QUOTE(Silwa @ 2013 06 01, 23:05)
Sveiki,
ir iskilo dar sie paskutiniai klausimai:
1. Jeigu pas mane yra Likerto skale,kuri matuoja stresoriu pasireiskimo lygi,(t.y. sumuojant taskus ir isvedant bendra bala), tai iseina, kad kuo didesni bala surinka respondentas is kazkokios subskales,tuo lbiau isrikstas tas stresorius??
2. Ka rodo tas Mann Whitnry U kriterijus ir Z reiksmes? ir koks tarp ju rysys?? Mes pas mane salia rangu vidurkiai eina sios reiksmes,bet nesuprantu kaip reiktu jas paaiskint ir ka jos rodo?ar aplamai reikejo talpint juos?
3.Na ir jei pas mane imtis yra netikimybine,tai reikia as negaliu apibendrint rezultatus platesnei populiacijai??
ACIU labai!
Dėl stresoriu balų tai taip ir turėtu būti kad kuo didesnis balas tuo didesnis išreikštumo lygis, bet tiksliau Jums reikia į teiginiu formuluotes pažiūrėti ir kiek balų skiriama už atsakymus ir tada bus aišku.
Mann whitney kriterijus yra T testo analogas kai lyginame dviejų nepriklausomu imciu balus, jei netenkina normaliskumo arba imtys mažos. Vidutiniai rangai kaip ir vidurkiai parodo kurioje grupėje yra didesniu reiksmiu, jei naudojam Mann whitney testa tai tie vidutiniai rangai turi būti, Z yra tiesiog to kriterijaus statistikos reikšmė, mums aktuali yra p reikšmė, jei p mažesne už 0,05, tai tada žiūrim į vidutinius rangus ir darome išvada kurioje grupėje atitinkami stresoriai yra labiau išreikšti.