Norėjau paklaust, kokiu būdu galima užbaigti mezginį, megztą raštu 2g 2b, kad jis gale pačiam taip baisiai nesigarbanotų? Ar čia tik vienas variantas - išskalbus gerai ištampyti tą raštą, kad jis gulėtų išsiplojęs ir nesusitrauktų? Bet kartais tai nesinori ištampyti, norisi, kad liktų toks elastingas...
Papildyta:QUOTE(almara @ 2011 12 20, 00:25)
Sveikutes
Gal labiau patyrusios galesit man paaiskint kaip nunarplioti didesnes kasas kur is 9akiu
Kasos tai visai kaip pynės paprastos, tik sukeist akis vietom vienai ir kitai pusei reikia skirtinguose "aukščiuose". Ai, bet gal nežinot, kaip pynę megzt? Jei iš trijų akių gija, tai prieinat pynę, pirmąsias tris akis nuimat nuo virbalo (ant kito virbalo), išmezgat sekančias tris, o po to išmezgat nuimtąsias. Priklausomai nuo to, kur dedat nuimtas akis, ar į mezginio priekį, ar į galą, pynė žiūrės arba į vieną, arba į kitą pusę. O tas likusias tris reikia paprastai išmegzt. Tada kelias eilutes paprastom gerom akim, priklausomai nuo to, kokio 'tvirtumo' kasos norit, kol prieisit tą vietą, kur reikia kryžiuoti šešias akis jau kitoje pusėje, nei patį pirmą kryžiavimą darėt (tai pagal mano aiškinimą čia būtų kairėje pusėje, jeigu pirmą kartą kryžiavot dešinę...).
Nors nežinau, gal man aiškinimu neužsiimt.