Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(elelele @ 2013 02 08, 10:29)
o kiek Jūs siūlytumėt? Juk butas socialinis. Kokia gausybė žmonių gyvena ir už mažiau ir neturi tų socialinių būstų. Aš manau, kad viskas čia normalu, netgi abiems dirbant už minimumą jis dar priklausytų, tai logiška smile.gif Jiems jokių nuomų ir paskolų  mokėti nereikia smile.gif
-----------------
o dabar dar paskaičiau, kad mama vieniša... na jei planuoja viena uždirbt daugiau nei 1833 į mėn manau tikrai nesilaikyčiau įsikabinusi to būsto, juk tik nuomai sutaupai jį turėdama smile.gif visa kita moki kaip ir visi mirtingieji smile.gif o gal neuždirbsi, pabandyt manau visada verta, matysi, kad nesiseka ir baigsi, suma juk nebus tokia, kad išmestu iš buto, o jei seksis, gal pamatysi jog tai yra gerokai geriau nei neturėt nieko, bet turėti soc butą biggrin.gif  juk pati sako, jei susiras antrą pusę ir galimas daiktas, kad vis vien reiks atsisveikinti su butu smile.gif na nebent pašalpinį, bet kam jis toks reikalingas doh.gif  biggrin.gif
nuomonė mano.

Ziurint ka noretu dirbti ta mama...Ar jos preke ar paslauga turetu paklausa galima istirti ir be liudijimu juk g.gif Juk matai, ar apsimoka ar ne.
Atsakyti
Gal kuri žinote?

Esu VPA pagal 70-40 modelį jau antrieji metai. Ar dabar galiu imtis veiklos pagal individualią pažymą, ar nenukentės Sodros išmokos?
Atsakyti
ir dar...

Daiktais, mano įsigytais iki IV pažymos išdavimo, prekiauti negaliu?

Ar kažkuom turi skirtis įsigijimo sąsk-faktūra turint IV pažymą? Pvz ten būdavo nurodoma mano vardas, pavardė, adresas, tel Nr. To užtenka?
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2013 02 09, 23:46)
ir dar...

Daiktais, mano įsigytais iki IV pažymos išdavimo, prekiauti negaliu?

Ar kažkuom turi skirtis įsigijimo sąsk-faktūra turint IV pažymą? Pvz ten būdavo nurodoma mano vardas, pavardė, adresas, tel Nr. To užtenka?

galite, jei isigijimo dokumente yra jusu vardas, pavarde ir asmes kodas. jei is Lietuvos saskaita faktura. jei is uzsienio, asmens kodas nebutinas.
beje, Lietuvoj iki 1000lt tinka paprastas kasos cekis.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 02 10, 11:27)
galite, jei isigijimo dokumente yra jusu vardas, pavarde ir asmes kodas. jei is Lietuvos saskaita faktura. jei is uzsienio, asmens kodas nebutinas.
beje, Lietuvoj iki 1000lt tinka paprastas kasos cekis.

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif jau kažkada klausiau, bet atsakymo nesulaukiau, tad pasikartosiu blush2.gif

1. blink.gif Vykdoma individuali veikla pagal pažymą, tarkim mėnesio pajamas 2000 lt. sanaudos 30% (600 lt), tai pajamų mokestis 5% bus: (2000-600)*5%=70 lt.
VSD 28,5% apskaičiuojamas nuo 50% apmokestinamųjų pajamų, tai: 1400/2*28,5%= 199,50 lt.
PSD 9%, nuo apmokestinamųjų pajamų, tai 1400/2*9%= 63 lt.
Čia aš gerai suskaičiavau?

2. blink.gif Nuo kurios sumos sodra skaičiuoja išmokas motinystės atostogoms? nuo 1400 lt ar nuo 700 lt.?
Atsakyti
Suskaiciavot gerai, del PSD-jeigu uzsiimat tik sia veikla,tai neziurint i tai,kad pagal paskaiciavimus reik moketi 63 lt, privaloma moketi 90 lt,nes mokama nuo minimalios algos,zodziu gaunasi permoka,bet tai niekam neidomu smile.gif
del 2 - nezinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2013 02 19, 19:30)
Suskaiciavot gerai, del PSD-jeigu uzsiimat tik sia veikla,tai neziurint i tai,kad pagal paskaiciavimus reik moketi  63 lt,  privaloma moketi 90 lt,nes mokama nuo minimalios algos,zodziu  gaunasi permoka,bet tai niekam neidomu  smile.gif
del 2 - nezinau ax.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUCIUKAS ;0): 19 vasario 2013 - 17:41
sodra skaiciuoja nuo 700lt, nuo tos sumos is kurios jus susiskaiciuojate mokescius, deja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 02 20, 02:30)
sodra skaiciuoja nuo 700lt, nuo tos sumos is kurios jus susiskaiciuojate mokescius, deja  4u.gif

ačiū
Atsakyti
Sveiki, norėčiau pasitikslint, jei asmuo pradėjo vykdyt individualią veiklą pagal pažymą tarkim 2013 vasario 12 d. tai tas asmuo iki 2013 03 mėn. 31 d. ( o gal iki 2013 02 28 d? ) privalo sumokėt PSD (90lt), o iki 2014 m. 05 01 d. turi patikslint PSD (jei nedamokėta-damokėt), sumokėt VSD ir GPM? ar teisingai viską supratau?
Atsakyti
QUOTE(D-i-a . . . @ 2013 02 20, 19:32)
Sveiki, norėčiau pasitikslint, jei asmuo pradėjo vykdyt individualią veiklą pagal pažymą tarkim 2013 vasario 12 d. tai tas asmuo iki 2013 03 mėn. 31 d. ( o gal iki 2013 02 28 d? ) privalo sumokėt PSD (90lt), o iki 2014 m. 05 01 d. turi patikslint PSD (jei nedamokėta-damokėt), sumokėt VSD ir GPM? ar teisingai viską supratau?

jai dirbat dar kitur pagal darbo sutartį tai galit PSD mokėti tik deklaruojant Metinės pajamas
jai ne , tai iki einamojo mėn paskutinės dienos
Atsakyti