galvoju. Aišku, tai ką darau dabar man žiauriai patinka (estetinis vaizdas) bet bendra investicija ir kai kurių sprendimų kaštai tikrai nedžiugina. pigiau daryt nesinori, nes tai bus chaltūra, o darant normaliai - kainuoja.
todėl reziume - permoku. permoku už medžiagas, nes noriu kokybės ir permoku už darbus, nes kai pamatai ką pigūs meistrai išdarinėja su kokybiškom medžiagom - veji juos lauk ir samdai tokius, kurie supranta ar bent suvokia ką tu jiems bandai išaiškinti.
ir labai teisinga mintis dėl poreikių - jie keičiasi. taip pat ir požiūris į namą.
o dėl kaimyno, tai nebūkite toks tikras(-a) , čia Lietuva, o estetiškai gražus vaizdas akį džiugina tik tuo atveju, jei tai nepriklauso niekam arba priklauso tau. O gražesnis kaimyno namas Lietuvoje - tai blogiausia kas gali nutikti
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 03 13, 16:23)
Jei Jusu kaimynas aklai stato kuo pigiau, tai arba su intencija greit parduoti, arba jis neprotingai stato sau.
Jei stato
pigiai ir kokybiskai (kas imanoma) - tada kitas reikalas. Visiskai jam pritariu, kaip ir pasnejove auksciau, kuri "atsikando" klinkerio, moliniu cerpiu, marmuro ir t.t.
Gyvenimui uztenka ir paprastesnio namo, ir ...... tik ubagas stato prabangiai (ir ypac is paskolos)...
nepykite, bet kategoriškai nesutinku. tai beveik neįmanomas derinys, egzistuojantis teorijoje, ir neegzistuojanti realybėje. nebent statai savo jėgomis, jei tą sugebi.