Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių globos (slaugos) namai

QUOTE(Hermenegilda @ 2012 04 09, 16:31)
Mama jau nevaikščiojanti, serga Alsheimerio liga, senatvine demencija.Tik atsisėda lovoje pati ir šiaip taip pavalgo. Guli dabar Raudonojo Kryžiaus slaugos ligoninėje, bet apima siaubas kai pasibaigs tie 4 nemokami mėnesiai ir rekės ją parsivežt. Dar pakankamai gyvybinga ir tokioj būsenoj gali pragyvent neaišku kiek...Dar turiu visai gerą darbą, mesti negaliu, nes badu teks mirti. Jau dabar naktimis nemiegu-ką reikės daryti??? Senelių namai- neįkandami dėl kainos.Įdomu kas kainuoja pigiausiai-ar po 4 nemokamų mėnesių mokėti slaugos ligoninei, ar senelių namams, ar samdyt ateinančią slaugę namuose? Gal kas žinote kiek kainuoja Kaune ateinančios slaugės darbo valanda?

Sveika, mano mama turėtų su Tavo mama kartu gulėti. Mūsų mamai irgi laikotarpis jau eina į pabaigą, nežinau ką reikės daryti, kur mamą dėti. Galvojame apie Vaišvydavos slaugos namus arba Ežerėlio. Ten pigiausi. Nes jai palikti čia kur guli, tai mėn 2400 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meskius_0417 @ 2012 04 09, 20:02)
Sveika, mano mama turėtų su Tavo mama kartu gulėti. Mūsų mamai irgi laikotarpis jau eina į pabaigą, nežinau ką reikės daryti, kur mamą dėti. Galvojame apie Vaišvydavos slaugos namus arba Ežerėlio. Ten pigiausi. Nes jai palikti čia kur guli, tai mėn 2400 lt doh.gif

O kiek tuose namuose kainuoja? Jei labai pigu, tai gal bloga prieziura?
Atsakyti
Va tame ir smagumas- kainoje. Mamos pensija 650 Lt, išsirūpinsiu globą-apie 800 Lt, viso apie 1450. Esu vienturtė. Viskas ant mano vienos galvos. Smagus gyvenimėlis laukia.
O kiek senelių namuose kainuoja mėnuo? Žinau kad dar reikia atvežti savo čiužinį į lovą, visą patalynę, pampersus, vaistus.
Atsakyti
QUOTE(trust @ 2012 02 26, 19:40)
Gal kas gali parekomenduoti privacius globos namus aplink Vilniu, priimancius sergancius alzheimeriu? Zinau, kad jie nepigus, bet noreciau geros prieziuros mamai.

ar parekomendavo ką nors? Man irgi aktualu.
Atsakyti
Sveikos, susidurem ir mes su panasia problema, mociute (81m.) po insulto gulejo Santariskese, po to perveze i Vilkpedes ligonine, cia jau guli 4 dienas. 4 menesiai priklauso nemokamai, na aisku reikia pampersu, dregnu serveteliu, kremu visokiu ir tt.. tragedija, musu dar valgyt pati negali, maitinama per zonda..kiekviena diena galvojam jog mirs, nekalba, vos viena ranka judina ir koja..
ka galiu pasakyt apie Vilkpedes ligonine, slaugytojos mielos, rupestingos, palatos tvarkingos, maistas nezinau, nes muziske nevalgo, aplinka grazi( kas gali iseit i lauka).. Manau neblogos salygos ten senukam, ir nemokamai.. gal kam pravers info.
Atsakyti
QUOTE(<>fortuna<> @ 2012 03 12, 23:20)
Reikia skubios pagalbos. Praeitą antradienį seneliui buvo insultas, po to laiko nebevaikšto, nebesėdi, daro tik į pampersus, kalba pusiau sąmoningai, pusiau ne.. Savaitę gulėjo ligoninėje, rytoj išrašo, reikalinga nuolatinė priežiūra, o namuose visi dirbantys sad.gif Šiandien mama apvažiavo visus Kauno senelių slaugos namus, tarėsi net privačiuose, vietų niekur nėra sad.gif  Kiek žinome yra privatūs slaugos namai Vaišvydavoje, bet ten kainos nuo 2000Lt prasideda.. Gal kas susidūrėte su panašia situacija ir gali padėti? Kaip galima greičiau patekti į slaugos namus? Senelis ir anksčiau gaudavo slaugą, kiek žinom priklauso 4 mėnesiai per metus, bet kur kreiptis jau nebeišmanom sad.gif

Sveikos, galiu pasiūlyti Širvintų parapijos globos namų paslaugas trumpalaikei ar ilgalaikei globai seneliams. Esame netoli Vilniaus (apie 50 km) nuo Ukmergės (apie 30 km). Kainos nedidelės, sąlygos neblogos, galite apsilankyti ir pasižvalgyti. Taip pat esame laimėje renovacijos konkursą ir iki 2013 m. balandžio mėn. būsime nauji.
Apie mus galite pažiūrėti www.sirvintuparapija.lt arba rašykite elektroniniu paštu: orisenatve@gmail.com
Atsakyti
Sveiki.einu jusu klaust, mociutei 79, pries pora metu,nustate spec poreikiu lydi-didziausias, gauna 156LT, dabar praejo du metai,reikia vel tvarkytis, o jai nuo gimimo, neissivyscius vienakoja, nuo kelienos tik kremzliu darinys, kitos, sveikos buvusios kojos klubas isejes,remiasi i vidaus organus, nebeprotezuojamas, ryte reik ja pakelt, pasodint i ratelius,spaudimas didelis,slapimo nelaiko, siaip virsutinius rubus sugeba apsirengt,ir pavalgyt, bet nei koiniu apsimaut,buna sustingsta,nakti apverst turim. gyvena butelyje,kur ir malku prinest, ir pakurent, ir maistu aprupint,namus tvarkyt reikia,jau 3m ji viena nei dienos nebuna, mano vaikai pagal grafika pas ja nakvoja,o jei kur turim isvaziuot,samdom zmogu
tai kaip dabar kreipiantis, ko prasyt, nes musu gyd, sako surasysim popierius kaip ir anakart,ir prates, o mums ta spec poreikiu grupe, nei pampersu lengvatos neduoda
va ta bartelio ar kokia ten skale, sake veiksni,pati kasni i burna isideda, vadinas sveika
Atsakyti
Labas.Mano mama pensininkė, nuo 2012-05-07 d. paskirta SPS-1 ir SPT-4. Aš esu bedarbė, registruota Darbo biržoje, noriu susitvarkyti mamos globą ( slauga, net nežinau kaip tiksliai), kad eitų darbo stažas.Darbo birža nori siųsti į viešuosius darbus, o aš negaliu palikti vienos mamos. Tėčiui jau irgi 79 metai, žmogus ligonis.Darbo biržai jokia gydytoju pažyma netinka, liepia duoti į teismą doh.gif Tai tikriausiai nemažai kainuoja, juk ir žyminį mokestį reikia susimokėti....
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2012 05 20, 11:45)
Sveiki.einu jusu klaust, mociutei 79, pries pora metu,nustate spec poreikiu lydi-didziausias, gauna 156LT, dabar praejo du metai,reikia vel tvarkytis, o jai nuo gimimo, neissivyscius vienakoja, nuo kelienos tik kremzliu darinys, kitos, sveikos buvusios  kojos klubas isejes,remiasi i vidaus organus, nebeprotezuojamas, ryte reik ja pakelt, pasodint i ratelius,spaudimas didelis,slapimo nelaiko, siaip virsutinius rubus sugeba apsirengt,ir pavalgyt, bet nei koiniu apsimaut,buna sustingsta,nakti apverst turim. gyvena butelyje,kur ir malku prinest, ir pakurent, ir maistu aprupint,namus tvarkyt reikia,jau 3m ji viena nei dienos nebuna, mano vaikai pagal grafika pas ja nakvoja,o jei kur turim isvaziuot,samdom zmogu
tai kaip dabar kreipiantis, ko prasyt, nes musu gyd, sako surasysim popierius kaip ir anakart,ir prates, o mums ta spec poreikiu grupe, nei pampersu lengvatos neduoda
va ta bartelio ar kokia ten skale, sake veiksni,pati kasni i burna isideda, vadinas sveika

Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2012 04 09, 20:41)
ar parekomendavo ką nors? Man irgi aktualu.

Aš savo mamą vežu į Nemenčinę "Sevilis", priimtina kaina ir priežiūra gera, namas nerealiai gražus, į lauką išveda, na kambariukai tai maži, bet yra tv, tualetai, dušas. Tiesa aš neturiu su kuo palygint, kituose nebuvau.
http://www.seneliunamai.info/index.php
Papildyta:
QUOTE(viktner @ 2012 05 23, 10:50)
Labas.Mano mama pensininkė, nuo  2012-05-07 d. paskirta SPS-1 ir  SPT-4. Aš esu bedarbė, registruota Darbo biržoje, noriu susitvarkyti mamos  globą ( slauga, net nežinau kaip tiksliai), kad eitų darbo stažas.Darbo birža nori siųsti  į viešuosius darbus, o aš negaliu palikti vienos mamos. Tėčiui jau irgi 79 metai, žmogus ligonis.Darbo biržai jokia gydytoju pažyma netinka, liepia duoti į teismą  doh.gif  Tai tikriausiai nemažai kainuoja, juk  ir žyminį mokestį reikia susimokėti....

Teismas dėl pripažinimo neveiksnia ir globos nustatymo pinigais nieko nekainuoja, supaprastinta tvarka be advokato galima pačiam užpildyti pareiškimą, nuo žyminio mokesčio atleidžiama, BET man jau metai praėjo nuo kreipimosi, o vis dar nieko nenustatyta, tiek užtrunka visokios procedūros pas juos.
Gal Sodroj pasiteiraukit dėl to darbo stažo, jis turėtų būt su spec.poreikiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lika28: 06 birželio 2012 - 14:42
QUOTE(viktner @ 2012 05 23, 10:50)
Labas.Mano mama pensininkė, nuo  2012-05-07 d. paskirta SPS-1 ir  SPT-4. Aš esu bedarbė, registruota Darbo biržoje, noriu susitvarkyti mamos  globą ( slauga, net nežinau kaip tiksliai), kad eitų darbo stažas.Darbo birža nori siųsti  į viešuosius darbus, o aš negaliu palikti vienos mamos. Tėčiui jau irgi 79 metai, žmogus ligonis.Darbo biržai jokia gydytoju pažyma netinka, liepia duoti į teismą  doh.gif  Tai tikriausiai nemažai kainuoja, juk  ir žyminį mokestį reikia susimokėti....

uzdyka niekas netvarkys blush2.gif kainuoja as mokejau 350lt , ir viskas dokumentus surenki,ir teismas siuncia ekspertize atlikt ar tikrai ji neveiksni
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2012 06 06, 21:12)
uzdyka niekas netvarkys  blush2.gif kainuoja as mokejau 350lt , ir viskas dokumentus surenki,ir teismas siuncia ekspertize atlikt ar tikrai ji neveiksni

Juk galima PAČIAM užsipildyt prašymą, jis yra internete supaprastintos formos http://www.teismai.l...gyventojams/cp/ Pareiškimas dėl fizinio asmens pripažinimo neveiksniu ir globos nustatymo.
Surinkti visokius susijusius dokumentus ir nunešti į teismą, bus už dyką. Jau vėliau sužinojau, kad soc.darbuotoja gali geranoriškai pakonsultuot dėl dokumentų. Dar yra nemokama teisinė pagalba, jei neturit daug pajamų tai ir advokatą galima valstybinį gauti, nieko nekainuos PINIGAIS. Bet LAIKO sugaišit daug. Aš tuos kelius praėjau, jei kam aktualu, rašykit, gal pavyks padėt.
Atsakyti