QUOTE(Cosette @ 2011 12 07, 18:38)
kitas klausimas. EGZEMA. Gal apie ją buvo kalbėta, bet pražiopsojau... Žadėjau padaryt draugeikremą, jinai dabar naudoja visokius su šlapalu.
Kaip suprantu, reikia daryti lengvą gerai drėkinantį kremą? O kaip žiemą? Imčiau Olivem emulsiklį; hialurono; alantoino; aliejai: nigele, migdolų, gal sviestmedžio?

eterinių: benzoino, lavandų. Ką dar čia primaišius?
QUOTE(alioniukas @ 2011 12 07, 22:30)
man atrodo, be drekinimo, dar reiktu tureti omeny, kad egzema tai gali buti ir kaip infekcija/uzdegimas, todel gerai: arbatmedzio, levandu EA (is populiariausiu), d-pantenolis, bisabolol, nuostabiai butu jonazoles fitolis (10% ), nakvisu, moliugu seklu, jojobos, neem, tamanai, sviestmedis..Linu semenis pagerti. Dar gerai siuo atveju zalia arbata gerti ir panaudoti vietoje vandenines fazes kremuke. Jei neturite hidrolato, tai bent jau keleta valandu ar para palaikykite z.arbatos lapelius pamirkytus saltame dist.vandenyje, saldytuve.
Is savo patirties galiu pasakyti, kad universaliu EA egzemai neegzistuoja. Praeita ziema, nestumo metu, turejau ziauru paumejima ant veido, tai saikingi kiekiai levandu ir benzoino kreme mane vis tiek dirgino, ir isvis dirgino bet kas stipresnio kvapo, tad jokiu EA isvis negalejau naudoti

Vienintelis ylang-ylang bent jau neblogindavo bukles, bet tik kunui. Is alieju mane labai ramino sviestmedis, makadamiju, agurkles seklu ir ypac saltalankiu, o jojoba man nebuvo pakankamai riebus. Tad maisydavaus tiesiog roziu vandeni su minetais aliejais ir vitaminu E.
Mano sese, turinti ta pacia problema, nepernesa net roziu vandens, o ir roziu kvapas jai nepatinka. Tad, manau, idealiu variantu, reiktu draugei duoti pauostyti atskirus ingredientus. O jei taip neiseina, EA deciau tik viena kita lasiuka