Mes praeitą savaitgali plaukem kajakais Šventaja, nuo Luodžio ež. iki Antalieptės (nuomavomes Degesoj - kažkas auksčiau klausė ar jie turi liemenes - taigi suaugusiems turi, iskaičiuota į baidarių kainą, bet vaikiškų liemenių neturi).
Plaukėm su mažvaikiais (jauniausiam 9mėnesiai

), kai kurie net su dviem mažvaikiais - todel ėmėm kajakus, nors aš pirmenybę duočiau baidarėms-geriau slysta yra lengvesnės, manevringesnės ir man patogiau baidarinis irklas, bet kajakai talpesni, yra 4viečių.
Kelionė buvo šauni (nepatenkintų nebuvo nei tarp vaikų, nei tarp suaugusių). Maršrutas asmeniskai man sakyčiau vidutinis - plaukiant ežeru nėra srovės, o jei dar priešpriešas vėjas, tai reikia intensyviai irkluot, be to atviram plote labai kepina saulė (kas plauksit nepamirskit kremo

); iplaukimo i upe reikia paieškot -neįgudusi akis jo švendrėse gali ir nepastebėt :

(nepamirškit žemėlapio

); Šventosios ištakose srovės irgi nėra, yra ruožų kur plauki per švendres, pasitaikė užvartų, kai kuriais momentai prireikė išlipti ir savo laivus pratraukti (nepamirškit patogių batų tipo crocsu ar spes vandens batu, nes dugnas

- daug dumblo arba kriauklyčių, beje prieš išlipant įsitikinkit koks gylis, nes galit apsigaut - atrodo iki kauliuku, o ten dar + dumblo iki saulės); linkmiausia vieta šiame maršrute yra prie malūno, kai persinešit laivus būtinai pasimaudytit po srovėm

).
Taigi tokie mano sausi pasisakymai apie ka tik buvusią kelionę. Kaip sakiau patiko, o dukra 4metų visa kelią namo verkė, kad dar nori pasilikt

, dabar jau kitos laukiam bus Merkiu