Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 07, 10:18)

šiandien mūsų šeimos situacija, vakar mažylis būdamas visiškai sveikas , vakare pasiskundė skaudančiu pilveliu ... paskui pradėjo vemti, matyt virusas-brudas kažkoks.Visą naktį nusivėmęs, bet šiandien žvalus  biggrin.gif iš pažiūros visiškai sveikas vaikas , ir dabar galim net nemodeliuoti situacijos jei aš tokį vaiką atvedu į kolektyvą ... kaip manot kiek atsilaikytų, na gerai šiandien nevedu vedu rytoj ... na gal rytoj jei atvesčiau ir daugiau atsilaikytų.... bet man tikrai nuoširdžiai gaila vaikų ir jų tėvų jei jie netyčia namo parvilktų tą bjaurastį,

Mano vaiko grupėj buvo tokia situacija: 5 vaikai vemė per naktį. Kitą rytą tėvai atvedę į darželį dalinasi įspūdžiai, gal kokį virusą pasigavo.
Taigi, Jūs galvojat, kad kokios bjaurasties neparvilktų namo, o kitiems nusispjaut ne tik į svetimus vaikus, bet ir į savo verysad.gif Nes tikrai nemanau, kad per naktį nusivėmes vaikas, kitą dieną gerai jausis verysad.gif
Atsakyti
O kaip mamkos del poziurio i tokia situacija - maziukas keliauja i lopseli, as dirbu, vyras isvykes. Susirgom, iskart pasilikom namie, dvi savaites biuletenio, dar savaite - mociute savo saskaita atostogas, nes man biuletenio nebetesia, ir vaikui po bronchito i darzeli negalima dar savaite. Tris savaites saziningai vaikas namie, tik pask. savaite i laukeli pusvalandukui. Nuo pirmadienio i darzeli, ir ka? Siandien jau pilna nosis ir siokia tokia neaiski temperatura... Tai zinokt man ima tok nervas, kad norisi tycia nuvest ryt vaika su ta sloga ten, kur jis ja ir gavo. Kodel as dirbanti galiu laikyt vaika namie tris savaites, o nedirbancios veda sergancius vaikus, paaiskinkit jus man? Nebelaiko nervai doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(julcionok @ 2011 12 07, 23:31)
O kaip mamkos del poziurio i tokia situacija - maziukas keliauja i lopseli, as dirbu, vyras isvykes. Susirgom, iskart pasilikom namie, dvi savaites biuletenio, dar savaite - mociute savo saskaita atostogas, nes man biuletenio nebetesia, ir vaikui po bronchito i darzeli negalima dar savaite. Tris savaites saziningai vaikas namie, tik pask. savaite i laukeli pusvalandukui. Nuo pirmadienio i darzeli, ir ka? Siandien jau pilna nosis ir siokia tokia neaiski temperatura... Tai zinokt man ima tok nervas, kad norisi tycia nuvest ryt vaika su ta sloga ten, kur jis ja ir gavo. Kodel as dirbanti galiu laikyt vaika namie tris savaites, o nedirbancios veda sergancius vaikus, paaiskinkit jus man? Nebelaiko nervai doh.gif  verysad.gif

o kodel Jus tokia tikra kad kazkas is vaikuciu apkrete? Gal nedagydet iki galo, gal kol gydet atprato nuo temperaturu skirtumo lauke-namie, mat nevaiksciojot, o kai tokie orai...
Nazinau, man darzelis asocijuojasi, kaip ir visi sako -ligu saltinis, bijai sirgt nevesk, palauk kol paaugs, valstybinis darzelis ir yra - tevam kad palikt vaikus kai negali patys ziuret ir reik i darba, nepatinka- yra aukles, mociutes, privatus...
As nieko nekaltinu jei apserga, juk ir patys galim is lauko uznest, ar i apciaudeta lifta ieit, svarbiausia patiem stiprint imuniteta, daznai plaut rankas, aiskint vaikui ko negalima liest, ragaut ir pan...
Atsakyti
QUOTE(Pabo latino @ 2011 12 07, 20:31)
Mano vaiko grupėj buvo tokia situacija: 5 vaikai vemė per naktį. Kitą rytą tėvai atvedę į darželį dalinasi įspūdžiai, gal kokį virusą pasigavo. 
Taigi, Jūs galvojat, kad  kokios bjaurasties neparvilktų namo, o kitiems nusispjaut ne tik į svetimus vaikus, bet ir į savo  verysad.gif  Nes tikrai nemanau, kad per naktį nusivėmes vaikas, kitą dieną gerai jausis  verysad.gif

žinokit tikrai šiandien žvalus kaip niekur nieko biggrin.gif , na ryte ilgiau pamiegojo, nes bemiegė naktis buvo, bet ,kad sveikata puiki valgo viską , žvalus linksmas žiūriu į jį ir galvojus sveikut sveikutėlis biggrin.gif , bet neblogai pavojingas, nesnori kalėdiniam maratonui užnešti nei vaikams nei tėvams tokio džiaugsmo, jei mano vaikas parsinešė iš daržo, ir susirgs kiti vaikai, tai bent būsiu rami, kad ne nuo mano blush2.gif

QUOTE(julcionok @ 2011 12 07, 21:31)
O kaip mamkos del poziurio i tokia situacija -

užjaučiu praėjau tą momentą kada norėjosi papurtyti visus su sloga ir sergančius vaikus vedančius tėvus biggrin.gif . Bet aš pasakysiu taip tai tiesa kas sako,kad tai kova su vėjo malūnais, belieka tik susitaikyti arba eiti iš proto verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(doviile @ 2011 12 07, 22:06)
Nazinau, man darzelis asocijuojasi, kaip ir visi sako -ligu saltinis, bijai sirgt nevesk, palauk kol paaugs, valstybinis darzelis ir yra - tevam kad palikt vaikus kai negali patys ziuret ir reik i darba, nepatinka- yra aukles, mociutes, privatus...

neturiu komentarų, o tas kas ant liežuvio tai ne eteriui doh.gif va tikrai toli ir keliaujam ...o gal atvirkščiai jei nepatinka darželio sutarties sąlygos tai neveskit ... nes ten reglamnetuojama,kad vaikai vedami TIK sveiki, taigi yra auklės, močiutės, privatūs daržai, nes už babkes gal turi ir sergančiųjų grupes ... nu šakės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 00:13)

neturiu komentarų, o tas kas ant liežuvio tai ne eteriui  doh.gif va tikrai toli ir keliaujam ...o gal atvirkščiai jei nepatinka darželio sutarties sąlygos tai neveskit ... nes ten reglamnetuojama,kad vaikai vedami TIK sveiki, taigi yra auklės, močiutės, privatūs daržai, nes už babkes gal turi ir sergančiųjų grupes ... nu šakės  doh.gif

As nesakau kad veskim visi sergancius vaikus, bet del slogos ar mazo kosuliuko, nu sorry ir as vedu ir pas mus pilna snargliuotu ir akiu niekam nedraskau, zinojau kad taip yra ir bus, ir su tuo susitaikiau, cia kova su vejo malunais, as negaliu sedet ant biuletenio ir nedirbt , yra paskola bankui 40metu, 2 vaikai islaikyt, vyras juo labiau, taip kad suprantu ir kitus tevus, na o kas liecia uzkreciamas ligas kaip rota nora virusas ar ligos su antibiotikais, apskritai kur reikalauja vaistu o ne siltos arbatos, tai taip, tik sedet namie...
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 07, 23:13)
o tas kas ant liežuvio tai ne eteriui  doh.gif va tikrai toli ir keliaujam ...o gal atvirkščiai jei nepatinka darželio sutarties sąlygos tai neveskit ... nes ten reglamnetuojama,kad vaikai vedami TIK sveiki, taigi yra auklės, močiutės, privatūs daržai, nes už babkes gal turi ir sergančiųjų grupes ... nu šakės  doh.gif

Aš manau, kol darželiai nepradės normaliai reguliuoti: auklėtojos, vadovybė, tai va tokios mamelės ir bujos. Taip, įstatymas yra, kad turi būti vedami tik sveiki vaikai ir NET su slogom negali būti grupėse, bet paskaitykime vien šį forumą, daugumai tas įstatymas giliai DZIN ir ką tu padaryti...
Vat sakau, jei pradėtų bauduoti tokius tėvus, tai manau atsirastų ir kam palieka ir kaip pilnai išgydyti tą snarglį po nosim, nes dabar ką - jokių pastabų ar nuobaudų darželyje jie nesulaukia...
Nes lietuviai jau tokie yra, kol nėra jokių sankcijų ir suvaržymų, tai su kiaulės akimis lipa kitiems per galvas, liūdna.
O kad prieš vesdami į darželį pasirašo sutartį, joje būna prikabintas tas įstatymas, tai visiškas nulis, iš tos serijos, kam jo laikytis, jei niekas nebaudžia?
Kai kurios čia taip prirašo, kad sėdi ir galvoji ar joms "visi namie".
Papildyta:
QUOTE(doviile @ 2011 12 08, 09:21)
As nesakau kad veskim visi sergancius vaikus, bet del slogos ar mazo kosuliuko, nu sorry ir as vedu ir pas mus pilna snargliuotu ir akiu niekam nedraskau, zinojau kad taip yra ir bus, ir su tuo susitaikiau, cia kova su vejo malunais, as negaliu sedet ant biuletenio ir nedirbt , yra paskola bankui 40metu, 2 vaikai islaikyt, vyras juo labiau, taip kad suprantu ir kitus tevus, na o kas liecia uzkreciamas ligas kaip rota nora virusas ar ligos su antibiotikais, apskritai kur reikalauja vaistu o ne siltos arbatos, tai taip, tik sedet namie...

Tai vat brangioji, pagooglinkit ir susirasit tą įstatymą, kad NET ir sloga, ir kosulys negalimas.
Nes čia ta situacija, kiti daro ir aš darysiu, na ir pasipila avinų banda.
Bet gal sakau pradėkime kiekvienas nuo savęs? Kol tokių tėvų bus, tai ir bus kova su malūnais...
O jūsų priežastys... Na visi taip gyvena šiandien, bet kažkodėl vieni suranda išeitį - čia mamos jau dalinosi, kiek visokių šaunių būdų, nenoriu net kartotis.
Bet aišku, kam jums vargti... Su snargliu nuvedant, nes VISI taip daro ir ramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 08 gruodžio 2011 - 09:16
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 08, 11:15)
O jūsų priežastys... Na visi taip gyvena šiandien, bet kažkodėl vieni suranda išeitį - čia mamos jau dalinosi, kiek visokių šaunių būdų, nenoriu net kartotis.
Bet aišku, kam jums vargti... Su snargliu nuvedant, nes VISI taip daro ir ramu.

Vai vai vai, kokia Jus teisuole, gerai kad galit sedet vyrui ant sprando, o kitiems reikia ir dirbti, kad Jum tuos nesibaigiancius biuletenius butu is ko moket , ir kad darzeliai pajamu gautu, nes jei visi su snargliukais laikysim vaikucius namie, tai kam tie darzeliai isvis reikalingi, kad viena men i metus vaikai vaiksciotu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviile: 08 gruodžio 2011 - 09:28
Mamos jau tiek būdų prirašė čia, galit pasiskaityti senoje temoje, bet klausimas ar jums įdomu, spėju, kad nelabai...
Tik įdomu, jei vieną dieną sukiltų dalis tėvų, auklėtojos pradėtų griežčiau žiūrėti kokie vaikai ateina rytais į darželį, ką tuomet darytumėte?
Vilniuje žinau du darželius, net su sloga vaiko nepriima, jei netenkina - ieškokites kito darželio, kur vyksta tokie bardakai, kai trečdalis grupės su snargliais.
O kaip rašiau, jei pradėtų bauduoti tokius tėvus, kaip tada? Juk tuomet jau neapsimokėtų vaiko su sloga vesti argi ne taip? Tada ieškotumėt kokios kaimynės, studentės ar pan. Kai gyvenimas priverstų tai ir rastumėte išeitį, kaip ir nemažadalis tėvų randa.
Nesu aš nei teisuolė, nei ką, bet jau baigia užknisti va tokie tėva kaip jūs, nes tik per tokius tėvus ir vyksta tie vėjo malūnai ir pabaigos nesimato.
Samdomo darbo aš netekau, bet rankų sudėjus nesėdžiu, susikūriau pati sau darbą, tai nepergyvenkite, manęs išlaikyti jums tikrai nereikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 08 gruodžio 2011 - 09:45
QUOTE(Pabo latino @ 2011 12 07, 21:31)

Na cia jau tevams su galva galnegerai jei savo vaiko negaila vest sergancio.O beto jei darzely apsivems tai vistiek is darbo tures vaziuot ir vaika pasiimt, niekas nelaikys vemiancio.

QUOTE(doviile @ 2011 12 07, 23:06)
As nieko nekaltinu jei apserga, juk ir patys galim is lauko uznest, ar i apciaudeta lifta ieit, svarbiausia patiem stiprint imuniteta, daznai plaut rankas, aiskint vaikui ko negalima liest, ragaut ir pan...

drinks_cheers.gif kazkodel man irgi nekyla noras kaltint tevus.. Darzelis yra darzelis, daug vaiku, ir man kazkaip savaime suprantama kad vaikai sirgs smile.gif

QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 08, 10:15)
Aš manau, kol darželiai nepradės normaliai reguliuoti: auklėtojos, vadovybė, tai va tokios mamelės ir bujos. Taip, įstatymas yra, kad turi būti vedami tik sveiki vaikai ir NET su slogom negali būti grupėse, bet paskaitykime vien šį forumą, daugumai tas įstatymas giliai DZIN ir ką tu padaryti...

Kazin is ko darzelis issilaikys jei priims tik sveikus vaikus be menkiausios slogos bigsmile.gif grupes bus pustuscios lotuliukas.gif tai kam tas darzelis reikalingas?

Dargi del paprasciausios slogos. Pernai praktiskaivos ne visus metus maniske praslogavo, kaip jau rasiau, sloga giliai ir nebeganti. Iskosoja is gerkles ir viskas. Mazojo brolio neuzkrete, tai manau kad nevirusine. Taigis, nei juros vanduo nei vaistai i nosi niekas nepadejo. Ejom pas LOR, viskas gerai, ejom pas alergologa, alergijos nerodo, bet vistiek priraso vaistu nuo alergijos, siaip profilaktiskai, sako ilgai uzteks buteliuko to, jei praeis kai baigsit vartot vadinasi alergine, jei ne tai ne lotuliukas.gif Teko ir antibiotikus panaudot, nuo ju sloga nepraejo (naudojom ne del slogos). Taigis. Jeigu tokia situacija, ka man vaiko i darzeli nevest? Nueinu pas gyd ir paprasau kad israsytu jog vaikui alergine sloga, nes iki 3 metu tyrimai gali but netikslus, gleivine kazkokia ten melsva ar kokia taigi i alergine sloga panasu. Ir einam sau i darzeli.
Manot tokiu vaiku vienetai??
Jeigu prades su slogom nebeleist daug atsiras "alergisku" mirksiukas.gif
O gal vaikui sloga nuo sauso oro? Juk kai prasideda sildymas irgi vaikai pasloguoja. Arba is namu isejus i lauka, is lauko i silta patalpa irgi vaikui nosis isbega. Tai ka prie duru stoves darzely ir ziurek kam valoma nosis kam ne? bigsmile.gif
As irgi nepateisinu kai veda vaikus su temperaturom ar vemiancius, viduriuojancius ir t.t. Na bet del slogos, tai cia tikrai kova su vejo malunais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 08 gruodžio 2011 - 10:21
Tai vat, jei vaikai būtų sveiki, tai ir sergamumas būtų minimalus. Juk tas ir vyksta, kad darželiuose pastoviai būna kažkokių ne visai sveikų. Santariškių LOR gydytojas mums sakė, kad čia užburtas ratas, darželiai nebekvarcuojami kaip senais laikais, bacilos permutavusios N kartų. O ir toliau prie to prisideda tėvai vedantys sirguliuojačius vaikus.
Slogų yra visokių, niekas nenuneigs. Pvz. mūsų darželyje buvo keli su žaliais jau, o tėvams dzin, o kas dar baisiau, tai mamos besilaukiančios buvo, būnančios namuose, bet vistiek jų vaikai darželyje. Bet sukilus tėvams, po auklėtojų ir direktorės pokalbio, daugiau tokių atvejų nėra, kur jau su žaliais net.
Bet vistiek mano mergina negali normaliai lankyti, nes vienas kitas yra su sloga, su tokia visai lengva, kaip daugelis čia rašo, kelios dienos ir viskas. Tai ir pikta, ir vaiko gaila... Nes šiaip lanko būrelius, daug kur lankomės, neauga ji šiltamyje kaip sakoma ir nieko, neserga. Bet tik išleidžiu į darželį, kelios dienos ir viskas.

Raganaa999, o jums adenoidų nėra, gal reikia šalinti? Nes dažnai būna tame šaknys.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 08, 11:16)
Raganaa999, o jums adenoidų nėra, gal reikia šalinti? Nes dažnai būna tame šaknys.

Nera mums adenoidu, lankemes pas 3 skirtingus LOR. O siemet ir slogos nebera bigsmile.gif I darzeli einam kasdien nuo rugsejo (praleidom tik savaite del vejaraupiu) ir dar ne karto nesuslogavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 08 gruodžio 2011 - 10:25
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 08, 11:03)

Kazin is ko darzelis issilaikys jei priims tik sveikus vaikus be menkiausios slogos  bigsmile.gif  grupes bus pustuscios  lotuliukas.gif  tai kam tas darzelis reikalingas?

Vilniuje yra 55 litu menesinis mokestis, skirtas aukletoju algoms. Ar sergi, ar nesergi, ar vedi, ar nevedi-vis tiek moki ji drinks_cheers.gif Vadinasi, darzelis tikrai nenusimarins, jei grupej ir liks 3 vaikai smile.gif Taip siekiama pazaboti tuos tevus, kurie uzsieme vieta ir neleidzia vaiko i darzeli. Bet analogiskai padaryta ir kita problema: kadangi reikia moketi, ar vaikas sveikas, ar serga, ar lanko, ar nelanko, todel daugelis teveliu ir leidzia sergancius doh.gif
Atsakyti