Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 14:44)
nesuprantu mamu, kurios rekia, kad vaikas serga , bet reikalauja kad ji vestu i lauka darzelyje, tai kodel pacios negrudinat vaiku?,pacios tingit i lauka isvesti? lenviausia reikalaut kad tai darytu darzelis, o po to verkti kad vaikas serga. as visai nenoriu kad darzelyje vaika vestu i lauka, as geriau pati ji isvesiu ir bus ramu , nes tinkamai aprengsiu ir pabus jis ilgiau su manim , nei tas varganas 20min darzelyje...

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 09 15, 21:38)
O jūs manot, kad likusiai pusei grupės sveikiau "rauginti" bakterijas ir virusus 20-30 kv. patalpoje  g.gif Jei tą pusę sergančiųjų reikia pasaugoti, tai gal jie galėtų būti saugomi namuose  mirksiukas.gif

Papildyta:
Gerbiamoji,letuciuke,

ne nuo gryno oro vaikai suserga
o nuo "raugintų" bacilų
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 14:11)
tai tada nedejuokit, kad vaikai serga, nes patys negrudinat, su masina veziojat, dar pagalvokit  kad jei vaikas pusryciu nepavalgo 9h, tai jis alkanas isejes i lauka 11:30 susals dar greiciau, turetu ir laikas buti tinkamas vesti i lauka darzelyje, o as juk nematau kaip ten jis apsirengs, yra kelis kartus per salcius isejes su plonom kelnytem(antru neuzsimove, nes jis per mazas zinoti), be kepures buvo isejes per salcius,visko buna, tevai juk nemato, nebent vaikas pasakys.
o del patalpu vedinimo, tai nera bedu-isejo i sale ir vedinkit kiek norit, idomu ar namuose vedinat kasdien  verysad.gif

nepyk, bet paskaičius tavo postus, tik pirštu ties smilkiniu norisi pasukiot unsure.gif
Prie ko čia grūdinimas ir vežiojimas mašina į darželį? Ir prie ko čia pusryčių nepavalgymas ir laukas? Jei vaikas nepavalgys pusryčių, tai vienodai blogai ar jis išeis į lauką ar ne. O ir aprengia juos gerai. Antras vaikas daržą lanko ir jau ne vieną auklėtoją pakeitėm - ne žvėrys jos, kad vaikus pusnuogius į lauką vestų. Kartais man pačiai pasako pastabą kad palikčiau daugiau megztukų ar šilčiau aprengčiau, nes pas mus darželyje kieme labai vėjai traukia.
Antra, yra didelis skirtumas kur išeiti į lauką dienos metu, kai šilčiausia (aš apie rudens-žiemos-pavasario sezonus) ir kur vakare, kai jau nei saulės nei malonumo lauke.
O kambarius aš kasdien vėdinu. Nesvarbu koks sezonas, kiek šalčio lauke, mano kambariai vėdinami minimum du kartus per dieną. Kai vaikai serga ir esam namuose kambariai vėdinami dar dažniau. Todėl labai džiaugiuosi, kad ir darže patalpos išvėdinamos ne tik ryte, o ir prieš pietus, kol vaikai lauke žaidžia.
Atsakyti
vaikus turi vesti po pietu valgio i lauka, o dabar guldo i lovas vos nuejusius nuo stalu, bet kam tai rupi, naudingiau kad sirgtu, jau cia paskaicius nuomones aisku, kad nieks nieko nedarys, o ir toliau vaikai bus sirgdinami, as stengiuosi ieskoti budu, kaip apsaugoti vaikus nuo ligu ir dar gaunu ''spjuvi'' i veida, nes kazkodel lengviau nieko nedaryti , o tik dejuoti ir toliau simta metu del ligu darzelyje. idomu cia arsios mamytes koki sprendimo buda pateike, kad vaikai maziau susirgtu darzelyje? jokio, jos tik pasisaipe ir viskas
Papildyta:
QUOTE(Nuska @ 2012 09 17, 14:35)
nepyk, bet paskaičius tavo postus, tik pirštu ties smilkiniu norisi pasukiot  unsure.gif
Prie ko čia grūdinimas ir vežiojimas mašina į darželį? Ir prie ko čia pusryčių nepavalgymas ir laukas? Jei vaikas nepavalgys pusryčių, tai vienodai blogai ar jis išeis į lauką ar ne. O ir aprengia juos gerai. Antras vaikas daržą lanko ir jau ne vieną auklėtoją pakeitėm - ne žvėrys jos, kad vaikus pusnuogius į lauką vestų. Kartais man pačiai pasako pastabą kad palikčiau daugiau megztukų ar šilčiau aprengčiau, nes pas mus darželyje kieme labai vėjai traukia.
Antra, yra didelis skirtumas kur išeiti į lauką dienos metu, kai šilčiausia (aš apie rudens-žiemos-pavasario sezonus) ir kur vakare, kai jau nei saulės nei malonumo lauke.
O kambarius aš kasdien vėdinu. Nesvarbu koks sezonas, kiek šalčio lauke, mano kambariai vėdinami minimum du kartus per dieną. Kai vaikai serga ir esam namuose kambariai vėdinami dar dažniau. Todėl labai džiaugiuosi, kad ir darže patalpos išvėdinamos ne tik ryte, o ir prieš pietus, kol vaikai lauke žaidžia.

na va , viska darot idealiai, o vaikai serga ir serga g.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 09 17, 14:26)
Šiaip išmokite bendrauti su auklėtojomis ir bus aprengtas tas jūsų vaikas, užtenka gražiai paprašyti, karūna nuo galvos juk nuo to nenukris.

Visos esat teisios, sakydamos, kad ir vaikui reikia gryno oro, ir kad lauke budamas apserga drinks_cheers.gif Neatsizvelget tik i viena dalyka: kad aukletojoms reikia aprengti 20 vaiku, ir kol jos rengia paskutini vaika, kiti stovi jau susile ir suprakaitave, iseina i lauka-ir stai jau minimum sloga garantuota. drinks_cheers.gif Ir vesiai vaika gali rengti, ir siltai, rezultatas bus tas pats-apsirgs tie vaikai, kurie buvo aprengti pirmieji.
Atsakyti
tai kelinta valanda pietu miego juos guldyti, jei po pietu vestu i lauka? biggrin.gif Jei darzelis be pietu miego, tai gerai, bet jei su, tai as visai nenoreciau, kad mano vaikas pietu miegotu nuo kokios 15 iki 17 valandos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 14:38)
vaikus turi vesti po pietu valgio i lauka, o dabar guldo i lovas vos nuejusius nuo stalu, bet kam tai rupi, naudingiau kad sirgtu, jau cia paskaicius nuomones aisku, kad nieks nieko nedarys, o ir toliau vaikai bus sirgdinami, as stengiuosi ieskoti budu, kaip apsaugoti vaikus nuo ligu ir dar gaunu ''spjuvi'' i veida, nes kazkodel lengviau nieko nedaryti , o tik dejuoti ir toliau simta metu del ligu darzelyje. idomu cia arsios mamytes koki sprendimo buda pateike, kad vaikai maziau susirgtu darzelyje? jokio, jos tik pasisaipe ir viskas

drįstu abejoti tokiu naudingumu.
Pirmiausia tai vaikai į lauką eina užsiimti aktyvia veikla. O pakilus nuo pietų stalo tikrai nėra sveika tuom užsiimti. Antra, patys medikai rekomenduoja į lauką eiti prieš pietus - grįžus iš lauko apetitas būna geresnis. Na ir galiausiai - jei jūsų nuomone į lauką reikia eiti pavalgius pietus, tai kada jūsų nuomone vaikai turėtų eiti miegoti pietų miego? Po lauko???? tada garantuotai neužmigs, nes bus labai įsiaudrinę. Režimas tikrai geras - papusryčiauja, užsiima kažkokia ugdomąja veikla, tada į lauką (jei tik leidžia oras), pietauja, eina miegoti. Aš pati tokio režimą laikau netgi tada kai vaikai neina į darželį.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 09 17, 14:42)
tai kelinta valanda pietu miego juos guldyti, jei po pietu vestu i lauka? biggrin.gif Jei darzelis be pietu miego, tai gerai, bet jei su, tai as visai nenoreciau, kad mano vaikas pietu miegotu nuo kokios 15 iki 17 valandos biggrin.gif

pietus jau pavalgo 12:15, tai gali ir eiti i lauka 12:30, o 13 jau miegot, kodel rasot 15 eiti gult? daugiau cia nerasinesiu kaip maziems vaikams, tegu serga tie vaikai, kas man darbo, ne mano juk serga
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 14:40)
na va , viska darot idealiai, o vaikai serga ir serga  g.gif

taip, serga. Bet ne todėl, kad juos darželyje išveda į lauką.
Beja, ir snarglėtų nevedu į daržą, jei ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 12:44)
<...> tai kodel pacios negrudinat vaiku?,pacios tingit i lauka isvesti? lenviausia reikalaut kad tai darytu darzelis, o po to verkti kad vaikas serga <..>

Iš ko Jūs taip sprendžiat, gerbiamoji?
Mano dukrytė, pvz., visą vasarą gyveno sode, gamtoje prie miško. Lakstė basomis per rasą, grūdinosi, maudėsi šaltam baseine... Galima sakyti, gyveno lauke, tik naktimis miegodavo name... Be to, dar maitinu MP 4u.gif
O vat tik nuėjom į darželį, jau trečią dieną pasigavo slogą verysad.gif
Deja, darželyje dvi savaites vaikai "lindėjo" nevėdinamose (na, nebent per pietų miegą) patalpose, nes jų nevedė nei į lauką, nei į salę... Kažin, aks bus toliau...

QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 13:11)
tai tada nedejuokit, kad vaikai serga, nes patys negrudinat, su masina veziojat, <...>

Pala pala, jei man nuo namų iki darželio 15 km, gal patariate pėsčiomis vesti vaiką? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 17 rugsėjo 2012 - 14:02
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 09 17, 14:59)

Mano dukrytė, pvz., visą vasarą gyveno sode, gamtoje prie miško. Lakstė basomis per rasą, grūdinosi, maudėsi šaltam baseine... Galima sakyti, gyveno lauke, tik naktimis miegodavo name... Be to, dar maitinu MP 4u.gif
O vat tik nuėjom į darželį, jau trečią dieną pasigavo slogą verysad.gif
Deja, darželyje dvi savaites vaikai "lindėjo" nevėdinamose (na, nebent per pietų miegą) patalpose, nes jų nevedė nei į lauką, nei į salę... Kažin, aks bus toliau...

Na, maniskis vasara irgi gamtoje kaime nemazai prabuvo. Saltame vandenyje gal ir nesimaude, bet braidziojo, lakste basas, i pirti ejo, o vat darze sloga nuo 2-os dienos. Dabar temperatura virs 39... doh.gif Aisku cia stresas ir verkimai garantuotai prisidejo.
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 13:45)
pietus jau pavalgo 12:15, tai gali ir eiti i lauka 12:30, o 13 jau miegot, kodel rasot 15 eiti gult? daugiau cia nerasinesiu kaip maziems vaikams, tegu serga tie vaikai, kas man darbo, ne mano juk serga

valgyti paprastai baigia 12:30, nes 12:15 dar net nepradeje dauguma, jei ne absoliuciai visos grupes buna. Jei maziukai, tai ne vienas ju apsipila, plaudamiesi po valgio rankas rankoves susislapina. Jiems rubelius pakeisti tada reiktu, perauti, padeti apsirengti- tai uzimtu minimum pusvalandi, kol visus suziuretu, suskaiciuotu ir isvestu, tad grize po pusvalandzio lauke lovose guletu anksciausiai 14 val. bureliai paprastai po miego prasideda 15:15 pas mus, tai kiek to miego? pasierzinimas tik.

As manau, kad pabuti lauke su vaiku yra kiekvieno tevo reikalas, as nemanau, kad truksta to lauko labai, bet mes vistiek kol griztam is darzelio- minimum 30 min dar pasibunam darzelio lauke, siaip pasivaikstom, kartais ir 2 valandas tai uzsitesia.
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 09 17, 14:11)
tai tada nedejuokit, kad vaikai serga, nes patys negrudinat, su masina veziojat, dar pagalvokit  kad jei vaikas pusryciu nepavalgo 9h, tai jis alkanas isejes i lauka 11:30 susals dar greiciau, turetu ir laikas buti tinkamas vesti i lauka darzelyje, o as juk nematau kaip ten jis apsirengs, yra kelis kartus per salcius isejes su plonom kelnytem(antru neuzsimove, nes jis per mazas zinoti), be kepures buvo isejes per salcius,visko buna, tevai juk nemato, nebent vaikas pasakys.
o del patalpu vedinimo, tai nera bedu-isejo i sale ir vedinkit kiek norit, idomu ar namuose vedinat kasdien  verysad.gif

Pirmiausiai, tai maniske serga labai minimaliai bigsmile.gif Kelis km gal man peskom su vaiku eit? bigsmile.gif
Kad vaikas pusplikis iseina i lauka tai gal su aukletojom pasikalbekit? Liezuvis nenukris gi? doh.gif
Lopselinukai i sale neina, tik darzelinukai nuo 3 metu. Tai kaip siulot vedint grupe bigsmile.gif (gerai jei miegamas atskiras, o jei ne..)
Kambarius vedinu kasdien. O jus ne???????? doh.gif
Itariu kad jusu vaikas serga ir serga.. ar klystu?? Nes jei nesirgtu tai nekliedetumet cia kad i lauka nevestu darzelyje, nes susirgs doh.gif O jeigu jusiskiai neserga, tai ko pergyvenat kad i lauka veda? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 17 rugsėjo 2012 - 17:38