Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių globos (slaugos) namai

QUOTE(ziogelis2003 @ 2014 04 21, 09:31)
Supratau dėl nekinojamo turto, bet mes močiutę iš kaimo jau seniai parsivežę, savo vardu ji nieko neturi, reikėtų primokėti patiems.
bet dėl slaugos tai pas mus tikrai tam laikotarpiui kol ligonis guli slaugos ligoninėje, slaugos pinigai eina ligoninei, o visas priemones reikalingas slaugai reikia pačiam vistiek supirkti. dar kartą paklausiau draugės, nes jie daug metų tėtį guldo, tai tikrai taip, pinigiukų už slaugą negauna ir mama lėkdavo tris kartus per dieną pati maitinti, nuvesti i tualetą ir t.t. Mūsų isstorija  apie maitinimą buvo istorija tokia - atnešė valgyti ir paklausė ar pati pavalgysi, babytė sako pavalgysiu, na ir paliko maistą ir tiek žinių, o ji nei atsisėsti pati negali nei rankų nevaldo. Visi pas mus eina arba patys matinti, arba tada jau tašes velka tiems kas maitins, deja... na reikia sutikti, mažai uždirba tos slaugės mūsuose, tai ir tos meilės tokiam darbui mažai.
pvz. reikėjo nuvežti į kitą skyrių echoskopijai, tai skambino mamai į darbą, kad pati nusistumtų vežimėlį su močiute, nes nėra slaugių, tikrai neišgalvoju, taip buvo. Na matot, pas mus kai guli su vaikeliu vaikų skyriuje, tai pačiom mamom liepia ir grindis palatoj  išsiplauti, tokia tai tvarka  4u.gif

Viską teisingai žinote mirksiukas.gif , tuo metu, kai guli slaugos ligoninėj, slaugos pinigėliai atitenka ligoninei. Ir su maitinimu taip ir yra ...
O turto mokestis tai yra 1% turto kainos per mėnesį. Tačiau, jei turto nėra ir pinigėlių neužtenka (globos namai pasiima 80% visų gaunamų pinigų, o 20% lieka ligoniui jo reikmėms) TUOMET LIKUSI SUMA YRA KOMPENSUOJAMA IŠ SAVIVALDYBĖS BIUDŽETO, na kaip ir visokias kitokias lengvatas gauna mažas pajamas turintieji (šildymo komapensacija, vandens, transporto ir kt.). Globos namuose ligoniukai yra išlaikomi visiškai, ateinantys lankytojai tai tik lanko ir lauktuvių neša ką nori. Jei yra kitaip, tai tik ligoninių išnaglėjimas ir aišku prasta finansinė padėtis....
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti, jeigu mes gauname slaugos pinigelius ir mociute apgyvendiname privaciuose seneliu namuose ar mums reikia pranesti sodrai ir ar sodra atims tos pinigelius? Zinau kad paguldzius i ligonine reikia, o kaip su privaciais seneliu namais?
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eluiza @ 2014 04 26, 08:50)
Gal kas gali pasakyti, jeigu mes gauname slaugos pinigelius ir mociute apgyvendiname privaciuose seneliu namuose ar mums reikia pranesti sodrai ir ar sodra atims tos pinigelius? Zinau kad paguldzius i ligonine reikia, o kaip su privaciais seneliu namais?
Aciu uz atsakyma  4u.gif

Nereikia pranesti.
Atsakyti
norėjau pasidalinti info, gal kam pravers, dabar bevaikštinėdama po visokias instancijas dėl močiutės slaugos sužinojau, kad net ir gaunant slaugos pinigėlius galima gauti socialinę darbuotoją neprarandant visų pinigiukų, kuri ateina į namus ir padeda slaugyti ligonį, viskas pagal susitarimą, ko reikia, gaminti, maitinti, ar kitokius darbus padaryti. Visai atsitiktinai sužinojau iš pažįstamų, už 6 darbo valandas jie primoka 250 lt. Slaugė skiriama iki kol ligonis anapilin iškeliauja... Dabar dar tik užsipildžiau prašymą socialiniam , kadangi močiutė nevieniša tai reikės kažkiek eilėje palaukti. buvau šokiruota kiek žmonių dirba tomis slaugėmis, o per 10 metų niekas net neužsiminė apie tokią galimybę...
Atsakyti
Giraitėje Kaune visai neseniai atsidarė nauji ir modernūs senelių namai - www.seneliunamai.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simyte: 16 gegužės 2014 - 20:36
Sveiki,

Gal kas galite patarti, kaip geriau ir naudingiau butu pasielgti mano situacijoje. Turiu senele, kuri yra gulinti, ir jai reikia specialios prieziuros. Po ligonines zadame paguldyti i slaugos namus 4 men., o tada jau vesime namo ir samdysime slauge (bandysime gauti valstybes paskirta slaugytoja, nes cia kaip ir geriausias variantas). Tik kaip man dabar geriau ir naudingiau susitvaryti dokumentus. Esu vienintele anuke pas senele, tad tik as ja visalaik priziurejau ir priziuresiu. Gal man geriausia butu pasidaryti globa arba slauga? Kaip finansiskai naudingiau? Beje, senele gauna pensija ir turi invaliduma.
Ir dar, slaugos namus paskiria gydytojas ar jau cia pats renkiesi?

Is anksto aciu uz atsakymus ir patarimus!
Atsakyti
QUOTE(*Salamandra* @ 2014 05 18, 14:19)
Sveiki,

Gal kas galite patarti, kaip geriau ir naudingiau butu pasielgti mano situacijoje. Turiu senele, kuri yra gulinti, ir jai reikia specialios prieziuros. Po ligonines zadame paguldyti i slaugos namus 4 men., o tada jau vesime namo ir samdysime slauge (bandysime gauti valstybes paskirta slaugytoja, nes cia kaip ir geriausias variantas). Tik kaip man dabar geriau ir naudingiau susitvaryti dokumentus. Esu vienintele anuke pas senele, tad tik as ja visalaik priziurejau ir priziuresiu. Gal man geriausia butu pasidaryti globa arba slauga? Kaip finansiskai naudingiau? Beje, senele gauna pensija ir turi invaliduma.

Nesu aš labi kompetentinga,tai tik pasvarstysiu - globa yra nustatoma teismo sprendimu neveiksniam asmeniui, neveiksnumą gali nustatyti tik pasichiatrai.
O senelei nėra nustatytas didelių poreikių slauga?, turėtų gauti +900 lt prie visų pajamų.
Slaugos namus manau galima ir pačiam pasirinkti.
Atsakyti
Sveiki, labai ieskau patarimo. Dede kelis paskutinius metus leido seneliu namuose, pakirstas parkinsono. Rupinosi juo brolis ir vaikaitis.

Dede pensija gaudavo matyt tiesiai i globos namu saskaita ar buhalterija, nes jam pakisdavo tik pasirasyt. Zinom, kad 80% skirta globos namams, 20% turejo buti atidedama jam asmeniskai. Kaip suprantu, tai tuose paciuose globos namuose? Dede pats tu pinigu nemate, jau buvo protikai neveiksnus.

Dede mire siandien, artimieji ruosiasi laidoti. Globos namai paklause tik, ar patys laidos, ar jiem. Artimieji laidos patys. Bet ar neturetu globos namai atiduoti tu sukauptu 20% jo, ar kazko laidotuvems?? Pensija jo buvo didele, tremtinys, susikaupe apie 7 tukstancius tai tikrai. Uzklausus namuose tik burbtelejo, kad pirkdavo pampersus jam. Bet..ar tikrai uz tokia suma, ar neturetu jie pateikti ataskaitu? Gal kas patartu, su kuo ir apie ka ten kalbeti..tiesiog nezinome istatymu..aciu
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2014 07 27, 18:23)
Sveiki, labai ieskau patarimo. Dede kelis paskutinius metus leido seneliu namuose, pakirstas parkinsono. Rupinosi juo brolis ir vaikaitis.

Manau gali reikalauti, kad pateiktų sąskaitos išrašą. Bet surasti galus, kas kada ir kiek jam duodavo pinigų, tikrai nebus lengva, o gal net neįmanoma.
Patarti, kaip tvarkyti tuos reikalus negaliu, nebet pasiskambinti į bet kuriuos kitus globos namus ir pasiteirauti, kokia yra ta tvarka panaudojant tuos 20% ir kas tokią tvarką reglamentuoja - įstatymai ar globos namų tvarka.
Pasiskaitykite čia http://www.kgnamai.lt/lt/teises-aktai 6 ir 7 punktuose teisės aktai apie mokėjimus, gal ką nors išskaitysite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 27 liepos 2014 - 19:55
QUOTE(Vilke @ 2014 07 27, 17:23)
Gal kas patartu, su kuo ir apie ka ten kalbeti..tiesiog nezinome istatymu..aciu

Sveiki, galiu rekomenduoti jeigu naudojates Facebook tai yra toks "Konsultacijos neveiksnumo, globos, slaugos ir kt. socialiniais klausimais". Labai malonus zmogus ir daug ismanantis socialiniais klausimais. Mane net telefonu pakonsultavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dygle_klp: 27 liepos 2014 - 23:05
ačiū labai atsakiusioms! išaiškėjo pagrindiniai principai kaip ten kas, bet matau, kad reikės dar vieni kitiem nervus patampyti, nes gražiuoju nelabai nori, ir informaciją pakolkas slepia..
Atsakyti
QUOTE(*Salamandra* @ 2014 05 18, 14:19)
Sveiki,

.. bandysime gauti valstybes paskirta slaugytoja, nes cia kaip ir geriausias variantas). Tik kaip man dabar geriau ir naudingiau susitvaryti dokumentus. Esu vienintele anuke pas senele, tad tik as ja visalaik priziurejau ir priziuresiu. Gal man geriausia butu pasidaryti globa arba slauga? Kaip finansiskai naudingiau? Beje, senele gauna pensija ir turi invaliduma.

O kas tai per valstybinė slaugė?
Atsakyti