Įkraunama...
Įkraunama...

Kur mes išleidžiame alimentus?

QUOTE(vota @ 2006 03 26, 20:36)
O turetu tik tavo palikuoniui skirti bigsmile.gif  bigsmile.gif

Visą laiką dukrai sakau: kai neturi ką pasakyti - patylėk. Atrodysi protingesnė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 21:29)
O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  g.gif paspirtis tėtukui kokia būtų....

Jau rašiau, saviškiui valgyti seniai neduodu, kai nueina pas tėvą į svečius, ten jam niekas nepatinka, išvada - valgyti atprato lotuliukas.gif
Ir su rūbais panašiai. Kiek kartų yra buvę, kad nuveži pas tėvą (kad vaikui kulniuoti per visą miestą nereiktų, aš iš alimentų užsipildavau kuro ir vaiką nuveždavau), o jo žmonai nepatinka vaiko kelnės arba vaiko megztukas arba pirštinės (juk pameta zaraza, tai tada tenka staigiai užmauti ką turi), o ji man skambina ir auklėja kaip vaiką reikia aprengti. Galiu papasakoti: vaikas turi negriuvinėti, kad kelnių neišsiteptų ir nesusiplėšytų, pirštines prisiūni prie striukės kad nepamestų (Žieminių pirštinių maniškis pameta per žiemą kokias tris poras) ir pan. Netikus aš mama - mano vaikas lakstyklė nesustojanti, tai griūna, purvinas iki ausų (vakar vėl purvinas iš kiemo grįžo). Tai nustojau aš su anąja šnekėti telefonu, sakau, tik su vaiko tėvu kaip nors...

QUOTE(vota @ 2006 03 26, 21:36)
O turetu tik tavo palikuoniui skirti bigsmile.gif  bigsmile.gif

Nea, mes palikuoniui išvis neskiriam arba skiriam absoliutų minimumą, galiu paskaičiuoti: vaiko draudimas mėnesiui - 100Lt, pianino pamokos - 50Lt, pietūs mokykloje - 40Lt, buto nuoma ir mokesčiai - apie 220Lt vasarą (žiemą taupau ir šildymo atsisakau), valgyti neduodu, rūbų neperku. Paskaičiuojam: visus mokesčius dalinam per pusę (pusę man, pusę vaiko tėvui), buto nuomą ir mokesčius išskiriam pusę pinigų kaip vaiko dalį ir dalijam per pusę. Viso išeina, kad tėvo dalis vaiko išlaikymui sudaro 150Lt, t.y. visi tuo metu jo skiriami alimentai. Čia skaičiuoju, kai mes dar neturėjom naujo tėčio ir vaiko. Išvada: norint sutaupyti, į pianiną vaiko neleisiu, pietums mokykloje neduosiu, susitaupo 90Lt. Tiek išleisti savo reikmėms man maža... schmoll.gif
Atsakyti
O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  g.gif paspirtis tėtukui kokia būtų.... daugiau galėtų skirti visoms sekančioms boboms ir jų palikuonims  bigsmile.gif

Na, bet tu ir buoze lotuliukas.gif Juk vandens kubas kainuoja 4,12 lt. Ka-negali is lauko parsinesti sniego, jo patirpinti ir vaikui paduoti???Ir atsigers, ir uzkas kokiu amebu, as tai visada taip darau. Per du darbus besiplesydama pinigus i kojine sukisu arba antra vyra isvariusi kakaliu prisivedu i namus ir orgijas keliam biggrin.gif O uz alimentus tai sugebejau nuo vaiku nugriebus langus plastikinius pasikeisti, stoga pakeisti, nes bego (ot, durna, juk reikejo lovas vaiku patraukti, kad taip tiesiai i burna begtu, nereiketu to sniego kastuvais kasti), masina uz 7000 lt nusipirkau-tai vis nuo vaiku nuemiau. O siaip siulau vaikus ir be batu paleisti-kiek cia tos ziemos...
Atsakyti
Na as alimentu neprisiteisus, gaunu 0, bet jei buciau prisiteisus ir gauciau 125 Lt, tai jie visi iseitu mano vaiko misineliui. Nors jam tik suejo 2 metukai, taciau serga bronchine astma, yra alergiskas ir pienuka geria misinio pavidalu. Geria tris kartus i diena, bet i menesi iseina daugiau nei 10 pakuociu. Dabar jis atpiges, tai pakuote 12.78. Jau nesneku apie jo pagrindini maisto raciona, plius kai reikia dar maista derinti, atsizvelgiant i alergija. O jei dar reiktu pirkti specializuota misini, uz beveik 40 Lt, kaip pradzioj. Jooooooooo.
Hmm, ir pampersu mums dar reikia blush2.gif Niekaip neiseina ant puodo sesti, du jau sulauze - nedraugai jie jam doh.gif
Ir batuku, ir basuciu reikia. Perku Bartekus arba panasios kokybes, nes atitinka ortopedinius reikalavimus - buves padidejes raumenu tonusas, balerinka. Pries trejeta savaiciu pirkau basutes, egi ziuriu tuoj vel reiks, kojyte paeme ir paaugo.
Ir drabuzeliu reik g.gif O kiek masazams isejo pinigeliu - ligoniu kasos vienus i metus kompensuoja. Vieno masaziuko kaina 15 Lt. Pusmeti be perstojo kas antra diena masazavom. 10 apmokejo valstybe. Kiti is mano kisenukes. Kitaip grese ir itare CP. O kur dar vaistai doh.gif Ribomunylio pusmetiniai kursai ir kiti, nes tik gimus intubuotas, prifarsiruotas antibiotikais, kas uzlopino imuniteto gamyba. Kas prasniauksejo pro sali, taip maniskis ir sirgo...
As jau nesneku apie tai, kad paskola 600 Lt i menesi ir t.t.

Joooooooooo, labai jau is 125 islaikyciau savo mazyli, dar tiek pat pridejus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarena @ 2006 03 27, 08:37)
Na as alimentu neprisiteisus, gaunu 0, bet jei buciau prisiteisus ir gauciau 125 Lt, tai jie visi iseitu mano vaiko misineliui. Nors jam tik suejo 2 metukai, taciau serga bronchine astma, yra alergiskas ir pienuka geria misinio pavidalu. Geria tris kartus i diena, bet i menesi iseina daugiau nei 10 pakuociu. Dabar jis atpiges, tai pakuote 12.78. Jau nesneku apie jo pagrindini maisto raciona, plius kai reikia dar maista derinti, atsizvelgiant i alergija. O jei dar reiktu pirkti specializuota misini, uz beveik 40 Lt, kaip pradzioj. Jooooooooo.

prie vandenėlio pratink, prie vandenėlio bigsmile.gif Jis nealergizuoja. Kubas sako tik 4 Lt. O kubas tai 1000 litrų.
Atsakyti
Geria ir ta vandeneli, tik po ir pries miega silto pieno nori. Nuo karves isberia ir "rimta tryda" pagauna doh.gif O cia kai paskaiciuosi vaistai ir pampersai brangiau kainuos. O kur tas pats vandenelis sikynei nuplauti ax.gif
Atsakyti
Na ash tai, kol su vaiku tevu buvau, tikrai dermantyniniu batu nepirkau... Nei sau, nei vaikams... Ir dabar, kaip bebutu sunku( alimentu byla teisme kol kas, nuo spalio jau), bet bandau vaikams salygu nepabloginti. Aishku, i kina nebenueina taip, kaip prie tevo, saldainiu mazhiau. Dar teko ish 43 kv. metru 2 kambariu buto Klaipedoje i 23 metru 1 kambario Vilniuje ishvazhiuoti... Bet, kad vaikui reik daugiau nei 125 ir net 250Lt, tai jau tikrai. Aishku, galima ir labai mazhai ishleisti, kai nera, bet gi tai nera gerai! O kas del ''eks'' ir ne ''eks'' zhmonu... Turejau toki pokalbi su draugu- jis sake, kad vaikams ish pirmos sheimos vyras daugiau meiles jaucia. Bet! Kaip veliau paaishkejo ish musu pokalbio, kad tai ne apie meile kalba. Vyrai( normalus) jauciasi kalti, kad paliko vaikus, tad bando pinigais ishpirkti savo kalte, nes demesio negali skirti tiek, kiek budami shalia. Bandzhiau paaishkinti, kad dauguma vyru sheimoj gyvendami vaiku, esanciu shalia, beveik nepastebi. Pareina ish darbo pavarge, per isheigines jiems poilsio irgi reik(neva mamos nedirba). Tai va- kai vyras isheina ish shemos(jei pats isheina), tai sekmadieniais padaro shvente vaikams- vezha i baseina ar i ciuozhykla, ar dar kur, daro tai, ka budamas shalia ne taip jau dazhnai darydavo smile.gif Tai ne ish mano, bet ish daugumos mano draugu patirties,kuriu vyrai tapo ''sekmadieniniais teciais''... O del temos- kai gausiu alimentus( jei gausiu uzh vaikus 250 Lt), tai tikrai surasiu, kur ishleisti. Pvz. galesiu mazhaja leisti i muzikos mokykla, ko dabar daryti neishgaliu. Kai bandzhiau Klaipedoje i Balsio menu gimnazija i konkursa nuvesti, tai butu su dzhiaugsmu prieme, bet 130 lt per menesi reikia moketi+ instrumento reik. Lanke Yamahos mokykla- 70 Lt. Dabar mums per brangu... Drauge man pasake- moteris turi gimdyti tiek vaiku, kiek gali PATI ishlaikyti. BET vaikai gimsta ish 2 zhmoniu , tai gal ir vyrui galima pasakyti- gali ''padaryti'' tiek vaiku, kiek gali ishlaikyti?Ar ne taip?
Atsakyti
Dėkis pusmetinį  bigsmile.gif ir pigiau ir ilgiau laiko  bigsmile.gif
bigsmile.gif

laugh.gif

Papildyta:
QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 17:07)
Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais...

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(milabra @ 2006 03 27, 09:45)
prie vandenėlio pratink, prie vandenėlio

Mintis g.gif
Atsakyti
verysad.gif nu va...negaliu nieko pasakyt, nes vietoje tėvo tik didelis didelis brūkšnys, o vietoj gaunamų alimentų - apskritas nulis verysad.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JelenaT @ 2006 03 27, 10:10)
Vyrai( normalus) jauciasi kalti, kad paliko vaikus, tad bando pinigais ishpirkti savo kalte, nes demesio negali skirti tiek, kiek budami shalia.

Ne visi verysad.gif
Nei pinigu, nei demesio vaikui neskiria pakankamai-daznas atvejis unsure.gif .

O ar nepagalvojat, kad mamos, kurios augina vaika be vaiko tevo, stengiasi kazkaip kompensuoti trauma vaikui ir samoningai, ar nesamoningai , bet pvz.ima pirkineti vaikui visko , ko galbut tikrai nera butina tiek pirkti? g.gif na, zodziu, bando pirkiniais nors kiek kompensuoti ta tevo nebuvima, taip lepindamos vaikus...
Cia as tik siaip, samprotauju.Ne visai i tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bedugne @ 2006 03 27, 11:03)
O ar nepagalvojat, kad mamos, kurios augina vaika be vaiko tevo, stengiasi kazkaip kompensuoti trauma vaikui ir samoningai, ar nesamoningai , bet pvz.ima pirkineti vaikui visko , ko galbut tikrai nera butina tiek pirkti? :

Aš lepinu savo vaikus, ta prasme. Mažė tai dar nelabai, bet vyresnėlė tai kasdien gauna kišenpinigių (2lt) už kuriuos po pamokų perkasi saldumynus arba muzikos mokykloje kavinukėj geria arbatą su bandele. Norit paskaičiuosiu kiek vien šį savaitgalį išleidau vyresnėlei? Tai va, šeštadienį važiavom į kiną (jos vaikiškas bilietas kainavo apie 8lt), pirkau jai coca cola su spragėsiais (rinkinys 9lt), po filmo ėjome pietauti į kavinę (jos blynai su bananais 5lt, sultys 3lt, vaisių asorti 5lt), tada ėjom į Maximą pro soprano ledus (dar iš kišenės 2,50lt), maximoj ji sau pasiėmė surelį, pieno Miau, Actimel pakuotę (0,99+1,99+4,80), kito t.y. rimto maisto, kurį pirkau bendari mums visoms neskaičiuosiu. Prie kasų dar pirkau jai kinder bueno (1,59). taigi šeštadienio sąskaita - 41, 87 doh.gif čia grubiai. TIK JOS. Jeigu dar sesė būtų buvus, išlaidų būtų dvigubai doh.gif Laimei, sesė viešėjo pas tėtį.
Sekmadienį važiavom į McDonaldą, vyresnėlės vaišės kainavo grubiai 10lt - vaikiškas rinkinys + ledai. Tai va, apie 50lt vaiko pramogoms. Sakysit nereikėjo? blush2.gif blush2.gif blush2.gif Aišku, galėjom po sniegą nemokamai pasivoliot, bet... nemanau, kad mano vaikas nenusipelno viso to.
Atsakyti
Mamulia, zinoma, kad nusipelno.

As isvis pastebejau, kad isejus sau pirkti kostiumelio, griztu namo su kostiumeliu ne sau, o kokiu nors pirkiniu mazyliui. Ir tai nera kompensacija, nes mano mazylis isties apsuptas meile ir siluma, tiesiog mano poreikiai paprastai nueina i antra plana.
Atsakyti