Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(Svajaaa @ 2012 02 23, 21:45)
Jei nera pajamu su IVP, tai gal ir gerai birzoje stoveti,kad apdraustu, bet bet kokiu atveju jei buvo pajamos, kai deklaruosite jas, tai pamatysite ar reikia primoketi PSD smile.gif

Tai kad primokėti jei reikes tai taip, sutinku, bet dabar kas menėsi nemoku 72 Lt.
Atsakyti
Seip tai logiska,is kur gi zmogui sumoketi PSD,jei jis nieko neuzdirbo g.gif Bet IV ir registruoji,kad ka tai veikti ir uzdirbti,ar galima paimti ir sorry,nepasiseke smile.gif man biggrin.gif

Sveiki,tai paskambinau i DB. Turint IV ar dirbant,galima registruotis DB,bet mokescius susimoki pats,nes netenki bedarbio statuso,o tik ieskai kito arba papildomo darbo. smile.gif
Atsakyti
Sveikos supermamos,nežinau ar čia pataikiau ar ne.jei ne čia tai gal nuikreipsit kur reikia biggrin.gif esu dirbanti,bet šiuo metu auginu mergytę.noriu užsiimti internetine prekyba skaykim maisto produktais.tai jei aš dabar vaiko auginimo atostogose tai jei užsiimu papildoma veikla tai jau sodra man nemokės,nes gaunu pajamas.o jei prasitesiu savo atostogas ir auginu iki trijų metų ir trečiais metais sodra jau nemoka,o aš užsiimu versliuku ir gaunu pajamas tai kaip su darbu g.gif darbdavys gali prie to prisikabinti ar ne? nes tokia situacija,kad reikia metus dar pabūti namie,o pinigų irgi reikia rolleyes.gif
ir dar kitas klausimas gal žinot kur pasiskaityti kokie reikalavimai maisto produktų laikymui,kurie bus prekiaujami internetu?ėjau į pas higienistus tai per sunkus klausimas buvo,atsakymo kaip ir negavau biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
sakykit, kur Vilniuje galima nusipirkti IVP kvitu knygele ir zurnala ?

labiau domintu kanceliariniu prekiu parduotuves, o ne VMI. Nenoriu stoveti eileje, vien del zurnalo ir kvitu.
Atsakyti
Kvito forma
http://www.vmi.lt/fo.../pdf/FR0508.pdf
Zurnalo ir as nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 24, 17:22)

labiau domintu kanceliariniu prekiu parduotuves, o ne VMI. Nenoriu stoveti eileje, vien del zurnalo ir kvitu.

http://www.blankulei...n.php?ID=002001
Atsakyti
Sveikos, nieko nebesuprantu. Noriu pasiimti individualios veiklos pazyma, turiu 2 vaikus iki 18 m, nustatyta dalini nedarbinguma, tai mane psd draudzia valstybe. Ar privalomojo sveikatos draudimo man nereikes moketi ir metu gale, deklaruojant pajamas 4u.gif ? Jei uzdirbsiu nedaug?

Nes ten taip neaiskiai parasyta. Sakambinu i sodra, viena sako, kad nereikes, kita sako, kad reikes, o cia prie individualios veiklos rasoma:

Individualią veiklą vykdantys asmenys gali sveikatos draudimo įmokų kas mėnesį nemokėti, jeigu jie moka ir (arba) už juos yra mokamos Sveikatos draudimo įstatymo 17 straipsnio 1 ir 2 dalyse nurodytos sveikatos draudimo įmokos arba jeigu jie yra asmenys, išvardyti Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio 4 dalyje.

Pasibaigus kalendoriniams metams, asmenys, vykdantys individualią veiklą, turi perskaičiuoti už praėjusius kalendorinius metus mokėtinas sveikatos draudimo įmokas. Sumokėtų ir mokėtinų sveikatos draudimo įmokų sumų skirtumas turi būti sumokėtas iki metinės pajamų mokesčio deklaracijos pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai termino paskutinės dienos (Sveikatos draudimo įstatymo 18 straipsnio 5 dalis).

Individualią veiklą vykdančių asmenų valstybinio socialinio draudimo įmokų ir sveikatos draudimo įmokų bazės nesutaps tais atvejais, kai 50 procentų individualios veiklos apmokestinamųjų pajamų (neatėmus valstybinio socialinio draudimo įmokų ir sveikatos draudimo įmokų) suma bus mažesnė nei 12 MMA per metus.

Papildyta:
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 15, 13:30)
gal zinote, kokia tolesne "procedura" issiuntus paraiska del IVP internetu? Kiek dienu laukti pazymejimo? Ar ji atsius pastu? Kada pradeda isigalioti individuali veikla? kokiais imokos kodais moketi PSD ir VSD kai turi IVP?

5 dienas, tada su jumis susisiekia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 25 vasario 2012 - 10:00
Sveikos, labai reiketu konsultacijos del pildymo zurnalo, kaip buvo paleisti kupona, ar nusimano kuri?
Atsakyti
Gal tiks toks paaiskinimas del zurnalo pildymo?
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1016070
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 25, 09:55)
5 dienas, tada su jumis susisiekia 4u.gif

deja, ne 5, o visos 10 dienu. ir teko paciai susisiekti, kai jau ejo 7 diena- grieztai pareiske, laukti 10 dienu!!!
Ir visai nesvarbu, kad pildant pazymejau "atsiusti pastu IVP" - tenka vaziuoti i VMI ir ten atsiimti sad.gif

Atsakyti
QUOTE(NIDA* @ 2012 02 24, 18:22)

VMI neprekiauja nei kvitais nei zurnalais smile.gif
Atsakyti
Sakykit, ar galima kur nors rasti pagal asmens duomenis, galiojancio verslo liudijimo nr?
Atsakyti