QUOTE(Simpatuuke @ 2011 11 27, 14:00)
Gal receptuka?
Na mes dar kvietiniu miltu nevalgom, tik stebiu mazes bukle,kai gaminu kanors is ju. Seniau kartu vituvej negaledavo buti, dabar jau galim
receptas paprastas, tik proporciju nezinau, nes darau is akies :)siaip sis pyrago receptas yra daromas su kepimo margarinu, bet su palmiu sviestu super gaunasi.
palmiu sviesto (kieto) dedu apie 250 gr, tai apie ketvirtadali to kibirelio (beje jo yra akropolyje).
tada i ta kietuma beriu apie 1/2 stiklines rudo cukraus
tada pamaisau cukru su tuo sviestu kapodama (dar dedu 3 kiausus ne kiausus, bet nebutina) ir suberiu apie 3 stiklines miltu (as naudoju paprastus kvietinius) manau iseitu ir su spelta
visai tai su saukstu pakapapoju tada jau minkau. miltu dabaerti tiek kad gautusi tesla kaip plastilinas. tada tesla dedu i saldytuva kokiai valandelei, kad sukietetu dar.
susiutarkuoju per burokine apie 4 didokus obuolius, sumaisau su truputi cukraus ir cinamono (galima deti ivairiu dziovintu vaisiu kokiu tinka).
istraukus is saldytuvo tesla padalinu i dvi dalis. viena dali plona pagrinda dedu ant skardos sviestinio popieriaus suformuoju apie 3 mm storio keturkampi, sudedu ten obuoliukus, paskirstau tolygiai, krastus uzlenkiu, kad butu iki obuoliuku virsaus. tada kita testos dali sutarkuoju ant virsaus per burokine tarka. paploju, kad susilygintu virsus truputi o krastuse dar ir paziuriu kad skyluciu nebutu, nes isbegs obuoliukai

kepu apie 200 laipsniu, 35-40 min... reik ziureti kada apskrunda. labai gardu